"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 13 august 2014

Little Black Dress - două variante de accesorizare

           Ideea accesorizării unei așa numite Little Black Dress în varianta cu inserție de dantelă, mi-a venit după ce am văzut-o pe eleganta Zadin într-o superbă rochie neagră din dantelă și mi-am dat seama că accesorizată corect, o astfel de rochie poate depăși total statutul de vulgar și se poate transforma într-o alegere extrem de elegantă și rafinată atunci când gândim ținuta pentru un eveniment de seară, sau lejeră și de bun gust atunci când purtăm rochia în cadrul unei simple ieșiri în oraș în timpul zilei. 
            Se știe că little black dress este cea mai la îndemână alegere pentru orice eveniment, indiferent de natura lui și este obligatoriu ca fiecare femeie să aibă una în șifonier. Diferența în acest caz o creează accesoriile cu care putem jongla pentru a reinventa de fiecare dată rochia noastră neagră și a o adapta fiecărui eveniment pentru care alegem să o purtăm. Dacă acum 88 de ani, micuţa rochie neagră era cuminte şi sobră prin lungime şi prezenţa mânecilor, de-a lungul timpului ea a fost reinterpretată de nenumărate ori prin croieli inedite, decupaje îndrăznețe, materiale fluide, prețioase sau rigide. Cu toate acestea, eu consider că cel mai inteligent lucru pe care îl putem face vis-a-vis de LBD, este să investim într-o rochie cu croială clasica, cu o lungime de o palmă deasupra de genunchi, un material puțin sau deloc șifonabil, astfel încât să-și poată îndeplini cu succes principala sa funcție - aceea de cea mai bună alegere în caz de urgență sau lipsă de inspirație. Cu toate acestea, LBD constituie un element vestimentar complex, veșnic în tendințe, capabilă de a ne transfigura de fiecare dată când alegem să o purtăm. 

            Am ales pentru ideea acestui articol o rochie neagră scurtă de pe mixmoda.ro cu partea superioară din dantelă transparentă fixată pe o întăritură ivorie pentru opacitate. Având lungimea deasupra de genunchi și nefiind prevăzută cu mâneci, am urmărit ca rochia să nu aibă un decolteu prea adânc și nici zone de transparență mari care să o transforme într-o ținută prea îndrăzneață. Am creat două variante de accesorizare a acestei rochii, una pentru un eveniment de seară, semiformal să zicem așa, lungimea rochiei nu o recomandă pentru un eveniment prea pretențios, dar îi putem atribui statutul unei rochii de seară prin alegerea unor accesorii prețioase care să o pună în valoare într-un mod potrivit unei astfel de ocazii, și o ținută casual cu sandale cu talpă joasă și părul prins într-o coadă de cal, potrivită de altfel și temperaturilor de afară.

           În ceea ce privește prima variantă, la capitolul bijuterii nu am alăturat rochiei decât o pereche de cercei candelabru îmbogățiți cu pietre semiprețioase și cristale swarovski, potriviți pentru tăietura rotundă din jurul gâtului și V-ul întăriturii din partea din spate a rochiei. Tot de pe mixmoda.ro am ales o pereche de pantofi negrii cu platformă și tocuri înalte, prevăzuți cu un accesoriu auriu în partea din spate. Un clutch prețios, auriu, un machiaj sofisticat cu gene false pentru extra volum și un strop de Chanel n0. 5 și ținuta e completă.

Rochie damă Doily
Pantofi damă Croco Gold

            Pentru varianta casual, outfitul propus de mine având în centru aceeași rochie neagră cu dantelă, păstrează accentele aurii de mai sus, dar mai puțin ostentative și potrivite unei eveniment de zi sau chiar o ieșire la film seara împreună cu prietenii. Am ales o pereche de sandale bej cu talpă joasă, o geantă supradimensionată cu cataramă aurie care poate fi purtată cu sau fără bretea, un inel masiv și cercei aurii creole pentru partea de bijuterii. 
O oja coral pentru unghiile de la mâini și picioare, un gloss discret pe buze și bronzer auriu pentru machiaj, părul prins într-o coadă de cal, precum am specificat mai sus, și look-ul este complet. Midsummer, parfumul de la Oriflame pe care îl folosesc eu de mai bine de 9 ani mi s-a părut perfect pentru acest look.

Rochie damă Doily
Sandale damă Leaf Beige


          
          Acestea au fost cele două propuneri ale mele pentru accesorizarea unei rochii negre cu dantelă. Precizez încă o dată fapul că rochia Doily și încălțările le-am ales de pe mixmoda.ro, rochia costă doar 55 de lei, iar sandalele Leaf Beige din ultimul colaj - 30 de lei.  
        Pe lângă propunerile mele, pe acest site puteți găsi o gamă foarte variată de încălțăminte și haine de damă la prețuri pentru toate buzunarele. În secțiunea promoții găsiți reduceri de prețuri de 50%.  Spor la cumpărături!


Voi ați investit într-o rochie neagră? 
Acum mă întreb eu v-am arătat oare singura mea LBD în vreo postare până acum?



VintageLook

13 comentarii:

  1. :) Eu optez pentru varianta a doua, cea casual. Asta pentru ca simt ca m-ar reprezenta mai bine! Mi-ai raspuns la timp ]n legatura cu sandalele Leaf beige din colaj, chiar la momentul la care imi puneam intrebarea! :D

    Dau si eu o raita pe site, sandalele cu pricina m-au convins!

    Referitor la LBD, una singura mi-am cumparat eu de pe Asos, dupa care am primit una cadou (de la Paris adusa - mi-ai vazut-o in postarea din preajma zilei de 8 Martie), apoi a mai sosit una de pe Kurtmann. Toate imi sunt dragi si au sarm!

    Simo, nu imi amintesc sa ne fi aratat a ta LBD. Come, on, come on! :)

    Pupici si imbratisare, cu tot dragul!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A doua varianta se pare ca este preferata. Adevarul e ca, uitandu-ma pe strada, vad foarte multe femei care au dat tocurile pe sandalele cu talpa joasa si ma gandeam eu ca cea de-a doua va fi mai pe gustul fetelor :P
      Hihi, Ilda draga mea, pai vad ca ai e LBD, pfff, una chiar de la Paris, esti tare :P Eu am una singura si da, se pare ca nu v-am aratat-o pe blog. Trebuie sa iau masuri :)))

      Te-am pupat, draguta!!

      Ștergere
  2. Prima este eleganta.. a doua este mai comoda.. asa ca optez pentru a doua :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precum ii spuneam si Ildei, ma gandeam eu ca cea de-a doua va fi mai pe gustul vostru :P
      Pupici, Lacramioara, merci de feedback!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac! :)
      In colajele mele este aceeasi, din fata si din spate :P

      Ștergere
  4. Imi place primul colaj, mai mult datorita posetei.
    Uite ce sfat iti cer eu: am primit o rochie neagra, stramta, lungimea exact cum ai spus tu adica putin deasupra genunchilor, din paiete. Nu-mi dau seama cum as putea s-o port astfel incat sa nu par ca vreau sa fac bani purtand-o:) Cu ce i-as putea imblanzi aspectul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa pun in primul cojal si un Double Wear, nu-i asa? :D
      Legat de rochia ta cu paiete, eu zic sa o porti cu o pereche de sandale cu barete subtiri sau pantofi simpli stiletto nude. Ideea e sa fie din piele/imitatie normala sau velur, sa nu fie din lac. Un clutch ca in prima poza, dar intr-o culoare tot la fel, neutra si foarte simplu. La bijuterii doar o pereche de cercei, fara alte accesorii ca sa nu fie prea mult.
      Eu am o rochie din paiete dar aurie :))), nu am ideea cu ce să o port încă. Un ciorap negru mat cred că i-ar mai lua din strălucire.
      Te-am pupat, draga mea!

      Ștergere
    2. Trebuia sa pui peste tot double wear-ul:) Acum folosesc 3W2 cashew, atat sunt de bronzata:)
      Galbena?!?! Asta da provocare! Poate cu ceva cizme de blana in picioare?si cu parul prins sus, ca o scolarita. Merge??
      Te pup si eu, tanara sotie:)

      Ștergere
  5. Eu cam numai in rochii negre investesc.. hehe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu faci investitii destepte! :P Eu o mai dau si in culori puternice, neon chiar :D

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!