"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 19 iunie 2014

The One by Dolce&Gabbana

Simțul olfactiv este, după părerea mea, cel mai puternic instrument declanșator de amintiri, amintiri care vin însoțite de trăirile aferente și de întreg portativul de emoții resimțite în momentul evenimentului. Poate cel mai bine cunosc acest lucru femeile care se despart greu de trecut, acele femei care își păstrează sticluțele goale de parfum pe măsuța de toaletă și din când în când își trec nasul peste recipientul care, deși gol de conținut, păstrează încă, într-o formă mai mult sau mai puțin diluată, imagini, cuvinte, trăiri – multiple secvențe de timp.
Așa cum mirosul unei portocale proaspăt desfăcută în plină iarnă ne amintește de fiecare dată de sărbătoarea Crăciunului sau mirosul pâinii proaspăt scoasă din cuptor ne poartă gândurile într-o călătorie emoționantă până în casa bunicii unde ne petreceam toate vacanțele de vară, tot așa un parfum cu miros de ambră ne poate readuce fluturașii din stomac pe care i-am resimțit la primul sărut, emoția primului dans în brațele lui sau durerea din suflet la prima despărțire/prima decepție în dragoste. Există parfumuri încărcate de atât de multe și puternice trăiri încât rămân interzise odată cu încheierea anumitor capitole din viața noastră.

Personal experimentez acest gen de nostalgie cu multe parfumuri și mirosuri în general, însă conștientă de acest aspect, nu am fost decât în momentul în care, mai demult, ca între fete, una dintre prietenele mele a scos dintr-un sertar o cutie aurie cu amintiri din liceu pentru a-mi arăta o fotografie veche cu noi două. Printre multe nimicuri drăguțe încărcate de poveste, gen mărțișoare, bilete de film, bilețele de dragoste și altele, mi-a arătat și un eșantion de parfum bărbătesc și mi-a povestit întreaga istorioară cu posesorul parfumului respectiv, mărturisindu-mi că de fiecare dată când îl deschide, gândurile o poartă în trecut și resimte fizic emoțiile acelei povești de dragoste adolescentine. Așa mi-am dat seama că fenomenul este comun tuturor și că fiecare dintre noi am accesat în viață amintiri declanșate de anumite mirosuri. Explicația științifică se pare că este una simplă: mirosul, odată întrat în nas, călătorește prin intermediul nervilor cranieni către bulbul olfactiv, parte a sistemului limbic, adică a centrului emoțional al creierului. Ca parte integrantă a acestuia, bulbul olfactiv se găsește foarte aproape de amigdala și de hipocâmp, adică acele regiuni cerebrale conectate cu amintirile emoționale. "Mirosul ne trezeşte amintiri. El intră în părţile emoţionale şi ale memoriei, de la nivelul creierului, la fel cum cuvintele ajung în părţile de gândire" (dr. Ken Heilman)

De-a lungul celor 3 ani de existență a acestui blog, am împărtășit cu voi mai multe povești cu parfumuri, așa cum le-am denumit eu, evenimente personale care mi-au creat o legătură indestructibilă cu anumite parfumuri, toate aceste experiențe olfactive încărcate de trăiri determinându-mă în continuare, ca pe oricare altă femeie de altfel, să caut la nesfârșit noi și noi provocări, fără să abandonez niciodată vechi iubiri. Așa a apărut la orizont o nouă experiența, denumită The One. Cu toată nebunia mea legată de notele de trandafiri, trebuie să specific de la început că acesta nu este un parfum de trandafiri. Nu, nici pe departe, de fapt este un parfum atipic pentru mine, o aromă spre care nu m-aș fi îndreptat niciodată dacă nu ar fi fost El. Pentru că parfumul/mirosul/aroma se poate transforma atât de ușor într-o experiență intimă generatoare de amintiri pe viață, alegerea unui parfum în doi, mi se pare a fi un moment foarte frumos de conexiune afectivă între parteneri. Îmi amintesc cât de greu m-am lăsat pe mâna lui în alegerea parfumurilor de-a lungul timpului și cât de mult l-am subestimat, gândindu-mă că nu mă poate cunoaște și nu-mi poate simți trăirile într-atât de bine, încât să-mi poată alege parfumul potrivit mie, eu fiind atât de capricioasă și inconstantă. A reușit de fiecare dată să-mi întreacă așteptările, mărturie stând sticluțele înșirate frumos pe măsuța de toaletă.

The One a fost din nou alegerea lui pentru mine, asta după o tură de testare a unui raft întreg de parfumuri. Căutam o nouă aromă de trandafiri, unul mai puțin rafinat, o aromă proaspătă de trandafir de grădină, când el a descoperit The One. L-a pulverizat pe încheietura mâinii mele si mirosindu-l, m-a derutat primul contact – cald, intim, puțin obraznic prin modul în care s-a descoperit pe pielea mea, mai mult păcătos și deloc inocent, așa cum purtam eu în minte imaginea parfumului de trandafiri de grădină. ”Ăsta e!”,mi-a zis el, adulmecându-l cu satisfacție de pe pielea mea. ”Ești sigur?” am rostit eu indecisă, mai inspirându-l odată. Mi s-a părut din nou nerușinat și mi s-a strâns stomacul - o dulce arsură, ca fiorul dragostei. ”Ăsta e!”, mi-am zis și eu în sinea mea, un parfum care transmite în felul acesta, din orice categorie ar face parte merită cumpărat.



The One este un parfum oriental-floral creat în 2006 de casa Dolce&Gabbana și dacă ar fi să-l descriu printr-un singur cuvânt aș spune sexy, dacă ar fi să mai adaug două aș spune nerușinat de seducător și poate ați reușit să vă faceți o idee despre felul în care acest parfum se resimte prin filtrul meu personal. The one este unic, este singurul parfum de acest fel pe care îl posed, pe care l-am mirosit/experimentat în acest mod. Un parfum cu personalitate puternică, mereu în prim plan și niciodată o piesă de fundal. Este parfumul buzelor roșii, a desuurilor satinate și a nopților fierbinți...de vară.
Acest parfum The One este complex și senzual, nu poate trece neobservat și reușește într-un mod miraculos să transfigureze orice femeie. Ce îmi place la The One în mod deosebit, este această capacitate de a deveni parte integrantă a personalității oricărei femei, potențând capitalul de seducție pe care fiecare dintre noi îl posedă într-o formă mai mult sau mai puțin accentuată. Nu cred că există femeie căreia The One să nu i se potrivească, căreia să nu îi șoptească cu voce guturală ”ești atât de frumoasă” și căreia să nu i se îmbujoreze obrajii când, după o zi întreagă de purtare, seara când își descheie bluza, îl simte pe piele ispititor și necenzurat.  

  Are un siaj și o persistență uimitor de lungă, aplicat dimineața va rămâne impregnat pe piele întreaga zi, viu, insistent și charismatic. Este un parfum oriental-dulceag, prea puțin floral din punctul meu de vedere, catifelat, cald, însă nici pe departe excesiv de dulce. La aplicare resimt mai puternic nectar de piersică bine coaptă a cărei dulceață se topește într-o ploaie citrată de mandarină și lici, însă rapid, parfumul se domolește păstrând impregnat în piele aroma de piersică zemoasă, scăldată până la final de notele calde si dulcege de vanilie, un accent de ambră sofisticată și o mângâiere de mosc afrodisiac. Personal nu resimt în schema compozițională florile din notele de mijloc, însă, precum spuneam, parfumul este o experiența subiectivă, diferită pentru fiecare dintre noi.

NOTE DE VÂRF: lici, mandarină, piersică, bergamot
NOTE DE MIJLOC: crin, prună, iasomie, lăcrămioare
NOTE DE BAZĂ: ambră, mosc, vanilie, vetiver

Și aflată încă sub magia primelor impresii, mi-am dorit mult și o loțiune de corp din aceeași gamă. Am ales una satinată, perfectă pentru vara care tocmai începe – The One Golden Satin Lotion, un lapte de corp parfumat îmbogățit cu particule de sclipici auriu.



Am găsit o aromă The One mult mai tandră, mai puțin seducătoare și mai mult confortabilă. O aromă dulce-citrată, ușor diferită de cea a parfumului, mult mai potrivită pentru zilele călduroase de vară. Bogată în particule aurii, loțiunea se absoarbe foarte rapid în piele, nelăsând nicio peliculă la suprafață, cu excepția sclipiciului. Nu este hidratantă deloc, motiv pentru care, dacă este nevoie, pielea trebuie hidratată cu un alt produs înainte de aplicarea acestei loțiuni, scopul fiind acela de parfumare și de ”satinare” a pielii. Consider că are un grad mediu de sclipici auriu, nici foarte intens, însă nici abia sesizabile, efectul putând fi intensificat prin aplicarea mai multor staturi. Eu personal sunt perfect mulțumită de un singur strat, nu fac abuz de el, prefer să-l aplic într-o notă discretă doar pe anumite porțiuni de piele, pentru a crea acel look ușor bronzat, cu umeri pupați de soare.



Experiența cu acest lapte de corp The One  a fost diferită de cea a parfumului, am ales acest produs în primul rând pentru a-l purta ziua, în cadrul unui look deloc sofisticat, un machiaj lejer – un BB Cream cu SPF mare, rimel maro și un bronzer arămiu; sandale cu talpă joasă, o fustă până la glezne și accente de sclipici auriu pe zonele expuse cel mai mult soarelui.
În mod evident Golden Satin Lotion poate mai mult de atât, pentru mine acesta este doar începutul, am de gând să-i exploatez potențialul la maxim și să creez noi amintiri.


Așadar aceasta este experiența mea cu gama The One by Dolce&Gabbana – un parfum total atipic pentru preferințele  mele, dar unul de care m-am îndrăgostit până peste cap, după cum probabil simplu se deduce din rândurile mele de mai sus. 
Unde mai pui că l-am purtat în cea mai importantă zi din viața mea, așadar cu siguranța va crea amintiri speciale pentru mine și ... soțul meu. Daa, țin să vă anunț că în data de 14 iunie, am renunțat la statutul de d-șoara V. și am devenit d-na Ț.  :D




                                    Semnat, 


pentru voi în continuare aceeași Simona VintageLook!!!

48 de comentarii:

  1. felicitari! casa de piatra! asteptam si un puiutz mic :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot, Gabriela!! Sper ca la un moment dat sa vina si puiutul! :D

      Ștergere
  2. Oooo felicitari doamna, Casa de piatra, fericire, amintiri de neuitat, sanatate si o comuniune cu intelegere si dragoste! Esti superba!!!
    La nunta nu mi-am batut capul cu ce parfum voi purta, unul din cele prezente la acel moment ca si rutina obisnuita de ingrijire. Nu aveam un parfum de pus pe piedestal, nici acum nu as vrea sa fac asta, insa am gaist unul pe care pot sa spun ca are toate elementele pentru a fi tot ceea ce ai ingrosat tu: sexy, nerusinat de seducator, si multe altele.
    Pupici si felicitari pentru frumosul eveniment, ne vei arata si poze? :D
    <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, iti multumesc mult pentru urari, asa sa fie, precum spui tu. Iti intorc gandurile frumoase! :)
      M-ai facut curioasa cu parfumul tau, abia astept sa vad despre ce e vorba! :p
      Cat despre poze, nu stiu ce sa spun, ma mai gandesc! :P
      puup!

      Ștergere
  3. Aaoooleeeuuu, cum m-ai emotionat cu finalul acesta!!!
    Doamana Ţ. arata fenomenal iar domnul Ţ este cel mai norocos tip de pe planeta! Sa aiba mare grija sa o faca sa se simta iubita si fericita pe doamna lui...mereu!
    Felicitari, dragilor si frumosilor! :)


    Mi-ai trezit interesul intr-un mare fel cu acest parfum! Am retinut, voi... adulmeca! :)

    Multi pupici bucurosi si cea mai calda si stransa imbratisare pentru aceeasi Simona VintageLook, Racoaica mea preferata! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnului T trebuie sa ii arat toate aceste mesaje frumoase, trebuie sa primeasca si urarile si sfaturile fetelor mele de aici, voi faceti parte din viata mea :P
      Iti multumim din suflet pentru toate cuvintele frumoase pe care ni le-ai adresat, te imbratisez si eu tare, tare!!!!!

      Ștergere
  4. Simo, am uitat de toate cele citite în momentul în care ne-ai împărtăşit vestea asta specială, de suflet! Cu tot dragul vă transmit şi eu cele mai calde felicitări, să vă bucuraţi de tot ce-i mai frumos şi drag pentru sufletele voastre! ♥
    14 iunie, o zi specială şi în familia noastră, fiind ziua tatălui meu drag.
    O imagine face cât o mie de alte cuvinte: eşti superbă, dar în acea zi magică ai fost perfectă! ♥
    Pupici cu drag, Simo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, scumpa mea, iti multumesc din suflet pentru urarile tale si permite-mi sa urez si eu la randul meu un cald "la multi ani!" tatalui tau, chiar daca vine cu ceva intarziere!
      Mii de multumiri!
      Puuup!

      Ștergere
  5. Ce articol frumos! :*
    M-ai captivat cu povestea alegerii parfumului. ♥
    Imi place mult ultima poza si ma bucur pentru tine, draga mea. Va doresc sa fiti fericiti! :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Lorena, ma bucur ca ti-a placut articolul meu, te imbratisez scumpa mea!!! :)

      Ștergere
  6. Cristina Barbieru19 iunie 2014 la 16:00

    Vaiii, mi-a placut finalul articolului, am citit cu mare interes tot ce ne-ai spus si nu puteai incheia mai bine acest articol!!
    Felicitari si casa de piatra!! Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, ce scumpa esti, multumesc mult, Cristina, ma bucur ca ti-a placut abordarea mea!
      Pupiicii!!!

      Ștergere
  7. Felicitari si la multi ani frumosi impreuna ! sunt sigura ca si el este The One, pe langa parfum...foarte frumoasa poza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Anca, foarte frumos punctat, da, si el este cu siguranta The One pentru mine! :) Pupici!!

      Ștergere
  8. Cat de frumos scrii :) Astept sa cumpar o carte scrisa de tine , si sunt serioasa cand spun asta. Felicitari din suflet ex domnisoara Vu :P Multa dragoste si intelegere sa fie intre voi !! Si bineinteles...nu ne tine pe jar cu fotografiile :P Ai fost , si esti bineinteles , superba !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehhh, aceea ar fi cu siguranta o alta zi foarte frumoasa din viata mea - o carte a mea, dar na, vrabia malai viseaza :)))
      Draga mea, iti multumesc mult pentru urarile tale, esti o scumpa, sa iti fie auzite toate gandurile bune.
      Cat despre poze nu stiu sigur ce sa spun, mai vedem,mai vedem.. :P

      Ștergere
    2. Intrunim un consiliu daca e nevoie pentru poze :)) Si nu vei mai putea scapa :)) Ma gandeam ca am spus ca ne-am putea vedea vara aceasta , dar .. niciodata nu stii cum se schimba lucrurile :) Prietena mea din Tm a plecat in Luxembourg , iar eu , pe undeva pe aproape :) Si totusi presimt ca tot in orasul meu de suflet ne vom vedea , odata si-odata :P Pup !

      Ștergere
    3. hahaha, nu am scapare zici :)) Inca nu am pozele oricum, mi-a trimit Ionut doar cateva si am pus una si pentru voi.
      Lasand asta la o parte, sa inteleg ca si tu esti plecata din tara? hm, nu ma gandeam, dar ma bucur nespus pentru tine, trebuie sa ne povestesti mai multe, nu ai pus nici tu poze, nimic, nimic :P
      Indiferent de locatie, trebuie sa ne vedem cumva, mai vii tu prin tara si precum spui, poate la Herculane, daca nu aici la tm.
      te imbratisez draga mea!!!!!!!!

      Ștergere
    4. Nu, nu ai ::P Stiu cum e cu fotografiile profesionale, astepti putin dupa ele. Sunt in Franta, dar nu e definitiva plecarea , pana la sfarsitul anului ma intorc acasa. O sa mai postez si eu cate ceva , majoritatea pozelor sunt pe aparat , si cum am facut , cum nu , am uitat cablul de date acasa , iar din multimea cablurilor pe care le am la mine, niciunul nu se potriveste :( Sunt tare curioasa de rochita ta, nu e o rochie de mireasa obisnuita , si sa ti spun sincer , ma asteptam :P Te puup

      Ștergere
  9. Woooooooooooooooooooooooooooooooooooow! Felicitari! Casa de piatra!

    Initial voiam sa te felicit pentru cat de frumos ai scris si pentru cata inspiratie ai, dar am ramas paf! la ultimul paragraf.


    Banuiam ca te mariti in curand, dar nu mi-am inchipui ca ai facut-o deja :). Felicitari inca o data!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, daa, de aceea am cam neglijat blogul in ultimul timp, dar sunt scuzata nu-i asa?
      Iti multumesc mult, draga mea, si pentru aprecieri cu privire la articol, dar si pentru urari.
      Te puup!!!!

      Ștergere
  10. Doamna Ţ,te felicit din tot sufletul,presimteam ca urmeaza sa ne dezvalui ceva emotionant inca de cand am remarcat ca ati ales parfumul impreuna:D
    Iti doresc o viata frumoasa,un inceput d ecasnicie plin de satisfactie!
    Te pup si te imbratisez cu drag,proaspata mireasa!(Sau mireasa esti doar la cununia religioasa???Nu stiu,habar nu am)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, ai ajuns sa ma cunosti tu :P ti-ai dat seama ca urmeaza ceva :P
      Multumesc mult, mult de tot, primesc urarile cu tot sufletul. Cat despre treaba cu mireasa, habar nu am, vorbeam si eu cu prietena mea despre asta, unii zic ca nu ar trebui sa numesti mireasa decat mireasa, dar altfel cum sa-i zici? :P
      Puuup si eu!!!

      Ștergere
  11. Doooooamna, felicitari!!! Sa aveti parte de tot ce e mai bun, oricum sunteti superbi impreuna :D Poze, da? Cred ca esti constienta ca vrem poze ... multe poze :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc muuult de tot, tu faci parte dintre putinele fete care ne cunosc pe amandoi, iar eu am incredere in gusturile tale :P
      Nu stiu inca ce sa zic despre poze, mai vedem :P
      Te imbratisez!!

      Ștergere
  12. Felicitari, casa de piatra si multa iubire! :) Ma bucur sincer pentru tine. Arati superb in poza, mai vrem! :) The One este parfumul meu favorit, ma caracterizeaza intru totul, efectiv este prima mea optiune atunci cand vine vorba de parfum-am povestit anterior despre el pe blog. Am si lotiunea de corp, dar fara sclipici. :) Te pup!

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, stiu ca si tu ai o pasiune pentru The one, am citit despre el pe blogul tau si chiar m-am bucurat sa aflu si alte impresii.
      Iti multumesc mult de tot pentru urari, draga mea, te imbratisez!

      Ștergere
  13. Superba scriere, doamna Ț.!
    Si uite cum pot cuvintele sa redea arome si senzatii si sentimente - sa porti cu placere acest parfum si sa-ti aminteasca mereu de aceasta zi fericita.
    Felicitari inca o data dl. & dna Ț. Be happy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cu adevarat va ramane un parfum memorabil, de la Andreea (Nunta cu stil), am preluat ideea alegerii unui parfum special pentru acest eveniment si ma bucur ca a iesit asa. :)
      Iti multumesc din tot sufletul pentru urari, ma bucur mult ca ti-a placut postarea aceasta in sine. :)
      Te imbratisez si iti multumim inca o data (stii tu pentru ce)! Puup! :)

      Ștergere
  14. Simo, asteptam vestea asta! :D Ma bucur atat de mult pentru tine! Domnul tau e tare norocos, are o sotie superba! :) Va doresc sa va iubiti toata viata si sa aveti parte numai de momente fericite!
    Buchetul tau a fost divin, imi place foarte mult! La fel de mult imi place si tinuta ta, pe care, recunosc, as vrea sa o vad si mai bine! :)
    Cat priveste acest parfum, mi-ai stranit asa un apetit pentru a-l adulmeca! Nu stiu cum miroase, dar trebuie sa-l incerc si eu!
    Pupici multi, multi si mii de felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din suflet, draga mea prietena, asa sa fie precum spui tu! :)
      Parfumul, de fapt ideea de a purta un parfum nou la cununie,a plecat de la tine, cred ca iti amintesti cand ti-am scris, si iata ca l-am gasit si eu ca si tine. Iti multumesc inca o data pentru inspiratie! :)
      Te pup si te imbratisez si eu strans, strans!!!

      Ștergere
    2. Da, imi amintesc! Si ma bucur tare mult ca te-am inspirat! Ai sa vezi ca peste ani si ani, cand ai sa simti acest parfum, il vei asocia imediat cu ziua cununiei. Pup!

      Ștergere
  15. Foarte frumoasă postare și superb final!
    Casă de piatră și o viață plină de bucurii și sănătate! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Hopaaaa! Pai asa vesti nu se lasa la sfarsit! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce emotii Simona!-ai lasat fara cuvinte si nici nu stiu ce sa iti spun...
    Felicitari si multa fericire!
    Te imbratisez cu drag! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Ana, ce dulce esti, ma emotioneaza reactia ta! :)
      Te imbratisez si eu cu mult drag!!

      Ștergere
  18. Vaaai, cum am putut să ratez tocmai acest articol? :( Off! Am savurat fiecare cuvânt de la începutul articolului, vroiam să spun câte ceva, dar am uitat tot când am ajuns la final. :))
    Multe felicitări și casă de piatră! Multă fericire vă doresc! Mă bucur tare mult pentru tine, că ai făcut acest pas! Ai fost superbă... poate ne arăți mai multe poze într-o postare viitoare! Vreau să văd mai bine rochița, machiajul, pe tine! :D
    Mulți pupici, doamnă Ț. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, ce ce draga imi esti, merci mult de tot, esti o scumpa, poate voi pune mai multe poze, inca nu m-am hotarat, sunt putin cam zgarcita cu anumite momente din viata mea :P
      Te imbratisez cu mare drag!!!!!

      Ștergere
  19. Casa de piatra <3 Superba rochita <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Ana, ma bucur ca-ti place, desi se vede doar putin, putin!! :P
      Te pup!!

      Ștergere
  20. L-ai descris asa frumos incat m-ai convis sa-l incerc *_*

    Have a great week,

    Nicole

    www.nicoleta.me

    ps. My latest tavel post - Koala Sanctuary Park

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie incercat neaparat! :P
      Vin si eu in vizita!
      Pupici!!

      Ștergere
  21. Casa de piatra! Cred c-ai fost o mireasa superba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am raspuns asa tarziu..iarta-ma, Alexandra, iti multumesc frumos!!
      nu am purtat rochie de mireasa, dar a fost o rochita foarte draguta, pe stilul meu! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!