"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 27 august 2014

Tendințele toamnă - iarnă 2014-2015

Chiar dacă vara încă nu s-a terminat, tendințele pentru toamnă-iarnă 2014-2015 au fost demult fixate și prezentate pe podiumuri de către celebrele case de modă care impun trendurile în fiecare sezon. Ca de obicei am aruncat și eu un ochi peste propunerile marilor designeri pentru a identifica liniile pe care le-aș putea aborda și eu în sezonul rece în funcție de personalitatea mea, dar și de piesele vestimentare pe care le posed deja, pentru a putea compune cât mai multe outfituri inspirate. Obișnuiesc să cumpăr câteva piese reprezentative pentru tendințele fiecărui sezon în parte și încerc să creez povești cu ajutorul celorlalte articole pe care le aduc din sezoanele trecute.

Pentru acest sezon de toamnă-iarnă 2014-2015 am descoperit că tendințele merg în mai multe direcții, ceea ce creează o libertate mai mare de compunere a unor ținute inspirate – se poartă atât ținutele monocromatice, cât și printurile și grafismele futuriste, culorile intense, dar și pastelurile delicate.

Am descoperit cu plăcere o reîntoarcere către stilul retro inspirat de anii 60 în colecțiile Valentino, Yves Saint Laurent sau Louis Vuitton– croieli clasice, linii simple, print-uri geometrice, fuste midi și croieli în A sunt propunerile mai multor case de modă cu care eu personal rezonez perfect.


Print-urile au rămas la putere și în acest sezon, fie că vorbim despre clasicul animal (Gucci, Celine) print care parcă nu se demodează niciodată și pe care suntem încurajate să-l alăturăm culorilor puternice, saturate (roșu-vișiniu, verde smarald, albastru royal) sau nonculorilor pentru cele mai puțin curajoase, fie că vorbim despre printurile romantice, și mă refer aici la print-urile florale propuse de D&G sau Rochas sau printuri geometrice în nuanțe puternice, suprapuse în mod riguros sau sub formă de tușe libere creând adevărate imagini psihedelice.

Geci damă cu texturi matlasate, jachetele supradimensionate, cojoacele și blănurile fie artificiale, fie naturale vor fi cele care ne vor ține de cald la iarnă, dar ne vor plasa cu success în trendurile sezonului. În materie de accesorii de întoarcem la gentile supradimensionate cu detalii geometrice și culori saturate, texturi metalizate, irizații și aplicații extravagante. Am văzut și plicuri statement cu mesaje interesante, după moda tricourilor cu mesaje funny sau inspiraționale.


Dar am văzut și pălării mari cu boruri largi, care nu m-au impresionat deloc, alături de pantofi oxford de inspirație masculină, ghete damă și multă încălțăminte de inspirație sport în texturi metalizate, luxoase și detalii avangardiste, așa cum am văzut în colecția Chanel pe care Kald Lagerfeld a prezentat-o publicului în cadrul săptămânii modei de la Paris, direct într-un supermarket.

               În concluzie, am văzut multe deux-piece-uri, culori puternice, dar și pasteluri, mai ales roz pudrat, jachete și paltoane XXL, fuste midi drepte sau plisate, multe printuri geometrice și multe, foarte multe texturi metalizate – exact așa cum mi-ar plăcea mie să fie în fiecare sezon.


Pe voi ce anume vă atrage din tendințele acestui sezon?




                                                           VintageLook


8 comentarii:

  1. Ne-am potrivit la fix. Exact acestea sunt tendintele, ma bucur sa vad ca le-am identificat amandoua. Ne-ar sta bine la saptamana modei, nu? :) Pup!

    the-may-day.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, exact la asta m-am gandit si eu cand am citit articolul tau, eu deja il redactasem, dar nu era publicat inca si mi-am dat seama ca am urmarit exact aceleasi linii de directie :P Oh, da, amandoua la saptamana modei la Paris, pfffff, un visss...
      te-am pupat!!

      Ștergere
  2. Mie imi plac texturile metalizate foarte mult! Mai ales la accesorii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si miiieee, am pantofi metalizati ideali pentru sezonul acesta, trebuie sa ii scot la lumina! :D

      Ștergere
  3. Nu stiu de ce nu ma mai identific cu deux-piece-urile - in conditiile in care le-am purtat la o varsta mult mai "frageda"! Rezonez cu animal print-ul (dar imi trebuie o anumita dispozitie pentru a-l purta, o dispozitie aaarrrrrr! :P), cu croielile ce au linii simple, clasice, in A, cu printurile florale, cu fustele drepte sau plisate, cu nuanta de roz pudrat!

    Sa stii ca am gasit pe mix moda niste ghete care imi TREBUIE:
    http://www.mixmoda.ro/incaltaminte-dama/ghete-dama/ghete-dama-lara-black
    Pe negru sau pe acea nuanta de nude, cu aspect patinat!

    Pup, draga prietena!
    Foarte frumos articolul! Te felicit! :)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu rezonez perfect cu animal print anul acesta, am o fust leopard pe care abia astept sa o port, e ceva mai grosuta, perfecta pentru toamna-iarna. :P
      Ghete ca cele pe care mi le-ai aratat tu am, adica ceva asemanator, dar mie imi trebuie unele cu toc ca acestea http://www.mixmoda.ro/incaltaminte-dama/botine-dama/botine-dama-style-elegant pentru fustele plisate :P
      iti multumesc pentru aprecieri, te-am pupat!

      Ștergere
    2. Ia sa vad eu cu ce ma instigi! :P
      Ahaaaa, n-ai gusturi rele! De parca n-as fi stiut, dar te tachinez si eu! :D

      Ștergere
  4. e pe gustul meu. deja trebuie sa ne pregatim.pupp

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!