"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 15 noiembrie 2016

Microdermabrasion Scrub Derma E - scrub facial natural - alternativa mea la exfolianții chimici

Vă spuneam nu demult că de câteva luni mi-am simplificat foarte mult rutina de îngrijire a tenului și prin urmare am renunțat la exfolianții chimici pentru o perioadă de timp. Schimbarea s-a resimțit în ceea ce privește aspectul pielii și a impus automat folosirea la intervale mult mai scurte de timp a unui scrub facial. 
Așa am intrat în posesia unui produs Derma E și anume Microdermabrasion Scrub pe bază de sare din Marea Moartă.
Cu produsele Derma E sunt familiarizată de mai mulți ani, AHA-ul meu preferat este Overnight Peel with Alpha Hydroxy Acids, găsiți chiar și un review mai vechi pe blog, fiind exfoliantul la care m-am oprit după mai multe încercări cu diverse branduri. Așadar încă de la început am avut mari așteptări de la acest scrub și tot de la început pot să afirm că nu m-a dezamăgit.

Am mai vorbit pe blog despre așteptările mele vis-a-vis de produsele de tip scrub – îmi place ca baza să fie cremoasă (nu gel), iar particulele exfoliante obligatoriu de foarte mici dimensiuni și abundente, astfel încât efectul de exfoliere să se producă în mod corespunzător. Am schimbat multe produse în căutarea unuia pe placul meu, în prezent, pe lângă cel care face obiectul articolului de astăzi, mai am încă două pe care le-am folosit înainte de a-l achiziționa pe acesta, dar nici unul dintre ele nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Microdermabrasion Scrub este o pastă exfioliantă cu aromă intensă de lămâie cu particule de cristale foarte fine, dar dure în același timp, perfecte pentru o exfoliere eficientă. Datorită compoziție foarte concentrate este nevoie de o cantitate foarte mică de produs la fiecare folosire, motiv pentru care, dacă este folosit exclusiv pe față, produsul ajunge o perioadă lungă de timp. Eu îl folosesc o singură dată pe săptămână urmat de o hidratare puternică cu cremă și un mix de uleiuri pentru ten. Este un produs foarte eficient, care reușește să îmi păstreze relieful regulat al tenului și îmi îndepărtează cu succes celulele moarte ale pielii. Fără să exagerez pot să afirm că până acum este cel mai eficient produs de exfoliere mecanică pe care l-am folosit și mă bucur că l-am descoperit.

După demachierea și curățarea tenului cu produse corespunzătoare, îmi umezesc ușor fața cu apă călduță și aplic scurb-ul cu vârful degetelor pe punctele centrale ale feței. Cu mișcări circulare ușoare trec la exfolierea propriu-zisă, insistând pe zonele cu rugozități și evitând cu atenție zona ochilor, apoi îndepărtez și limpezesc bine fața cu apă călduță. Pasul următor constă în aplicarea unui toner pentru reechilibrarea ph-ului, apoi crema hidratantă.


Deși, pe lângă uleiurile vegetale și vitamina E pe care le posedă, scrub-ul mai are în componență și vreo trei uleiuri esențiale (lămâie, limetă și portocală) nu simt că îmi irită sau îmi usucă tenul, dar așa cum am menționat mai sus, obișnuiesc ca după orice exfoliere mecanică să îmi hidratez tenul foarte bine. Deși nu folosesc nimic de acest fel în momentul de față, eu recomand aplicarea unei măști foarte hidratante după operațiunea de exfoliere și tonifiere, continuată cu seruri și creme emoliente.

În concluzie, Microdermabrasion Scrub este un produs foarte eficient pe care îl recomand cu încredere. Îl puteți găsi în magazinul online Derma E alături de alte produse binecunoscute ale aceluiași brand. Nu conține parabeni, sulfați, uleiuri minerale sau lanolină, fiind 100% vegan. Producătorii menționează faptul că amestecul de cristale utilizat în acest produs are o structura moleculara densa care nu poate fi absorbita in piele.


Pe lângă acest scrub, eu mai am o mulțime de eșantioane pe care abia aștept să le testez, o să vi le arăt într-o postare separată.


Ați folosit acest produs? Vă aștept cu orice fel de întrebări!


________________________________________





VintageLook

14 comentarii:

  1. si eu il testez si imi place. tot o data pe saptamana il folosesc si am aceleasi apreri ca si tine ;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am folosit la inceput mai des, aveam nevoie, mai ales pe nas :P, dar in momentul de fata, o data pe saptamana e perfect. Abia astept sa citesc si impresiile tale :)

      Ștergere
  2. Sa stii ca ma tenteaza si pe mine sa incerc un produs de la Derma E. Multam fain de review, it's helpful! ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mai am si niste mostre Derma E pe care abia astept sa le incerc. Am impresia ca voi descoperi mai multe produse pe care mi le voi dori fullsize :P Recomand acest scrub si AHA-ul, sunt foarte faine! :)

      Ștergere
  3. eu am avut 2 mostre si trebuie sa recunosc ca m-au cucerit de la prima aplicare, amdecis sa il cumpar dar eventual ca si cadou de Craciun de la mine pt mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar merita cumparat, eu chiar sunt foarte, foarte multumita de el, este exact asa cum mi-am dorit eu din punct de vedere al consistentei si al dimensiunii particulelor exfoliante. Si eu am cateva mostre, parca vad ca o sa pun pe wishlist cel putin inca un produs :P

      Ștergere
  4. Eu n-am mai folosit de cativa ani exfoliere mecanica (in afara de prosopel dupa ce ma curat cu cleansing balm) ca imi e frica sa nu raman cu tenul iritat - mai ales acum ca e frig afara si deja incepe sa faca tot felul de figuri.
    Dar pare super fin in poza. O sa-l notez, in caz ca ajung in situatia in care sa decid ca imi trebuie unul :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca tu ai tenul mai sensibil, ti-as fi dat o mostra sa o testezi eventul, dar din pacate am primit alte produse Derma E.
      Eu cat timp am folosit exfoliantii chimici ajunsesem sa folosesc produse de tip scrub foarte, foarte rar, dar acum simt nevoia mult mai des, mai ales ca iarna mi se descuameaza mai des pielea de pe nas de la folosesirea servetelelor :P

      Ștergere
  5. Am auzit numai cuvinte de lauda despre produsele derma e si am avut ocazia sa folosesc si eu 2 dintre ele. Sunt niste cosmetice bune la preturi ceva mai mari. Pretul se vede in calitate.
    Acest scrub nu l-am incercat dar ma tenteaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, nu sunt niste cosmetice tocmai ieftine, ca pret se incadreaza in categoria "dermocosmeticelor", dar calitativ pretul mie mi se pare a fi justificat, precum spui si tu. :)

      Ștergere
  6. Gata! Ma declar tentata! M-ai convins!
    Sa il folosesti cu placere in continuare! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, o sa ma bucur ca te-am convins daca iti va placea la fel de mine ca si mine, dupa ce-l vei folosi :P
      Multumesc frumos, pup si eu!

      Ștergere
  7. Momentann am inceput sa folosesc exfoliantul de la Ivatherm dar cred ca pe viitor il voi incerca si eu mai ales daca este ideal tenului mixt spre gras, pe langa asta mai are si un grad mai mare de exfoliere...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Ivatherm nu am folosit exfoliant, asa ca nu pot face o comparatie, dar pe cel din postarea mea eu chiar il recomand, mai ales daca ai tenul gras/mixt :) Sper din suflet sa-ti placa, daca vei decide sa-l achizitionezi! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!