"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 21 martie 2015

Tagliatelle cu midii și creveți

           În acea zi din lună când primim tichetele de masa la serviciu, un soi de efect Pavlov se produce automat pentru mine și colegul din biroul alăturat, pentru că amândoi ne gândim în mod involuntar la raionul cu fructe de mare din Auchan - cea mai mare parte a bonurilor de masă sunt cheltuite la respectivul raion. 
Eu mă declar înnebunită după fructele de mare și nici acum nu-mi dau seama cum de nu m-am născut într-o zonă cu mare/ocean/apă în apropiere sau cum de nu m-am mutat de-a lungul vieții într-o altfel de locație, pentru că mă simt atrasa de tot ceea ce ține de apă, inclusiv de arta culinară specifică acestor locuri. 

În sfârșit, ceea ce voiam să spun este că astăzi am gătit împreună cu soțul meu tagliatelle cu midii și creveți în sos de roșii cu vin alb. 
Au ieșit atââât de buuune, încât m-am gândit să vă arăt și vouă câteva poze, (am tot pus pe instagram) poate vă fac poftă...


         Mai întâi am luat 6 creveți prefierți, proaspeți pe care i-am gătit separat. Am pus în mojar 2 căței de usturoi, ulei de măsline, sos de soia, puțină ceapă verde, pătrunjel, semințe crude de floarea-soarelui, chili și piper negru. Am pisat totul și am tavalit creveții prin acel amestec aromat. 

                 I-am lăsat să prindă gustul marinadei, timp în care aruncat în tigaia încinsă cu ulei de măsline, un cățel de usturoi, apoi midiile (decongelate și trecute un singur minut prin apa fiartă) si le-am prăjit câteva minute, am adugat roșiile tocate mărunt și la câteva minute după aceea un pahar cu vin alb. Am completat cu pătrunjel verde, sare și piper,  și am lăsat sosul să se îngroașe puțin. Tagliatellele Barilla le-am fiert 4 minute si le-am aruncat peste sos și le-am mai lăsat circa 1-2 minute pe foc pentru a se întrepătrunde aromele.


           În altă tigaie am aruncat creveții cu câteva roșii cherry foarte dulci tăiate în jumătate și restul de marinadă care mi-a mai rămas în mojar. După ce s-au rumenit frumos, le-am stins într-un strop de vin, pe care l-am lăsat să se evapore în mare parte și le-am adăugat peste pastele deja preparate. A ieșit o nebunie de arome, pe cuvânt!! 




Simplu, ușor și foooarte delicios! Recomand rețeta! 

Dacă aveți ceva întrebări, nu ezitați. Cantitățile nu le știu pentru că am pus totul după ochi. 



                       VintageLook

5 comentarii:

  1. N-am mancat niciodata creveti, dar la cat de bine arata ai tai, crede-ma ca as incerca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios! Ti-am vazut pozele pe Instagram si mi-ai facut o mare pofta :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce poate fi mai bun?! Imi plac mult atat midiile, cat si crevetii, arata extraordinar!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador fructele de mare! Seara asta...it's all about MIDII!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut postarea la momentul potrivit si de-abia acum reusesc sa revin pentru feedback!
    Eu sunt un om ciudat care fuge de astfel de vietati in farfurie dar... am remarcat si am apreciat altceva! Echipa din bucatarie... ;)

    Multi pupici, scumpa mea!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!