"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 25 mai 2016

Rutina mea de îngrijire a părului pentru vara 2016

Îngrijirea părului reprezintă în continuare unul dintre cele mai importante subiecte legate de blogul meu, pentru că cele mai multe căutări pe google care trimit către articolele mele au în centru keratina lichidă și părul degradat. Încă primesc numeroase întrebări despre produsele pe care le folosesc eu în prezent și despre efectele acestora. 
Dat fiind faptul că nu mă mai confrunt cu nicio problemă legată de degradarea sau căderea părului, îmi este foarte simplu, în prezent să-mi construiesc o rutină ușoară, fără prea mare bătaie de cap.

Așadar pentru vara 2016 am renunțat la orice ritual complex de îngrijire și am ales doar trei produse, cele esențiale, din punctul meu de vedere. 

1. Șamponul purificator Anian pentru păr gras mă însoțește de foarte mult timp în rutina mea, este ieftin pentru cantitatea comercializată, curăță foarte eficient și mă ajută să mențin o perioadă de circa 4 zile între spălări. L-am alternat cu șamponul cu ceapă despre care am scris aici

2. După spălare, înainte de folosirea uscătorului de păr (la care nu renunț) folosesc bifazicul Anian cu colagen și acid hialuronic. Am vorbit despre ele aici, dacă doriți să aflați mai multe, dar pe scurt - bifazicul mov reprezintă descoperirea mea de 2015 în materie de produse pentru păr. Îmi place deosebit de mult efectul pe care îl conferă părului - este ușor, nu încarcă deloc firul de păr, dar îi conferă volum de la rădăcină, luciu și aspect de păr proaspăt coafat. În plus este foarte economic, pur și simplu pare că nu se mai termină, deși părul meu este destul de lung și nu mă zgârcesc la aplicare. 


3. Am lăsat pe al treilea loc masca Salon Hits 11 beneficii, un alt produs de culoare mov cu microcapsule aurii de vitamina A și E pe care nu o folosesc decât de 2-3 ori pe săptămână lună  și asta pentru că simt că efectele sale se păstrează mai mult timp. 

Toate cele 3 produse le găsiți pe site-ul triodeluxe alături de alte produse pentru păr, pentru care găsiți review-uri pe blogul meu. Eu vă recomand la preț redus: 
Pachetul Keratină lichidă și Bifazic hidroreparator
Pachetul Șampon Ceapă și Bifazic Colagen și 
Pachetul Clasic Tresemme:



Așadar, din câte se poate vedea rutina mea actuală de îngrijire a părului este una foarte simplificată, conține doar 3 produse cu ajutorul cărora obțin rezultatele dorite. Din fericire am trecut de perioada în care dezvoltasem o dependență serioasă de un întreg arsenal de produse pentru păr, în prezent, așa cum am mai afirmat, atunci când plec în vacanță un simplu șampon (orice marcă) îmi este suficient pentru a-mi păstra aspectul sănătos al părului. 

Voi cum stați la acest capitol? Câte produse conține kitul vostru de îngrijire a părului?


VintageLook

Mă găsiți și aici:


5 comentarii:

  1. Se pare ca esti fidela produselor Anian! Trebuie sa le incerc si eu pentru ca am mari probleme cu parul in ultimul timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, folosesc Anian de mai bine 5 ani cred, am pierdut socoteala la un moment dat :P Acum le-am mai completat si cu produse Tresemme si Salon Hits, dar baza o constituie in continuare produsele Anian. De-a lungul timpului am reusit sa-mi dau seama ce fel de produse se potrivesc cel mai bine parului meu si ce ar trebui sa evit - produsele pe baza de uleiuri vegetale de exemplu, sau chiar uleiuri pure, nu mi se potrivesc, dar pe langa asta, am afirmat si am sustinut mereu faptul ca cea mai mare diferenta pentru parul meu a facut-o renuntarea la vopsea. A fost probabil cea mai buna decizie pe care am luat-o in 2011. :)

      Daca ai parul degradat iti recomand keratina lichida, varianta noua are si colagen in compozitie. Nu am incercat-o, dar teoretic ar trebui sa fie si mai efiecienta.
      Bafa! :)

      Ștergere
  2. esti norocoasa! eu am un par tare ciudat: cade, se ingrasa repede, este fin, are varfurile praf... nu mai am keratina lichida, momentan folosesc un sampon dove si balsam kallos cu care ma inteleg bine si-mi mentin parul curat vreo 3 zile (fata de 2, cat statea pana acum), mai aplic cate un ser, o masca, dar caderea parului nu cred c-o s-o rezolve nimic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, din păcate caderea parului este greu de rezolvat prin aplicarea de produse specifice pe scalp, pentru ca cele mai multe dintre cauze sunt interne, stresul, carenta de vitamine/minerale... Am scris in ultima postare despre ingrijirea parului si despre faptul ca eu consum in mod permanent vitamina C si colagen, iar acum am adugat si complex-ul de B si Co Q10. Sunt sigura ca si acestea contribuie la sanatatea parului, a pielii si a unghiilor.
      Pentru varfurile uscate ai incercat uleiuri de par in combinatie cu vitamina E? Mie nu mi se potrivesc, dar am vazut rezultate foarte bune pe parul altor fete.
      Bafta multa! :)

      Ștergere
  3. Eu am parul ombre momentan, e mai viguros ca altadata insa varfurile sunt putin uscate. Am folosit si eu produse Anian in special un bifazic pentru parul cret si mi-a placut.Momentan folosesc niste produse bio pentru ingrijirea parului de la Urtekram. Vreau sa incerc si indreptarea cu keratina, am inteles ca face minuni :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!