"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 13 noiembrie 2014

Fond de ten matifiant - Ideal Matte - review & swatch

              Prietenele mai vechi ale blogului meu probabil știu faptul că dragostea mea pentru celebrul fond de ten Double Wear – Estee Lauder a început de la un eșantion al variantei Light pe care l-am folosit în noaptea de Revelion 2012. La momentul respectiv, fără o experiență prea vastă în testarea texturilor de fond de ten și fără a-mi intui prea bine propriile mele așteptări de la un astfel de produs, privind gradul de acoperire, rezistența în timp, nuanța perfectă, precum și alte atribute pe care le caut în prezent la un fond de ten, mi s-a părul că varianta Light este pur și simplu perfectă, că acoperirea și gradul de rezistență reprezintă tot ceea ce mi-aș fi putut dori de la un fond de ten. În realitate, varianta Light este pur și simplu light, iar pentru anumite momente, când tenul meu nu este în cea mai bună condiție, această acoperire pur și simplu nu este suficientă, astfel încât varianta clasica, testată mult mai târziu – Double Wear Stay in Place a devenit preferata.




                 Astfel, cu aceste două experiențe în spate, am împins lucrurile mult mai departe și anul acesta am devenit posesoarea unei alte variante și anume fond de ten Estee Lauder Ideal Matte Refreshing Makeup. L-am achiziționat și pe acesta, așa cum am făcut și cu celelalte, de pe aoro, datorită prețului mai mic. Recunosc că nu am găsit prea multe review-uri pentru această variantă și mi-a fost foarte greu să îmi aleg nuanța potrivită, mai ales că nu se aseamănă la numere cu niciuna dintre variantele cumpărate anterior. Mai mult am mers pe intuiție și din cele șase nuanțe puse la dispoziție de site-ul aoro, am ales 03 outdoor beige, rugându-mă ca indiferent dacă este mai închisă sau mai deschisă decât nuanța tenului meu din momentul comenzii, să nu cumva să aibă subton roz. Nu a avut din fericire, ba mai mult îmi este destul de potrivit și în perioada aceasta, când tenul meu încă mai păstrează un foarte ușor bronz de Grecia. Este adevărat că la iarnă nu va reprezenta cea mai inspirată alegere, dar nu-i nimic, valabilitatea de 24 de luni, proprie tuturor variantelor de Double Wear, îmi permite să-l pun la păstrare până vara viitoare. Cam așa stă treaba cu tenul meu, întotdeauna a trebuit să folosesc două nuanțe sau, mai bine, spus intensități diferite de fond de ten pe parcursul unui an.



                   Spre deosebire de celelalte două fonduri de ten pe care le posed, Ideal Matte are o cu totul altă textură – este vorba despre o cremă aerată, o consistență de spumă care conferă tenului, după aplicare, un aspect matifiant, catifelat. Nu l-am întins decât cu degetele, consistență sa nu mi-a lăsat impresia că ar fi compatibil cu niciuna dintre pensulele pe care le posed eu, astfel încât nu am folosit decât metoda clasică de aplicare. Se întinde foarte ușor pe ten, din doar câteva mișcări și poate fi aplicat și în dublu strat pe zonele cu probleme, acolo unde se dorește o acoperire mai mare. Ca să fiu sinceră nu prea l-am utilizat în straturi multiple nici măcar pe aripile nasului, unde am mai multe capilare sparte, pentru că gradul de acoperire mă mulțumește pe deplin. Este mediu spre mare, aș putea spune și, datorită aspectului matifiant, nu necesită pudră, însă eu obișnuiesc să aplic de fiecare dată un strat foarte ușor de pudră compactă sau liberă pentru o mai bună fixare. Acest lucru nu schimbă însă nu nimic aspectul fondului de ten pe față, însă pentru mine fondul de ten și pudra sunt interdependente, strâns legate una de cealaltă (precum marca și scrisoarea).

              După aplicare, tenul primește un aspect natural, însă foarte armonizat din punct de vedere al culorii datorită gradului mare de acoperire. Este primul meu fond de ten spumă pe care îl folosesc și recunosc că atunci când i-am observat textura nu m-am așteptat să arate atât de natural pe ten, însă chiar și aplicat în mai multe straturi, acesta nu încarcă tenul, nu se setează în riduri, nu se oxidează de-a lungul zilei și se armonizează perfect cu pielea. Cu toate acestea simt că nu lucrează bine cu tenurile care prezintă rugozități, zone descuamate sau alte denivelări la nivelul pielii, deci se descurcă mult mai bine la ascunderea variațiilor de culoare decât a altor imperfecțiuni.

            Din punct de vedere al rezistenței, am fost ușor dezamăgită pentru că mă așteptam la o rezistență cel puțin egală cu al celorlalte două variante, însă Ideal Matte nu excelează la acest capitol. Pe un ten gras, așa cum este al meu în prezent, după circa 4-5 ore începe să dispară din zona T. Nu se duce într-un mod inestetic, însă necesită șervețele pentru absorbția sebumului și o reaplicare pe zona respectivă. Din acest punct de vedere consider că ar fi mult mai potrivit unui ten normal spre uscat, însă fără asperități și alte neregularități la nivelul pielii. Nu l-am încercat cu primer de față pentru că nu folosesc un astfel de produs, ci doar cremă bază de machiaj cu sau fără SPF.

             Acum pe Aoro, în categoria cosmetice Estee Lauder se găsește și varianta Double Wear Maximum Cover, care mă tenta pe mine la un moment dat datorită puterii mari de acoperire. Acum am mai puține urme de acnee pe față și simt nevoia unei texturi mai lejere, motiv pentru care este puțin probabil să-l încerc în viitorul apropiat, dar m-ar tenta în schimb Estee Lauder Idelist Corector pentru mici corecții pe anumite zone cu probleme, pe care din păcate le am în permanență.
Pentru că pe blogul meu se găsesc foarte multe căutări pentru texturile cu putere mare/foarte mare de acoperire, vă invit să citiți pe site-ul oficial Estee Lauder o mulțime de review-uri pentru Double Wear Maximum Cover Camouflage Makeup for Face and Body, SPF 15, acesta fiind disponibil în oferta aoro. Tot acolo, la extrema cealaltă, puteți găsi variantele mai noi de BB cream și CC cream Estee Lauder.

               Tot în materie de fond de ten, în prezent testez o variantă Lancom, nu am un produs full size, însă este vorba despre un eșantion foarte generos, despre care intenționez să vă vorbesc cât de curând, alături de fondul de ten Perfect Stay de la Astor pe care l-am cumpărat încă o dată și care consider că reprezintă o variantă mai ieftină (se înțege însă că nu la fel de performantă) a celebrelor fonduri de ten rezistente la transfer high-end, așa cum este Double Wear Stay in Place sau Dior Forever.

         Precum lesne vă dați seama, în rutina mea de zi cu zi nu mă pot opri la unul-două fonduri de ten, pur și simplu fiecare este diferit în felul său, iar eu uneori simt nevoia unei acoperiri perfecte cu iluzia de ten de porțelan, alteori o acoperire ușoară astfel încât să transpară pistruii de pe obrazul stâng și urmele de bronz de pe nas, alteori vreau un fond de ten cu acel efect de reflectare al lumii și tot așa...


Voi ce folosiți în prezent?  


                              VintageLook 

17 comentarii:

  1. Acest fond de ten are o consistenta cu care sunt convinsa ca m-as intelege de minune.
    Este foarte tentant!
    Sa il folosesti cu placere in continuare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draga mea, eu prefer mai mult fondurile de ten lichide, mi-am dat seama, sau pur si simplu sunt cucerita de varianta clasica de DW :)
      Pup!

      Ștergere
  2. Nu ma mai tenta cu produse Estee Lauder:D. Sa folosesti cu placere fondul de ten, lasa ca este bun si vara viitoare. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, este foarte bune si la vara, nu-i nici problema, la fel si varianta Light, ce vede in poza cat e de inchisa fata de varianta clasica de DW...
      Nu vreau sa te tentez cu nimic, dar daca prinzi o mostra de DW clasic incearca-l neaparat :P

      Ștergere
  3. Foarte util articolul, m-ai convins să nu-l iau vreodată în calcul, cu siguranță nu mi s-ar potrivi. Eu oricum nu m-am înțeles până acum cu niciun fond de ten cu textură de spumă.
    Abia aștept să-ți citesc review-ul cu privire la fondul de ten Astor, m-ai făcut foarte curioasă!
    Ah, și să știi că încă n-am încercat mostra de la tine, deși în fiecare zi întind mâna spre ea că sunt foarte curioasă dacă ne vom înțelege, dar am niște fonduri de ten pe care vreau să le consum că se apropie data expirării. Dar după ce îl încerc te anunț cum mi se pare.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine e prima data cand incerc aceasta textura, imi place cum arata pe ten, dar nu-mi place rezistenta mai mica decat a celorlalte doua.
      Am un review la fondul de ten Astor pe blog, dar am pierdut pozele si vreau sa mai pregatesc un articol cu poze relevante.
      Tu nu deschide recipientul atat timp cat mai ai alte fdt deschise, fii cuminte si organizata, o sa ai timp de el oricum :P
      Pupici!!

      Ștergere
  4. Foarte bun review, l-am citit cu placere, iar atentia mea a fost mentinuta cap-coada! :)
    Ce folosesc acum? Pai... Acelasi Natural Fix de la Radiant - cel mai frecvent; acelasi BB Cream Marionnaud - mai rar, atunci cand sunt in mare criza de timp (el se intinde usor si cooperant) sau cand tenul meu arata mai multumitor; urmeaza sa introduc in curand un BB Cream nou despre care voi spune mai multe pe blog - acum fac pe misterioasa! :D

    Multi pupici si imbratisare cu dor, draga mea Simo!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, iti multumesc frumos, uneori ma gandesc, oare cineva citeste tot ce scriu eu aici? :P
      In ceea ce te priveste eram sigura ca ai ramas fidela aceluiasi fond de ten, intr-adevar are o rezistenta impecabila, nu vad niciun motiv pentru care ai renunta la el, insa inteleg cum uneori simti nevoia unei texuri mai light..gen bb cream. :) Astept sa vad despre ce e vorba! :)
      Te pup si eu draga mea, greu cu timpul acesta liber, imi e tare dor de tine..

      Ștergere
  5. Si eu am avut o mostra Estee Lauder Light intensity 3 candva, si mi-a placut tare mult, chiar m-a mirat puterea de acoperire. Mie mi s-a parut una buna.
    Referitor la noul tau fond de ten, nu l-am incercat, dar tocmai am avut sansa sa testez de la o prietena, fondul de ten nou aparut de la Yves Saint Laurent -Ink etc, care avea consistenta aerata si mi-am dat seama ca nu-mi place aceasta consistenta la un fond de ten. Mi se pare ca fuge din mainile mele si nu-l pot controla, ca o bicicleta fara frane:))
    Cum de nu ti-am trimis maximum cover de la estee lauder? Confirma-mi din nou adresa ta pe mail si-ti trimit. Am chiar nuanta #rattan:)) Iti trimit si Dior #31, sa vezi ce nuanta faina, dar tot de vara pentru tine ( eu o folosesc si acum ca-mi intind si pe gat)
    Nu m-ai anuntat ca s-a deschis Inglot la Timisoara. Bataita:) Sambata ma duc val-vartej!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a placut Light la inceput si inca imi place, sunt la al doilea tub, dar varianta clasica acopera mult mai bine si, asa cum ai spus si tu, simt ca este fondul acela de ten pe care te poti baza oricand, nu ma simt psihic bine daca nu stiu ca-l am acolo :P
      Dior 31 chiar ma tenteaza suuuper mult, mi-a placut f mult din swatch-urile tale, sigur iti trimit mail cu adresa in cazul acesta :p

      Inglot habar nu am unde este in Timisoara, incerc sa nu ajung pe acolo prea curand, prea mari preturile si chiar nu am nevoie de alte farduri :P Tu ce vrei sa-ti cumperi?

      Pup si eu!

      Ștergere
  6. Simona, mereu îmi place să citesc review-urile tale, sunt bine scrise și conțin toată informația de care eu am nevoie. Sunt sigură că mi-ar plăcea și mie măcar unul din fondurile de ten recomandate de tine din gama Estee Lauder, poate voi avea ocazia să le testez pe viitor. Apropo de ele, surorile Pixiwoo au un clic special dedicat produselor Estee Lauder, l-ai văzut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Ioana, apreciez, precum ii spuneam si Ildei mai sus, chiar ma intrebam daca cineva citeste tot cee ce scriu eu aici sau doar pe diagonala :P
      In ceea ce priveste fondurile de ten EL, eu recomand sa incerci varianta clasica, intr-un final ramane cea mai buna, din punctul meu de vedere. Eu am cerut foarte multe esantioane pe unde am putut, pana m-am descis sa-l cumpar si pana la urma "Amici de vorba" mi-a trimis nuanta ideala pentru mine :P
      Cat despre clip, nu, nu l-am vazut, o sa intru sa-l caut, chiar m-ai facut curioasa :P
      Merci mult, Ioana draga, pupici multi!

      Ștergere
  7. Simona ,acum am descoperit blogul tau imi place reviewul tau si citesc cu mare interes fiindca ma intereseaza .O sa incerc si eu unul din din fondurile de ten recomandate de tine din gama Estee Lauder .Mariana Cioranu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mariana, bine ai venit pe blogul meu!
      Ma bucur ca ai gasit util review-ul meu, eu iti recomand varianta clasica de DW, cea patrata din spate, daca ai nevoie de o acoperire buna si rezistenta de durata. :)

      Ștergere
  8. Si mie imi plac efecte Ideal Matte. O se incerc, incet incet, si pe celelalte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie Double Wear clasic imi place cel mai mult, nu mai pot renunta la el :P

      Ștergere
  9. Calitatea produselor de la Estee Lauder este imbatabila. Si eu le folosesc produsele lor si deja stiu ce nuante sa imi comand desi fac doar comenzi pe online, mai ales pe aoro. Eu am tenul normal si cred ca -ar avantaja produsul descris de tine:)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!