"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 30 octombrie 2014

Despre celulită și fermitatea pielii cu Nivea Q10 Plus

           Se știe că odată cu venirea sezonului rece și implicit cu abordarea unui stil vestimentar caracterizat prin suprapuneri de materiale și texturi diverse, interesul pentru aspectul pielii și a corpului în general scade, și nu cred că puteți să mă contraziceți în acest sens, pentru că știm cu toate că iarna obișnuim să renunțăm la alimentația sănătoasă, la sport și la aproape tot ce ține de estetica pielii corpului nostru. Recunosc că acesta este șablonul pe care îl aplic și eu în fiecare an, întotdeauna primăvara debutează odată cu interesul meu crescând pentru sport și îngrijirea pielii picioarelor și a coapselor, ca doar se anunta vremea pantalonilor scurti, se continuă cu alimentația din ce în ce mai atentă, sport tot mai intens, după care încet-încet spre sfârșitul toamnei renunț la abonamentul la sala (mă limitez la exercițiile fizice executate acasă), nu mai sunt atât de atentă cu alimentația și rămân restantă aproape în fiecare seara la ritualul de aplicare a cremelor de corp.
         Anul acesta mi-am propus să schimb lucrurile, deși din păcate am început să mănânc tot mai haotic, nu am renunțat la sport și sper nici să nu o fac, și mi-am făcut din aplicarea cremelor anticelulitice – o obligație zilnică, la fel de nelipsită din rutina mea de îngrijire ca și demachierea tenului, peste care, încă de când am început să mă machiez, nu am sărit în nicio seară indiferent de starea fizică, condițiile sau conjunctura în care m-am aflat.

Eveline - Slim Extreme - ser termoactiv anticelulitic - 39 lei/250 ml
Topvet - gel anticelulitic pentru masaj - 24 lei/500 ml
Vichy - Cellu Destock - ser pentru uniformizare anticelulita - 150 lei/125 ml

           Am folosit mai multe creme anticelulitice de-a lungul timpului, cred că niciodată nu am cumpărat în mod consecutiv același produs, unele mi-au plăcut mai mult, altele mai puțin, dar recunosc că de fiecare dată am observat efecte după o folosire îndelungată cu privire la aspectul pielii, tocmai de aceea, de câțiva ani încerc să nu mai renunț la un astfel de produs indiferent de brand, de modul de aplicare și de ingredientele active din componență. Din păcate, așa cum am recunoscut și mai sus, mai greu este la partea cu disciplina.
        In general, principiul de funcționare a produselor anticelulitice indiferent dacă aplicarea lor presupune masaj sau nu, au efect termic ”la rece” sau ”la cald”, presupune eliminarea apei și a grăsimii din celulele epidermei, îmbunătățesc aspectul și textura pielii, tonifică și îmbunătățesc circulația sângelui prin ingredientele pe care le conțin (de exemplu cofeina, ale cărei proprietăți puternic diuretice și de stimulare a circulației, sunt binecunoscute).
Eu personal, nu știu cât de eficiente sunt aceste produse cu privire directă la reducerea depozitelor de grăsime și a celulitei, însă cu certitudine în cazul meu se observă o mare diferență în ceea ce privește aspectul pielii atunci când folosesc crema cu regularitate, lucru care ar trebui sa fie destul de motivant astfel încât să fac din acest lucru un stil de viață, alături de alimentația sănătoasă și de exercițiile fizice efectuate de cel puțin două ori pe săptămână.

         În prezent folosesc un produs Nivea – mai exact Nivea Q10 Plus – un gel pentru sporirea fermității pielii  și efect anticelulitic. Înainte de acest produs, am folosit un alt gel cu efect termic de încălzire a pielii, care mi-a plăcut, însă am considerat că ar trebui să întrerup folosirea sa din cauza contraindicațiilor cu privire la zonele caracterizate prin fragilitate capilară pe care le posed cam pe toată lungimea picioarelor. Un gel fără efect termic am considerat că este mai sigur, așa că am decis să mă limitez la astfel de produse, asociate cu un masaj ușor, nu prea agresiv, din aceeași cauză – capilare sparte, sau chiar fără masaj.
           Orice produs anticelulitic își va potența efectele, dacă este asociat cu o exfoliere atentă a pielii executată la duș, ca operațiune premergătoare aplicării cremei/gelului în cauză. Putem folosi un amestec de scrub preparat în casă din zaț de cafea (pentru efectele benefice ale cofeinei, după cum spuneam mai sus), zahar, bicarbonat de sodiu, și diverse uleiuri sau putem apela la scrub-urile din comerț gata preparate, așa cum obișnuiesc eu de ceva timp. Apropo de asta, pregătesc un review comparativ pentru două produse de acest tip pe care le folosesc în prezent pentru exfolierea pielii corpului, așa că stați pe aproape.

         Majoritatea produselor anticelulitice trebuiesc aplicate de două ori pe zi, tocmai de aceea, de multe ori, atunci când am urmat cu sfințenie acest ritual, a trebuit să achiziționez două produse diferite, deoarece gradul de absorbție în piele a unuia dintre ele s-a nimerit să fie destul de redus, invers proporțional cu disponibilitatea pentru aplicare pe care o avem dimineața înainte de plecarea la serviciu/școală. Nivea Q10 Plus are o consitență ușoară de gel și este repede absorbit în piele, dar nu înainte de a permite un scurt masaj, dacă îți dorești acest lucru. Din păcate, cu excepția week-end-ului, eu nu aplic acest produs decât seara, dimineața de abia reușesc să mă urnesc din casă și am fost forțată să îmi simplific ritualul de îngrijire/înfrumusețare, după cum v-am mai spus în cadrul postărilor mele din ultima perioadă de timp. Mai mult decât atât, indicațiile de folosire a acestui produs nu te obligă la executarea acelui ușor masaj anticelulitic așa cum se obișnuiește la aplicare acestui tip de produse, ceea ce îl face potrivit și pentru aplicarea rapidă de dimineața, din păcate nu e și cazul meu, după cum am recunoscut.


            Îmi place Nivea Q10 Plus și datorită mirosului fresh, cu note marine, extrem de plăcut, pe care îl posedă, dar și datorită faptului că acesta se păstrează pe piele timp îndelungat. Mă tot gândesc cât de mult mi-ar plăcea și un gel de duș cu aceeași aromă, dar până acum nu am găsit unul cu miros similar în oferta Nivea, deși gama Q10 Plus are în componență mai multe produse, conform sugestiilor de pe  site-ul Nivea
Ca ingrediente active, gelul – cremă posedă Coenzima Q10 care promite fermitate pielii în două săptămâni, L-Carnitine – ingredient propriu pielii care stimulează conversia acizilor grași în energie, dar și extract natural de Lotus care reduce formarea de noi celule grase .
       Precum am spus și mai sus, nu pot să mă pronunț în privința aspectului celulitei, consider că ea poate fi redusă însă doar printr-un cumul de acțiuni – sport, dietă și produse specifice de îngrijire a pielii, dar cu certitudine, în cazul meu, gelul Nivea are ”un cuvânt” de spus în privința aspectului pielii, a fermității sale, chiar și după doar două săptămâni de folosire. Merită recumpărat chiar și numai pentru acest lucru, dar probabil că nu o voi face, curiozitatea mă determină mereu să încerc și altceva – acum, de exemplu am pus ochii pe Eveline Cosmetics Slim Extreme ser cu efect de slăbire, anticelulitic si de tonifiere, care are ca ingrediente active: acidul hyaluronic, microcristale de diamante, celule stem vegetale, Lipocell-Slim Complex și bioHyaluron Slim Complex – destul de complex, nu?




Voi ce produs folosiți în acest scop?



VintageLook

7 comentarii:

  1. de cand spun ca trebuie sa-mi iau si sa ma tin de cremele anticelulitice! sper sa ma mobilizez repede si sa imi iau una, dar ceva cu efect termic, sa-mi tina de cald in diminetile ce urmeaza :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt super faine cele cu efect termic iarna, chiar incalzesc bine de tot! :P Mie chiar mi-au placut, dar din pacate nu le mai pot folosi!

      Ștergere
  2. Să fiu sinceră, eu nu folosesc niciun produs de acest tip în prezent, mereu am considerat că un astfel de produs nu face mai mult decât o obișnuită cremă/loțiune hidratantă. E drept că nici nu am (încă) probleme cu celulita, dar mi-ai stârnit puțin interesul, sunt curioasă dacă aș observa și eu ceva schimbări la nivelul pielii. Doar o singură cremă de la Avon am încercat acum câțiva ani și de la aceea n-am sesizat nicio schimbare vizibilă.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, si eu m-am mobilizat greu, cand eram mai tinerica nici nu imi trecea prin cap sa folosesc asa ceva, in prag de 30 m-am reorientat :P
      La mine se vede clar diferenta dintre un lapte de corp care imi hidrateaza pielea si un produs ca cel din postare care imi reda fermitatea pielii, dar celulita, precum am spus si in articol, consider ca se diminueaza doar prin sport - dieta - creme, iar daca iti permiti sa mergi la salon pentru impachetari, se vede si mai bine.
      Pupici multi! :)

      Ștergere
  3. Draga mea,

    de fiecare data ma surprinde placut cat de asemanatoare suntem si totusi cat de diferite suntem :) (eu cu logica mea).
    Daca la partea cu sportul am mai multa pofta sa fac toamna si iarna, cremuirea devine un chin in acesta perioada.
    Am observat, ca odata cu venirea toamnei, incep sa caut creme de corp din ce in ce mai complexe si mai scumpe. Pretul ar cam trebui sa fie un imbold in a le folosi zilnic dar ideea ca e frig il anihileaza. Sa ne intelegem e frig afara nu in casa ;))
    Sper sa reusesc sa gasesc si eu o cale in a le introduce in rutina de seara :)

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, tu faci sport iarna? Foarte bine, draga mea, foarte bine! Cu cremele te inteleg perfect, si pe mine tot frigul ma impiedica de cele mai multe ori sa acord o atentie sporita acestui pas de ingrijire, dar stii asta deja. Anul acesta insa mi-a propus sa nu mai las lucrurile asa, din pacate am nevoie de intreg arsenalul de ingrijire pentru ca la vara sa pot purta fuste scurte ... :)
      Pupici muuulti!!!

      Ștergere
  4. Am citit cu nesat, fiecare rand! M-am gandit ca impresiile tale au un inalt nivel inspirational, pacat ca intervine acea parte de autodisciplina! In plus, uitarea, bat-o vina, ca e convenabil! :))
    Eu am dat-o in bara cu sportul! Am probleme ale coloanei, m-am temut ca activitatea fizica intensa le accentueaza (au fost semne evidente ca se intampla asta!) si mi-am spus ca se impune sa ma opresc! Astept sa ma ia cineva de mana sa ma duca la un RMN, incat sa clarific problema!
    Despre creme si lotiuni cu obiectiv anticelulitic, ce sa spun? Adevarul e ca, in mod invariabil, arunc cel putin jumatate din continutul flacoanelor - cu termenul de valabilitate depasit! Shame on me!

    Revenind, mi-a placut mult, mult de tot articolul! Frumos lucrat, structurat!!!
    Pup, draga prietena!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!