Încă de la început trebuie să recunosc faptul că nu sunt o mare amatoare de produse naturiste și nu obișnuiesc să îmi construiesc rutina de îngrijire a pielii sau a părului bazându-mă pe prea multe produse de acest tip, însă totuși de foarte mulți ani am doua mici secrete la care apelez de fiecare dată când îmi simt tenul obosit și tern - bicarbonatul de sodiu și pasta de argilă.
Obișnuiesc să îmi exfoliez mecanic tenul o dată pe săptămână, iar exfolianții chimici îi folosesc în fiecare seară în mod alternativ (deși în prezent mi s-a terminat BHA-ul și folosesc doar AHA). Am încercat foarte multe scrub-uri de-a lungul timpului, însă de fiecare dată m-am întors la cel mai eficient dintre ele și anume bicarbonatul de sodiu alimentar.
De obicei particulele exfoliante din scrub-urile din comerț mi se par a fi mult prea mari pentru a putea exfolia tenul în mod eficient și fără a-l zgâria, iar eu cumva am simțit nevoia folosirii unui praf abraziv pentru a-mi îndepărta celulele moarte de la nivelul pielii și așa am descoperit bicarbonatul de sodiu. Pe net sunt multe rețete de folosire a acestui produs - unele dintre ele recomanda amestecarea bicarbonatului cu apă până la formarea unei paste care se întinde pe piele, însă eu doar umezesc fața cu apă călduță și apoi prin mișcări circulare aplic bicarbonatul cu ajutorul degetelor și frec gentil preț de câteva zeci de secunde. Limpezesc cu foarte multă apă. De fiecare dată rezultatul este perfect, fără nicio excepție.
Dar cel mai mult și mai mult, ador măștile cu argilă pentru curățarea și revitalizarea tenului. Am spus de nenumărate ori, că cel mai bun refresh al tenului îl obțin cu ajutorul acestei măști minunate. În prezent folosesc argila Algo, recunoscută pentru deosebitele sale proprietăți atât în curele interne cât și cele externe, cu aplicare la nivelul pielii.
Argila Algo nu vine sub formă de pudră, așa cum este cea de la Farmec, ci sub formă de granule/bulgărași de diferite mărimi. Nu se recomandă folosirea ustensilelor din plastic sau metal în procesul de preparare, ci doar lemn sau ceramică, astfel încât proprietățile să nu-i fie alterate sub nicio formă.
Eu mi-am cumpărat 2 kg pentru o cură internă pe care însă nu am reușit să o duc la bun sfârșit deși am văzut beneficii. Sper să reușesc să mă mobilizez cât de curând și să reîncep această cură.
Eu am o linguriță din porțelan foarte simpatică cu ajutorul căreia prepar această mască. Folosesc doar argilă și apă călduță, însă ea poate fi amestecată cu lapte, iaurt, miere sau gălbenuș de ou în funcție de nevoile pielii voastre. Ce îmi place cel mai mult la această mască, nu se referă atât de mult la senzația aceea de piele perfect curată, ci la efectul de lifting facial pe care îl obțin de fiecare dată când aplic această mască. Pur și simplu îmi simt tenul revitalizat și luminos, trăsăturile feței se destind și fața întreagă pare mai odihnită și mai tânără.
De obicei o folosesc o dată pe săptămână, dar apelez la ea ori de câte ori simt nevoia de acel refresh sau înaintea unui eveniment la care îmi doresc să arăt impecabil.
Argila Algo este bogată în minerale precum siliciu ionic - puternic agent anti-aging și stimulator al regenerării celulare sau argint ionic - cu efect antimicrobian și antiseptic, precum și multe altele. Puteți citi pe net despre proprietățile și indicațiile de folosire ale acestei argile, dacă sunteți interesate.
Masca o țin circa 15 minute, după care o îndepărtez cu apă călduță.
Acestea sunt cele două produse naturiste pe care le folosesc pentru îngrijirea tenului. Pe lângă acestea, din când în când mai aplic și ulei de jojoba pe întreaga față, de obicei în sezonul rece și ... cam atât... :-)
Voi ce secrete din natură aveți pentru îngrijirea tenului?
VintageLook
sa stii ca o sa incerc si eu bicarbonat pentru exfoliere!
RăspundețiȘtergereMultumim de reteta! :-*
RăspundețiȘtergereEu folosesc o masca din miere de albine, ulei de masline si galbenusuri de ou. Am tenul uscat si vad ca aceasta masca imi face pielea mai catifelata.
Argila de tipul acesta nu am folosit pana acum. Mai am o chestie de trecut pe lista si bifat.
RăspundețiȘtergereSi eu am incercat scrub-ul cu bicarbonat acum ceva timp, insa am uitat sa il mai folosesc. Poate reusesc sa reiau procesul.
RăspundețiȘtergere