Pagini

vineri, 15 aprilie 2022

Idei de cadouri de Paști pentru copii din categoria echipamente pentru sport în aer liber de la Decathlon

 


În sfârșit, primăvara mult așteptată a sosit. După doi ani lungi și grei de restricții, teamă și izolare, primăvara 2022 ne-a readus normalitatea. Putem să ne petrecem din nou timpul liber în natură, să ne bucurăm de vremea bună și de toate beneficiile expunerii la aer. Încă mai avem de lucrat la sănătatea mentala afectată de perioada grea a pandemiei, dar plimbările prelungite în natură și aer liber cu siguranță ne pot ajuta în acest sens.

Copiii cred că au fost cei mai afectați de restricțiile impuse. Cam tot universul lor a fost dat peste cap, iar noi părinții am făcut eforturi pentru a-i acomoda la noul stil de viață. Și nu a fost ușor pentru ei, dar nici pentru noi. Tocmai de aceea, mi-am impus acum să fac cumva să recuperăm cât mai mult din timpul pe care l-am pierdut stând în izolare.

Ne bucurăm de soare și căldură în prezent, culegem flori de primăvară, urmărim circuitele complicate ale furnicilor, simțim miros de iarbă fragedă și învățăm denumirea tuturor minunilor acestora care ne înconjoară. Am descris acum frânturi din activitățile pe care le fac eu cu băiețelul meu. Dar nu vreau să ne limităm doar la asta. Sportul este parte importantă din viața unui copil, iar noi părinții, trebuie să ne asigurăm că stimulăm și dezvoltăm motricitatea și pasiunea acestora pentru sport.

În această primăvară am decis să cumpărăm de la Decathlon biciclete celor doi copii. Cred că este una dintre cele mai bune idei de cadou de Paști pentru copii!

Fetița este fan trotinetă și până în prezent nu și-a manifestat deloc interesul pentru bicicletă. Are totuși 5 ani și cred că ar putea încerca și mersul cu bicicleta, poate îi va plăcea mai mult decât crede ea în prezent.

Eu am învățat la vârsta de 6 ani să merg pe bicicletă cu roți ajutătoare, am fost foarte pasionată vreo câțiva ani, apoi am abandonat-o total. Însă mi-am însușit această deprindere și, în prezent, chiar dacă o fac cu puțină dificultate, încă știu să merg pe bicicletă.

Din oferta vastă pe care o au cei de la Decathlon pe segmentul biciclete copii, am ales două modele potrivite vârstei celor doi copii ai noștri și, sper eu, plăcute vizual.


Biciclete pentru băieți și fete 14”, respectiv 16” made în România


Bicicletă 16'' 500 DOCTOGIRL este o bicicletă potrivită pentru copii de 4-6 ani, cu înălțimea cuprinsă între 104 și 120 cm, iar cromatica și grafica intră la categoria fete. Are un preț care se încadrează în bugetul nostru, așadar sper doar să îi placă Adnanei.

Este prevăzută cu sistem Stop Easy ceea ce înseamnă frâne mai accesibile, pentru o manevrabilitate mai bună. Pentru o mișcare mai naturală, apăsarea pe maneta de frână se face paralel cu ghidonul. Permite o frânare cu 30% mai puternică comparativ cu sistemul clasic de frânare. Cadrul este din oțel, șaua este reglabilă în înălțime și dispune de sonerie, lumini faţă/spate, catadioptri pe roţi (placă reflectorizantă fixată pe spiţe). Are o greutate de 8,9 kg, lucru extrem de important pentru mine.


Bicicletă 14" 500 Ocean pentru copii cu vârsta cuprinsă 3-5 ani și înălțime 90-105 cm. Este o bicicletă pentru băieți prevăzută cu roți ajutătoare, sistem Stop Easy ca și cea de mai sus, și apărătoare de lanț integrală, pentru a proteja copilul de elementele de transmisie. Este prevăzută cu cadru în formă de V: mai joasă în centru, pentru a facilita urcarea şi coborârea. Are și ea claxon, lumini faţă/spate, catadioptrii pe roţi (placă reflectorizantă fixată pe spiţe) şi desigur, așa cum am menționat anterior, roţi ajutătoare. Greutatea acestei biciclete este de 8,7 kg.

La aceste biciclete se vor adăuga și câteva accesorii. Fetiței îi vom cumpăra roți ajutătoare, un coș roz (nu se poate altfel) și desigur căști de protecție pentru ambii copii.


 Trotinete pentru copii sau clasicele role? Ce cadou alegi de Paști pentru copiii tăi?


Noi vom rămâne cu siguranță la biciclete, dar căutând cele mai potrivite modele pentru copiii mei, am descoperit și acest model de trotinetă care m-a impresionat foarte tare și pe care aș vrea să o împărtășesc cu voi. Mi se pare o idee minunată dacă sunteți în căutare de idei de cadouri pentru Paști

Este vorba despre Trotineta Globber Evo 4 in 1, GO UP pliabilă.



Trotineta se transformă în funcție de vârsta copilului. Poate fi folosită începând cu vârsta de 15 luni. De la 15 la 36 luni (maxim 20 kg) poate fi RIDE ON CU GHIDAJ și SUPORT PENTRU PICIOARE, de la 15 - 36 luni (maxim 20 kg ) RIDE ON, peste 3 ani (maxim 50 kg)

Sistemul patentat de GLOBBER va transforma trotineta într-un "ride-on" sau o trotinetă prin simpla apăsare a unui buton!!


Mai multe modele de trotinete, în funcție de preferințele voastre și de buget, puteți găsi pe site în categoria trotinete copii.

Iar daca trotinetele nu sunt pe placul copiilor voștri, cu o pereche de role copii nu cred că veți da greș niciodată. La Decathlon puteți găsi o mulțime de modele care mai de care mai interesante, ideala pentru un frumos cadou de Paști.

Indiferent de ceea ce veți alege însă, important este să ieșiți afară la aer curat, să faceți sport împreună cu cei mici. Este important atât pentru sănătatea noastră fizică, cât și pentru cea mentală.

 

 

Blog editor: Simona Tucu

Un comentariu:

  1. Foarte bune idei de cadouri ,o bicicletă chiar este minunată ,trebuie să-i cumpăr și eu fetiței mele mai mici .Mulțumim pentru idei draga mea !

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!