"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 16 august 2017

Phyto Paris - impresii| Șampon antiaging Phytodensia| Phytokeratine Thermo Spray Reparator

Vara aceasta am avut ocazia să încerc foarte multe cosmetice noi. Chiar dacă nu toate au fost pe placul meu, am avut norocul să dau și peste produse care m-au impresionat foarte tare și care mi-au făcut o deosebită plăcere să le testez și să le adopt în rutină.
Ca o paranteză, pentru mine testarea unui produs, mai ales dacă este vorba despre cosmetice care se aplică pe față, începe întotdeauna cu lista de ingrediente de pe spatele ambalajului. 
Dacă prima impresie nu e tocmai bună, relația nu va trece la nivelul următor. Uneori însă chiar dacă compoziția produsului îmi place, e posibil ca relația să nu se lase cu dragoste. 
În sfârșit, închei paranteza, pentru că vreau să vorbesc astăzi despre Phyto Paris, produse care se găsesc în farmaciile HelpHet!

De mai bine de două luni folosesc șamponul Phyodensia – un șampon revitalizant și fortifiant, după cum singur se prezintă. Este un produs gândit ca fiind antiaging prin acțiunea antioxidanților din compoziție. Este îmbogățit cu vernonia, un ingredient despre care nu am mai auzit până în acest moment, ingredient considerat extrem de rar, de proveniență africană.
Vernonia împreună cu extractul din stuguri au proprietăți de regenerare a scalpului, stimulând producerea de fire noi de păr.
Printre ingredientele active se mai regăsește acidul hialuronic și colagenul vegetal (din salcâm), ambele având rol de hidratare a fibrei capilare.
Așadar acestea reprezintă direcțiile de acțiune ale șamponului Phytodensia, efectele fiind posibile, cred eu, folosind și restul de produse Phytodensia, și aici mă refer la serul și masca din aceeași gamă, acestea din urmă fiind produse care se lasă să acționeze pe păr și care fac diferența față de un șampon care curăță și se limpezește bine, având practic un timp de acțiune foarte scurt. Ca să te bucuri de ingredientele prețioase din formulă, cred că șamponul ar trebui lăsat să acționeze câteva minute înainte de operațiunea propriu-zisă de spălare.
Dar eu recunosc că nu am timp și răbdare să procedez astfel, ci folosesc șamponul în mod normal cu două aplicări/spălare. Deși are doar 200 ml și recipientul pare micuț, am avut plăcerea să descopăr o formulă de șampon foarte concentrată, diferită de cea a șampoanelor comune din supermarket. M-am păcălit la prima aplicare și m-am ales cu o spumă consistentă, foarte bogată pe care abia am îndepărtat-o de pe păr. A doua oară am știut să dozez cantitatea potrivită și m-am bucurat de o experiență pozitivă în ceea ce privește utilizarea acestui șampon.

Curăță foarte eficient sebumul și murdăria din păr și de pe scalp cu o cantitate foarte mică de produs. Iar pentru că părul meu este într-o formă foarte bună (fără vopsea, fără aparate de coafat, cu excepția uscătorului, și fără produse de styling), în cea mai mare parte a timpului nu mai simt nevoia aplicării unui alt produs suplimentar de tip balsam sau mască de păr.

Totuși din când în când folosesc keratina lichidă despre care vă tot vorbesc de 6 ani, produs care se aplică fără clătire ulterioară. Chiar și folosind doar două produse, la final părul meu arată exact așa cum îmi doresc de atâția ani – sănătos, bogat și strălucitor.
În concluzie, Phytodensia mi se pare a fi un șampon foarte bun, dar și prețul său este unul pe măsura – 74 lei, deși fiind mult mai concentrat se va consuma mai greu decât un șampon de tip drugstore. Mai cred însă că pentru a se vedea cu adevărat o diferență față de produsele obișnuite din comerț, trebuie utilizat împreună cu cel puțin încă un produs din aceeași gamă.

Tot de la Phyto vă aduc în atenție și un alt produs - Phytokeratine Thermo Spray Reparator – un produs fără clătire care se aplică în mod normal ca ultim pas în rutina de îngrijire a părului după spălarea acestuia, mai exact înainte de folosirea unui aparat cu aer cald. Sprayul ajută la reconstrucția și consolidarea structurii interne a firului de păr, asigurând în același timp și o potecție termică. Keratina vegetală și acidul hialuronic din compoziție sunt injectate în fibra capilară pentru a o repara în profunzime și pentru a-i menține nivelul optim de hidratare din timpul coafării cu aer cald.
Mai conține și extract de yun zhi, care se activează la cald și care asigura un grad înalt de protecție termică. La suprafața firului de păr, ceramidele netezesc cuticula și umplu fisurile fine survenite la suprafață, lăsându-l mai ușor de coafat și creând acel aspect de păr sănătos, strălucitor.

Deși pare un produs extrem de promițător, deocamdată nu l-am introdus în rutină, și asta pentru că în prezent testez keratina lichidă cu colagen și acid hialuronic despre care v-am spus nu demult și încă un produs de protecție termică, dar revin cu impresii când îi voi găsi un loc în rutina mea.

Pe blogul meu se fac multe căutări despre keratina vegetală, așadar, dacă vă doriți un produs care să conțină un astfel de ingredient în compoziție, Phytokeratine Thermo Spray Reparator poate fi exact produsul de care aveți nevoie. Restul de ingrediente și direcțiile de utilizare fac din el un produs extrem de atractiv. Dacă l-ați folosit aștept impresiile voastre!!!


Produsele Phyto le puteți găsi în farmaciile HelpNet și pe www.farmaciaonline.ro









VintageLook

3 comentarii:

  1. Foarte interesant acest sampon, nu am mai auzit de sampon cu proprietati antiaging. Ma bate gandul sa il incerc dar nu stiu daca s-ar potrivi parului meu jumatate blond si coafat destul de des :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ti s-ar potrivi foarte bine, dar sprayul reparator este probabil cel mai potrivit pentru nevoile parului tau :)

      Ștergere
  2. Habar nu aveam ca exista sampoane antiaging. Daca chiar isi face treaba, ideea mi se pare geniala!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!