"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 4 septembrie 2014

Bucle lejere, naturale cu Babyliss Pro Curling Iron

Tendințele toamnă – iarnă 2014-2015 în materie de coafuri prezentate de către cei mai influenți designeri ai momentului, au adus în prim plan o multitudine de coafuri extrem de abordabile pentru marea majoritate a femeilor, chiar și în acele câteva minute pe care le avem la dispoziție în fiecare dimineață înainte de a pleca la serviciu sau la școală.  Aș aminti doar coada de cal, varianta clasică cu părul perfect netezit pe scalp sau prinsă la baza gâtului cu același aspect cizelat sau din contră, cu șuvițe care încadrează fața conferind un aspect aparent nestudiat; părul drept – rămas încă în tendințe, în ideea în care nimic nu poate fi mai simplu decât o astfel de coafură realizată în doar câteva minute cu ajutorul plăcii de păr; și onduleurile naturale – ca trecere firească de la onduleurile studiate, bogate din sezonul trecut.

Coada de cal, fie că este sau nu în tendințe, va fi mereu o abordare naturală a fiecărei femei; cel puțin atunci când suntem lipsite de inspirație sau într-o serioasă criză de timp, va fi întotdeauna alegerea numărului unu. Așadar port părul prins astfel, atunci când mă grăbesc, când port gloss-uri pe buze și nu vreau că acestea să se transfere pe față prin intermediul șuvițelor de păr sau când părul meu și-a pierdut volumul și doresc să mai câștig o zi până la următoarea spălare pe cap. În concluzie – coada de cal = comoditate și confort, în cazul meu.

Părul drept, perfect drept nu este tocmai pe placul meu, deși exact în felul acesta arată părul meu în mod natural, fără nicio tendință de ondulare. De ceva timp, de când mi-am rezolvat problemele legate de aspectul degradat al său, nu mai este nevoie să folosesc placa de păr pentru a-i conferi un aspect neted, perfect întins. Este de ajuns să-l spăl, să folosesc un balsam sau o mască de păr, să-l usuc bine și mai apoi să folosesc un ulei siliconat pentru fire rebele și vârfuri. Este adevărat că placa îl disciplinează și mai tare, dar diferența nu este chiar așa de mare astfel încât să merite efortul prea des. Oricum, precum vă spuneam mai sus, parul drept nu consider că îmi avantajează fizionomia prea mult, motiv pentru care încerc cât mai des să-mi ondulez părul.

De aceea, cel mai bine, referitor la tendințele acestui sezon, rezonez cu onduleurile naturale – acel aspect lejer și romantic, așa cum am  văzut în prezentările lui Pucci, Diane Von Furstenberg și Salvatore Ferragamo. Am mai multe metode prin care îmi ondulez părul și de-a lungul timpului ați văzut în postările mele diverse aspecte ale onduleurilor realizate de mine, dar astăzi vreau să vă vorbesc puțin doar despre una dintre ele, și anume cea realizată cu ajutorul ultimului meu instrument pentru onduleuri naturale – ondulatorul Babyliss Pro.



L-am cumpărat la finalul anului trecut, deci am avut timp suficient să-l testez și să-l descopăr în toată complexitatea sa, fiind un produs foarte dorit în colecția mea datorită formei sale conice, dar și a brand-ului în sine, Babyliss, brand despre care am citit doar impresii pozitive și care mi-a conferit foarte multă încredere încă înainte de deveni cumpărător și utilizator propriu-zis. Așadar, încă de la început trebuie să mărturisesc că sunt foarte încântată de acest produs și mă bucur că îl am în colecția mea.

Ca descriere și detalii de ordin tehnic, trebuie să vă spun că diametrul acestuia, la bază măsoară 32 mm, ceea ce permite realizarea unor onduleuri cu diametru de 19-32 mm, tamburul are înveliș titanium tourmaline și 25 de niveluri de schimbare a temperaturii. Se știe că turmalina la încălzire eliberează ioni negativi care neutralizează electricitatea statică, adică reduce apariția fenomenului de electrizare a părului, protejându-l în același timp de supraîncălzire, iar tehnologia titaniului permite răspândirea căldurii în mod uniform pe toată suprafața tamburului, ceea ce face din acest produs unul de ultimă generație, în concepția mea.



Deși foarte complex, ondulatorul este foarte ușor de folosit, fiind prevăzut cu doar două butoane on și off (led verde și roșu) și un dispozitiv rotativ pentru fixarea temperaturii. Se încălzește în doar câteva secunde, ceea ce limitează timpii de așteptare, este prevăzut cu un mâner ergonomic și un vârf de circa 3 cm izolat, adică permite folosirea sa fără mănuși, pentru că respectivul vârf rămâne întotdeauna rece. Cu toate acestea, ondulatorul vine însoțit de o pereche de mănuși (o bucată și pentru stângaci), foarte ușor de folosit, dat fiind faptul că mănușa se fixează doar pe arătător și degetul mare, adică cele două degete cu care este ținut efectiv vârful ondulatorului. Eu personal nu am simțit nevoia să o folosesc niciodată, pentru că vârful izolat mi-a fost suficient. Alături de aceste mănuși mai avem la dispoziție și o husă protectoare din pâsla pe care putem așeza ondulatorul fierbinte.

Mai trebuie să specific un lucru foarte important și anume lungimea cablului - 270 cm, lucru extrem de important pentru mine, deoarece nu mă limitează să folosesc ondulatorul la o anumită oglindă din casă (cea mai apropiată de priză) sau să îmi impună folosirea unui prelungitor. De asemenea capătul cablului este rotativ, ceea ce înseamnă că se învârtește în funcție de mișcările noastre într-un unghi de 360 de grade. În principiu, ca detalii tehnice, acest model Babyliss are cam tot ceea ce am nevoie și îmi doresc de la un ondulator de păr.

Cu ajutorul acestuia se pot crea bucle de diferite mărimi, cu acel aspect mai larg către bază și mai strâns ca diametru spre vârf, datorită tamburului de tip conic, sau valuri lejere, așa cum prefer eu, perfect în tendințele acestui sezon. În general fixez temperatura la maxim 20 pentru onduleurile de tip valuri și folosesc șuvițe de păr mai groase, pentru a reduce timpul petrecut cu această operațiune, dar și pentru obținerea efectului despre care vă vorbesc. Sunt suficiente câteva zeci de secunde pentru fiecare suviță pentru ondulare, iar aspectul este lucios și îngrijit. Folosesc spumă de păr aplicată înainte, pe toată lungimea firului de păr (pentru această operațiune) și pulverizez fixativ după ce am ondulat întreg părul. Efectul durează circa două-trei zile, evident nu ca în prima zi, dar își păstrează același aspect de valuri lejere.
Bucle studiate nu obișnuiesc să-mi fac folosind ondulatorul pentru tot părul, dat fiind faptul că ar însemna să-l țin mai mult timp pe fiecare șuviță de păr (vă reamintesc că parul meu este perfect drept) și nu aș vrea să-l supun unei temperaturi puternice o perioadă așa lungă de timp, însă îl folosesc pentru finisare, după ce îmi ondulez părul cu bigudiuri flexibile din burete fixate pe un suport din sârmă, ținute pe parcursul nopții. Acesta a fost încă un motiv pentru care mi-am dorit extrem de mult un astfel de ondulator. De fiecare dată când îmi scoteam respectivele bigudiuri din păr, sesizam că am nevoie de un ondulator pentru a rezolva aspectul unor șuvițe nu foarte bine ondulate și pentru a le conferi un aspect mai studiat celor de la suprafața părului. Babyliss pe descurcă perfect și reprezintă dispozitivul perfect care mă ajută de fiecare dată.

Vă arăt și câteva poze desprinse din postările mele de tip fashion, unde mi-am coafat părul folosind acest ondulator. Știu că unele dintre voi mi-ați lăudat aspectul părului la vremea respectivă și iată că acesta este dispozitivul care m-a ajutat să creez aceste valuri lejere și să-i confer părului un aspect lucios, îngrijit.

                   PRIMA ZI                                                            PRIMA ZI                                                    A TREIA ZI                             

Ondulatorul l-am achiziționat de pe aoro, iar în categoria aparate de coafat, puteți găsi numeroase alte tipuri de ondulatoare, dar și plăci de întins părul, uscătoare de păr și altele. În momentul de față modelul meu 2281TTE nu mai este pe stoc, dar există 2280TTE, are aceleași principii de funcționare, doar un diametru mai mic al tamburului. De fapt acesta este modelul pe care intenționam să-l cumpăr eu la momentul achiziționării, dar nu era pe stoc la momentul acela și am ales varianta cu cilindru mai gros, adică cel care face obiectul prezentării de astăzi.


În concluzie, deși este primul meu ondulator conic, sunt foarte mulțumită de el și mă bucur de achiziția făcută. Voi cu ce vă ondulați părul? Ați folosit vreun produs Babyliss până acum? 


VintageLook 

22 de comentarii:

  1. super interesant. eu am ales mini ondulatorul conic pentru ca nu aveam buget prea mare la momentul respectiv. :D
    imi plac foarte mult produsele babyliss si deja am 3 :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si ondulatorul tau mai demult, deci acum ai ajuns la 3 produse? :P
      Si eu mai vreau o placa de par, o folosesc foarte rar, dar a mea e cam veche si mi-ar trebui una nou. In plus de asta, poate invat sa-mi fac bucle si cu placa, cu a mea nu reusesc deloc :P

      Ștergere
  2. Arata foarte bine, draga mea. Chiar sunt bucle lejere, si nu stranse. Imi place rezultatul.

    Te pup.

    http://miu-miu.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draguta! Se pot face si bucle mai stranse, dar nu prea il folosesc in acest sens, trebuie tinut mai mult si pe suvite mai subtiri, il folosesc doar pentru finisaje in acest fel, in rest doar pentru tipul acesta de bucle/valuri. pup! :)

      Ștergere
  3. Îmi doresc și eu un nou ondulator și chiar aș vrea unul conic, dar nu prea reușesc să-l pun mai în față pe lista de priorități. :)) Chiar am mai citit despre el zilele trecute, iar acum că știu că și și ție îți place și că el e „vinovatul” pentru acele bucle superbe... îl pun pe listă, este clar de luat în calcul!
    Chiar mă gândeam să-i mai fac o probă anticului meu ondulator, sunt foarte curioasă dacă mai e funcțional.
    Te pup, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat sa specific ca la inceput mi-a venit cam greu sa ma obisnuiesc cu el, pe youtube parea asa de simplu :)) Acum insa am prins miscarea si stiu cum sa-l folosesc corect. Cu modelul acela vechi cu clapeta, este insa mult mai simplu. Buclele insa ies in mod diferit.
      Iti doresc sa reusesti sa-ti cumperi unul cat mai curand, daca tu consideri ca ti-ar fi folositor.
      Te-am pupat, multumesc frumos!!

      Ștergere
  4. si eu voi opta pt un ondulator conic....dar sa vad de care, ca mi se pare ca toate fac cam acelasi lucru
    imi place cum ti-au iesit buclele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Irina, ma bucur ca iti place cum au iesit, este exact ceea ce voiam eu. In ceea ce ma priveste este prima data cand incerc un ondulatori conic.. :) Sper sa gasesti unul pe placul tau!

      Ștergere
  5. Arată foarte bine buclele :) Dar eu sunt creaţă de felul meu, deşi pentru mine nu-mi place părul creţ decât la ocazii, buclele în schimb le ador. Am ondulatoare peste ondulatoare, conice, normale, îmi fac bucle şi cu placa de păr, e foarte simplu şi durata timpului scade, dar asta pentru că am avut noroc cu mama, când făceam cursul de coafor-frizerie, ea a fost singura care mi-a cumpărat tot ceea ce aveam nevoie, cu toate că eram destul de babană şi nu mai era datorita ei! Încă o dată, frumoase bucle!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci frumos, Deby, si eu imi doresc sa invat sa fac bucle cu placa, dar pentru asta am nevoie de una noua :P Sper sa-mi cumpar cat de curand. :P
      Din punctul meu de vedere, tu esti o norocoasa pentru ca ai parul cret, ce mi-ar placea si mie :P

      Ștergere
  6. Ce amintiri dragute imi aduce ondulatorul acesta :)
    Pe langa faptul ca am mai apucat sa iti mai fac parul o data imi aminteste cum eram la pensiune la voi si imi faceam parul in oglinda pe repede inainte -nunta deja incepuse!
    Mi a placut atunci cat de usor este de folosit si azi chiar am sa merg sa mi cumpar unul identic ca m am saturat de bucle facute cu placa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off, eu am de gand sa incerc sa invat sa fac si bucle cu placa, e mai rapid procesul. Probabil o sa aleg o placa tot babyliss, una care sa aiba specificatii si de acest fel, sa onduleze adica.
      La cununie parul meu a aratat cel mai bine din toata viata lui, adica bucle perfecte, iti multumesc inca o data pentru asta. :)
      te imbratisez!!

      Ștergere
  7. Foarte frumoase buclele si mai comid de facut in acest mid :P .
    Eu am peria rotativa de la Rowenta si ulterior mi am luat ondulator cu clapeta de la Philips. Imi era necesara clapeta avand in vedere ca am parul scurt. Dar pe lusta era deja si cel conic (o sa moara sotul :)))) ), numai sa mai creasca parul.
    Te pup :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tie iti iese super fain patul cu peria rotativa, sunt sigura., la parul scurt arata super fain. Cat despre ondulator, da, la parul scurt nu e indicat ondulatorul conic, ci acela cu clapeta. :P
      Sa inteleg ca-ti lasi parul sa creasca din nou? :D
      pupici!!

      Ștergere
  8. Si pe mine ma tenteaza un astfel de ondulator! Nu mi-am mai ondulat parul de nici nu mai tin minte cand! Dar tu arati minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc frumos, Camelia, iti trebuie putina rabdare cu un astfel de ondulator, dar buclele ies foarte fain, din punctul meu de vedere. :)
      Pupici!!

      Ștergere
  9. Foarte frumoase sunt buclele tale, de par nu mai zic, dar mie nu cred ca mi-ar rezista nici macar o zi. Merg acum in week-end la un botez si vreau sa imi fac tot asa bucle, sper sa imi si tina. :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nici mie nu-mi rezista buclele asa pur si simplu, am specificat in corpul postarii ca trebuie sa pun spuma de par inainte. Asa procedez indieferent de forma prin care aleg sa-l ondulez/incretesc, si apoi aplic fixativ din plin :P
      Ma bucur mult ca-ti place cum a iesit! Iti doresc multa bafta cu buclele tale. la mine cele facute la coafor nu rezista nici jumatate de ora, desi am stat cu capul in casca de mi s-au ars urechile, acasa eu stiu cel mai bine cum sa-l fac sa reziste mai mult :P
      Te-am pupat, distractie placuta la botez!

      Ștergere
  10. Ma bucur ca-ti place acest ondulator!
    Simona, tu si cu bucle si fara bucle, esti tot atat de frumoasa!
    Sa-l folosesti cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!