Pagini

duminică, 6 februarie 2022

Ce metodă alegem pentru sterilizarea biberoanelor bebelușului

 

sterilizator biberoane avent

Sterilizarea biberoanelor este un subiect pe care nu l-am abordat niciodată până acum pe blog, însă pentru că în ultimii doi ani am folosit sterilizatorul de biberoane foarte des, aș vrea să împărtășesc cu voi experiența mea în acest sens.

 
De ce este importantă sterilizarea tetinelor și a suzetelor?


In cazul unul bebeluș hrănit cu lapte praf sau mixt, sterilizarea biberoanelor și a suzetelor este un proces extrem de importat, pe care un părinte trebuie să îl trateze cu maximă seriozitate în primele luni de viață ale copilului. Prin sterilizare sunt îndepărtate virusurile și bacteriile care ar putea pune în pericol sănătatea celui mic. Ținând cont de acest lucru, eu am ales sa sterilizez zilnic biberoanele copiilor în primele 6 luni de viață, adică până la începerea diversificării. După acest prag, am început să reduc frecvența sterilizării pentru a-i permite sistemului imunitar să se dezvolte în mod corespunzător.

 

Sterilizare prin fierbere sau sterilizarea cu aburi?

 

La primul copil am cheltuit excesiv pe lucruri și accesorii pentru bebeluși, însă pe multe dintre ele am apucat să le folosesc mult prea puțin. Am realizat rapid că mă puteam lipsi de multe dintre lucrurile achiziționate în mod impulsiv în frenezia cumpărăturilor sau după sugestiile din articolele din categoria mama și copilul pe care le-am citit pe parcursul celor 9 luni de sarcină. 

 

Cu sterilizatorul am ales să nu fac aceeași "greșeală" (așa am văzut eu lucrurile atunci). După ce mi-am dat seama că nu voi putea alăpta așa cum am sperat, mi-am spus că nu voi cumpăra un sterilizator pentru că e foarte simplu să fierbi sticlele, tetinele și suzeta într-o oală destinată exclusiv acestei proceduri.

Și asta am făcut în fiecare seară până la vârsta de 6 luni, după care am început în mod treptat să le sterilizez din ce în ce mai rar, până am ajuns la o frecvență de 1-2 ori pe lună.

 

Din păcate recunosc că nu a fost deloc ușor. După o zi istovitoare cu un bebeluș foarte solicitant, cu somnuri peste zi doar in brațe sau în sistemul de purtare, seara numai chef de fiert apă și păzit biberoanele nu mai aveam. Nu m-am dat bătută însă și am continuat în același ritm.

Pe lângă faptul că procesul necesită mult timp și atenție, tetinele au avut de suferit. Filetele din plastic ale biberoanelor (am avut la început biberoane Avent din sticlă) s-au dilatat, iar mai târziu plasticul sticlelor s-a mătuit. Practic fierberea lor a influențat în mod negativ și calitatea biberoanelor pe termen lung.

 

Sterilizatorul cu aburi Avent

 

La al doilea copil, mama mea a fost cea care a insistat să îmi cumpere un sterilizator, ea a încercat să mă convingă și prima dată, dar nu a avut succes. ,

De această dată, am acceptat foarte ușor.

Am studiat câteva zile ofertele din categoria sterilizator biberoane de pe mai multe site-uri și într-un final m-am oprit la modelul Philips Avent Bottle Sterilize & Warmer.

 

sterilizator cu aburi pentru microunde

Acesta este un sterilizator de biberoane pentru cuptorul cu microunde, așadar nu necesită acces la priză. Pentru nevoile mele mi s-a părut varianta perfectă. S-a înscris cu ușurință și în bugetul alocat acestui accesoriu, așa că nu am stat pe gânduri și l-am comandat.

 

Cum se folosește sterilizatorul pentru microunde Avent?

 

Sterilizarea se realizează prin intermediul aburului fierbinte. În interiorul cutiei se adaugă 200 ml de apă (nici mai mult, nici mai puțin), se așază sticlele și tetinele cu gura în jos, în compartimentele prevăzute de pe sită, se închide etanș capacul cu două clapete laterale și se introduce sterilizatorul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute la o temperatură de 1200-1850 w sau 4 minute pentru 850-1100 w.

Eu am ales a doua variantă, lăsând cuptorul la temperatura setată de la început.

Cu capacul închis, articolele din interior vor rămâne sterilizate până la 24 de ore.

 

sterilizarea la microunde

Sincer vă spun că nu există o variantă mai simplă de a steriliza biberoanele. Regret că m-am încăpățânat la primul copil și am ales să le sterilizez în mod tradițional, sterilizatorul pentru microunde Philips Avent Bottle Sterilize & Warmer ar fi fost perfect încă de atunci și mi-ar fi ușurat considerabil rutina zilnică.

 

Dar un sterilizator este bun nu doar pentru suzete, tetine și biberoane, eu am sterilizat pompa de sân și paharele de apă ale băiețelului. Se pot steriliza suzetele (la al doilea copil nu a mai fost nevoie să folosesc una), lingurițele, recipientele, castronele și orice alte obiecte din plastic sau sticlă care pot fi expuse la temperaturi ridicate.

Deși în prezent, băiatul nu mai consuma lapte praf, am decis să nu îl donez, îl țin în casă pentru a steriliza diverse obiecte personale.

 

Acest articol nu încurajează hrănirea artificială a copiilor, consider ca alăptarea este cea mai sănătoasă formă de hrănire a bebelușului și de conectare emoțională cu acesta. Iar față de mamele care, din diverse motive nu au reușit acest lucru, vă rog să manifestați empatie și blândețe.

 

Sper că acest articol v-a fost de folos!

Numai bine!

 

                                                                                                                            Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!