"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 5 octombrie 2015

3 pensule de ochi ieftine și bune| Din seria ”achiziții iHerb”

                Pensulele de ochi sunt nelipsite din kit-ul de machiaj al oricărei pasionate de makeup, iar eu, de-a lungul timpului, am descoperit o treabă foarte interesantă - cu cât tehnica de machiaj se îmbunătățește și cu cât aria de confort se lărgește cu noi abordări curajoase, cu atât nevoile privind instrumentele de realizare a machiajelor cresc, se schimbă, iar asta determină inevitabil creșterea exponențială a colecției de pensule. 
Și eu am reușit să adun de-a lungul timpului un număr foarte mare de pensule, unele mai scumpe, altele mai ieftine, însă nu pot să afirm că în prezent le folosesc pe toate. În ultima perioadă de timp am observat tendința de a folosi pensule mai ferme, astfel încât am cam abandonat pensulele flexibile, care, la un moment dat, au fost achiziționate tocmai pentru acest atribut. Totuși în prezent mi se pare că obțin rezultate mai bune cu pensule puțin mai rigide, care simt că îmi oferă mai multă siguranță în aplicare.

În acest sens am ales să vă prezint astăzi două pensule pentru fard și una pentru eyeliner, pensule Elf pe care le-am achiziționat de pe iHerb, și de care sunt foarte mulțumită. Pentru că au costat doar 3 dolari bucata (circa 12 lei), nu m-am așteptat la nu știu ce minuni din partea lor, dar după multiple folosiri, am realizat că la fiecare machiaj întind instinctiv mâna după ele. 

1. Cea mai folosită este contour brush (pe care nu o văd pe site în momentul de față) și pe care o folosesc pentru definire, cu farduri închise la culoare, pe zona pliului și a colțului exterior al ochilor. Uneori o folosesc și pe post de pensulă pentru blending pentru a difuza nuanțele mai închise la culoare, atunci când am nevoie de mai mare precizie, pe porțiuni mai mici, unde o pensulă de mai mari dimensiuni nu ar fi potrivită. Nu o folosesc niciodată pentru pleoapa inferioară (mi se pare prea voluminoasă), însă mă gândesc să ma achiziționez încă una, pentru că de multe ori, în cadrul aceluiași machiaj simt nevoia să o folosesc și pe post de pensulă pentru aplicarea fardului, dar și pentru blending, caz în care am nevoie de una curată. 

2. Următoarea este C brush(link), o pensulă pentru aplicarea/distribuirea fardului. Este aplatizată și se descurcă foarte bine pentru aplicarea fardurilor pe pleoapa mobilă, dar și pentru blending în zona pliului pleoapei. Ca și cealaltă nu mi se pare a fi potrivită pentru folosire pe pleoapa inferioară, având dimensiunile mult prea mari. 

3. Revelația în materie de pensule pentru aplicarea eyeliner-ului a determinat-o pensula angled eyeliner brush(link), fiind ultima pe lista de achiziții. Am foarte multe pensule pentru tuș, însă niciuna nu a reușit să mă mulțumească pe deplin, până când am descoperit această pensulă Elf. De când a ajuns în colecția mea, aplicarea eyeliner-ului gel nu mi s-a părut niciodată mai ușoară și nu îmi vine să cred că am așteptat atâția ani până să o cumpăr. 
Forma sa în unghi facilitează extrem de mult aplicarea, iar densitatea și lungimea perilor o face perfectă pentru linii subțiri și corect aplicate. Eu personal nu mă tem să o recomand cu căldură - consider că sunt cei mai bine cheltuiți 3 dolari de când fac cumpărături pe iHerb.

Toate cele trei pensule sunt confecționate din taklon - o fibră sintetică cu calități superioare celor sintetice de tip nylon, flexibilă și durabilă în timp, care înlocuiește fibra naturală și care posedă calități antibacteriene. 
Din experință vă spun că rezistă foarte bine la spălări multiple, nu am văzut niciun fir căzând până acum și dacă sunt uscate și depozitate cu atenție perii nu suferă niciun fel de deformare. Mânerul este bine lipit, categoric reprezintă o investiție pe termen lung. 

Din aceeași gamă Elf Studio mai posed și o pensulă evantai pentru înlăturarea surplusului de fard, care însă nu m-a impresionat în mod deosebit, tocmai pentru că mi se pare prea puțin fermă și intenționez să îi găsesc o înlocuitoare cât de curând. 

Așa cum am menționat mai sus, eu le-am cumpărat de pe iherb pentru că prețul este mult mai mic, însă ele se găsesc pe site-ul elf din țară. Evident că cele trei nu satisfac pe deplin nevoile mele privind realizarea unui machiaj al ochilor, în această acțiune fiind antrenat un număr mult mai mare de pensule, însă fac parte din arsenal, aproape la fiecare operațiune. :)


Voi folosiți vreuna dintre ele? 
Ce preferințe aveți voi în ceea ce privește pensulele de ochi?

--------------------------------------------------------------

Dacă sunteți la prima comandă iHerb, folosind codul meu VUC076 aveți o reducere de 10$ la comenzi cu valoarea cuprinsă între 40 și 80 dolari sau 5$ sub această valoare, iar eu voi avea un comision de maxim 4% din comanda voastră. 
După prima comandă veți primi și voi un cod de reducere similar.

Transportul costă 4 dolari pentru același total (40 - 80 dolari) sau 6 dolari pentru comenzi sub 40 de dolari.
Ca să vă încadrați la acest tip de transport aveți două condiții de îndeplinit:
- totalul comenzii voastre nu trebuie să depășească suma de 80 dolari,
- greutatea coletului nu trebuie sa depășească 1814 grame.


Coletul ajunge la oficiul postal de care aparțineți, din cartierul vostru.


VintageLook



5 comentarii:

  1. Eu tocmai am inceput sa folosesc pensula de pudra de la Real Technique si mi se pare extraordinara. Nu pot sa cred ca am dat $9 pe eas. Este mult peste alte pensule scumpe (MAC) .

    Tu ce pensula de pudra folosesti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt super bune pensulele RT, dar din pacate editiile noi parca nu sunt chiar asa de reusite precum cele initiale. In prezent folosesc pensula din setul tau, dar pana sa o primesc, am folosit pensula asta si pt pudra si pt blush: http://ro.iherb.com/Real-Techniques-by-Samantha-Chapman-Your-Finish-Perfected-Stippling-Brush/41373. Pentru mine e cea mai buna pensula RT.
      In portfard port una Ecotools pentru pudra, mai exact asta: http://ro.iherb.com/EcoTools-Retractable-Kabuki-Brush-1-Brush/36801. Foarte multumita sunt si de aceasta, intentionez sa scriu despre ea.

      Ștergere
  2. Am și eu câteva pensule din gama Studio de la Elf de care sunt foarte mulțumită. O să le țin minte și pe acestea, în special cea pentru eyeliner îmi face cu ochiul .
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita sa o incerci pe cea pentru eyeliner, pune-o in cos la viitoarea comanda, nu o sa regreti :P

      Ștergere
  3. Eu as cumpara pensule in fiecare zi :))) desi, asa cum ai zis si tu, nu le folosesc pe toate pe care le am deja. :)))

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!