"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 11 iunie 2014

Ce protecție solară folosim vara aceasta - Skincode Essentials SPF 50 +

Vă spuneam aici(click), atunci când v-am prezentat produsele primite din partea magazinului online elevina.ro, că cel mai mult de pe întreg site-ul mi-am dorit crema cu SPF 5o Skincode Essential și după ce am primit coletul cu produse, abia am așteptat să o încerc. Anul trecut am folosit doar creme pentru fața cu SPF 30, însă vara aceasta am considerat că ar fi mai potrivit să folosesc o crema cu factor de protecție mai mare, dat fiind faptul că încă am cicatrici sensibile în urma electrocauterizării mai multor alunițe.


Deși cunosc importanța cremelor cu factor de protecție și nevoia de a le folosi în fiecare zi indiferent de anotimp, trebuie să recunosc faptul că urăsc aceste creme și aș prefera să nu fiu nevoită să le aplic, tocmai de aceea după-amiaza de exemplu, când mă machiez pentru vreo ieșire, folosesc o altă bază, o cremă hidratantă simplă, fără SPF și îmi place mult mai mult cum se așază fondul de ten și cum se menține în timp. Lucrul care îmi displace cel mai mult la aceste produse se referă la acea pelicula uleioasă și albă care se formează deasupra pielii și care ridică fondul de ten de-a lungul zilei, creând un aspect extrem de neplăcut.
Încă de la început trebuie să specific faptul că, dintre toate produsele cu SPF pe care le-am încercat până acum, crema Skincode îmi place cel mai mult, însă totuși nu o consider ideală pentru tenul meu mixt spre gras.

INGREDIENTE - SPECIFICAȚII

Skincode EssentialsSPF 50+(click) este o cremă bine formulată cu ingrediente de protecție solară UVA și UVB, antioxidanți și ingrediente skin-identical, ceea ce o face ideală ca bază de machiaj. Are 50 de ml, o valabilitate de 12 luni de la deschiderea și este potrivită chiar și tenurilor sensibile. Toate specificațiile produsului sunt trecute în limba română pe una din lateralele cutiei, dar și pe un prospect care se află în interiorul acesteia. 


click pe poză pentru mărire
La aplicare, deși pare foarte albă, nu lasă acea peliculă albicioasă specifică acestor produse de protecție solară și nu schimbă nuanța tenului. Este repede absorbită în piele și deși lasă un film gras, acesta nu este foarte puternic; creează o bună aderență pentru fondul de ten. Consistența este una densă, însă se întinde foarte ușor pe piele și nu face scămițe chiar dacă este aplicată într-o cantitate mai mare. Uneori, când am timp mai mult, după ce aștept 5-7 minute pentru a se aborbi cât mai bine în piele, vin cu un șervețel absorbant/matifiant (o să vă arăt ce folosesc în prezent) pentru a scăpa de aspectul ușor uleios și apoi aplic fondul de ten.
În cazul tenului meu, aceasta păstrează aspectul mat al fondului de ten + pudră circa 4-5 ore după care pielea începe să devină uleioasă, în special pe zona T, creând o peliculă grasă care ridică fondul de ten. Partea bună este ca aceasta peliculă nu vine însoțită și de aspectul acela albicios, care transpare prin fondul de ten, așa cum pățesc la Bioderma, de exemplu. Folosesc în acest caz aceleași șervețele matifiante. În principiu, eu cred că o persoană cu ten normal spre uscat ar găsi-o foarte potrivită.
Nu mi-a cauzat nicio problemă pe parcursul folosirii, iritație, coșuri sau alte neplăceri și am aplicat-o pe întreaga față, inclusiv zona ochilor și gât. 

În concluzie, nu este crema ideală pentru mine, probabil că iarna, când tenul meu este mai uscat, mi-ar fi mult mai potrivită, însă este cea mai bună pe care am folosit-o până acum și mă va însoți pe tot parcursul acestei veri sau până când o voi consuma în totalitate.

Țin să vă reamintesc că, abonându-vă la newsletter-ul site-lui, aveți posibilitatea să cîștigați o trusă profesională de machiaj Frauleine 38. O puteți face aici(click)



Voi ce produs de protecție solară folosiți vara aceasta?


VintageLook

6 comentarii:

  1. Îmi place descrierea ta, mi-am conturat o părere despre acest produs și nu prea cred că mi-ar fi bun. Eu folosesc de La Roche Posay Anthelios XL, crema fondantă cu spf 50. Îmi place foarte mult!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, e greu sa gasesti crema de protectie ideala, in sensul de a avea si protectie buna si sa fie si bine formulata. Crema ta nu are alcool in compozitie? Din cate stiu eu gama Anthelios cam are alcool denat in proportie maricica.

      Ștergere
  2. Atat de elaborat vorbesti si in realitate?Daca da,cred ca ne-am intelege de minune,eu sunt scurta si concisa:D
    Referitor la cremele cu SPF,iti impartasesc ideile,tare mi-ar fi placut sa nu fiu nevoita sa le folosesc:(
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, ce simpatica esti, off, nu, din pacate in scris ma exprim mult mai coerent decat verbal. Pentru ca sunt timida si inhibata cand vorbesc, am un vocabular extrem de limitat si ma poticnesc cam des :P Uneori daca ma auzi vorbind, ai impresia ca nu eu am scris textele de aici :)))
      Cat despre creme, ce sa zic, nu ne plac, nu ne plac, dar avem nevoie de ele! :(

      Te pup, frumoaso!

      Ștergere
    2. Hmmm,timida si inhibata sunt si eu si uneori am impresia ca raman in pana de cuvinte,iar dupa cateva minute dupa o conversatie imi vin si mie replicile:))

      Ștergere
  3. Chiar ar fi cazul sa folosesc un produs cu factor de protectie mai mare, mereu am probleme cu soarele.Pup

    gya-make-up.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!