"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 1 iulie 2012

Vopseaua de par Color & Soin - fără amoniac, parabeni și cu extracte naturale - review

01.07.2012

Despre vopseaua de par Color & Soin am vrut sa va vorbesc in nenumarate randuri, insa nu am gasit niciodata abordarea corecta si pentru ca nu imi place sa scriu doar de dragul de a scrie ceva, iata cam gasit momentul potrivit dupa circa un an de zile de cand am folosit-o.

Ce m-a determinat sa o fac acum, a fost ultima experienta cu vopseaua Palette, pe care am folosit-o nu demult, si prin intermediul careia am gasit practic ocazia pe care o asteptam de atatea luni.



Precum stiti parul meu nu mai este vopsit integral din ianuarie 2011, in acest interval de timp am folosit Color & Soin, vara trecuta si acum Palette. Ambele le-am aplicat doar in suvite pe partea vopsita a parului pentru uniformizarea culorii, operatiunea a fost facuta la coafor, desi nu stiu daca asta are vreo relevanta.

Pentru vopseaua in cauza am ales nuanta 4N (Natural chestnut) si se declara a fi o vopsea de par cu extracte naturale, fara amoniac, fara parabeni si fara resorcinol. Din pacate pregatisem la momentul respectiv poze cu ingredientele, insa de atunci a trecut mult timp si se pare ca din neatentie am sters folderul respectiv. 



Stiu ca la momentul respectiv a fost o reducere la Catena de 50% la respectiva vopsea si am dat astfel 26 de lei pe ea (bine, 11 lei cu punctele ce le aveam pe card), deci nu este o vopsea chiar ieftina pentru ca la pret intreg trece de 50 de lei. Insa acum dupa atata timp pot sa afirm ca as da aceasta suma de bani pe ea fara sa am nici cea mai mica rezerva.

Nu stiu cat este de naturala, neavand lista cu ingrediente, insa farmacistul care mi-a vandut-o m-a asigurat de acest aspect insistand ca este vopseaua de par folosita de sotia lui pe timpul sarcinii. Pentru mine era extrem de important la momentul respectiv sa nu mai aplic substante agresive pe parul meu.


La aplicare cel mai important lucru sesizat atat de mine cat si de Claudia, coafeza ma, a fost faptul ca nu are acel miros intepator de la amoniac si alte chimicale continute de vopselele obisnuite, ci un miros placut nu foarte intens.

Nuanta aleasa de mine a fost doar putin mai inchisa decat culoarea mea naturala, asa si voiam, ma gandeam ca la spalare isi va pierde din intensitate.
Si ca tot veni vorba de spalare, vreau sa va spun ca nu stiu cum s-a dus aceasta vopsea din parul meu pana la urma pentru ca nu am vazut-o sa curga niciodata.
Nu as mai stii sa va spun acum cat de mult timp s-a pastrat nuanta intacta, insa a durat cateva luni, iar total s-a dus abia in urma cu vreo doua-trei luni.

Nu mi-a afectat parul absolut deloc, e ca si cand nu s-ar fi produs niciodata o operatiune de vopsirea a parului in perioada aceea de timp. La momentul respectiv nu stiam cum sa o apreciez pentru ca nu mai imi aminteam prea bine experientele trecute cu colorarea parului, insa acum dupa ce am folosit Palette care s-a dus dupa vreo doua spalari si nu mai am nicio suvita in par si care mi l-a uscat si l-a inasprit, pot sa evaluez mult mai corect experienta cu vopseaua de par Color & Soin.

Asadar este un produs care nu mi-a inselat asteptarile si pe care l-as cumpara a doua oara, ceea ce cred ca o sa si fac daca ma decid sa il mai suvitez inca o data.

Mai nou am vazut-o si la Sensiblu si la targurile de produse bio, unde avea un pret tot in jur de 50 de lei. Voi ati vazut-o in farmacii, stiti cat mai costa?


                    
Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

38 de comentarii:

  1. eu o vazusem in farmacia Catena si costa parca pana in 35 ron

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ar fi un pret bun din punctul meu de vedere pentru calitatea ei, speram si eu sa se mai fi ieftinit intre timp ... chiar o sa ma uit zilele acestea prin farmacii si voi completa postarea.

      Multumesc frumos! :)

      Ștergere
    2. Buna! Acum 30 de minute am fost si eu la farmacie si mi-am ales un 7 C "Blond Terre Cuivre" , o nuanta frumoasa de aramiu. Ma pun sa ma vopsescsi apoi am sa adaug si eu parerea (voi folosi pentru prima data). Am achizitionat-o de la Catena iar pretul ei era de 46 de lei,iar cu card (Doamne ajuta ca am avut) am luat-o la 35 de lei.

      Ștergere
  2. Buna Simona! Cred ca e prima data cand comentez la tine pe blog desi il urmaresc destul de des :) Si eu folosesc vopseaua Color&Soin de cam un an si jumatate, m-am vopsit la un interval de 4-5 luni, eu sunt un blond mediu si am folosit pana acum 3 nuante( prima data am combinat 8A si 10 A care mi-au deschis parul ft mult presupun ca de la apa oxigenata pe care o contine, apoi 7 N un saten mediu-aluna super, cald si ultima data acum vreo 2 luni cu 5 N care a fost un saten destul de inchis dar care s-a dus destul de repede din intensitate dar a ramas o nuanta ft frumoasa) de care am fost ft multumita, mi-a placut si culoarea uniforma si textura parului, destul de matasos.Mi-a placut si faptul ca nu miroase ca o vopsea normala si ca nu pataeza pielea ( eu ma vopsesc acasa).O cumpar din Catena cu 32 lei pe cand in alte farmacii e in jur de 50 de lei ( Sensiblu).Nu inteleg de ce.Ma bucur ca ai si tu o parere buna despre ea, cred ca o voi folosi pe termen lung:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Madalina, multumesc frumos pentru comentariu, stiu pe cineva care o sa se bucure foarte mult, dat fiind faptul ca este interesata de nuantele de blond ale acestei vopsele si cred ca o sa o ajute comentariul tau... :)

      Eu ma bucur ca au ieftinit-o la Catena, cand am cumparat-o eu era si acolo tot in jur de 50 de lei (eu am luat-o la reducere), pentru ca daca o sa ma mai vopsesc sigur la ea ma intorc.

      Iti multumesc frumos si ma bucur ca ne-ai impartasit si noua experienta ta pentru nu am vazut prea multe review-uri ale acestei vopsele pe net.
      O duminica placuta iti doresc! :)

      Ștergere
    2. Am folosit vopseaua Color&Soin si pot sa spun ca e minunata. Niciodata nu mi-a mai iesit pana acum in par aceeasi nuanta ca si cea de pe cutie. Va recomand sa o achizitionati fara rezerve. E absolut minunata!

      Ștergere
    3. Buna, Alina, ma bucur mult ca ti-a iesit frumos, si eu as vrea sa o cumpar din nou pentru varfurile parului meu care inca nu au aceeasi culoare cu parul meu natural.
      Sa ne spui si cat te va tine, eu nu mai retin cum se comporta pe termen lung, insa oricum tot pe aceasta o voi alege! :)

      Ștergere
    4. Fetelor,eu am luat 6G ,pe catalog parea un saten deschis,dar acum imi pare, pe cutie, blond deschis si nu e in intentia mea sa ma fac blonda! Stiti cv de nuanțe? Va pricepeti sa mi ziceti dacă i blond?

      Ștergere
  3. vopseaua se duce treptat, sau necesita reaplicare obligatorie,prin faptul ca radacinile raman inestetic vizibile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am aplicat-o doar pe jumatate de lungime in incercarea de a armoniza culoarea cu cea naturala a mea... In aproape un an de zile mi s-a dus aproape de tot, dar s-a dus putin cate putin, insa sunt multumita de durata totusi comparativ cu Palette...

      Ștergere
  4. multumesc mult pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmmm, frumos si util review-ul, m-a convins! Multumesc!
    Desi as fi revenit la Syoss cu prima ocazie cand as fi dorit sa ma vopsesc singura, acasa, nu pot sa nu retin vopseaua aceasta si sa nu o incerc! Notat!:D

    Simo, de maine esti in concediu??? Daca raspunsul e afirmativ, ma bucur mult pentru tine!:*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita incercata daca esti in cautarea unei vopsele mai naturala, blanda cu parul... :)

      Da, sunt in concediu in sfarsit! Sunt deja asa de relaxata... :P

      Ștergere
  6. Si eu folosesc aceasta vopsea, tot nuanta 4N, de vreo 3-4 ani si imi place, o iau de la Catena din Piata Victoriei(Timisoara) si cu reducerea de la cardul Catena platesc pina in 30 de lei. In Sensiblu e mult mai scumpa, nu stiu de ce.

    Delia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pff, ce s-a mai ieftinit, pai chiar este un pret foarte bun pentru calitatile sale, precum am spus, nici nu ma mai gandesc sa-mi cumpar o alta marca, cred ca luna viitoare o sa ma vopsesc din nou, dupa Palette chiar nu mi-a mai ramas nimic in par si soarele imi tot decoloreaza partea vopsita si bate in blond deja...
      Multumesc, Delia, o saptamana minunata iti doresc!!!

      Ștergere
  7. Oare gasesc si un rosu frumos pentru parul meu?Tare ma incanta descrierea ta pentru ca daca as putea sa imi vopsesc parul si in acelasi timp sa nu il agresez atunci e perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, nu stiu ce sa spun Ela, nu m-am uitat la roscat, desi am vazut catalogul, iar in ceea ce priveste aceasta culoare atat de dificila, chiar nu m-as lansa in recomandari...

      Ștergere
  8. Pe tine blonda nu te-as vedea, ca in rest cred ca ti-ar sta bine cu orice nuanta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe,pai am fost blonda foarte multi ani, dragostea vietii mele, am poze pe blog pe undeva si de cand eram blonda... :P

      Ștergere
  9. Mi-am luat vopseaua, a sosit momentul! Nuanta 5N am ales! In zilele urmatoare ma vopsesc!
    Daca vrei, revin si-ti spun impresii!:)
    Pupicei, Simo!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt curioasa cum o sa ti se para, ar fi bine sa vii cu impesii la aceasta postare chiar, pentru ca este foarte citita din cate se pare, multa lume ajunge aici cautand informatii despre aceasta vopsea, de fapt daca vrei as putea continua aceasta postare cu impresiile tale si poate faci si o poza cu ingredientele ca sa le poata vedea toata lumea... :)

      Ștergere
  10. Parul meu este un saten inchis si am luat un 3N. Totusi este mai inchis cu o nuanta decat parul meu. Dar am luat asa in speranta ca o sa-mi reziste mai mult culoarea gandindu-ma ca dupa cateva spalari va ajunge la culoarea mea. Oare se mai deschide? Sau sa schimb cu un 4N care este chiar culoarea mea? Trebuie sa ma vopsesc si sunt intr-o mare dilema, mai ales ca e prima data cand o fac:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi aceasta vopsea am folosit cam demult si nu mai imi amintesc exact cam cat a durat pana s-a dus din par, din experienta mea cu vopselele de-a lungul timpului, tind sa cred ca majoritatea se duc incet, incet la spalare si deci isi pierd din intensitate.
      Acum in cazul tau nu stiu ce sa spun exact, dat fiind faptul ca e prima data cand te vopsesti poate ar trebui sa iei nuanta cea mai apropiata de culoarea parului tau si sa vezi cum "rezonezi" cu ea. Asta ca nu ai parte de niciun fel de surpriza si a doua oara poti sa decizi mai usor daca ai putea sa treci la nuante mai inchise.
      Ai posibilitatea sa schimbi nuanta aleasa?

      In cazul in care decizi sa te vopsesti cu 3N si iese prea intunecat, un truc pe care il stiu eu pentru deschiderea nuantei ar fi zeama de la lamaie, pe care o aplici diluata cu cat mai putina apa pe par, stai 15-20 min si limpezesti. Se mai duce putin din intensitate.

      Eu sper sa iti iasa perfect din prima. La vara o sa caut si eu din nou aceasta nuanta si o sa ma vopsesc cu acelasi 4N. Mi-a placut vopseaua asta!

      O seara placuta!!

      Ștergere
  11. Sfatul meu este sa cititi intotdeauna lista de ingrediente. Uneori produsele asa numite naturale pot fi chiar mai agresive decat v-ati astepta. Eu sunt alergica la vopselele de par chimice si am testat cam tot ce este pe piata in materie de "natural". Singura, pana acum, vopsea de par la care nu am avut reactie alergica in urma testului a fost o crema pe baza de henna sau henna pudra (indiferent de producator).
    Referitor la ce contin unele vopsele "naturale", cititi aici: http://corneliadum.com/wpen/teintures-pour-les-cheveux/#15109

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Iulia. Ce vopsea Henna ai folosit?

      Ștergere
    2. Ai dreptate nu e asa naturala,si eu sunt alergica, mi am luat color soin,dar o testez inainte.mi e frica de mor😟

      Ștergere
  12. multumesc de rewiev..mi-am cumparat si eu , acum stau cu el in par si astept..sa vad efectu,..si sa povestesc experienta...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună. Ce nuanta ai cumpărat? Ți-a fost de ajuns 1 tub? Mulțumesc

      Ștergere
    2. Buna, Ramona! Articolul e foarte vechi, din 2013, nici nu stiu daca mai este pe piata aceasta vopsea in prezent...eu nu ma mai vopsesc de multi ani si nu mai sunt la curent cu oferta :P

      Ștergere
  13. costa 45 de lei la Catena, sper sa fie buna si pt mine :)

    RăspundețiȘtergere
  14. costa 45 de lei la Catena, sper sa fie buna si pt mine :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Inainte sa folositi, uitati-va la ingredientele foarte "naturale":
    Color & Soin 1 N Ebony Black (3 Chênes), gel.
    “Permanent color with plant extracts” ( yes, but the dyes are synthetic )

    “Rich in pure pigments” ( it means nothing )

    “Without ammonia, resorcinol No, No Parabens, No silicone” ( no guarantee as to the other ingredients in the formula and their safety )

    “Dermatologist tested” ( in this case, why make a warning dermatological testing before use !? No legal obligation rests with the manufacturer after this display )

    INCI : peg-2 oleamine 3 , aqua purificata (purified watter) 0 , cocamide dea 6 , alcohol denat (alcohol) 2, propylene glycol 3 , oleic acid 1 , ethanolamine 6 , p-phenylenediamine 10 , sodium sulfite 1 , tetrasodium edta 2 , hydrolized vegetable proteine (triticum vulgare 0 , corn ? not precised, avena sativa 0 ), sodium erythorbate 0 , n,n-bis (2-hydroxythyl)-p-phenylenediamine sulfate 3 , 2-amino-4-hydrohyethylaminoanisole sulfate 1 , 4-chlororesorcinol 5

    Fixateur: aqua (purified watter) 0 , hhydrogen peroxide 2 , cetyl alcohol 1 , cetearyl alcohol 1 , laureth-3 3 , ceteareth-20 4-7 [12] , oxyquinoline sulfate 4

    Here is another analyzed Color & Soin hair dye , contribution of Marie C., the 3 N Dark Chestnut Brown .

    2-amino-4-hydrohyethylaminoanisole sulfate 1 , 4-amino-2-hydroxytoluene 5 , 4chlororesorcinol 5 , alcohol denat (alcohol) 2 , aqua purificata (purified watter) 0 , cetearyl alcohol 1 , cocamide dea 6 , ethanolamine 6 , hydrolized vegetable proteine -triticum vulgare- 0 , hydrolized vegetable proteine -corn- (not precized), hydrolized vegetable proteine -avena sativa- 0 , hydrolized vegetable proteine -soy- (not precized), m-aminophenol 5 , n,n-bis (2-hydroxythyl)-p-phenylenediamine sulfate 3 , oleic acid 1 , peg-2 oleamine 3 , p-phenylenediamine 10 , propylene glycol 3 , sodium erythorbate 0 , sodium sulfite 1 , tetrasodium edta 2

    FIXATEUR : ceteareth-20 4 – 7 , cetearyl alcohol 1 , hydrogen peroxide 2 , laureth-3 3 , oxyquinoline sulfate 4

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna! Chiar ma bucur pentru acest articol, eu am folosit o singura data Color&Soin si vreau sa va spun, doamnelor si domnisoarelor, ca este Cea Mai Buna Vopsea pe care eu am folosit-o vreodata. Am folosit de la Garnier si Palette pana la L'oreal (mai multe tipuri, dintre cele mai scumpe), insa... aceasta vopsea e de departe cea mai 'fina', care s-a purtat cu parul meu 'cu manusi' :) Si eu sunt femeie, nu va speriati ca vorbeste un ciudat aici, deci va recomand cu convingere sa alegeti aceasta marca de vopsea. E intr-adevar mai scumpa decat celelalte, ultima data (recent adica) am vazut-o la Catena cu 45 lei. In curand vreau sa fac o schimbare de look ce implica o nuanta noua pentru podoaba capilara, si voi cumpara fie de la farmacie, fie din magazinele bio. Nu mi-a maltratat parul atunci cand am folosit, ba chiar l-a protejat si i-a oferit un aspect sanatos si luminos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum se aplica? As dori sa incerc să mă vopsesc singura, dar mi e teama că o fi vreo filosofie..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am folosit-o acum foarte multi ani, dar m-am vopsit normal, absolut normal ca oricare alta vopsea. Nu trebuie sa ai rezerve, vopseste-te normal :)

      Ștergere
    2. Bună. Pt parul lung, mai jos de umeri ajunge 1 tub?

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!