"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 26 aprilie 2015

Părul meu are tendințe de îngrășare, ce șampon folosesc?

     M-am gândit să vă vorbesc astăzi despre un produs Anian pe care îl folosesc de mulți ani, însă căruia nu i-am făcut niciodată un review. 
   Este vorba despre binecunoscutul șampon purificator pentru păr normal spre gras Anian, pe care l-ați văzut în toate postările mele dedicate îngrijirii părului. 
Așa cum am spus mai sus, îl folosesc de foarte mulți ani, comand mai multe flacoane de obicei, astfel încât să nu rămân fără el. Totuși s-a întâmplat și asta, așa că în vreo 4 ani, am mai încercat din comerț doar trei șampoane - Dove contra căderii părului, Clear contra mătreții și Wash&Go pentru volum. Singurul dintre cele trei care chiar mi-a plăcut și la care m-aș reîntoarce este Clear-ul - mi s-a părut a fi un șampon chiar foarte bun.

      Dar întorcându-mă la șamponul meu preferat, trebuie să vă mărturisesc că sunt posesoarea unui păr normal cu ușoare tendințe de îngrășare. Am trecut acum câțiva ani printr-o perioadă foarte ciudată, când glandele sebacee de la nivelul scalpului au luat-o razna și părul mi se îngrășa exagerat de repede. Pe atunci am descoperit acest șampon cu ajutorul căruia părul meu și revenit, în momentul de față fiind obișnuită să îl spăl cam la 4 zile, chiar 5 dacă îl prind în coadă pe parcursul ultimei zile. Mai mult decât atât chiar nu îmi mai pot dori de la un șampon. 

          Produsul în sine se prezintă sub forma .... cred că nu așa exagera dacă aș spune că pare mai degrabă un gel destul de vâscos și consistent, motiv pentru care nu este nevoie de o cantitate foarte mare la aplicare pentru ca spuma să devină și ea la rândul ei abundentă și consistentă. De obicei îmi șamponez părul de două ori, însă a doua oară pun o cantitate foarte mică de șampon și obțin o spumă și o curățare extrem de eficientă a scalpului și a părului pe lungimea sa.

      Pentru că părul să își păstrez aspectul proaspăt spălat cât mai mult timp, o atenție deosebită trebuie să o acordați procesului de limpezire. Eu am observat o îmbunătățire considerabilă în acest sens, atunci când m-am mutat în altă casă, unde presiunea apei de la baie e net superioară celeilalte băi, astfel încât în prezent reușesc să îmi limpezesc părul mult mai bine. Acest lucru se traduce printr-un păr cu aspect proaspăt spălat pentru mult mai mult timp. 
De asemenea tot în acest sens, sunt foarte atentă să nu aplic măștile de păr sau balsamul aproape de rădăcina părului. Dacă simțiți nevoia să hidratați scalpul sau rădăcinile firului de păr, vă recomand măști cu uleiuri și vitamina E cu care să mă masați scalpul și rădăcinile și pe care să le țineți pe cap cât mai mult timp, de preferat pe parcursul nopții. 

      De asemenea, problemele legate de o îngrășare exagerată a părului, pot avea cauze interne, de ordinul dereglărilor hormonale sau a consumului de anumite medicamente, astfel încât dacă vă confruntați cu o astfel de problemă care nu mai poate fi rezolvată print-un tratament cosmetic, e bine să consultați medicul, pentru că puteți avea o problema deramtologică la nivelul scalpului sau, așa cum am spus mai sus, una de ordin intern. 

         Dar atunci când nu vorbim de astfel de probleme, șamponul purificator Anian este, pentru mine, un produs minunat, foarte eficient în curățarea părului, fără a fi absolut deloc agresiv cu scalpul. Acesta este un alt aspect foarte importat, care trebuie luat în calcul atunci când vorbim despre produsele de curățare a părului, pentru că un șampon prea agresiv care va degresa în mod exagerat scalpul, nu va face altceva decât să stimuleze glandele sebacee, iar părul se va îngrășa mult mai repede. 
Un astfel de șampon care mi-a lăsat scalpul foarte uscat și iritat este Head&Shoulders pentru mine, sau cel puțin variantele mai vechi pe care le-am încercat acum câțiva ani, poate s-au mai schimbat formulele între timp. 

            În sfârșit, faptul că încă nu am renunțat la acest șampon de-a lungul anilor, indiferent câte balsamuri și măști de păr am rotit de atunci (Anian sau nu), înseamnă că îl consider un produs indispensabil kit-ului meu de îngrijire a părului, unul care nu va fi înlocuit prea devreme cu altceva. 
Îl găsiți pe site-ul Triodeluxe(aici) alături de alte produse Anian și nu numai. 


Voi l-ați folosit? 



                         VintageLook

5 comentarii:

  1. eu nu l-am folosit, dar pare genial. parul meu trebuie spalat la doua zile, hai trei in ultima vreme, de cand folosesc keratina lichida, dar ar fi ideal sa tina 4-5 zile...si eu am avut probleme cu head&shoulders. singurul sampon ok cu parul meu mi s-a parut enliven. restul...apa de ploaie!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu l-am folosit si nu am avut rezultate asa bune!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot zis că o să scriu și eu pe blog mai mute despre el, dar n-am mai reușit. Eu momentan sunt la al doilea și mai am încă unul de rezervă. Sunt foarte mulțumită de el, n-am ajuns să-mi spăl părul chiar la 4-5, dar e oricum mai bine ca înainte. Singura mea problemă e că eu am și scalpul sensibil și predispus la mătreață, așa că trebui să folosesc în mod constant și un alt șampon pentru problema asta. Complicat rău scalpul meu. :))
    Te pup, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Momentan parul meu se simte bine la spalarea la 2, maxim 3 zile. Nu am incercat samponul acesta, dar mi-ar placea, mai ales daca ar adauga o zi in plus intre spalari!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!