"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 22 mai 2016

Produsele mele pentru îngrijirea buzelor

Știți din postările mele anterioare că sunt o mare fană a produselor pentru colorarea buzelor rezistente la transfer. Am tot felul de rujuri cu rezistență prelungită, rujuri matifiante sau lip stain-uri care rezistă ore întregi pe buze, menținându-și aspectul inițial, fără să fie nevoie de niciun retuș. Din păcate, pentru aspectul acesta minunat al buzelor se plătește un preț, iar acesta se traduce prin deshidratarea și uscarea buzelor. Pentru a putea purta lip stain-uri zi de zi este nevoie o foarte bună îngrijire a buzelor, de produse hrănitoare care să să mențină activ nivelul de hidratare al buzelor și să creeze o barieră de protecție. 
Produsele pe care eu le folosesc în prezent sunt acestea:




O dată pe săptămână sau ori de câte ori simt că am nevoie, folosesc unul dintre cele două exfoliante. Hanalei este mai nou în rutina mea, e ambalat într-o cutiuță din care, produsul se scoate, de preferat cu o spatulă și se aplică pe buze. Eu îl aplic cu degetele. Ambele sunt pe bază de zahăr, iar Hanalei are un gust foarte bun - zahăr cu lămâie. Din păcate, dat fiind faptul că baza în care este amestecat zahărul este un balsam uleios, este extrem de dificil ca particulele de zahăr să-și exercite funcția, aceea de exfoliere, astfel încât, produsul în sine devine mai degrabă un balsam hidratant decât un exfoliant. 




Baza mea rămâne exfoliantul Elf, un baton cu particule de zahar, care de această dată sunt inteligent încorporate într-o bază compactă, ceea ce permite o exfoliere eficientă a buzelor. 
Am căutat mult timp un astfel de produs și mă bucur că l-am găsit pe iHerb. Acum mulți ani exista un astfel de baton (nu cred că pe bază de zahăr) la Oriflame și îmi amintesc că mi se părea extraordinar de eficient, însă, ca și alte produse foarte bune din punct de vedere calitativ, a fost retras din producție.


Când l-am scos din colet exfoliantul Elf avea o consistență cam moale și am fost tare dezamăgită, însă l-am pus totuși la congelator pentru o oră, în speranța că e doar topit de la temperatura de pe drum. Am intuit bine pentru că și-a recăpătat consistența tare și în prezent s-a menținut perfect. Eu îl recomand dacă sunteți în căutarea unui astfel de produs!


Pe iHerb la doar 3 dolari, exfoliantul E.L.F Studio îl puteți găsi aici.


După exfoliere aplic un balsam de buze pentru emoliere. Din păcate până în prezent niciunul dintre balsamurile de buze încercate de mine nu mi s-a părut a fi cu adevărat eficient. Am rămas totuși la Carmex pe care îl aplic seara. Are camfor în compoziție și miroase ca o cremă antireumatism, de aceea nu-mi place să-l folosesc ziua. Eu aplic un strat foarte generos depășind ușor conturul buzelor. 


Ziua, înainte de aplicarea produselor pentru colorarea buzelor folosesc un strop de unt pentru buze Nivea. Nu are miros și nici gust și îl consider a fi un produs bunicel, dar nu nemaipomenit. 

Aceasta este rutina mea de îngrijire a buzelor, voi ce folosiți în acest sens?






VintageLook

16 comentarii:

  1. cred ca este tare bun produsul Elf, pare interesant...eu folosesc unul de la Kiko acum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmexul am tot zis ca il incerc si eu :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se zice ca ar fi cel mai bun, eu sunt rezervata in acest sens, dar iti recomand sa-l incerci si tu

      Ștergere
  3. Eu sunt asa, mai lenesa, si nu prea am grija de buzele mele.. mai pun cate putin balsam, mai ales cand e vreme rea, bate vantul, dar ar trebui totusi sa o fac mereu, nu doar cand e pericol de buze crapate :))
    Desi ador rujurile, si am o gramada, nu ma dau zilnic.
    Rutina ta de ingrijire mi se pare excelenta! Si mi-ai dat idei, multumesc. Am sa caut si eu exfoliant si un balsam bun, am sa le pun la vedere si am sa incerc sa imi creez o rutina. :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca nu ai aceleasi nevoi de hidratare daca nu folosesti zilnic rujuri. Eu din pacate am pasiunea asta pentru cele rezistente la transfer, care usuca buzele ingrizitor, trebuie sa le acord o atentie sporita... :)
      Te pup si eu!

      Ștergere
  4. Carmex rulz. Eu il folosesc de vreo 9 ani constant. :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca balsam de buze e bun cel de la La Roche Posay cicaplast (sau ceva de gen). Adica inmoaie buzele foarte repede si hidrateaza.. problema e ca nu e chiar de lunga durata.

    Ce functioneaza in schimb la mine absolut genial (si de cand l-am descoperit nu mai pun mana pe balsamul de buze) e crema de la Eucerin/Aquaphor: http://ro.iherb.com/Aquaphor-Healing-Ointment-Skin-Protectant-1-75-oz-50-g/45766

    Au si un balsam de buze din aceeasi gama, dar nu l-am luat inca.. poate la comanda urmatoare. Oricum, crema e super pe buze, cuticule si orice altceva. Aduce a crema de maini concentrata de la Neutrogena ca si consistenta, but is' way better :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cicaplast-ul l-am descoperit pe aoro, il am pe lista la urmatoarea comanda, dar am pus in cos Aquaphorul (balsamul), cred ca saptamana viitoare pun comanda pe iherb.M-ai facut curioasa cu asta, daca e fain, o sa iau mai multe chestii din gama asta. Nu stiam de ea, merci muuult de tot!!! Pupici!!

      Ștergere
  6. ce bloggerita sunt eu daca n-am incercat pana acum un exfoliant pentru buze? :O

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, una care trebuie sa ia masuri urgente si sa plaseze o comanda pe iherb :))

      Ștergere
  7. Doamne, de când tot aud de Carmex și nici acum nu l-am luat :)) Dacă nu mă strigă când trec pe lângă el, eu ce să-i fac . Balsamul meu preferat de buze este de la Burt„s Bees, dar chiar nu-mi amintesc cum se cheamă acum și nici nu îl am la îndemână. Revin mâine cu tot cu poză :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit si eu acum cativa ani unul de la Burts Bees dar nu-mi mai amintesc nimic in legatura cu el. Trebuie sa incerci si un Carmex, s-ar putea sa iti placa :)

      Ștergere
  8. Arata interesant exfoliantul de la Elf. Eu folosesc miere cu scortisoara pentru exfolierea buzelor si isi face treaba excelent. Pentru hidratare, momentan folosesc Sun Dance de la DM. E ok, dar mai mult imi place ca pot aplica inainte de ruj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine daca ai rabdare sa prepari exfolianti homemade, pentru ca pana la urma zahar tos contin si cele doua pe care le folosesc eu, deci ingrediente tot de prin casa... Eu recunosc ca sunt mai comoda de la un timp, nici pentru ten nu mai folosesc scrub-uri facute in casa cu bicarbonat si tot la iherb am apelat pentru un produs la tub si in acest caz:P
      Cat despre hidratarea/emolierea buzelor, din pacate din cauza lipstain-urilor pe care le folosesc foarte des, buzele mi se usuca destul de tare si niciunul nu ma satisface pe deplin, sunt in cautarea continua. Cred ca Sun Dance mi-a scapat ȘP
      Multumesc pentru vizita, te pup!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!