"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 7 mai 2014

Despre beneficiile înotului + o lansare

Ca la fiecare început de vară aspectul fizic începe ne preocupe mai mult decât de obicei, suntem mult mai atente la siluetă și la aspectul pielii noastre, acordăm mai multă atenție alimentației, folosim cu mai multă regularitate gelurile și loțiunile destinate îmbunătățirii fermității pielii și combaterii celulitei și încercăm să facem mai multă mișcare decât de obicei pentru a ne menține în cea mai bună formă. Jeanșii scurți, pe care am așteptat toată iarna să-i scoatem din șifonier și costumele de baie colorate ne obligă să avem mai multă grijă de aspectul nostru fizic și ne motivează să ieșim mai mult din sfera noastră de confort.
Precum știți din postările anterioare, încă de la începutul primăverii, eu am ales să-mi schimb stilul alimentar și să fac sport mult mai intens, am ales fitness-ul ca formă de antrenament, iar efectele pozitive nu s-au lăsat așteptate – o piele mai fermă (folosesc și un produs anticelulitic despre care intenționez să vă vorbesc în curând), musculatură mai frumos definită, un tonus fizic mult îmbunătățit și o stare psihică mult mai bună. Experiența mea pozitivă în acest sens m-a determinat să încerc să-mi conving toți prietenii să-și găsească forma de sport potrivită, astfel încât să aducă mișcarea în viața lor.

Pentru postarea de astăzi m-am gândit să aduc în prim plan o formă de sport și petrecere a timpului liber potrivită fiecărei vârste, fie că este vorba despre copii, vârstnici , tineri sau chiar femei însărcinate, cu toții putem beneficia de efectele benefice ale înotului. Considerată o activitate cu risc scăzut de accidentare, înotul nu solicită articulațiile, ajutând chiar la vindecarea anumitor afecțiuni ale aparatului locomotor, ca să nu mai vorbim de creșterea frecvenței cardiace și îmbunătățirea aparatului circulator.
Mai mult decât atât s-a descoperit că înotul are multiple beneficii și asupra mentalului, alungând anxietatea și îmbunătățind tonusul psihic. O ședință de înot poate echivala cu una de yoga, având aceleași beneficii în vindecarea stărilor depresive. 30 de minute de înot te vor ajuta să consumi 200 de calorii, timp în care îti vei solicita toate grupele de mușchi, ceea ce înseamnă că îți vei lucra întreg corpul, iar acea jumătate de ora petrecută în apă echivalează cu 45 de minute de exerciții pe uscat.
Înotul are o influență benefică asupra plămânilor crescând capacitatea respiratorie. Se recomandă în special bătrânilor a căror capacitate respiratorie se diminuează odată cu vârsta, dar și copiilor și adulților cu probleme de astm.


Înotul este o formă specială de mișcare nu doar datorită dimensiunii sale fizice; este o formă ideală de antrenament în sine și de îmbunătățire a tonusului, de relaxare a sistemului muscular după un antrenament de sală de exemplu, dar poate constitui în același timp și o bună metodă de petrecere a timpului liber și de socializare, pentru că putem practica înotul alături de partenerul de viață, cu cea mai bună prietenă sau cu gașca de prieteni.

Dacă vă tentează înotul ca formă de sport sau doar pentru relaxare și sunteți din București sau împrejurimi vă lansez invitația la lansarea Piscinei Curtea Domnească din data de 9 mai, adică poimâine, lansare care, pe lângă cocktail-urile, șampania și muzica bună, vine și cu o promoție generoasă – 100 de intrări gratuite la piscină și sala de fitness a complexului. Detaliile le puteți afla pe pagina lor de facebook.

Complexul oferă ca modalități de petrecere a timpului liber: saună, masaj, sală de fitness, o minunată experiență orientală - hammam-ul și bineînțeles piscina lux despre a cărei lansare vă vorbeam mai sus. Complexul mai cuprinde și un bazin pentru copii și un loc de joacă special amenajat, dar și un bar/restaurant pentru o experiență completă departe de tumultul orașului, pentru că locația se află la 2,5 km de București. 

Poate profită cineva de oferta promoțională și merge la lansare și mai apoi poate ne povestește și nouă cum a fost atmosfera. Eu nu pot decât să vă doresc timp frumos și distracție plăcută!  :)



Revenind, cum se prezintă fetele mele la capitolul acesta, toată lumea știe să înoate? 




VintageLook

9 comentarii:

  1. Mda, eu nu stiu sa inot si mi-e si foarte frica de apa. Anul trecut, chiar in luna de miere, era sa ma inec intr-o apa de 50 - 60 de cm. Am cazut pe spate si, imediat cum am simtit apa pe fata, m-am panicat toata, am inceput sa ma zbat si nu reuseam sa mai ies la suprafata. Oamenii care erau in jurul meu radeau, crezand ca ma prefac. Am avut noroc cu sotul meu, ca m-a vazut la timp si el si-a dat seama ca nu glumesc si m-a scos din apa. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, de aici din spatele monitorului e amuzat ceea ce ai povestit, dar imi imaginez ca te-ai panicat tare si nu prea cred ca a fost de ras la momentul respectiv. Mie nu mi-e frica de apa, dar am alte frici si cunosc tipul asta de reactie, asa ca te inteleg perfect! :P

      Ștergere
  2. Da stiu sa inot,si abia ma scoti din apa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu stiu, si-mi place si mi-e atat de dor sa ma balacesc....
    Sper sa vina vara cat mai curand. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ar fi sa stiu sa inot,nu pot sa ma tin la suprafata oricat as incerca:))
    Sunt curioasa daca tu stii sa inoti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off, eu nu stiu unde ma situez mai exact, adica as cam stii ca inot insa dupa 2 metri sunt epuizata :)) As fi vrut as merg la o sala care sa aiba si bazin astfel incat sa-mi imbunatatesc tehnica, insa din pacate sunt putine asfel de locatii in timisoara, iar abonamentul este foarte scump :(

      Ștergere
  5. Abia aștept vara! Când intru în apă mai ies doar cu forța :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu stiuuuu sa inot! :(
    Eu fac exercitii acasa si mi se pare ca se vede, dar ma gandesc sa incep sa merg si la sala macar de 3 ori pe saptamana si sa mentin si antrenamentul pe care l-am inceput

    RăspundețiȘtergere
  7. Pozele si postarea m-au facut sa visez la vacante, la apa stravezie, la valuri, la plonjon! :)) Si la un abdomen plat! :P

    Stiu sa inot atat cat sa nu ma inec daca ma salvezi repede! :))) Inot intr-un fel hilar, caineste si ma agit destul de tare, mi-e teama ca obosesc si din aceasta cauza ma panichez si chiar obosesc...apoi e posibil sa ma inec! :)))

    Te pupacesc, Simo drag!
    Duminica faina, insorita, relaxanta! Iesim la poze??? :D

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!