Pagini

miercuri, 16 februarie 2022

Rețetă simplă de negresă cu cacao, perfectă pentru activități de gătit împreună cu copiii în bucătărie

 


Negresa este una dintre prăjiturile mele preferate. Îmi place cea cu interior umed cu gust bogat de ciocolată și crustă crocantă care se sparge la fiecare mușcătură generând o intensă satisfacție senzorială. 

Rețeta asta nu este însă una de negresă ideală, cu ciocolată în compoziție, ci una simplă, cu cacao, ușor de făcut și cu gust mediocru de prăjiturică simplă cu cacao

Am făcut-o de mai multe ori până acum pentru că este extrem de simplu de făcut, iese perfect de fiecare dată și nu presupune un consum mare de materiale. 

Mă folosesc de ea de fiecare dată când vreau să fac activități ușoare cu copiii în bucătărie. Sunt sigură că nu peste mult timp, fetița mea în vârstă de 5 ani, va reuși să o reproducă fără ajutor din partea mea. Da, atât de simplu de este de executat!!


Este nevoie de un castron încăpător, o lingură mare sau un tel, o cană folosită ca unitate de măsură și o mânuță care să amestece. Da, de asta spun că este prăjitura perfectă pentru o activitate de gătit cu copiii, nu necesită mixer și nici multe recipiente sau etape dificile. 

Rețeta am găsit-o pe Youtube, este cea a Mariei Popescu, apare prima la căutări și, din punctul meu de vedere, chiar este cea mai simplă rețetă de negresă. 


Ingrediente rețetă de negresă cu cacao: 

  • 2 căni cu făină
  • 1 cană lapte
  • 1 cană cu zahăr ( eu am pus mai puțin)
  • 1 ou
  • jumătate de cană de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • aromă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare



Noi am început cu ingredientele uscate și la final le-am adăugat în mod treptat pe cele umede. Copiii s-au distrat de minune amestecând în castronul mare (l-am folosit pe cel în care dospesc pâinea) și gustând compoziția din când în când. 


Rețeta originală, dacă veți viziona filmulețul veți vedea că are în plus și 3 linguri de dulceață. Noi nu le-am mai adăugat pentru că ai mei copiii preferă tipul acesta de desert fără niciun fel de umplutură, însă mie mi-ar fi plăcut să adaug vișine acrișoare de la congelator. 


Tot în rețeta originală veți descoperi și ingredientele pentru toppingul de ciocolată, eu am încercat o variantă mai simplă pentru prima încercare, apoi nu mai mai pus nimic, am servit-o simplă sau cu un moț mic de frișcă și afine proaspete. 

Aș încerca-o pe viitor și ca blat de tort.


V-ar tenta să o încercați și voi?



Blog editor: Simona Tucu


2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!