"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 28 octombrie 2014

Cele mai bune pensule de machiaj din trusa mea - Real Techniques by Samantha Chapman (iHerb)

             Vă spuneam în prima postare după revenire, că intenționez să vă vorbesc despre pensulele mele de machiaj pe parcursul mai multor postări, iar aceasta este cea de-a doua din cele patru postări la care m-am gândit. În principiu aș putea spune că dețin un număr mediu de pensule, nu sunt puține însă nici foarte multe, în condițiile în care unele dintre ele le folosesc mult mai rar spre deloc chiar. Trebuie să menționez că eu încă mai folosesc aplicatoarele cu bureței pentru anumite texturi de farduri care se aplică mai bine cu aceste instrumente decât cu pensulele (cel puțin din practica mea). 
V-am pregătit foarte multe poze, sper să nu vă plictisească. 
Pensulele mele de machiaj arată cam așa:


           Le țin depozitate în două borcănele de sticlă, care sunt de fapt niște suporturi pentru lumânări și care mi se par perfecte ca design, asta după ce am căutat mult timp ceva similar.


          Le-am cumpărat din Kaufland, dacă sunteți interesate, de la raionul cu decorațiuni pentru Crăciun și cred că mai aveam un model pe auriu, dacă îmi amintesc bine. 

***

             Dintre toate pensulele pe care le dețin eu, cele de la Real Techniques mi se par a fi cele mai utile și implicit, sunt cele pe care le folosesc cel mai des. 
Mai întâi mi-am cumpărat o pensulă pentru aplicarea fondului de ten, iar mai apoi un set pentru machiajul pleoapelor, urmând ca după aceea să mai îmi cumpăr câte o pensulă din când în când. 
Ideea de a vorbi din nou despre pensulele mele RT mi-a venit după ce le-am spălat, după a nu știu câta oară și am observat că nici de aceea dată nu au pierdut niciun fir de păr, asta după doi ani și jumătate de folosire. 
Pensulele mele RT proaspăt spălate:





          Precum se observă, după spălare nu obișnuiesc să le usuc într-un mod special, ci pur și simplu le las întinse pe un prosop întreaga noapte. Pentru spălare folosesc o soluție pentru spălarea tenului sau un gel pentru igiena intimă, așa cum am procedat de această dată. 
Pe prosop sunt întinse 9 pensule, însă eu dețin 10, cea pentru fond de ten o spălasem cu o zi înainte și de aceea nu apare în pozele de mai sus. Așadar după spălare si uscare așa arată colecția mea de pensule Real Techniques:


Sunt 4 pensule pentru față și 6 pensule pentru machiajul ochilor. 





Pentru față folosesc cele trei pensule de mai jos, de la stânga la dreapta, după cum urmează:



  • pensula pentru blush, care mie mi se pare extrem de mare și prea flexibilă pentru a fi folosită în acest scop, motiv pentru care o folosesc pentru pudră, însă nu foarte des, o pensula EcoTools mi se pare mai potrivită în acest sens. Dintre toate pensulele RT cumpărate de mine, aceasta mi se pare cea mai puțin inspirată în sensul că mi se pare a fi mult prea mare pentru obraz și nu-mi conferă prea multă precizie în aplicarea blush-ului. Însă aceasta este doar părerea mea, pentru că am citit review-uri pozitive pentru aceasta pensula în ideea în care alte fete o folosesc în scopul în care a fost creată - Your Finish/Perfected, Blush Brush (link)

  • pensula stippling este pensula mea ideala pentru aplicarea blush-ului. Am folosit-o și pentru fond de ten, îmi place cum se comportă și în acest sens, însă pentru blush mi se pare a fi perfectă, astfel încât de vreun an de zile o folosesc doar în  acest scop - Your Finish/Perfected, Stippling Brush (link)

        Este de la sine înțeles faptul că dacă ar fi să aleg dintre aceste două pensule una singură, aș alege-o pe cea din urmă datorită dublei sale funcții - aplicarea fondului de ten, dar și a blush-ului sau a contouring-ului. 


          Pentru aplicarea iluminatorului folosesc o pensulă micuță creată cu acest scop - Your Finish/Perfected, Setting Brush (link). Este o pensulă buna, dar mi se pare totuși un moft, se poate aplica iluminatorul și cu altă pensulă, nu știu dacă merită să cheltuiți 8 dolari pe o astfel de pensulă. 


             Pentru machiajul ochilor folosesc cele trei pensule de mai sus. Cea din mijloc - Your Eyes/Enhanced, Shading Brush (link) este singura cumpărată individual și consider că își merită pe deplin cei 6 dolari, chiar mă gândesc să îmi mai cumpăr una. O folosesc pentru aplicarea fardurilor pe pleoapa mobilă. Prima pensulă (cea din stânga) este destul de voluminoasă și o folosesc pentru blending alături de o pensulă Sigma. Este foarte eficientă însă doar pe suprafețe mari, pentru detalii este nevoie de o pensulă mai îngustă, pe care RT nu o posedă. Cea de-a treia pensulă o folosesc pentru pliul pleoapei cel mai mult, dar nu numai. 


          Și aceste trei pensule, ca și celelalte două de mai sus, fac parte din același set - Your Eyes/Enhanced Starter Set, 5 Brushes + Case (link), prima este destinata conturarii pentru sprâncenelor, însă este singura pensulă pe care chiar nu o folosesc, este mult prea flexibilă, nu are ținută și o consider total inutilă. Nu i-am găsit nicio utilitate până acum. Cea de-a doua pensulă o folosesc pentru aplicarea fardului pe pleoapa inferioară sau pentru detalii, este micuță și foarte utilă. Ultima pensulă din set este destinată aplicării tușului gel/cremă. Este foarte groasă, după cum se observă, motiv pentru care nu se pot trasa decât linii late de tuș, nu este potrivită dacă vă doriți liniuțe subțiri. Nu o folosesc foarte des, însă îmi place, eu obișnuiesc să port un contur mai intens al ochilor, astfel încât această pensulă mă ajută în acest sens.


             Așadar, după 2 ani și jumătate de folosire, pensulele mele Real Techniques arată cam așa - mânerul este mai uzat și unele dintre pensule și-au pierdut parțial logo-ul, însă nu am observat niciodată vreun fir de păr căzut, nici la folosire, nici în urma spălării, nu și-au pierdut forma și nici nu și-au pierdut utilitatea în vreun fel. În concluzie consider că reprezintă o investiție foarte bună de care sunt mândră. Le recomand cu încredere!
Așa cum am spus de nenumărate ori, eu le-am cumpărat de pe iHerb și continui să îmi achiziționez și restul de pensule tot de acolo. Acum aștept setul acesta nou (link), o să vi-l arăt când îl voi primi acasă, sunt tare nerăbdătoare să intru în posesia lui. 




--------------------------------------------------------------

Dacă sunteți la prima comandă iHerb, folosind codul meu VUC076 aveți o reducere de 10$ la comenzi cu valoarea cuprinsă între 40 și 80 dolari sau 5$ sub această valoare, iar eu voi avea un comision de maxim 4% din comanda voastră. 
După prima comandă veți primi și voi un cod de reducere similar.

Transportul costă 4 dolari pentru același total (40 - 80 dolari) sau 6 dolari pentru comenzi sub 40 de dolari.
Ca să vă încadrați la acest tip de transport aveți două condiții de îndeplinit:
- totalul comenzii voastre nu trebuie să depășească suma de 80 dolari,
- greutatea coletului nu trebuie sa depășească 1814 grame.

Coletul ajunge la oficiul postal de care aparțineți, din cartierul vostru.


VintageLook

20 de comentarii:

  1. Se vede calitatea in poze, plus ca am auzit doar cuvinte de lauda la adresa lor pana acum. :) Pupici!
    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, nici eu nu am citit review-uri negative pentru pensulele acestea, merita fiecare banut! :)

      Ștergere
  2. Ce-mi plac păhărelele în care le ții, o să mă uit și eu după ele! :D
    Foarte utilă postarea, mulțumim mult! N-am nicio pensulă RT, dar intenționez să achiziționez câteva, cele pentru față (fond de ten, concealer, etc) mă interesează în mod deosebit.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E de ajuns sa incepi cu una singura si nu te vei mai opri :)))
      Sigur o sa gasesti paharele ca ale mele in Kaufland!!
      Pupici!

      Ștergere
  3. Tot am zis ca o sa imi iau si eu dar nu am mai apucat. La urmatoarea comanda sigur o sa fie macar una :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita, pe cuvant, precum ii spuneam si Mihaelei mai sus, dupa ce iti cumperi una, sigur te vei recidiva :P

      Ștergere
  4. Wow cat de bine arata.... ma tenteaza aceste pensule ;)
    Te pup Simo!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine pensulele, am auzit in multe parti ca ar fi foarte bune... o intrebare, din tara nu se pot cumpara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Diana, asa cum spune si Mihaela mai jos, pe site-ul Makeup Shop se gasesc pensulele acestea, site-ul este de incredere, sigur sunt originale, nu am mai intrat demult, dar cu siguranta vei gasi toate pensulele pe care le am si eu! :)

      Ștergere
  6. Eu aștept vinerea neagră a reducerilor pentru a mi le lua de pe site-ul MakeupShop. De pe iHerb nu am cum să mi le iau, cu părere de rău...
    Să le folosești cu drag, Simo. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa intre la reducere, de pe iherb vine mai avantajos sa le cumperi, dar Makeup Shop e cea mai buna varianta daca nu obisnuiesti sa comanzi din afara.
      Sper sa intri in posesia lor, merita sa le ai!

      Ștergere
  7. admir si eu pensulele RT de ceva vreme insa nu m-am incumetat la nici o comanda. Timpul insa nu e pierdut. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, incepi si tu cu una si cand vei vedea ce bune sunt, vei tot cumpara, cum am procedat eu. :P Azi am ridicat si setul acela pe care l-am indicat in postare, abia astept sa scriu despre el!
      pup si eu!

      Ștergere
  8. Am si eu, am si eu!!! Si asta datorita tie!!! :D
    Am citit cu drag impresiile tale, am admirat fotografiile frumos realizate! Dragute tare si potrivite paharele folosite ca suport, ai adaptat foarte bine utilitatea lor!

    Sa le folosesti in continuare cu aceeasi pasiune si inspiratie, scumpa Simo! :)
    Pupici multi!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, pai, mai trebuie sa iti imbogatesti colectia cu inca un set macar :P
      Iti multumesc mult, scumpa mea, ma bucur ca ti-a placut postarea, mie mi-a placut tare mult, nu stiu de ce, sa fotografiez minunatiile acestea de pensule! :P

      Ștergere
  9. Buna! Am incercat sa comand pensulele pe iherb dar cosul shipping-ului imi arata 20 dolari :(. Sunt perioade cand costul e mai mic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, e posibil, ca din start sa ti se fi bizat prima optiune de transport, care este cea mai scumpa, daca nu ai depasit greutatea si valoarea maxima, atunci poti biza tipul de transport din mijloc, acela e cel mai mic.
      Bafta si scuze ca am raspuns asa de tarziu!

      Ștergere
  10. am comandat si eu! le astept pe 1 iunie! foarte frumos descrise! sper sa fie de calitate! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anita! Cu siguranta o sa iti placa! :) Sper sa iti ajunga cat mai repede si sa fii pe deplin multumita de ele. Sa le folosesti cu placere! :)
      Multumesc pentru vizita si aprecieri! Te pup! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!