"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 22 octombrie 2015

Arome complementare pentru o experiență relaxantă| Yves Rocher și Thai Spa sau cum să aduci conceptul spa la tine acasă

          
             Poate că nu orice dimineață începe perfect - toamnă târzie, frig, ploaie rece, peisaj gri, oameni grăbiți, trafic aglomerat, prea multe elemente de fundal care puse laolaltă alcătuiesc mai nou microuniversul meu din fiecare dimineață și al multora dintre noi, cu siguranță. Citeam în weekend un îndemn pozitiv de a rămâne în pijamaua confortabilă lenevind în pat mult peste ora de trezire și în altă zi decât duminica și mă gândeam cât de frumos sună, dar cât de nerealist... haideți să fim serioși, câți dintre noi ne putem permite acest lux? Viața are cursul său firesc – școală, facultate, job, un șir nesfârșit de dimineți pe care le trăim nu lenevind în pijama, sub așternuturi cu aromă de Cocolino Fresh Sensation, ci bâjbâind după ceașca aburindă de cafea, înjurând printre dinți ploaia rece de afară și claxoanele cu țipăt psihotic care înlătură și ultimele reminiscențe ale vreunui vis rătăcit printre zorii abia mijiți de după draperia grea.

Și poate nici ziua întreagă de muncă nu se desfășoară după scenariile Sylviei Day, cu două mailuri aruncate la întâmplare și un prânz prelungit la cine știe ce restaurant de fițe, cu colega din celălalt departament, ci situații reale de viață cu oameni antrenați și ei în activități consumatoare de energie și nervi.

Ei, dar după ce toată nebunia se sfârșește, odată ajunși acasă putem deveni maeștri de ceremonie ai propriilor noastre seri. O carte bună, un vin alb rece și o cadă cu apă fierbinte și spumă parfumată, muzică chillout – iată câteva elemente care împreună pot alcătui un univers în care timpul stă pe loc, în perfectă antiteză cu cel de dimineață. Un scenariu real de relaxare, destindere și deconectare totală de la ceea ce presiunea zilei ne obligă să îndurăm prin natura activităților la care luăm parte.
Investește într-o pereche de pahare de cristal (două sunt de ajuns, pentru o cină romantică cu partenerul sau pentru o seară cu cea mai bună prietenă), un cristal fin vei vedea că va schimba într-un mod radical experiența savurării vinului. Păstrează mereu la frigider sticla cu vin alb preferat, aprovizionează-ți baia cu lumânări parfumate, decoreaz-o astfel încât să o transformi dintr-un spațiu funcțional, într-un loc de relaxare și încărcare fizică și mentală. Caută plante care se pretează pentru mediul umed și întunecat din acest spațiu, feriga și iedera sunt două plante care se pot acomoda perfect în baie, și vei vedea cum poți recrea la tine acasă atmosfera spa din saloanele de înfrumusețare.


           În ultima perioadă de timp, de când toamna a început să muște tot mai acid din temperaturile zilei, am simțit nevoia unei schimbări și în ceea ce privește rutina de îngrijire a pielii și m-am dus până într-acolo încât am început să schimb și parfumurile cosmeticelor cu unele mai dulci, gurmande, în acord cu vremea de afară. Am trecut din nou la binecunoscutul gel de duș Grains de cafe du Bresil de la Yves Roche, a cărui aromă delicioasă, are pentru mine un intens efect de calmare și relaxare, întocmai ca un ceai de sunătoare băut înainte de culcare. Unde mai pui că aroma sa, atât de puternică are capacitatea de a parfuma întreaga baie mult timp după ce experiența băii/dușului s-a încheiat. Dacă vă înnebunește mirosul de cafea, atunci veți considera acest gel de duș ca fiind cea mai bună investiție de 9 lei. Dar ce vorbesc eu, cine oare nu a încercat această minune în recipient de 150 ml?!



Ca o completare perfectă, scrub-ul Thai Spa cu aromă de cacao este nelipsit din baia mea. L-am descoperit în urmă cu câțiva ani și de atunci am renunțat total de scrub-urile homemade pe care le preparam din zaț de cafea și diverse uleiuri. Nu merită efortul când rafturile de la Auchan ascund o asemenea comoară la doar 13 lei. Dens, bogat în particule exfoliante mărunte, extrem de parfumat,Thai Spa își face treaba într-un mod perfect, exfoliind pielea într-un mod delicat, dar eficient, iar uleiurile din compoziție o lasă perfect hidratată, astfel încât, dacă folosirea acestui scrub devine ultimul vostru pas din igiena dușului, atunci nu mai este neapărată nevoie de folosirea unei creme de corp.
Acestea sunt doar două produse care vă pot face serile mai frumoase și care merg de minune cu vremea rece de afară.


Sunt curioasă care este ritualul vostru pentru relaxare și reîncărcare energetică?
Ce arome preferați toamna?



Mă găsiți și aici:
Instagram: https://instagram.com/vintagelooksimona
Facebook: https://www.facebook.com/Vintagelook-624149420931100/
Google+: https://plus.google.com/+Vintagelooksimonatm

VintageLook

12 comentarii:

  1. Acum si eu folosesc tot gelul de dus Yves Rocher cu aroma de cafea si il ador <3 Ma relaxeaza dupa o zi de munca si imi da o stare de bine! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel se comporta si in cazul meu, iar in sezonul rece mi se pare cel mai potrivit! :) Pupici!

      Ștergere
  2. Daca as fi intrat pentru prima data pe blogul tau, cu acest articol as fi remarcat potentialul imens pe care-l ai si m-as fi reintors aici, cu siguranta! Dar el vine ca o confirmare a ceea ce stiam deja, insa e acel tip de confirmare entuziasta, nu blazata sau comuna - pentru ca nu incetezi sa ma uimesti!
    Oh, am visat cu ochii deschisi, am si reflectat in mod pragmatic... Am perioada in care ma simt atat de solicitata incat somnul e aliatul meu. O lectura savuroasa. Un exfoliant cu aroma de lavanda, as mai adauga. Sau cu aroma de trandafiri!
    A, era sa uit, azi, in piata fiind, mi-a smuls un zambet aroma perelor pe care le-am ales...
    Te imbratisez cu mult drag, Simo!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Ilda, ce compliment frumos mi-ai facut!! Nici nu stiu ce sa zic, nu pot decat sa ma bucur pentru ca cel putin tu apreciezi in felul acesta articolul meu... mie mi-a facut placere sa il scriu, desi consider ca m-am intins iar prea mult :P
      Cat priveste nevoia de somn, sa stii ca suntem din nou pe aceeasi lungime de unda, nu imi doresc decat sa dorm cat mai mult, sa citesc in linistea caminului meu si sa scriu pe blog din cand in cand..din pacate...nu-mi prea iese..
      Te imbratisez cu drag, weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  3. E cam similara rutina noastra. Cada cu apa fierbinte, spuma multa, acelasi gel de dus, cartea buna si nelpsitul pahar de cristal cu vin, dar in cazul meu vin rosu :)
    Ador sa citesc in cada desi ma supar nespus de rau cand ajung picaturi de apa pe carte si ramane urma. Aici am gasit suporturi de carte ptr vana si au si loc pentru paharul de vin :D

    Te pupacesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place vinul rosu, stii bine, dar pateaza dintii si am inceput sa aleg vinuri roze sau albe in ultimul timp. Imi imaginez ce faine trebuie sa fie suporturile despre care vorbesti tu, am nevoie neaparata de asa ceva, o sa caut si eu :P Multumesc pentru pont!!
      Te imbratisez cu mult, mult dor!!!

      Ștergere
  4. Simt ca trebuie sa incerc si eu reteta ta.
    Am nevoie doar de scrub, in rest... am ingrediente. ;))
    Ah.. am si un pont. Saptamana trecuta constatam cu stupoare ca nu mai am spumant de baie si mi-am spus sa incerc sa folosesc un gel de dus de la YR in acest scop. Ei bine... draga mea, te anunt ca te poti rasfata cu spuma sa care persista bine de tot. Inca o bila alba pentru YR. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, neaparat trebuie sa incerc si eu gelul meu pe post de spumant, cred ca o sa fie o nebunie in baie :P Multumesc pentru pont, draga mea!! :D
      Multi pupici!!

      Ștergere
  5. da, si eu folosesc acest scrub, l-am primit si il ador, desi eu imi prepar singura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mi-ar preparat scrubul mult timp, dar in prezent recunosc ca mi-e lene, mi se pare mai simplu sa-l iau gata preparat la cutie :P

      Ștergere
  6. Ataaaat de mult mi-a placut cum ai scris, las comentariul si reiau lectura de la inceput!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaai, ce draguta esti Descude, iti multumesc din suflet, inseamna foarte mult pentru mine! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!