"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 19 martie 2024

Skin Perfecting 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid Liquid Exfoliant - un exfoliant Paula s Choice special conceput pentru tenul sensibil

 


Skin Perfecting 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid Liquid Exfoliant este produsul Paulas Choice pe care îl testez de mai bine de o lună. Special conceput pentru tenul meu sensibil, acest exfoliant chimic a fost exact produsul de care aveam nevoie, după o perioadă în care nu am făcut din îngrijirea tenului meu o prioritate.

După ce treci de un anumit prag al vârstei, orice seară în care sari peste rutina de skincare, se simte. În cazul meu, fără o îngrijire adecvată, tenul mi se deshidratează imediat și se formează zone cu rugozități pe frunte și obraji.

Exfoliantul de la Paulas Choice mi-a completat astfel rutina de hidratare pe care a trebuit să o impun cu prioritate tenului meu.

În prima săptămână am folosit produsul doar seara, urmat de mai multe seruri cu rol umectant și crème mai onctuoase pentru sigilare. Am întrerupt utlizarea retinolului și m-am axat doar pe refacerea barierei de protecție a pielii.

În prezent, am mutat exfoliantul ziua. Îl aplic pe tenul curat și îl las să acționeze circa 20 de minunte. Apoi aplic un toner cu NMF și unul dintre serumurile mele preferate. Obligatoriu SPF înainte să ies din casă.

 

Skin Perfecting 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid Liquid Exfoliant este un produs blând formulat cu exfolianți de tip AHA , mai exact 6% acid mandelic și 2% acid lactic. Acesta acționează asupra stratului de la suprafața pielii, cu următoarea acțiune:

  • Reduce liniile fine,
  • Uniformizează culoarea pielii
  • Susține microbiomul pielii și întărește bariera naturală,
  • Stimulează regenerarea celulară și formarea neocolagenului.

 

Ingredientele reparatoare cum sunt extractul de coada șoricelului și un amestec fermentat de antioxidanți cu extract de floare de cireș, viță de vie de ciocolată și dafin, susțin microbiomul și bariera pielii în timp ce acționează în profunzime pentru o regenerare celulară mai sănătoasă și o piele cu aspect mai tânăr în timp.

 

Aplicat cu riguriozitate, celulele moarte de la suprafața tenului sunt îndepărtate, iar pielea rămâne mai fină și mai luminoasă. Produsele de skincare aplicate ulterior sunt mai bine absorbite în piele, ceea ce face ca întreaga rutină de skincare să fie mai eficientă.

Este un produs special conceput pentru un ten sensibil care nu tolerează concentrații mari de exfolianți. Și pot să afirm cu certitudine că acest produs chiar este blând, dar eficient și chiar face diferența în rutină.

Eu îl recomand, așa cum am menționat mai sus, tenurilor sensibile, dar și începătorilor – pentru aceia care își doresc să introducă pentru prima dată un exfoliant chimic în rutina lor și vor să crească toleranța pielii în mod gradual. Pentru adolescenții care încep să își formeze o rutină de skincare și nu numai.

 


Desigur, ca în cazul oricărui exfoliant chimic, aplicarea protecției solare dimineața este absolut obligatorie.

Încercați și Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel – un produs de tip mască. Se lasă să acționeze pe ten timp de 10 minute, după care se clătește.

Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!