"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 27 noiembrie 2014

Top 3 cele mai incitante parfumuri de bărbați

Am tot vorbit de-a lungul timpului de nenumărate ori despre parfumuri, despre felul în care am început adevărate idile cu anumite branduri, despre emoțiile aferente sau pur și simplu despre preferințele mele în materie de arome. Și la mine, ca și la alte femei, de altfel, treaba cu parfumurile este foarte complicată. Sunt extrem de pretențioasă când vine vorba de alegerea parfumului preferat în funcție de evenimentul la care particip. De multe ori, când sunt într-o dispoziție proastă, și pentru că experimentez deseori emoții mult prea intense, obișnuiesc să exagerez cu o anumită stare o bună bucată de timp (deh, așa sunt racii, au un rezervor inepuizabil cu combustibil necesar alimentării unor astfel de trăiri), mi se pare că niciunul dintre parfumurile pe care le dețin nu se potrivește cu furtuna din mine, astfel încât aleg să nu port nimic. Nu am descoperit încă pafrumul care să îmi acompanieze aceste momente, subliniez acompanieze și nu atenueze, pentru că acolo există soluții. 
Ei, și dacă așa stă treaba cu propriile mele parfumuri, este ușor de imaginat cum mă raportez la parfumurile bărbătești. Orice femeie știe că primele impresii pe care ni le formăm în minte despre un bărbat la cea dintâi interacțiune, se referă și la parfumul/after-shave-ul pe care acesta îl folosește.

Diesel – fuel for life homme
Use with caution

       Soțul meu are o personalitate foarte puternică și o anumită slăbiciune pentru parfumuri, motiv pentru care nu rămâne niciodată neaprovizionat pe acest segment de îngrijire. Nu mă consultă aproape niciodată când își achiziționează un parfum nou, dar spre norocul meu gusturile noastre se potrivesc de minune. Din punctul acesta de vedere, mi-am dat seama de la prima întâlnire că există o compatibilitate perfectă între noi.
Totuși există un singur parfum care a declanșat adevărate furtuni în casă. S-a întâmplat să primească la un moment dat un cadou foarte neinspirat, din punctul meu de vedere, dar altfel perceput de al meu soț – fiind vorba despre Diesel –Fuel for life. O apă de toaletă care arată foarte interesant, din punct de vedere al recipientului și care mai are și un nume extrem de inspirat. Din păcat conținutul nu se înscrie deloc în registrul aromelor masculine preferate de mine. Și de aici a început nebunia, pentru că soțului meu părea să îi placă acest parfum prea mult și începuse să-l folosească tot mai des, spre disperarea mea. Am încercat eu tot felul de tactici șantajiste, dar degeaba, pentru că nu am reușit să-l conving să renunțe la el. Într-un final, am ales calea negocierilor și am căzut de acord să-l folosească doar în zilele în care noi doi interacționam mai puțin, dar ce te faci că parfumul este unul foarte persistent și se simte pe piele de dimineața până seara, cu aproape aceeași intensitate. În sfârșit la un moment dat s-a consumat și s-a încheiat și povestea lui, pentru că am primit promisiunea că nu va mai fi niciodată cumpărat. Aviz celor care doriți să îi faceți astfel de cadouri soțului meu – fără Diesel, în regulă? 




Prea multe despre el nu pot să vă spun, este un parfum aromatic fougere, mi se pare tineresc, dar greu în același timp, dar mai bine vă reproduc piramida notelor, poate vă dați seama despre ce vorbesc:
  • NOTE DE VÂRF: grapefruit, anason
  • NOTE DE MIJLOC: lavandă, zmeură
  • NOTE DE BAZĂ: note lemnoase, heliotrop

Evident că aceasta este simpla mea impresie vis-a-vis de acest parfum, cunosc mulți bărbați, dar și femei care nu îmi împărtășesc impresiile.

carolina Herrera – ch men

         Încep topul cu locul III și cu o apă de toaletă pe care soțul meu o folosește destul de rar, dar care mie îmi place foarte mult – CH Men Carolina Herrera. Leg acest parfum cu noțiunea de intimitate, nu are un siaj foarte puternic și nici o persistență îndelungată, nu este un parfum de cursă lungă, dar este cu adevărat un parfum intrigant și complex. Puțin atipic pentru gusturile mele în materie de parfumuri pentru bărbați, CH mi se pare a fi un parfum perfect pentru sezonul rece, nu îl percep ca pe un parfum extrem de masculin, iar asta îmi place foarte mult, nu este un parfum tineresc, dar nici prea matur, este foarte echilibrat, dar reușește să te intrige suficient de tare prin combinația inedită de vanilie și piele. Este un parfum confortabil, ușor de purtat din punctul meu de vedere, dar care poate deveni sofisticat și elegant purtat cu un anume soi de atitudine. Doar un strop mai dulce și mai puternic și și-ar pierde din magie pentru mine.
 A fost lansat în 2009 ca pereche a formulei CH pentru femei, creată în 2007, sub sloganul  "unity of the opposites"
  • NOTE DE VÂRF: bergamot, grapefruit, iarba
  • NOTE DE MIJLOC: șofran, nucșoara, note lemnoase, iasomie, violetă
  • NOTE DE BAZĂ: piele (leather), cashmeran


ralph lauren – polo black

         Pe locul II am ales o apă de toaletă cu care sunt destul de obișnuită pentru că o simt deseori pe pielea soțului meu – Polo Black Ralph Lauren. Este un parfum foarte versatil și spun asta pentru că în majoritatea timpului l-am simțit purtat în timpul zilei și m-am obișnuit să-l percep ca pe un parfum de zi, dar am sesizat totuși că și pe timp de seară, la un eveniment mai puțin formal, este perfect potrivit, și aceeași formulă mi se pare că se poate aplica și cu privire la purtarea sa în funcție de sezon. Are o persistență moderată, un joc interesant de arome, dar nu mi se pare că se înscrie în categoria Black. Este un parfum lemnos aromatic și a fost creat în 2005, iar notele sale sunt: lemn de santal, boabe de tonka, paciuli, mango, salvie, mandarină, lamaie și pelin.

issey miyake
l’eau d’issey pour homme

          Despre parfumul de pe locul I v-am mai vorbit pe blog și cu alte ocazii și nu m-am sfiit să-l numesc capodoperă – pentru că, potrivit preferințelor mele, L'eau D'Issey Pour Homme este cel mai complex parfum de bărbați creat vreodată. Îl cunoșteam și m-am îndrăgostit de el dintr-un recipient cu mulți ani înainte să-l cunosc pe soțul meu, fără să știu cum miroase pe pielea unui bărbat, dar am avut ocazia să-l recunosc cu foarte multă surprindere la prima noastră întâlnire. Mi-a plăcut să cred că a fost un semn și poate așa a și fost. Am spus despre el: L’eau d’Issey este un spectacol de note lemnoase și acvatice, care se desfășoară și se succed într-un ritm aproape amețitor. Este un parfum proaspăt, tânăr, efervescent fără a fi câtuși de putin copilăresc, te poartă într-un vârtej de trăiri, un amestec de primar și rafinat în același timp. Personal i-aș putea spune Parfumul, pentru ca în opinia mea Jacques Cavallier a creat prin L'eau d'Issey o adevărată operă de artă. În afara spațiului intim se simte atât cât să te incite, să te facă să-ți dorești apropierea, cât să-ți declanșeze acel dans de fluturi în stomac.
  • NOTE DE VARF: coriandru, chiparos, mandarina, tarhon, yuzu, lămâiță, salvie, bergamota, lămâie, calontă
  • NOTE DE MIJLOC: nucsoara, mignonette, scortisoara de Ceylon, muscata de Bourbon, sofran, lacrimioara, lotus albastru
  • NOTE DE BAZA: vetiver de Tahiti, mosc, lemn de santal, cedru, ambra, tutun.
Un cortegiu de note intrigante pe care doar cu mintea nu le poți asambla într-un întreg.



Evident că acesta este un top creat în funcție de preferințele mele, sunt foarte curioasa care este topul vostru?



VintageLook

7 comentarii:

  1. :))) M-am amuzat copios! M-am regasit si ne-am regasit in gandurile si impresiile asternute in prima parte a postarii tale. Mi s-a intamplat sa nu suport, sa nu am toleranta olfactiva si hepatica :)) pentru un anumit parfum (mai ales in perioada sarcinii) si am stabilit un adevarat cod comportamnetal pentru a putea fi purta. Nu-ti redau aici, ca e de tot hazul!

    Un top 3 nu am, am doar nr 1. :)) E "intepenit" si nedetronabil - 1 Million - Paco Rabanne. E o expresie mai putin ortodoxa care se potriveste aici: "Ma da pe spate!". Precizare: doar cand e pielea barbatului meu - din punctul meu de vedere, e parfumul lui.

    Dar, ca orice matza curioasa, imi trezesc interesul si aromele propuse de tine! :)

    Puuupp, cu mult dor!
    De-abia astept weekendul sa citesc tot ce am cu restanta aici, la tine! :D

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, nici nu mi-a trecut prin minte ca in perioada sarcinii o sa devin si mai sensibila la...tot :))) Trebuie sa imi pregatesc sotul de pe acum cu treaba asta, cred ca voi deveni insuportabila in perioada aceea :P Ilda, draga nici nu-mi inchipuiam ca tu ai avea alt comportament referitor la acest capitol :P, cat despre 1 million: l-am mirosit, dar nu mai retin nimic despre el, tu zici ca acela ... acela care... :P Curioasa tare m-ai facut! :D

      Restante la mine nu prea ai pentru ca nu am avut cine stie ce activitate... :(
      Pup si euuu!!!

      Ștergere
  2. Eu sunt fana parfumuri de orice fel, iar cele de barbati imi plac foarte mult,dar nu le pot folosi, desi au un miros mai pregnant decat cele pt femei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca trebuie sa ai o anumita atitudine ca sa poti purta parfumuri de barbati, eu recunosc ca nu am si nu ma vad facand fata nici celui mai domol dintre cele pe care le cunosc eu :P Uneori si anumite parfumuri de femei mi se par a fi prea violente pentru mine :P

      Ștergere
  3. Simo, sa stii ca mie imi plac parfumurile, chiar m-am dat mult timp cu unul! era YSL, Kouros parca, e demential!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Primul si ultimul sunt preferatele sotului meu din care mai fur si eu uneori. :))) de cand ma stiu am folosit si parfumuri barbatesti. Imi plac mult Aqua di Gio de la Armani, Cocorico de la Givenchy....si mai era unul care nu-mi mai vine acum in minte, nu e asa cunoscut. Pe astea le cumpar special pentru mine. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Diesel arata interesant, parca e ceva de outdoor.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!