"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 22 august 2016

Povestea mea din spatele Brățării Nu mă uita – House of Treasure

Săptămâna aceasta, vânzătoarea mea de antichități, mi-a găsit în sfârșit perechea de sfeșnice pe care o căutam de atâta timp. Sunt grele, din bronz turnat, cu motive vegetale distribuite sub formă de cunună de laur întinsă languros pe cele două brațe până sus spre suport. Le aranjez cu atenție pe măsuța mea de toaletă, iar metalul rece și greu mă determină să mă opresc, să le studiez, să le las să-și spună povestea. Îmi trebuie lumânări ca să le dau viață, mă gândesc... 
Ating cu vârful degetelor modelul alambicat de muguri și frunze răsucite și timpul se destramă în fâșii, oare cine e prima domniță pe care au vegheat-o sfeșnicele mele în negura vremurilor? Închid ochii și încerc să mi-o imaginez pieptănându-și părul lung și buclat, cu ochii mari, visători, scăldați în lumina timidă a lumânărilor. E blondă domnița sfeșnicelor mele, cu luciri de chihlimbar rumanit în păr și ochi albaștri spălăciți. Încerc să merg pe șirul gândurilor sale, să o descopăr la lumina lumânărilor, să-i caut visurile ce-i pulsează în piept, dar propriile mele trăiri întrerup agresiv povestea, mă poartă departe de domnița blondă și mă readuc în prezent. Sorb cu nesaț clar - obscurul camerei mele și mă las învăluită de liniște. Îmi trebuie lumânări, îmi zic din nou, și gândul trece netulburat ca o frunză rătăcită pe luciul unui fir de apă. 


Mă hotărăsc să deschid cartea care mă așteaptă de câteva zile pe măsuță și încerc să citesc câteva rânduri. Eu sunt fiica lui Rembrandt e romanul care mă fascinează în acest moment, dar lumina nu e potrivită pentru citit. Îmi trebuie lumânări, mă gândesc din nou, și gândurile îmi fug spre acea lumină ireală a lui Rembrandt și spre regretul că încă nu am reușit să o văd în realitate în niciuna dintre operele sale, deși mai e atâta timp ... Oare de unde venea lumina lui Rembrandt?! M-am întrebat adesea ... cu siguranță nu e de la sfeșnicele mele și ale domniței blonde, dar nici de la candelele din atelierul său, nu, e ca și cum carnația personajelor emite radiații de lumină în jur, o lumină magică, de o consistență ireală, dramatică, dar atât de vie. Iubesc clar - obscurul lui Rembrandt, precum iubesc aceste clipe de liniște adâncă din camera mea și de dulcea hoinăreală a gândurilor la acest ceas de seară. 

Fixez din nou semnul de carte cu ciucurei galbeni la aceeași pagină și închid romanul fără resentimente, cu mișcări lente, studiate, care pun în evidență într-un mod aproape teatral lucirile de cristal de la mâna mea stângă. Zâmbesc cu sufletul plin la vederea celor trei flori în montură aurie care îmi mângâie încheietura și nu mă pot abține din a le atinge din nou.
Finisaj perfect, fără nicio muchie ascuțită care mi-ar putea zgâria indexul și mi-ar tulbura călătoria tactilă de-a lungul celor trei flori cu 15 cristale din zirconiu și a lanțului auriu care îmi înconjoară încheietura. Nu mă uita se numește bijuteria care m-a cucerit în ultimele zile și care mă determină în seara asta să mă gândesc la clar - obscurul camerei mele dintr-o altă perspectivă. De data asta nu mă ține ascunsă, nu îmi acompaniază gândurile și pofta asta nebună de liniște, ci pune în valoare cea mai frumoasă dintre brățările pe care le posed, îi surprinde într-un mod perfect personalitatea și potențialul de seducție. Seara, în lumina asta magică, brățara Nu mă uita își relevă poate cel mai bine frumusețea, iar eu deja visez la cadrul perfect - o cină târzie la lumina sfeșnicelor mele cu poveste, o sticlă de vin rose, little black dress, Donna de la Valentino și sărutările lui - lungi sărutări ușoare, ca atingerea unui fluture, pe încheietura mâinii stângi, atât de frumos înnobilată de cele trei flori de Nu mă uita. Cu siguranță e unul dintre visele acelea de seară, care au toate șansele să se transforme în cea mai frumoasă realitate! Zâmbesc, îmi dau seama cu emoție că sunt bine, chiar sunt bine!


E târziu, îmi scot brățara și o așez la locul ei, în etuiul alb căptușit cu catifea și satin negru inscripționat cu floarea de lotus aurie, stilizată – logo-ul plin de simbolistică House of Treasure. Mă bucur nespus de momentul de inspirație pe care l-am avut atunci când am ales această piesă desăvârșită. 
Dublu placată cu aur de 18k, brățara Nu mă uita nu are cum să treacă neobservată la mâna oricărei femei, fiind de ajuns o simplă privire pentru a-i evalua calitatea desăvârșită și caracterul luxuriant, dar rafinat și plin de expresivitate. 
House of Treasure nu vinde doar bijuterii atent selecționate, ci le împachetează frumos într-o poveste menită să te inspire, să porți brățara, colierul sau inelul ales, cu o anumită stare de spirt, în acord cu vibrațiile sufletului tău, dar și cu personalitatea bijuteriei alese. 
Dacă vizitați magazinul House of Treasure o să descoperiți un concept unic, care pe mine m-a cucerit de la prima interacțiune, un magazin românesc de bijuterii cu povești, care însă aduce pentru prima dată în România conceptul curated (procesul curatorial), termen cu care am făcut cunoștință abia acum, prin intermediul acestei experiențe. House of Treasure își alege produsele de la designeri și branduri din întreaga lume, selectând piese în funcție de sezon, locație și trend. Procesul de selecție al bijuteriilor își are originea în 6 principii: selecție, context, aranjament, expertiză, unitate și actualizare. Mai multe despre procesul curatorial puteți citi aici.

marți, 16 august 2016

Fustă roșie plisată

Bine v-am regăsit! 

La mulți ani, Maria, Mariana, Marinela, Măriuca, Marilena și Mărioara!! Și tuturor celorlalte nume derivate pe care le-am omis. :) A fost o zi frumoasă de Sf. Maria la noi la Timișoara, cu soare și cer senin. Eu am rămas acasă în acest weekend prelungit, m-am relaxat alături de cei dragi și m-am pregătit fizic și mental pentru o altă săptămână agitată.
Pentru blog am pregătit câteva fotografii, puține la număr, făcute astăzi, undeva în zona Gara Timișoara Nord, că tot ador eu locațiile acestea pentru poze ... :)


Vedeta este fusta roșie plisată, o fustă mărimea 44, peste genunchi, pe care am cumpărat-o acum câțiva ani dintr-un second-hand și pe care abia vara aceasta am dus-o la croitorie pentru scurtare și ajustare pe talie cu bandă elastică. Îmi place tare ce-a ieșit, mă bucur că am decis să o cumpăr și că i-am intuit foarte bine potențialul! Vă las cu pozele, poate vă inspiră și pe voi să faceți cumpărături inteligente! Toată treaba asta m-a costat vreo 25-30 de lei, iar cea mai mare parte din cost a reprezentat-o manopera de la croitorie.  :)




sâmbătă, 13 august 2016

Parfumuri de bărbați la reducere pe emag

Nu mai este un secret pentru nimeni că platformele online de cumpărături își măresc cifra de afaceri pe zi ce trece și nici nu mă miră acest lucru, nu doar analizându-mi propriul meu comportament în ceea ce privește decizia de cumpărare, ci privind în jurul meu, la colegi, prieteni, cunoștințe care par că se îndepărtează tot mai mult de conceptul de shopping clasic, cu magazinele luate la picior și plase colorate de cumpărături. La doar un click distanță te așteaptă sute de mii de produse din absolut toate categoriile, promoții interesante, posibilitate de retur gratuit în cazul în care nu ești mulțumit de ceea ce ai primit, curier care îți bate la ușă - practic niciun fel de efort din partea ta!! Atât de facil, dar cumva atât de lipsit de substanță...
Am recunoscut de câțiva ani deja că cea mai mare parte a cumpărăturilor non-food, în cazul meu, se întâmplă în mediul online, dar există și categorii de produse cu care prefer să interacționez în magazinele fizice, așa cum este cazul parfumurilor. Totuși magazinele de profil din oraș, nu fac vreo mare afacere cu mine, pentru că rareori, un produs care m-a impresionat în parfumerie, m-a determinat să-l cumpăr pe loc din aceeași locație. Din păcate, mai mereu prețurile sunt foarte mari, mult mai mari decât în magazinele online și parcă niciodată nu rulează promoții interesante. În schimb, de cealaltă parte există veșnica suspiciune cu privire la calitatea și autenticitatea parfumurilor cumpărate de pe internet. Eu, din fericire, nu am avut nicio experiență neplăcută în acest sens, nici măcar cu controversatul site aoro, de pe care mi-am comandat un parfum nu demult și pot să garantez autenticitatea lui, dar și a celor achiziționate anterior. 
În sfârșit, mai jos am pus o listă cu cele mai relevante promoții de pe emag în ceea ce privește oferta de parfumuri pentru bărbați (două dintre ele se află în top 3 parfumuri de bărbați preferate):


Cel mai vândut parfum din ofertă este Apa de Toaleta Guess Seductive - 100 ml - 149 lei 86 lei. Notele de vârf sunt cardamom, mandarină și piper roz; Notele de mijloc sunt vetiver, frunză de violetă și orhidee; Notele de baza sunt mosc, lemn de santal, paciuli și ambră.

miercuri, 10 august 2016

Oja Max Factor Max Effect - Ruby Tuesday #39

Oricât de mult m-am chinuit să surprind adevărata nuanță a ojei Max Factor din imagine, nu am reușit mai mult de un roșu cu subton portocaliu. În realitate culoarea e o cireșică coaptă - un roșu mai întunecat, clasic și are o denumire foarte drăguță - Ruby Tuesday #39

Oja Max Factor Max Effect am primit-o la #beautybloggersmeetingtimișoara alături de un produs pentru buze rezistent la transfer pe care o să vi-l arăt în altă postare. 

De mici dimensiuni, de doar 4.5 ml, devine opacă din două aplicări, dar pentru un aspect perfect, 3 straturi ar fi mai potrivite. Eu am folosit-o în două straturi și a rezistat 2 zile pe unghii, dar cu o sesiune de vase spălate în acest interval de timp. 
Specific și de această dată că nu ar trebui să folosiți experiența mea legată de rezistență drept etalon, din păcate prea puține oje rezistă mai mult de 1-2 zile pe unghiile mele, indiferent de marcă. 

duminică, 7 august 2016

4845 de titluri cu prețuri sub 10 lei| libris.ro

Ați văzut oferta Libris?
Aproape 5000 de titluri la prețuri sub 10 lei - colecția Rodica Ojog-Brașoveanu, cred că este în formulă completă, pentru că am văzut foarte multe volume, cărți pentru copii, de dezvoltare personală și spirituală, colecția Stephen King, cărți de beletristică etc. 

Eu am găsit 2 titluri care mi-au atras atenția: 


Rostește-i numele - Francisco Goldman - 8.95 lei 
În anul 2007, Aura Estrada, tânăra soție a prozatorului american Francisco Goldman, are un accident fatal în Mexic, pe când practica o forma extremă de surfing. 
Familia victimei îl învinuiește pe soțul copleșit de durere și bântuit și el de gândul morții. Acesta se hotărăște să o reînvie pe Aura prin scris: relatează viața ei, povestea lor de iubire, dar și tragicul sfârșit.
În anul 2011, Francisco Goldman publica Rostește-i numele, o reconstituire detaliata pana la obsesie a vieții și morții Aurei Estrada.

O poveste despre fete și femei, dragoste și căsătorie și, mai ales, despre răni care se pot vindeca, atunci când nimeni nu mai crede.



Eu sunt fiica lui Rembrandt - Lynn Cullen - 9.29 lei.
Dupa ce mama îi moare de ciuma și fratele pleacă să se stabilească într-un loc îndepărtat, Cornelia van Rijn, o fata de nici 14 ani, își dă seama că nu mai are niciun prieten sau confident, cu excepția tatălui ei, un om foarte dificil. Ajuns în dizgrația clasei privilegiate din Amsterdam pentru că refuza să-și ajusteze arta la gusturile patronilor culturali, Rembrandt van Rijn e acum, din câte se bârfește, la un pas de nebunie si nu o mai are decât pe fiica lui. Însă și ea e bântuita de propriile secrete scandaloase, găsindu-și bucuria doar în întâlnirile tainice cu Carel, fiul unui magnat al comerțului naval. Dar în viata ei mai este cineva: Neel, ultimul ucenic al tatălui sau, al cărui devotament nezdruncinat fața de Rembrandt o uimește și o emoționează profund. 

Eu sunt fiica lui Rembrandt se sprijină îndeaproape pe evenimentul istoric, pe fundalul căruia creează un scenariu despre maturizarea și emanciparea unei femei de sub umbra copleșitoare a tatălui ce amenința sa ii eclipseze toate visele.

În continuare, pe Libris transportul este gratuit oriunde în țară și pentru orice comandă, indiferent de valoare!

vineri, 5 august 2016

Preferatele lunii iulie

De mult timp nu am mai făcut o postare de tip ”preferatele lunii”  și asta pentru că multe dintre produsele pe care le folosesc în rutina mea zilnică se repetă în fiecare lună, astfel încât nu am văzut rostul unor articole repetative. 
Totuși de această dată, în rutina de îngrijire a feței, am introdus două produse noi, două produse pe care, deși le folosesc de mai mult timp, nu le-am prezentat pe blog până acum.

Nu aș fi putut să încep totuși acest articol fără să vă amintesc încă o dată despre serul cu vitamine C Mad Hippie despre care am vorbit pe larg în această postare. Mă declar de foarte mulți ani cu adevărat fascinată de efectele vitaminei C atât în ceea ce privește aplicarea ei pe ten, cât și consumul intern, de suplimente alimentare. Dacă ar trebui să aleg un singur produs de îngrijire pentru ten și o singură vitamină pentru consum intern (sub formă de suplimente, desigur), aș alege cu siguranță vitamina C. Mai multe despre efectele sale puteți citi în acest articol, unde găsiți un alt produs cu o concentrație foarte mare de vitamina C care merită a fi luat în calcul. 

Unul dintre cele două produse despre care nu v-am vorbit până acum pe blog este una dintre cele două creme de protecție solară pe care le folosesc în prezent ca bază sub machiaj. Este vorba despre Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch cu SPF 55, formulată bine și nu atât de grasă precum majoritatea cremelor de protecție solară prietenoase cu pielea. Mai multe o să vă povestesc într-un review separat. Dacă vă interesează să o achiziționați, o puteți găsi aici

Al doilea produs nou și al treilea din topul preferatelor lunii iulie, îl reprezintă un produs destinat buzelor foarte uscate. Mă tot plâng pe blog de faptul că nu reușesc să găsesc un stick/balsam de buze cu adevărat eficient care să emolieze buzele în mod perfect, astfel încât să pot purta fără probleme produse pentru colorarea buzelor rezistente la transfer în fiecare zi. Am încercat nenumărate variante, așa am ajuns și la Aquaphor, recomandat de o colegă bloggeriță. Are o textură vâscoasă, fără miros și se descurca binișor la partea de reparare. Nu ideal, dar destul de eficient. Și pe el îl puteți găsi aici. Nu voi rămâne la el în mod permanent, aș vrea să mai încerc și alte produse după terminare. 

miercuri, 3 august 2016

Tu ce produse de protecție solară folosești vara aceasta?

Vara aceasta, cele mai cunoscute companii de cosmetice de pe piața din România au lansat linii noi de produse pentru protecție solară, produse destinate atât pielii corpului cât și formule speciale pentru față. 
Lucrul acesta mă bucură nespus, mai ales că de vreo doi ani, observ în jurul meu, femei care s-au autoeducat în spiritul folosirii cremelor de protecție solară nu doar cu ocazia băilor de soare, ci și în rutina de fiecare zi. 
Cât despre plajă, se pare că în sfârșit, noi femeile din România am depășit stadiu acela în care foloseam ulei de măsline sau unt de cacao pentru intensificarea bronzului și 0% cremă/ulei cu FPS și știu sigur că un important rol în acest proces de educație l-au avut blogurile de beauty și presiunea pe care acestea au făcut-o, începând cu primăvara fiecărui an, și nu numai, pentru conștientizarea nevoii folosirii produselor cu factor de protecție solară de minim 30 ÎN FIECARE ZI!!! 
Să sperăm că lucrurile vor evolua în continuare în direcția cea bună.

La sfârșitul primăverii, am primit și eu prin intermediul #beautybloggermeetingtimisoara cele trei produse Nivea Sun Protect & Bronze cu extract de pro-melanină pentru bonzare rapidă. 

Ulei de protecție solară pentru bronzare rapidă cu FPS 30, protecție UVA și UVB

Loțiune de protecție solară pentru bronzare rapidă cu FPS 50, protecție UVA și UVB

Cremă față de protecție solară cu FPS 50, protecție UVA și UVB

Gama Nivea Sun protect & bronze este parfumată destul de intens, lăsând pe piele o aromă puternică (foarte plăcută, după gusturile mele) și are un grad mediu de absorbție în piele. Atenție, toate cele trei produse conțin alcohol denat (și e situat pe primele poziții din lista cu ingrediente)!