Pagini

luni, 31 octombrie 2022

Am testat celebrele produse de igienă dentară Curaprox

 

produse de igiena dentara Curaprox

Continui seria articolelor despre igiena dentară (luna trecută am scris un articol despre igiena dentară a celor mici) cu focus, de această dată, pe un brand despre care cu siguranță ați auzit, dacă nu ați reușiți deja să îl și testați - Curaprox! 

Recunosc cu sfială, că igiena dentară am luat-o cu adevărat în serios abia după ce mi-am montat aparatul dentar. Și când spun igienă dentară, nu mă refer strict la spălatul pe dinți, pentru că asta făceam cu consecvență si înainte. O igienă bună înseamnă însă mult mai mult decât atât.

  • Spălarea dinților de cel puțin două ori pe zi
  • Folosirea aței dentare după fiecare masă
  • Folosirea periuțelor interdentare
  • Utilizarea unui duș bucal
  • Folosirea apei de gură
  • Control periodic la medicul stomatolog
  • Detartraj de cel puțin două ori pe an

Cam toți acești pași ar trebui obligatoriu bifați astfel încât să ne putem păstra sănătatea dentară pe termen cât mai lung.

De câțiva ani, după ce am dat jos aparatul dentar, port gutieră pentru arcada superioară și contenție pentru dinții de jos, motiv pentru care am o igienă complexă și riguroasă. Însă nu despre rutina mea aș vrea să scriu acum, ci, așa cum am menționat mai sus, despre experiența pe care am avut-o cu brandul Curaprox.

În 90% dintre cazuri folosesc o periuța de dinți electrică și sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le obțin cu aceasta. Se întâmplă însă ca uneori să omit încărcarea acesteia si întotdeauna am o rezerva de periuțe obișnuite.

În călătorii însă plec întotdeauna cu periuțe de dinți normale. Facem o economie majoră de spațiu în bagaj dacă luăm cu noi patru periuțe clasice de dinți și doar două paste de dinți (pentru adulți, respectiv copii).

 

Despre periuțele de dinți Curaprox 5460

 

Din motivele menționate mai sus, pentru periuțele obișnuite, m-am oprit la celebrele periuțe de dinți Curaprox. Spun celebre pentru că este imposibil ca măcar unul dintre medicii stomatologi pe care i-ai consultat de-a lungul timpului și care te-au consiliat cu privire la igiena de dentară, să nu îți fi vorbit despre periuțele de dinți Curaprox.

perie de dinti Curaprox


Cu o tradiție de 50 de ani în igiena dentară, Curaprox este un brand care investește în mod permanent în cercetare și programe de dezvoltare profesională pentru specialiștii Curaporox.

Poate cele mai celebre produse din portofoliu Curaprox sunt periuțele CS 5460. Sunt denumite astfel după cei 5460 de peri Curen, deosebiți de perii din nailon pe care îi regăsim în periuțele obișnuite de dinți.

Perii Curen sunt ultrafini, măsoară doar 0,1 mm pentru o protecție maximă a gingiilor, dar cu rezultate excepționale pentru igiena dinților propriu-ziși. Perii pătrund cu ușurință între spațiile interdentare, iar capul compact al periuței și mânerul octogonal îți permite o manevrare a periuței în unghi de 45 de grade, ceea ce se traduce printr-o curățare perfectă dinspre gingie spre dinte.

 

periuta de dinti Curaprox rox

Fiecare periuță de dinți Curaprox 5460 Ultra Soft vine cu protecție pentru cap, ceea ce o face ideală pentru călătorii. Paleta de culori disponibilă este uriașă -36 de nuanțe vesele care te bine dispun.

 

Impresiile mele despre pasta de dinți Curaprox Enzycal 1450

 

Pasta de dinți Curaprox Enzycal 1450 este un alt produs in portofoliul Curaprox pe care mi-am dorit să îl testez.

pasta de dinti Curaprox


Este o pastă cu conținut de fluor 1450 ppm, targetată pentru sănătatea întregii cavității orale: dinți și gingii.

Nu conține SLS motiv pentru care nu face foarte multă spumă, însă curată foarte bine dinții și conferă avea senzație de prospețime a respirației.

Am ales-o în social pentru faptul că are în compoziție 3 enzime care întăresc sistemul protector natural al salivei și reduc semnificativ riscul apariției aftelor. Are de asemenea un coeficient de abraziune redus (RDA ~60).


Calitatea superioară a celor două produse Curaprox, m-au determinat să îmi doresc să testez și alte dispozitive de igienă dentară din portofoliul acestui brand.

 

Tu ai avut o periuță de dinți Curaprox până acum?


Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!