"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 4 octombrie 2017

Resist 10% Niacinamide Booster - tratamentul meu pentru diminuarea porilor dilatați

Resist 10% Niacinamide Booster de la Paulas Choice reprezintă în momentul de față produsul cel mai interesant din rutina mea de îngrijire a tenului, iar acest articol știu că e cel mai așteptat review de către persoanele care cunosc faptul că am inclus un astfel de produs în schemă. Îmi doresc de vreo doi ani să testez un produs cu niacinamide, iar așteptările privind efectele sale au fost pe măsură. Tocmai de aceea testarea a durat mai bine de 3 luni, perioadă de timp necesară să-mi dau seama cu exactitate de ceea ce poate face acest produs pentru pielea mea.


Niacinamide reprezintă o formă a vitaminei B3 și este folosită ca principiu activ în produse cosmetice în următoarele scopuri:
  1. reducerea aspectului porilor dilatați,
  2. îmbunătățirea texturii pielii,
  3. combaterea ridurilor și a semnelor de îmbătrânire a tenului,
  4. estomparea petelor post acnee.
Dacă punctul 4 nu reprezintă unul dintre principalele mele obiective în ceea ce privește îmbunătățirea calității și a aspectului pielii (pentru că rareori mă mai confrunt cu pustule), primele 3 direcții trebuiesc bifate neapărat de către schema de îngrijire pe care mi-am compus-o, iar de la Resist 10% Niacinamide Booster mi-am dorit cel mai mult să rezolve aspectul porilor dilatați de pe obraji și nas. Posed și alte produse care mă pot ajuta pe partea de textură și riduri, motiv pentru care nu am avut așteptări majore din acest punct de vedere și nici nu am urmărit cu maximă atenție transformările ce țin de acest aspect. Asta ca să fie clar de la început. Aveam așadar neapărată nevoie în rutină de un produs care să mă ajute cu porii dilatați.

Trebuie să menționez că de foarte mulți ani (cu o pauză de 9 luni) am avut inclus în rutină cu exfoliant chimic de tip BHA, mai exact 2% BHA gel Paulas Choice. Viața după BHA s-a schimbat radical!!! Cu un efort minim de memorie îmi amintesc cum arătau porii mei înainte să cunosc că există pe piața aceste produse minunate cu acid salicilic. Pori dilatați, exces de sebum în zona T, puncte negre, extracții la fiecare final de săptămână, fond de ten care oxida pe acești pori veșnic plini de sebum, evidențiindu-i și mai tare – cam acestea erau mini tragediile mele legate de aspectul tenului. După câteva luni de folosire a exfoliantului situația s-a îmbunătățit dramatic, iar pe termen lung, prin folosire frecventă, s-a menținut la un nivel acceptabil pentru un ten mixt cu pori dilatați. Totuși simțeam că se poate și mai bine.


Când am introdus Niacinamide Booster în rutină foloseam deja de câteva luni un exfoliant BHA de 4%, o concentrație, așadar, mai mare decât de obicei. Nu am văzut schimbări pozitive majore pe parcursul folosirii față de variantele de 2% folosite anterior, de fapt îmi dau seama că este totuși prea puternic pentru nevoile tenului meu, motiv pentru care i-am limitat folosirea în prezent. Menționez acest lucru pentru că ambele produse acționează în același sens și le consider complementare în procesul de diminuare a aspectului porilor.

În sfârșit, am început să aplic niacinamide pe zona T în formă pură, nediluat, la început mai rar, dar apoi am urcat treptat la 3-4 aplicări pe săptămână seara, iar dimineața aproape în fiecare zi. Timp de vreo lună și ceva nu am văzut nicio modificare în ceea ce privește aspectul porilor și m-am decis să extind aplicarea pe întreaga față pentru a beneficia măcar de celelalte direcții de folosire – textura și relieful pielii, fermitate și antirid.
Eh, încet-încet, mi-am dat seama însă că acei pori care necesitau extracție la intervale regulate de timp, au început să se umple mai greu, iar eu folosesc ustensila de extracție tot mai rar. Am reconsiderat toată treaba și am început din nou să folosesc produsul doar pe zona T, iar mai apoi, doar pe obraji și nas, acolo unde situația e mai serioasă. Nu de alta, dar îmi pare un produs prea prețios pentru a-l risipi pe zone care nu necesită așa mare atenție.

Folosit regulat, pe lângă efectele descrise mai sus, am observat o diminuare a celor mai largi pori pe care îi aveam, care în prezent au ajuns la aceeași dimensiune ca restul. Acela a fost momentul care m-a convins că pentru mine produsul funcționează. Deși pare un proces laborios, cred că pe termen lung e posibil să văd rezultate mult mai evidente. Deocamdată nu observ o diminuare majoră și evidentă a întregii zone cu pori dilatați, ci doar parțial, și nici nu am scăpat de șervețelele matifiante de-a lungul zilei, dar faptul că porii sunt mult mai curați și nu mai trebuie să folosesc ustensila de extracție decât foarte rar, reprezintă clar un mare pas înainte.  

Am observat că efectele se păstrează dacă aplicarea se face cu consecvență, când am redus frecvența aplicării situația a revenit la normal, așadar cu răbdare și o rutină riguroasă sunt sigură că pot obține rezultate și mai bune.

În prezent, pentru că am o rutină destul de flexibilă, încerc să-l aplic cât mai des posibil, atât dimineața cât și seara, nu îl combin cu nimic, pun o picătură mică pe fiecare obraz și de acolo îl distribui și pe nas și pe marginea infraorbitală, pentru ridurile de sub ochi, că tot sunt în zonă, dar nu urc mai sus.

Dacă dezideratul vostru îl reprezintă diminuarea porilor, eu personal recomand folosirea Resist 10% Niacinamide Booster împreună cu un exfoliant chimic cu acid salicilic. Cel din urmă curăță porii în profunzime, îi deblochează, astfel încât niacinamide pătrunde și lucrează în interiorul acestora. De asemenea, tot ca produs complementar aș adăuga pe listă și acest produs cu acid azelaic, un tratament absolut minunat, despre care am vorbit aici și care a făcut minuni pentru tenul meu. Evident intenționez să-l reintroduc și eu în rutină, să întregesc echipa, însă aștept să mai consum câteva produse, pentru că deja îmi este greu să le asociez și să le rotesc pe toate.

Așadar aceasta este experiența mea cu Resist 10% Niacinamide Booster. Pe site, la categoria mod de folosire/întrebări frecvente, puteți citi mult mai multe detalii despre asocierile de produse pe care le puteți face, despre modul de aplicare, despre felul în care se comportă pe anumite tenuri, întreaga listă de ingrediente, precum principiile active pe care le conține, pe care de altfel, pe voi menționa și eu aici: Niacinamide, Allantoin, Panthenol, Phospholipid, Sodium Hyaluronate, Acetyl Glucosamine, Carnosine, Licorice Root Extract, Ascorbyl Glucoside (vitamin C), Beta-Glucan, Ubiquinone.

Aș mai dori să menționez că, deși produsul se aplică prin intermediul unei pipete, el este prevăzut cu un restrictor de aer care se activează la prima atașare a pipetei, astfel încât principiile active rămân în siguranță.
Textura este lichidă, ca apa, incolor, fără miros, se absoarbe perfect în piele și poate fi aplicat înainte și după orice fel de produs/textură, nu lasă niciun fel de peliculă la suprafața pielii și nici nu face scămițe în combinație cu alte texturi/produse. 



Sunt curioasă dacă ați folosit și voi acest produs, ce impresie v-a făcut?










VintageLook


47 de comentarii:

  1. Ador produsul acesta, cred ca este descoperirea anului pentru mine cel putin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo, ma bucur sa aud, tot micsorarea porilor urmaresti si tu in special?

      Ștergere
  2. Nu l-am incercat panaa acum, dar am si eu ceva de genul pe lista de dorinte. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa obtii rezultate foarte bune daca decizi sa folosesti niacinamide :)

      Ștergere
  3. Nu am folosit produsul și nici niciunul din gama aceasta. Dar sună bine, poate așa reduc vizitele la salon. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ar trebui! La mine chiar functioneaza. Nu merg la salon, dar foloseam instrumentul din imagine destul de des.

      Ștergere
  4. trebuie sa-l incerc si eu :) acum inca ma joc cu retinolul si cu acidul salicilic :) si caut o crema buna pentru zona ochilor :))) ca tot vorbim de ten :D te pup Simo, urmaresc cu drag articolele tale. p.s: de la tine am auzit de Paula's Choice (o descoperire buna) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa vezi? Si eu sunt la a doua aplicare a retinolului si pare ca merge, il tolerez :D Deocamdata doar o data pe saptamana si doar diluat, dar e ok si asa :P
      Ma bucur ca iti plac produsele PC. uite o crema pe care sa o aplici in jurul ochilor: https://www.paulaschoice.ro/produs/skin-recovery-super-antioxidant-concentrate-serum/?attribute_pa_tip-produs=trial-size

      Ștergere
  5. Foarte util. Cu acneea totusi nu am avut probleme asa mari, am in schimb destul de multe vinisoare sparte pe fata. (poate e doar in mintea mea si nu-s asa multe)
    Oricum, as incerca sa incerc sa le estompez. Ce mi-ai recomanda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, din pacate am si eu probleme similare pe aripile nasului. Nu am rezolvat cu creme si nici nu cred ca ar fi posibil, am facut cateva sedinte cu ipl, super dureroase, dar nu s-au vazut rezultate. O sa vreau sa mai incerc cu o intensitate mai mare daca voi rezista. Daca se intampla ceva pozitiv voi scrie despre, cu siguranta

      Ștergere
  6. Incep sa-mi placa din ce in ce mai mult produsele Paulas Choice. Din fericire, nu am probleme cu porii, insa odata cu vremea rece, mi se deshidrateaza pielea intr-un mare hal, iar tenul devine sensibil, asa ca trebuie sa-mi refac stocul de produse de iarna. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai gasit produse pe care sa le iubeasca tenul tau, si eu am cateva Paulas Choice pe care le folosesc de multi ani, altele cu care nu m-am inteles... :)

      Ștergere
  7. Nu am folosit acest produs, dar sunt în căutare de produs pentru pori dilatați. O sa incerc sa comand produse de la Paula/s Choice, sa vad daca ne potrivim.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mă bucur de un ten fără cine știe ce probleme, dar întotdeauna e bine să avem un plan de rezervă. Produsul acesta pare foarte ok și, cu vârsta, e posibil să ajung și eu la el. Review-ul e foarte bun! Mulțumim! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu folosesc The Ordinary niacinamide si zinc...il folosesc aproape zilnic...in prima luna jumatate chiar il aplicam zilnic, dupa acid hialuronic. Am observat ca tenul meu arata mai bine, mai neted, mai curat. Sunt sigura ca fiecare produs din rutina mea ajuta sa am acest rezultat, lucru care ma bucura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta! Ma bucur ca ai gasit o rutina care sa te ajute in acest sens! :) Eu inca nu sunt pe deplin multumita, dar incet-incet voi ajunge si acolo :P

      Ștergere
  10. Nu l am folosit, dar pare foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  11. Simo draga, intotdeuna am avut incredere in parerile tale si chiar eram curioasa cum ti se pare acest produs. Si eu vreau sa incerc ceva cu niacinamide, dar probabil o sa incerc o varianta ceva mai accesibila ca pret, The Ordinary parca avea ceva in gama.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aud asta. Are si TO intr-adevar, dar am citit cateva recenzii nu tocmai pozitive si parca mi-a taiat cheful de experimente :P

      Ștergere
  12. Îmi place cât de bine documentat e articolul!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am auzit de acest tip de produs, insa acum mi-a stranit curioziatea. Fiindca am aceleasi probleme cu tenul ca si tine, doar ca nu le dau prea mare importanta. Multumesc pentru sfat ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Recunosc ca sunt usor depasita atunci cand vine vorba de AHA, BHA si asa mai departe. Vazusem si eu un produs de la Paula choice pentru albirea tenului, dar nu m-am incumetat sa-l iau inca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite un articol scurt si concis despre aha: http://www.vintagelooksimona.com/2017/08/aha-exfoliant-chimic-pentru-ce-se.html
      intentionez sa scriu cat de curand si despre bha.

      Ștergere
  15. Si pe mine ma tenteaza produsul, momentan folosesc de la The Ordinary Niacinamide si dupa ce am vazut diferentele, ma gandesc cum am stat atatia ani fara un astfel de produs. Si eu aveam tenul ca al tau, azi imi faceam extractie, peste doua zile deja vedeam sebum oxidat. Imi venea sa plang ca nu intelegeam ce are tenul meu si 3 medici mi-au recomandat produse cu alcool printre primele ingrediente. Am inceput sa citesc eu mai multe si asa am aflat in urma cu niste luni ca sunt de fapt filamente seboreice si de atunci mi-am schimbat complet rutina, am grija la ingrediente, folosesc acizi si multe alte ingrediente bune, care spre rusinea mea in urma cu un an nici nu stiam ca exista si vad rezultate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, da, rezonez perfect cu ceea ce ai scris! Din pacate majoritatea medicilor dermatologi trateaza mult prea superficial problema si recomanda tratamente de-a dreptul ridicole, nu inteleg cum privesc ei problemele tenului in ansamblu. Cu siguranta exista si dermatologi ok, dar pana la ei, ajungi sa pui pe piele tot felul de tratamente pline de iritanti care iti inrautatesc problemele.
      Ma bucur ca ai reusit sa iti compui o rutina cu bune rezultate! :)

      Ștergere
  16. Ai dreptate, trebuie sa te tii de rutina, altfel tenul isi face de cap din nou. Eu asa observ clar daca un produs isi face treaba sau nu. Ma las o perioada, apoi il folosesc din nou, iar rezultatele devin din ce in ce mai vizibile. Interesant produs. A ajuns in atentia mea. Thank you! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, o saptamana de pauza se resimte pe ten, din pacate. Sunt produse care lucreaza activ cateva zile dupa aplicare, dar daca nu ramai constanta, rezultatele nu se mentin.

      Ștergere
  17. Nu am comandat de la Paula's Choice dar am auzit ca am tot felul de produse eficiente iar acesta pentru poti dilatati este unul dintre ele. Si eu am problema asta si am incercat diverse produse, cel mai eficient folosit de mine fiind de la Dr. Brandt Pores no more.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am tot vazut in online Dr Brandt dar nu am incercat nimic pana acum. Ma bucur ca ai gasit o solutie, stiu cat de dificil este. :)

      Ștergere
  18. N-am incercat niciun astfel de tratament si chiar as fi interesata de el. Ma confrunt cu aceasta problema si pana acum nu stiam ca exista un remediu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un drum lung si dificil, dar cu o rutina riguroasa o sa observi imbunatatiri dramatice, si nu ma refer aici doar la niacinamide, ci si la exfolianti si alte produse complementare.

      Ștergere
  19. M-ai convins ca merita sa il cumperi. Parca l-as incerca si eu dar nu stiu daca mi se potrivește, imi e frica sa nu fie prea puternic pentru tenul meu, fiind asa de sensibil imediat ma irit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa incerci mai intai unul sau doua esantioane si neaparat combinat cu un ser sau o crema, sa nu aplici nediluat.

      Ștergere
  20. Nu l-am incercat, insa as vrea. Primele doua poze nu se vad si nu apar nici cand le dau sa le vad doar pe ele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Oana, la mine se vad. Probabil le-am pus putin cam prea mari.

      Ștergere
  21. De la Paula's Choice nu am testat nimic pana acum. Intuiesc ca sunt produse bune, pretul lor cam ridicat asta ar vrea sa transmita.
    Si mie imi face cu ochiul acest produs Resist. Porii dilatati sunt o problema pentru mine :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt produse foarte bine formulate, lipsite de iritanti si cu multiple principii active. Sper sa iti fie util, daca te hotarasti sa il incerci, insa nu uita ca e nevoie si de un exfoliant BHA in rutina pentru rezultate evidente.

      Ștergere
  22. Am pus bookmark acestui articol si eu am nevoie neaparata de ceva pentru reducerea porilor. O sa caut produsele zilele acestea si sper sa le pot comanda cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu am încercat acest produs ,dar din câte s-a auzit despre el ,pare a fi un produs bun .

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!