"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 28 august 2014

Midsummer și Enigma Dare to Dream pe aoro.ro

Încă de la începutul acestei veri, am descoperit mai multe noutăți pe aoro în materie de cosmetice și parfumuri, noutăți care se situează perfect în sfera mea de interes și de care, prin urmare, m-am bucurat foarte tare. Nu vi le destăinui pe toate acum, ci pe rând, începând cu această postare, unde m-am gândit să aduc în prim plan unul dintre brandurile mele preferate de cosmetice, regăsindu-se printre primele achiziționate atunci când am început să folosesc produse de machiaj (așa cum de altfel, sunt absolut convinsă că este și cazul vostru), este vorba despre Oriflame, un brand suedez folosit și îndrăgit de femeile din România de aproape 20 de ani. Așadar Oriflame este acum și pe aoro cu o gamă de parfumuri, produse pentru îngrijirea pielii și machiaj, aflându-se într-o continuă dezvoltare. De ultima data de când am verificat eu stocurile și până în momentul în care scriu această postare, stocurile s-au îmbogățit și mai mult, iar cea mai aprovizionată categorie, așa cum este lesne de înțeles, este cea dedicată parfumurilor.

Tocmai din acest motiv am ales să vă vorbesc și eu astăzi despre cele mai iubite două parfumuri marca Oriflame. De-a lungul timpului am folosit foarte multe dintre parfumurile acestui brand, de altfel, încă de când am început să scriu pe acest blog v-am destăinuit pasiunea pe care o am pentru aceste cosmetice și faptul că în ceea ce mă privește, nu există niciun machiaj care să nu conțină cel puțin un produs Oriflame. Divagând puțin, în momentul de față am făcut o pasiune pentru un creion retractabil negru, pe care îl consider cel mai bun produs de acest tip pe care l-am încercat vreodată și pe care trebuie neapărat să vi-l prezint – e negru absolut, foarte pigmentat, cremos și cu o rezistență surprinzătoare pe parcursul zilei. Dar despre el si suratele lui (albastru și verde) într-o altă postare.

Reîntorcându-mă la parfumuri, am ales pentru astăzi din colecția mea de parfumuri Oriflame, să vă vorbesc despre Midsummer și Enigma ediția Dare to Dream. Ele sunt parfumurile care îmi plac cel mai mult din tot ce am testat eu și singurele care nu mi-au lipsit niciodată din colecție, din momentul în care le-am descoperit.




O să încep cu cel mai iubit dintre ele, așa cum probabil bine știți voi cele care îmi urmăriți blogul mai des, pentru că am menționat în numeroase postări că iubesc din suflet – parfumul Midsummer Woman. Pentru mine istoria parfumurilor Oriflame începe acum 9 ani de zile când am descoperit acest parfum pentru prima dată, într-o ediție limitată, încapsulat într-un recipient din sticlă maronie, opac și neprevăzut cu pulverizator. Mi-a plăcut când i-am deschis căpăcelul și l-am apropiat de nas, însă m-am îndrăgostit de el, atunci când l-am pus pe piele și i-am simțit transformările de aromă peste pulsul încheieturii mâinii. Îmi amintesc că în momentul acelei testări nu aveam o educație a parfumurilor prea soldiă (nu că acum aș avea, însă am avut ocazia să folosesc mai multe arome și cunosc mult mai bine nevoiele mele pe acest segment), iar din acest motiv Midsummer mi s-a părut a fi foarte intrigant. Nu puteam să identific nicio aromă într-un mod evident, iar acest lucru mi se părea ciudat, neștiind în ce categorie aș putea să-l plasez: ciudat plăcut sau ciudat neplăcut. Precum am spus mai sus, atunci când l-am aplicat pe încheietură și i-am urmărit spectacolul aromelor, m-a cucerit pentru totdeauna. 


Precum se vede, sticla mea actuala mai are cca 10 ml de parfum,
deci se cere a fi reînnoită în curând.  :D

Nu aș putea să spun că Midsummer este parfumul meu semnătură, însă din 2005 și până acum, el a fost una dintre constantele vieții mele. M-a însoțit la examentul de intrare la masterat, dar și la disertație, la o despărțire gen ”săptămâna iberică”, dar și la multe prime întâlniri, adaptându-se de fiecare dată situației. Din această cauză, Midsummer nu intră într-o anumită categorie de parfumuri, pentru că atunci când vreau să mă simt sigură pe mine, indiferent de situație, fără însă ca personalitatea mea să fie prea evidentă, el devine o alegere naturală. Am incredere de fiecare dată când îl folosesc, indiferent de conjunctură, că nu am cum să fac o alegere greșită. De-a lungul timpului nu am întâlnit pe nimeni căruia să nu-i placă Midsummer, ci din contră am cules complimente la fel cum am făcut-o și pentru un prafum high-end. Pentru acest lucru, Midsummer își merită statul special pe care îl are în colecția mea, dar și continuitatea neîntreruptă încă din 2005.  

Midsummer Women este un parfum floral creat în anul 2000 (ce păcat că eu l-am descoperit abia 5 ani mai târziu) și are o schemă compozițională foarte complexă:

  • Note de vârf: bergamotă, iarbă, lamaie, note florale, pepene galben, grapefruit, tonuri acvatice.
  • Note de mijloc: caise, violetă, zmeură, lăcrămioare, trandafir, iasomie.
  • Note de bază: cedru, lemn de santal, mosc, vetiver, mimoză.
Deși eu nu l-am purtat niciodată ținând cont de anotimp, îl consider a fi totuși un parfum potrivit primăvară-vară, datorită caracterului său fresh, revigorand. Mai mult decât floral, eu îl consider fresh, citrat și mă duce puțin cu gândul la I love love de la Moschino.

Spre deosebire de Midsummer care are deja o veche tradiție in viața mea, parfumul Enigma Dare to Dream l-am primit cadou acum un an și ceva, dacă îmi amintesc bine, deci reprezintă o experiență Oriflame mai nouă, dar care îmi place foarte mult. Spre deosebire de celălalt, Enigma face parte din categoria parfumurilor sofisticate, lucru vizibil și după recipientul sub formă de flacără, deosebit de atrăgător.



Simt că are o persistență mai bună decât Midsummer, este feminin și deși este recomandat ca un parfum de seară, eu personal îl consider potrivit totuși si pe timpul zilei, poate nu chiar de purtat zilnic la serviciu, dar totuși nu reprezintă o experiență chiar atât de complexă încât să nu poată fi asociat unui outfit sau unei activități din timpul zilei.

A fost lansat în anul 2009, iar piramida florală arată cam așa:
  • Note de vârf: mandarina, pepene galben, coacăze negre.
  • Note de mijloc: violetă, azalee, Ylang-Ylang, frangipani.
  • Note de bază: mosc, vetiver, iris, mușchi.
Din câte am citit pe net, se pare că varianta inițială Enigma lansată în 2008 ar fi mai apreciată decât aceasta, însă neîncercând-o și pe aceea nu vă pot oferi și impresia mea. Personal, Enigma Dare to Dream mi se pare a fi un parfum reușit, cu o persistență foarte bună de-a lungul zilei raportat la celelalte parfumuri Oriflame încercate de mine și intenționez să îmi mai cumpăr încă unul după terminarea acestuia.

Așa cum am spus la începutul articolului, ambele parfumuri (50 ml) le puteți găsi de acum și pe aoro.ro alături de alte parfumuri și produse cosmetice Oriflame.



Voi ați încercat aceste parfumuri, este vreunul dintre ele pe placul vostru?




VintageLook

6 comentarii:

  1. Preferatul meu de la Oriflame este Paradise. Simt ca mi se potriveste perfect! ❤️
    Http://glamupdoll.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Midsummer mi-a fost alaturi in perioada liceului si in facultate. A fost parfumul meu semnatura.:)
    Chiar weekend-ul trecut l-am redescoperit, acasa, pe raftul mamei mele si mi-am spus ca trebuie sa-l recumpar.
    Imi place la fel de mult, nici nu stiu de ce nu l-am mai achizitionat. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt indragostita de parfumurile Oriflame.Cam 90% din colectia mea este formata din parfumuri Oriflame ( in jur de 20 :D ).MIdsummer e primul meu parfum Oriflame,stiu ca l-am primit cadou acum ceva ani si pur si simplu m-am indragostit de mirosul lui. Enigma Dare To Dream mi-l doresc foarte mult,dar ma abtin ( cu greu,e adevarat :D ) sa nu mi-l comand,dar cand voi termina unul dintre parfumuri,sigur acesta va fi prima achizitie :D .
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Midsummer il iubesc si eu,insa Enigma desi mi-a placut foarte mult cum mirosea , prea putin tinea mirosul pe pielea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi plac ambele, dar asa cum spui si tu, iubesc mai mult parfumul Midsummer Woman!

    RăspundețiȘtergere
  6. Midsummer Woman a fost preferatul meu in adolescenta insa nu stiam ca pe aoro se gasesc si produse la la oriflame:)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!