"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 17 aprilie 2019

Revlon Colorstay – fond de ten pentru ten gras - review și swatch-uri comparative

Un fond de ten pe care îl recomand deseori atunci când sunt rugată să aleg un produs bun pentru ten normal sau mixt, cu rezistență bună pe parcursul zilei și la un preț decent, este Revlon Colorstay. Deși nu este fondul meu de ten preferat, am văzut cât de performant poate fi pe alte tenuri decât al meu, astfel încât am curaj să îl recomand multor femei care încă nu au găsit ”acel fond de ten”. 

Și pentru că l-am folosit și eu mulți ani, am mai jos un review pe care l-am scris acum 3 ani și care este unul dintre cele mai citite articole despre fondurile de ten pe care le-am încercat eu, alături de cele pentru Double Wear Stay-in-place sau Vichy Dermablend.




20 aprilie 2016
Revlon Colorstay este unul dintre cele mai populare fonduri de ten din lume, cunoscut de toate pasionatele de make-up și nu numai, și probabil unul dintre cele mai cumpărate astfel de produse, deoarece raportul calitate-preț este unul excelent. 
În principiu, în țara noastră prețul pentru fondul de ten Colorstay se învârte în jurul sumei de 60 de lei, ceea ce îl face destul de ușor de achiziționat chiar și în cazul unui buget mai redus așa cum este, din păcate, cazul multora dintre noi. 
Până nu demult a fost mai greu de procurat în țară, dispăruse cu desăvârșire de la raft, dar în prezent se găsește pe mai multe site-uri online, dar și magazine fizice. 
Eu am primit vreo trei bucăți de la prietena mea din SUA (acum din păcate sunt la ultima sticluță), dar înainte l-am cumpărat de pe ebay, de undeva din Europa, neplătind astfel niciun fel de taxă vamală. În prezent mai am și o nuanță mai deschisă pe care am achiziționat-o de aici.


Prima dată am folosit Colorstay în urmă cu vreo 7 ani, fără să am nicio idee despre calitățile care l-au făcut celebru. L-am ales doar pentru că nuanța acestuia se potrivea cel mai bine cu tenul meu puternic bronzat din momentul respectiv, negăsind nimic asemănător la celelalte brand-uri cunoscute. M-am riscat, ca să zic așa, și l-am cumpărat, deși sticluța fără pompiță nu m-a incurajat deloc să o fac. Î
mi amintesc că mi s-a părut un chin întreaga perioadă de timp pe parcursul căreia l-am folosit și am și consumat aiurea o mare parte din el, din cauza imposibilității de a-l doza în mod eficient. Într-un final am considerat că am făcut totuși o investiție bună prin prisma calității sale, și ar merita cumpărat din nou,  însă nu pot să spun că m-a dat pe spate
Nu l-am achiziționat din nou decât peste câțiva ani, dar cel mai mult am învățat să-l apreciez în 2014, când am și găsit și o nuanța mult mai potrivită

Un fond de ten care ți se potrivește perfect și din punct de vedere a nuanței, și nu numai a caracteristicilor legate de textură, grand de acoperire, rezistență etc, poate să-ți schimbe radical părerea despre calitățile sale. Nu pot să afirm totuși că al meu Colorstay a reușit să mă determine să-mi schimb radical părerea, dar am învățat să-l iubesc mai mult decât în urmă cu 8 ani și să mă îmi doresc să îl am în mod permanent în colecția mea de fonduri de ten.

Am mai spus-o – există fonduri de ten diferite ca textură și performanță în ceea ce privește rezistența pe parcursul zile, și le poți iubi în aceeași măsură, pentru că fiecare dintre ele corespund anumitor nevoi ale tenului tău și a ta. 

Pe lângă sticluța neinspirată care nu posedă pompiță și greu poți să îi atașezi vreuna din cauza orificiului foarte larg, mie mi-a displăcut și mirosul acestuia. Nu mă deranjează în așa măsură încât să-mi feresc nasul la fiecare folosire, dar nici nu pot să afirm că mă entuziasmează. Mi se pare că miroase a șampon ieftin, lucru care la început m-a făcut să mă îndoiesc de autenticitatea acestuia, însă după mai multe sticluțe achiziționate din surse diferite, mi-am dat seama că acesta este mirosul său specific. 

Și apropo de pompiță, eu am ales să îl transfer într-un alt recipient, mai exact sticluța de Perfect Stay de la Astor, dar vestea bună este că de acum pe piață a apărut Colorstay cu recipient nou, prevăzut cu pompiță, deci am scăpat și de acestă bătaie de cap.

fond de ten pentru ten gras
Am citit mai multe review-uri și chiar comentarii la articolul meu despre Double Wear, cum că acest fond de ten ar fi o alternativă mai ieftină a celebrei variante menționată mai sus. 
Din punctul meu de vedere afirmație este puțin exagerată pentru că Revlon Colorstay și Double Wear Stay-in-place nu au totuși prea multe în comun. 
Ambele sunt variante de fond de ten cu o bună rezistență pe parcursul zilei, și probabil acesta este singura paralelă între cele două, dar chiar și performanța în acest sens e incomparabilă, cel puțin din punctul meu de vedere. Nici măcar cu varianta Double Wear Light nu îl pot compara, pentru că, din punctul meu de vedere, Revlon Colorsay nu are capacitatea de a rezista pe un ten gras atât de mult timp cât o face Double Wear. Același lucru este valabil și pentru capacitatea sa de a ține sebumul sub control.

Totuși nu pot trece cu vederea faptul că în jurul meu am prietene care folosesc acest fond de ten de foarte mult timp și au o relație cu el mult mai reușită decât a mea. Am văzut performanțe mult mai bune pe alte tenuri, în ceea ce privește gradul de rezistență de-a lungul zile, ceea ce îmi confirmă încă o dată faptul că experiențele noastre personale (cel puțin în ceea ce privește produsele cosmetice) pot fi extrem de diferite.

Textura este lichidă la ambele variante, însă Colorstay se întinde mult mai ușor pe ten și îi conferă acestuia un aspect mult mai natural decât o face Double Wear. Aplicat cu un beautyblender umed, gradul de acoperire coboară sub mediu, așa cum îl apreciez eu ca fiind atunci când este aplicat cu degetele. În funcție de cantitatea aplicată și de modalitatea aleasă, cred că se poate obține un aspect foarte natural cu acest fond de ten, astfel încât chiar și femeile care își doresc o rezistență bună de-a lungul zilei, dar un aspect deloc încărcat, pot găsi în Colorstay o bună alternativă. Nu sunt de acord cu afirmațiile cum că acest fond de ten are un grad ridicat de acoperire și camuflează perfect imperfecțiunile tenului. Este nevoie de un concealer pentru asta sau de straturi multiple pe zonele cu probleme. Repet, din punctul meu de vedere, gradul de acoperire este unul mediu.

Deși varianta folosită de mine este destinată tenului gras, textura acestui fond de ten nu se agață de zonele uscate ale feței, astfel încât îmi permit să cred că ar putea fi o alternativă bună chiar și pentru un ten normal cu tendințe de uscare. De fapt, atunci când tenul meu prezintă zone mai uscate, cu rugozități, Colorstay este primul fond de ten spre care mă îndrept (asta și pentru că nu am texturi care să fie în același timp și hidratante, dar și rezistente). Nu simt că îmi usucă fața pe parcursul zilei, iar textura sa, așa cum spuneam mai sus, îmi dă posibilitatea să îl intind frumos, fără aspect inestetic pe zonele cu probleme.

Mie de exemplu, îmi place foarte mult aspectul tenului imediat după aplicare, sunt mulțumită și de gradul de acoperire (potrivit nevoilor tenului meu), dar și de aspectul acestuia, care mi se pare a fi destul de natural. Cu toate acestea, mi s-a întâmplat recent ca soțul meu să mă întrebe dacă mi-am schimbat fondul de ten, pentru că varianta folosită anterior (în acest caz, evident Double Wear) să i se pară mult mai potrivită, atât din punct de vedere a nuanței (Double Wear e mai gălbui) cât și a aspectului tenului per ansamblu. Recunosc că am fost uimită de constatarea sa, dar cu acea ocazie mi-a mărturisit că și din punctul lui de vedre, Double Wear este fondul de ten care mi se potrivește cel mai bine din toate punctele de vedere și că își dă seama aproape de fiecare dată când folosesc altceva. Da...am un soț cu un simț al observației foarte dezvoltat. 

În sfârșit, mie îmi place să folosesc acest fond de ten în sezonul rece, când fața nu transpiră atât de tare, și în acele zile în care nu îmi doresc un look perfect. Atunci când sunt plecată de acasă o perioadă mai lungă de timp, singurul în care am încredere totală este Double Wear, dar Colorstay mi se pare o alegere bună pentru zilele mai lejere, cu machiaj minimalist. În cazul meu necesită retușuri pe parcursul zilei, folosirea câtorva șervețele matifiante pe zona T și aplicarea pudrei la anumite intervale de timp. Totuși se descurcă mult mai bine decât multe alte fonduri de ten cu prețuri de două – două ori și jumătate mai mari.

În concluzie, cred că deși fondul de ten Revlon Colorstay combination oil este un fond de ten bun, el este totuși supraestimat și pe un ten gras și foarte gras, nu mai are aceleași performanțe ca pe un ten normal sau unul cu tendințe nu foarte accentuate de îngrășare. Totuși raportul calitate-preț este unul excelent și cred că fiecare dintre noi ar trebui să îi dăm o șansă, pentru că dacă tenul nu este unul foarte problematic, s-ar putea lăsa cu o frumoasă poveste de dragoste. Paleta de nuanțe este una foarte largă, nu toate se găsesc în țară, dar într-un fel sau altul, sunt sigură că ne putem descurca (mă gândesc și la combinarea a două nuanțe, așa cum procedează o prietenă).

Mai jos aveți și câteva swatch-uri comparative cu celelalte fonduri de ten pe care le posed eu și pe care folosesc. Menționez ca nuanța #240 o folosesc iarna când tenul meu este deschis la culoare, dar îmi este puțin prea deschisă totuși. Nuanța #310 este cea pe care o folosesc în cea mai mare parte a timpului și o alternez cu 2W2 Double Wear. Cu toate acestea este puțin cam prea închisă pentru tenul meu și nu are acel subton galben care mi se potrivește atât de bine. Nuanța #300 am avut-o doar într-o mostră și am păstrat-o special pentru această poză comparativă, nu am folosit-o pe ten. Nuanța ideală nu am găsit-o încă, dar probabil voi merge în continuare pe #310 și #300. Vă mai țin la curent cu treaba asta, dacă sunteți interesate. 

#240 #300 #310 #2w2 #intensity 3.0 #4n1 #35sand

Acestea sunt impresiile mele despre acest fond de ten, vă rog să țineți seama de faptul că acestea pot diferi de la o persoană la alta în funcție de așteptările fiecăreia, de nevoile sale, de tipul de piele, precum și de experiențele anterioare pe care le-a avut cu alte produse similare.  

În prezent, la 45 de lei puteți găsi variante veche, fără pompiță aici, iar varianta nouă, la 59 de lei aici sau redus la doar 39 de lei aici, în varianta cu pompiță.





Vă invit să îmi lăsați în căsuța de comentarii impresiile voastre despre acest fond de ten, chiar sunt curioasă cum îl apreciați voi! 
Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook mi-ar fi de folos! :)


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!


                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

12 comentarii:

  1. nu am incercat acest fond de ten, chiar sunt curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am cumparat si eu din UK acum 2 ani, dar nu mi-a placut. Nuanta mi se potrivea, eu fiind super alba nu a fost greu, dar nu imi place cum arata pe tenul meu. Inca il am in sertar, asa, expirat. :))
    Si nici Double Wear nu imi place. Nuanta mi se potriveste si la acesta, dar arata oricum pe ten numai natural nu! L-am incercat cu toate metodele de aplicare, apoi cu pufuri de apa termala la final ca sa-i tai din aspectul prafos, apoi ,ixat cu ulei.. Nu ne intelegem si pace. O sa ma strufoc totusi sa-l mai folosesc putin, are vreo 4 luni de valabilitate ramase si eu n-am folosit nici macar un sfert. :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa mi se pare de ciudat cand aud persoane carora nu le place Double Wear, mai ales ca am o colega la serviciu careia ii admiram foarte tare felul in care i se asaza fondul de ten pe fata si cand am intrebat-o ce foloseste mi-a spus ca Double Wear, iar de fiecare data cand o vad, ma minunez cat de bine poate sa arate pe ten. Cu toate acestea, doar prin prisma experientei diferite pe care avem eu si cu sora mea, cu ColorStay, e de ajuns sa imi dau seama ca aceleasi fond de ten poate sa arate total diferite pe doua tenuri, la fel si asteptarile despre performantele acestuia :)
      Totusi DW stiu ca nu arata bine pe un ten uscat, cu rugozitati, si nu mi se pare ca se intinde cu nimic mai bine decat cu degetele, dar Colorstay nu are problema asta, ai incercat sa il aplici cu buretelul umed? I se schimba total aspectul, iar rezistenta este in continuare foarte buna.
      Poate totusi gasesti modalitatea ideala de folosire si pentru DW, e aiurea tare sa-l tii in sertar pana la expirare :P

      Ștergere
    2. Am tenul mixt, nicidecum uscat, tocmai de aceea nu inteleg nici eu de ce nu vrea sa fie decent. In zona nasului da, inteleg, mai nimic nu se aseaza cum trebuie daca nu ma ocup indeaproape de respectiva zona inainte.
      Am incercat si degete, si buretei, si pensule, si pufuri de apa termala.. :))
      Parca, doar parca ieri m-a multumit DW aplicat cu degetele peste tenul puternic hidratat, apoi am sprayat niste apa termala si am tapotat usor cu un buretel umed. Ok, dar nu exceleaza. Colorstay-ul a expirat de mult, inca n-am de gand sa-l reincerc, mai am 2 fonduri de ten L'Oreal, plus MAC-ul pe care-l iubesc si de care nu ma mai despart. :)

      Ștergere
    3. Studio Fix folosesti? Si mie mi-a placut, dar totusi nu mi s-a parut la fel de rezistent precum DW, dar e clar, nici Forever de la Dior, nici Lancome Idole Ultra 24h, nici Shiseido si niciun altul nu a reusit sa-l intreaca in preferinte pana acum :))))
      Oare un fond de ten care iti place la textura, dar nu si la rezisenta nu ai? Ma gandeam sa incerci sa-l combini cu DW, eu mai fac asta cu diverse fonduri de ten si poate obtii un finish care iti place, dar si o rezistenta buna.
      Zic toate astea, pentru ca ma doar pe mine sufletul sa stiu ca l-ai putea abandona, in conditiile in care costa destul de mult... :P

      Ștergere
  3. De ceva timp vreau sa il incerc dar ma razgandesc de fiecare data cand sunt in magazin:)) Cand vine vorba de fond de ten Lancome este preferatul meu https://othela.wordpress.com/2016/03/30/review-lancome-teint-idole-ultra-24h-en-ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat si eu Idole Ultra 24h, mi-a placut foarte mult textura, finish-ul, dar totusi pentru mine nu a reusit sa intreaca performantele de rezistenta al lui DW, dar mi-a placut foarte mult, cred ca e in topul celor mai bune fonduri de ten si pentru mine.
      O sa intru sa citesc si review-ul tau. Multumesc mult!

      Ștergere
  4. Chiar eram curioasa de el, pentru ca mi-a atras atentia in Auchan. Din pacate nu aveau testere la toate nuantele, iar a doua (150 parca) era deja prea inschisa pentru mine :))

    Dar oricum, e bine de stiut ca nu e chiar atat the "the thing" precum e prezentat pe tot felul de site-uri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai, pentru tenul tau, care nu este gras, s-ar putea sa il gasesti extrem de potrivit. Eu zic sa ii cauti o nuanta potrivita si sa-i dai se sansa, s-ar putea sa iti placa foarte tare. Din punctul meu de vedere nu e cel mai cel, dar asta nu inseamna ca cei care afirma ca e deosebit gresesc, am vazut cat de bine se comporta pe alte tenuri, deci... :)
      sper sa ai ocazia sa il incerci si sa te convingi!

      Ștergere
  5. Atotcuprinzatoare comparatie, chiar sunt in cautare tot timpul de produse pentru ten gras/mixt, greu gasesc ceva sa mi se potriveasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precum ii spuneam si lui Coco, Colorstay, din punctul meu de vedere, trebuie neaparat incercat macar o data, doar ca sa te convingi daca e perfect si pentru tine sau nu, oricum e greu sa iti displaca asa de tare incat sa fi considerat ca l-ai cumparat degeaba. Da-i o sansa! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!