"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 29 decembrie 2016

Bijuterii vintage - ultimele mele achiziții

Bine v-am regăsit!

De ceva timp am tot publicat pe contul meu de instagram poze cu ultimele achiziții în materie de bijuterii vintage și m-am gândit să le adun pe toate într-o postare pe blog, poate vreți să vedeți ce minunății am mai strâns în ultimele luni din târgurile de vechituri pe care le vizitez la sfârșit de săptămână. 

Îmi place teribil de tare să caut prin săculeții și cutiile cu cercei, broșe, brățări și inele pe care le aduc la târg diverse bătrânele sau doamne cu vădite afinități pentru haine și accesorii vintage. Dar asemenea minunății găsesc și la alți vânzători, ascunse printre cine știe ce obiecte mai mult sau mai puțin interesante, iar ochiul meu educat de ceva timp în descoperirea de ”comori” le zărește imediat printre mărunțișurile respective. E o activitate care îmi provoacă o deosebită plăcere! 😊

Una dintre piesele care îmi place cel mai mult o reprezintă acest medalion pe care l-am achiziționat de ceva timp, dar pe care nu am apucat să-l transform în broșă așa cum mi-am propus. Chiar e deosebit de frumoasă, am găsit-o într-o condiție foarte bună, iar pe instagram am chiar și un filmuleț făcut în lumina soarelui, care pune foarte bine în evidență strălucirea cristalelor care înconjoară piatra centrală (o imitație de chihlimbar presupun). 


În aceeași perioadă în care am găsit broșa/medalion, am mai cumpărat și două perechi de cercei cu clips, din metal auriu masiv, ușor supradimensionați, foarte, foarte potriviți stilului meul. La fel ca și broșa, sunt într-o stare foarte bună.


O pereche de cercei tip candelabru, care prezintă ceva urme de uzură, am zărit-o printre alte bijuterii total neinteresante încă de la depărtare și am știut că o să fie a mea. Sunt realizați dintr-o combinație de pietre galbene și maro. 


O altă pereche aurie, supradimensionată, cu închidere de tip clips și greutate foarte mică, fiind deci ușor de purtat, am achiziționat-o de curând și nu am apucat să o port încă. 


Din același loc din care am achiziționat cerceii de mai sus, am avut norocul să găsesc și setul de broșă cu medalion pe care pur și simplu îl ador. Este perfect conservat și abia așteaptă să fie valorificat într-o ținută adecvată. 


Cerceii cu tortiță de mai jos nu sunt achiziționați din târg, ci dintr-un magazin oarecare, dar aerul lor vintage m-a determinat să-i cumpăr. I-am purtat deja foarte des și mă simt foarte confortabil cu ei, mai ales datorită sistemului de închidere, care este preferatul meu (am mai mulți cerceii de acest tip). La fel, pe instagram, puteți găsi un filmuleț cu respectivii cercei.


La fel  fără să intre în categoria vintage, vreau să vă arăt cel mai recent semn de carte pe care l-am comandat de la Oriflame și care îmi place tare mult. A costat doar 10 lei. 


Acestea reprezintă ultimele mele achiziții în materie de bijuterii vintage. Care vă place cel mai mult?

VintageLook

Mă găsiți și aici:



14 comentarii:

  1. Superbe creatii,si mie imi plac,sa le porti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragute sunt brosa si medalionul cu trandafiri ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, si arata impecabil in realitate, am fost norocoasa sa le gasesc! :) Puup!

      Ștergere
  3. Wow~ postarea asta mi s-a dus la corason! <3
    Ador bijuteriile vintage! Si eu, si maman, suntem niste veverite cand vine vorba de bijuuri, iar daca vin si la pachet cu o poveste, si mai bine. ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut postarea, de mai mult timp mi-am pus in gand sa o pregatesc, dar am tot amanat. Cat despre bijuteriile cu povesti, si eu le ador, am cateva in colectia mea care mi-au fost daruite de persoane foarte speciale si au o mica poveste in spate...le port cu mare drag! :)

      Ștergere
  4. Superbi cercelușii! Ce noroc ca găsești atâtea frumuseți. Eu nu știu unde sa caut:/. Imi place tare mult și semnul de carte, e foarte simpatic. Dacă dau de un reprezentant Oriflame îl comand și eu :D
    Pupici! Sărbători fericite sa aveți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt innebunita dupa cercei, precum bine stii, sunt primii dupa care ma uit intr-un magazin de bijuterii! :P
      Eu am noroc la mine in zona, am mai multe piete cu vechituri si antichitati si am unde sa caut, in plus mai sunt bloguri cu articole vintage unde poti sa gasesti adevarate comori :P

      Semnul de carte sper sa mai fie pe site, in catalog nu l-am mai vazut. Ultima data era o pana aurie cu ciucurel, foarte faina si ea :)
      Te pup si eu, sarbatori fericite si voua!!

      Ștergere
  5. Toate sunt superbe! Sa le folosesti cu mare drag! Semnul de carte l-am ratat, ma mir cumde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost doua semene de carte in doua cataloage consecutive, ingeras si pana, dar poate se pot comanda inca si au acelasi pret dragut. :)
      Multumesc frumos!!

      Ștergere
  6. Ce frumosa e a 4a pereche de cercei <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, nici pe ei nu am apucat sa-i port, sunt maaari, sunt superbi!! :D
      Merci de vizita! Pup!

      Ștergere
  7. Eu am o mare slăbiciune pentru cercei, iar alegerile tale M-au cu erit! Toți cerceii sunt frumoși si semnul de carte arata super

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, multumesc mult, ma bucur tare mult ca-ti plac!! Semnul e posibil sa-l mai gasesti in oferta Oriflame!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!