"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 24 aprilie 2016

Resist Skin Transforming Multi-Correction Treatment Azelaic Acid + BHA| Nou produs Paula's Choice în rutina mea

            Relația mea cu produsele Paula's Choice a fost și se pare că, în continuare, rămâne una dificilă. În cei câțiva ani de când sunt consumator fidel al cremelor, serurilor și exfolianților chimici aparținând acestui brand, am dat peste produse cu care nu m-am înțeles deloc, produse care mi-au lăsat un feedback neutru pentru că nu am văzut niciun efect asupra pielii, dar și produse minunate, care m-au făcut să zâmbesc cu gura până la urechi în fiecare dimineață când mă trezeam și îmi examinam pielea în oglindă. Din ultima categorie face parte și produsul despre care am ales să vă vorbesc astăzi, produsul cu cea mai lungă denumire din întreaga mea colecție de "chestii pentru față", și anume Resist Skin Transforming Multi-Correction Treatment Azelaic Acid + BHA.


Îl folosesc de jumătate de an și în prezent pare că nu mai e prea mult produs în tub, în următoarele două săptămâni cu siguranță îl voi termina, dar jumătate de an pentru un produs de 30 de ml mi se pare o perioadă mai mult decât decentă. Încă de la început mă simt tentată să vă asigur că îl voi cumpăra din nou.  

Folosit pe termen lung tratamentul Resist promite uniformizarea nuanței pielii și estomparea petelor maronii (melasma), dar și a celor roșii rămase în urma coșurilor, precum și reducerea ridurilor. De asemena se consideră a fi și un bun tratament preventiv pentru apariția coșurilor și minimizarea porilor dilatați, reduce roșeața pielii și rozaceea. Recunosc că indicațiile de folosire mi-au plăcut în totalitate și mi s-a părut a fi cel mai complex produs de care tenul mea ar avea nevoie.

Ingredientul activ din compoziție este acidul azelaic, un derivat din cereale, ingredient care în cea mai mare parte este destinat tratării acneei, fiind de fapt un puternic antibacterian și o alternativă excelentă pentru persoanele cu erupţii, a căror piele nu tolerează benzoyl peroxide. Totuși există studii care au demonstrat că acidul azelaic este foarte eficient și pentru alte probleme ale pielii precum sunt petele maronii, care apar după expunerea la soare, cele roșii cauzate de acnee și rozaceea.
Se recomandă aplicarea de două ori pe zi, urmat întotdeauna de un produs de protecție solară (dimineața). Eu l-am folosit doar seara, nu am timp dimineața pentru un ritual prea complex, un ser bogat în antioxidanți care este rapid absorbit în piele și o cremă cu SPF este tot ceea ce îmi permite timpul să aplic sub machiaj, așa că un astfel de produs nu are ce căuta în rutina mea de dimineață. Consistența sa este una medie, nu este foarte fluid, ci are mai degrabă textura unei creme normale de față, nu este siliconat, așa cum sunt o mare parte din serurile PC. Aplicat pe față lasă un film ușor gras pe ten și îi conferă acestuia un strop de hidratare, de aceea de multe ori, după demachierea și curățarea tenului, este singurul produs pe care îl aplic, deși poate fi urmat de un ser sau o cremă hidratantă.


De ce îmi place atât de mult? În primul rând pentru efectul său de netezire a texturii pielii, de când îl folosesc îmi simt relieful pielii mult mai regulat, fiind de asemenea singurul tratament în urma căruia am văzut efecte mai serioase în ceea ce privește diminuarea porilor dilatați. Pentru că are și BHA în compoziție am renunțat la gelul 2% BHA pe care îl foloseam de câțiva ani și pentru că am observat că porii mei au nevoie de o curățare mult mai rară, nu știu dacă îl voi mai reintroduce, pare că acest produs îl înlocuiește perfect.   
Împreună cu celelalte produse pe care le folosesc, chiar observ o uniformizare a nuanței tenului, dar mai ales a reliefului său, așa cum spuneam mai sus. Fondul de ten se așază mult mai bine, iar zona cu pori dilatați nu mai este atât de vizibilă. Nu mă pronunț asupra efectului antibacterian pe care îl are și cât de bine tratează acneea, pentru că mă confrunt doar ocazional cu asta și doar pe o anumită porțiune de piele, iar acneea mea este de natură hormonală. Folosesc crema mai mult pentru tratarea urmelor roșii care rămân după vindecare.

În concluzie, Resist Skin Transforming Multi-Correction Treatment Azelaic Acid + BHA este un produs cu care mă înțeleg de minune, mă bucur că i-am dat o șansă și intenționez să îl păstrez mult timp de acum încolo în rutina mea de îngrijire a pielii.

Pentru luna mai, m-am gândit să vă arăt toate produsele pe care le folosesc în prezent pentru îngrijirea pielii într-un articol mai concentrat.


Voi cunoașteți acest tratament cu acid azelaic? Ce spuneți despre el?








VintageLook


20 de comentarii:

  1. multumesc, nu stiam de el, de la tine am furat multe produse bune :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta, sper sa iti placa si aceasta daca te hotarasti sa o cumperi.. :)

      Ștergere
  2. Singurul produs cu acid azaleic folosit de mine a fost skinoren si nu mi se pare ca a avut un efect :( Dar te inteleg perfect cu paula's choice, si eu am avut una calda una rece

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am avut ocazia sa incerc skinoren, nu stiu ce are in compozitie pe langa acid azelaic, dar nu stiu daca as fi tentata sa mai incerc altceva, se pare ca aceasta combinatie de ingrediente ii place tenului meu.
      Din pacate, nu toate produsele PC mi se potriveste, unele au fost doar experimente costisitoare esuate... :(

      Ștergere
  3. De asta chiar nu ma interesasem.. Are efect si asupra liniilor fine? Eu ma tot lupt cu tot ce inseamna rezultate mai putin placute ale rasului :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In specificatii asa scrie. Se recomanda chiar si pe osul orbital pentru liniile de acolo. Eu folosesc si alte produse in acest sens si nu as putea sa afirm ca este meritul exclusiv al acestuia, de aceea nu am spus nimic in review despre calitatea sa antirid...dar recunosc ca ma luat serios in seama si asta atunci cand am ales produsul. Per ansamblu pare ca functioneaza foarte bine. :)

      Ștergere
  4. O sa-l incerc...sunt asa de curioasa de PC, nu am avut pana acum. Dar spune-mi ai incercat Floritene pana acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am folosit niciun produs Floritene, eu am inteles ca nu ar fi prea bine formulate, dar nu am certitudinea asta, nu mi-a picat niciunul pe mana.
      De la PC poti sa incerci mai intai cateva mostre, partea buna e ca ai posibilitatea sa le cumperi direct de la sursa, fara transport. Macar atat avem si noi in Timisoara! :P

      Ștergere
  5. Vai, ce ma bucur ca ai scris despre produsul asta. Il vazusem pe site si ii dadeam tarcoale. Nici eu nu m-am inteles cu toate produsele PC incercate. Dar daca spui ca nu e siliconat inseamna ca o sa-mi placa sigur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cu siguranta nu e siliconat, e o crema normala, clasica, la textura. Eu sper din suflet sa faca parte din categoria produselor cu care te vei intelege, daca il vei comanda. Stiu cum e sa dai o caruta de bani pe un produs si sa-ti dai seama ori ca nu face nimic, ori ca nu il poti folosi... :(

      Ștergere
  6. Am auzit numai de bine despre aceasta crema.

    http://strumfette.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta, eu nu am citit prea multe review-uri, m-am bazat mai mult pe descierea produsului si pe propria mea intuitie. A functionat de data asta :P

      Ștergere
  7. ador produsele PC, am incercat cateva si chiar este un brand bun care nu m-a dezamagit pana acum..e adevarat ca pretul este cam mare dar merita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mai avut si produse care m-au dezamagit, chiar in prezent ma chinui cu unul dintre ele, dar altele mi se par minunate si ma gandesc aici macar numai la exfoliantii chimici care mi-au revolutionat rutina de ingrijire a tenului.

      Ștergere
  8. Trec acest produs pe wishlist.Suna bine partea aia cu uniformizarea nuantei tenului.Am niste pete maronii de la soare de care nu mai scap,off.
    Sunt curioasa ce crema de protectie folosesti si daca esti multumita de ea.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai crema asta impreuna cu vitamina C, dar in procent de cel putin 15% (parca de aici incepe sa functioneze pt pete) si ar trebui sa functioneze :)
      Creme de protectie am mai multe, dar nu-mi place niciuna. O sa fac o postare cu tot ce folosesc in prezent in materie de ingrijire a tenului si le voi trece si pe astea, dar zic din start ca nu am gasit crema spf ideala.. :(

      Ștergere
  9. Valeria Chertes17 iulie 2020 la 21:58

    Nu știam de aceste produse.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!