Pagini

vineri, 30 iulie 2021

Machiaj de vară strălucitor cu produse waterproof

machiaj de vara


Industria cosmetică lansează sezon după sezon produse de makeup tot mai performante, astfel încât ideea de a purta machiaj vara nu mai pare de mult intimidantă. 

Eu sunt una dintre acele femei căreia îi place să experimenteze mereu tehnici și produse inovative în domeniul îngrijirii și înfrumusețări, și da, port mereu un machiaj minimalist vara.

 

Sun kissed makeup look și produsele pe care le folosesc 

 

Nu fac exces de produse de makeup vara, pentru că temperaturile ridicate de afară nu permit straturi de produse indiferent de felul în care acestea sunt targetate: rezistente la transfer sau waterproof.

Cel mai des port variațiuni ale machiajului exemplificat aici, iar pentru asta încep întotdeauna cu o bază de produs cu protecție solară (SPF30 sau 50) pe care este musai să îl aplici în cantitatea corectă (circa 1,25 ml pentru față).

 

produse de makeup rezistente la transfer

Fond de ten rezistent la apă cu spf 20 Total Cover

 

Am și vreo două BB Cream-uri pe care le rotesc, însă preferatele mele rămân fondurile de ten rezistente la transfer. În acest sens, aplic o cantitate foarte mică de produs, obținând astfel o acoperire foarte mică de tip BB Cream, cu o rezistență prelungită însă, de-a lungul zilei.

Unul dintre acest fonduri de ten este Total Cover Camouflage Foundation de la Delia Cosmetics – un fond de ten rezistent la apa, cu putere mare de acoperire și un preț extrem de bun pentru categoria de produse din care face parte.

Pe Notino este disponibil în patru variante de culoare, eu o am pe cea mai închisă – 56 Tan. Tenul meu este un bej mediu cu subton galben, iar acest fond de ten este cu o nuanță mai deschisă decât cea a tenului meu. Are subton neutru, un finisaj lucios (nu devine mat) și o rezistență decentă de-a lungul zilei. Aplicat în cantitate mai mare, acest fond de ten Total Cover camuflează foarte bine cearcănele și colorațiile pielii. Eu însă, după cum spuneam aplic o cantitate mică de produs pentru că îmi place acel aspect natural al tenului, cu evidențierea texturii pielii. Are un SPF 20, ceea ce e mereu binevenit, nu evidențiază ridurile de-a lungul purtării și nu usucă pielea. Fiind destul de hidratant pentru tenul meu, optez mereu pentru o bază (SPF) rezistentă la apă sau care matifiază destul de bine. 

Atenție la nuanțe, sunt destul de deschise, 56 Tan nu este potrivit pentru un ten măsliniu. 

 

makeup solar

Makeup Revolution Cheek Kit pentru un strop de strălucire

 

Trusa Makeup Revolution Cheek Kit este cea mai recentă achiziție a verii și tot ce am nevoie pentru un machiaj complet al ochilor și al pomeților. Eu am ales varianta Fresh Perspective pentru că am un iluminator cu particule super strălucitoare, un bronzer mai mat pentru conturare, un blush rozaliu și încă o nuanță neutră pe care o folosesc ca fard de pleoape și nu numai.

trusa iluminatoare


Am folosit-o și în cadrul acestui machiaj, atât pentru machiajul ochilor, cât și pe obraji (blush și iluminator). Îmi place teribil de mult textura care nu este foarte prăfoasă și cu care se lucrează extrem de simplu.

 

machiaj lejer de vara

Ser și primer de gene Eveline Cosmetics SOS Lash Booster și rimel rezistent la apă Essence Maximum Defintion

 

Accentul principal îl pun mereu pe gene, iar aici nu fac economie de produs. Îmi plac genele bine definite, cu aspect dramatic. Pentru asta, de vreun an de zile folosesc un ser pentru gene, care mi se pare absolut minunat. 

Îmbrac genele în două straturi cu acest ser|primer creând astfel o bază pentru un rimel rezistent la apa – Essence Maximum DEFINITION. Acesta are o periuță flexibilă, cu vârf subțire care ajută extrem de mult la definirea genelor de pe pleoapa inferioară și a celor din colțul interior al ochilor. De mult timp caut o astfel de periuță la un rimel. Îmi place tare mult efectul pe care îl creează – definire și alungire.

Rezistența acestui rimel Essence Maximum Definition este impecabilă. Nu pătează pielea și nu se fărâmițează în timpul purtării. Fiind un rimel waterproof trebuie demachiat cu produse specifice. 

 

mascara

Balsam pentru buze uscate și crăpate Regina Revitalizační mast na rty

 

Pentru buze am ales un balsam hidratant pe care vi l-am mai arătat aici. Menține apa în piele și previne deshidratarea. Mi se pare un produs excelent atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Balsamul este incolor, poate crea un efect frumos pe buzele pigmentate natural, însă, în cazul în care acestea sunt pale, ca ale mele, vă puteți folosi de un truc simplu. Aplicați cel mai rezistent ruj roșu sau roz intens pe care îl aveți în dotare și ștergeți-l în totalitate de pe buze, înainte ca acesta să se usuce. Pigmentul din produs va imprima buzelor o culoare naturală și frumoasă peste care puteți veni cu un strat de balsam de buze sau gloss incolor. 

 

balsam de buze

Așadar, acesta este propunerea mea pentru un machiaj de vară strălucitor, lejer și ușor de adaptat la orice context al zilei. Toate produsele prezentate aici sunt buget friendly!


haul notino


Voi purtați machiaj vara sau faceți pauză de makeup?


                                 Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!