"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 17 aprilie 2014

Trandafirul, de la pasiune la obsesie

De-a lungul vieții mele am avut ocazia sa învăț și sa-mi însușesc foarte multe idei și concepte de viață (unele esențiale, care s-au constituit ca principii fundamentale care îmi definesc personalitatea), de la oamenii minunați pe care am avut norocul și șansa să îi întâlnesc în drumul meu - de la mentorii mei, de la prieteni sau cunoștințe întâmplătoare care nu mi-au oferit mai mult de câteva ore din viața lor, dar suficient pentru ”a mă spori” așa cum o bună prietenă l-a citat pe Noica, într-o frumoasă și sensibilă scrisoare adresată mie, că doar repet mereu faptul că ”extraordinarul nu se măsoară în dimensiunea timpului”. Dar pe lângă oamenii și experiențele de viață aferente, am învățat foarte multe lucruri ... din cărți. Încă dinainte de a știi să citesc (prin intermediul bunicii mele), cărțile au avut un aport major în formarea mea, în dezvoltarea creativității și în furnizarea continuă de informații necesare cristalizării personalității mele. 

Dar nu despre cărți mi-am propus să vorbesc azi, ci despre trandafiri, mai exact despre pasiunea pe care am făcut-o pentru cosmeticele create pe baza aromei acestora. Ce legătura are acest lucru cu introducerea mea de mai sus și cu cărțile mai exact? Are, și dacă mă citiți de ceva timp, știți cum a început obsesia povestea de iubire dintre mine și parfumurile de trandafiri acum vreo doi ani – de la o carte, o carte a cărei eroină purta un senzual parfum de trandafiri a cărui descriere m-a mișcat atât de profund, încât am plecat prin magazine beată de dorința de a mă înveșmânta în aromă de trandafiri, în căutarea celui mai cel parfum. Am început cu Moment de Bonheur, am continuat cu Be Delicious și m-am oprit la Idylle. Fiecare îmi spune o poveste, fiecare reușește să releve o altă fațetă a feminității mele, fiecare dintre cele trei parfumuri potențează o stare, o emoție, un fel de-a fi.
Nu am iubit niciodată în mod special mirosul trandafirilor în forma lor reală, vie, ador trandafirii galbeni pentru aspectul lor estetic, pentru amintirile pe care le port în suflet și care au adânci rădăcini în copilărie și pur și simplu pentru că așa stă scris în codul meu genetic, însă mirosul trandafirilor mă seduce doar dintr-o sticluță scumpă de parfum.
Înnobilat cu alte arome florale, trandafirul meu din sticluță este creația unui artist parfumier care cunoaște resorturile interioare din sufletul femeii, este familiarizat cu compoziția emoțională a acesteia și îi înțelege nevoia de expresie, de manifestare subtilă. Tocmai de aceea, eu încă sunt în cautarea artistului parfumier care mă poate purta, printr-o altă combinație de arome inedită, dincolo de cele trei stări pe care sticluțele mele menționate mai sus o pot face. Există arii în sufletul meu care încă își caută orchestra potrivită pentru acompaniament sau altfel spus ... a venit primăvară și mi-e tareee dor să mă îndrăgostesc de o altă aromă de trandafir. :)

Crabtree & Evelyn - EVELYN ROSE - 50 ml (aoro.ro)
În prezent mă declar sedusă de Evelyn Rose sau mai corect spus de descrierea acestui parfum și de aspectul său vintage atât de potrivit și de necesar măsuței mele de toaletă. Mă tot uit de câteva săptămâni pe site la el și nu mai pot să-mi imaginez colecția de parfumuri fără această sticluță aurie. Nu cunosc prea multe despre Crabtree & Evelyn, știu doar că e un brand foarte cunoscut prin prisma celebrelor creme de mâini care se pare că ar mirosi divin, deși povestea brandului a început de la un săpun în anul 1972. 
În consecință va fi un parfum pe care intenționez să-l cumpăr fără o testare prealabilă, ar fi de fapt, prima dată când aș face acest lucru, dar consider că e o bună ocazie de a-mi testa intuiția. 



Care sunt notele la care sufletul vostru vibrează? Am vazut ca Aurora Toma iubește aroma mierii și sunt de-a dreptul fascinată de felul în care percepe ea parfumurile, în condițiile în care noi două ne situăm undeva la poli opuși în ceea ce privește preferințele pe acest segment.




                                           VintageLook

21 de comentarii:

  1. Am citit ca vrajita, am simtit cum "ma sporeste" felul in care scrii! :)
    E nevoie de... a lot of soul searching pentru a raspunde la intrebarea asta! La mine, olfactivul e ca un simt fantomatic; ba il am, ba nu-l am, ba il am diminuat, ba imi joaca feste! Pe de alta parte, o data ce mi-a placut un parfum, el ramane in inima mea!
    Notele si aromele la care as vibra ar fi: trandafirul (cum spui) - dar nu oricand si oricum, teiul (aici e lucru cert), caramelul (poate...cine stie?!)...Voi medita asupra acestui subiect!

    Te imbratisez, scumpa si talentata prietena!
    Nu uita ca esti invitata mea la concursul oferit de Iepurasul Lavender Thoughts! :)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel sunt si eu, Ilda, fidela pana si parfumului :))) Intr-adevar, am cateva parfumuri pe care le iubesc si care mi-au ramas in suflet si indiferent ce voi descoperi pe parcurs, nu voi renunta la aceste vechi iubiri :)
      Foarte frumoasa descoperirea teiului in cazul tau, ca sa vezi...nu m-am mai gandit la tei din copilarie, am crescut langa doi tei care ne invaluiau cu o aroma innebunitoare de fiecare data cand ieseam din casa, o adevarata binecuvantare. Exista oare parfumuri cu aroma de tei? Dar de salcam? Ooo, ce mi-ar placea o crema de corp cu aroma de salcam...

      Multumesc pentru cuvintele frumoasa, draga mea, pupici multi! :)

      Ștergere
    2. Pai asa-s Racoaicele, n-ai ce le face! La ele, fidelitatea e printre virtutile esentiale! :D
      Offf, apropos de parfumuri care sa aiba tei printre esente... s eu as vrea sa stiu! De exemplu, Poeme - Lancome mie imi pare ca ar avea tei, asa percepe nasul meu! As merge adulmecand, cu nasul intins, dupa oricine e parfumat cu Poeme; si-n minte, numai crengi grele de florile de tei si de mireasma lor as avea! Facuse Ionny, candva, demult (o stii pe Ionny?) review unei creme/lotiuni de corp care exista pe Makeup Shop; ea spunea ca miroase innebunitor a tei acea crema! De cautat! Uite, nu am pasiunea asta de a studia esentele parfumurilor; poate ca "handicapul" meu de a nu le identifica ma trage in jos, nu stiu! Sau poate ca nu vreau deloc cunoastere aici, vreau doar senzatii! :))) Cum suna asta!

      Cu salcamii mi-ai trezit amintiri din copilarie, dar si de la inceputurile relatiei mele cu Alex! :D Zambesc acum, complice!

      Te imbratisez, scumpa Simo!

      Ștergere
    3. Aaah, am dat un search: parfumuri cu aroma de tei...Am gasit pe un forum o multime de variante. Apare si Poeme (chiar daca nu are printre note). Phiii, ce miroase a tei inflorit acum!

      Ștergere
    4. Mai, sa stii, ca, imi amintesc (cu maaare surprindere!!) de postarea lui Ionny cu crema aceea cu miros de tei. Nu mai tin minte despre care e vorba, dar stiu ca m-am mirat cand am citit, uitasem complet :P
      Deci Poeme nu are tei printre note, dar mai multe femei recunosc aroma aceasta? Ce ciudat, trebuie sa-l miros neaparat.
      Si deci exista si astfel de parfumuri, nu m-as fi gandit niciodata. Trebuie sa caut si eu salcamul... :D

      Ștergere
    5. Poeme imi pare un parfum cam...de doamna! :))
      Am avut o pasiune fulgeratoare pentru el, dar mi-a trecut repede; mi-e greu sa-l port; in schimb, imi place sa-l simt la alte persoane; si, ciudat, m-ai ajutata sa constientizez o chestie: e printre putinele parfumuri (alaturi de La vie est Belle, de exemplu; hmm, tot Lancome, alta bizara coincidenta) pe care le recunosc oricand, cu usurinta, in conditiile in care, in privinta majoritatii parfumurilor, nu am aceasta capacitate. Chiar as fi curioasa sa stiu cum percepi tu Poeme-ul!

      Ștergere
    6. Hai ca-s enervanta asta-seara si nu vreau sa fiu ca raia! :)))
      Am cautat pe blogul lui Ionny, de pe un alt site era acea crema de corp. Intrece bugetul pe care eu l-as aloca pentru un astfel de produs, de aceea nu mi-am luat-o nici pana la aceasta ora! :))

      Ștergere
  2. Hi Simona, the fragrance much be so good, love rose perfumes, most of the flower's scent itself. Have a good evening dear, many kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Lilli, have a nice evening and a great weekend! Hugs and kisses! :)

      Ștergere
  3. eu iubesc tare mult mirosul de grapefruit! si trandafirul, bineinteles...sunt tauroiaca si tauroaicele nu pot rezista acestei arome :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, nu am stiut ca tauroaicele se au bine cu trandafirul :P Consider ca ti se potriveste si tie foarte bine aceasta aroma! :)

      Ștergere
  4. Asa bine te am regasit in acest post, imi era dor de tine asa!

    Dupa cum bine iti amintesti esti singura femeie la care nu am reusit sa i asociez un parfum anume, desi am avut destul timp sa o fac! Esti un mister pentru mine si la acest capitol.

    Legat de notele care le port stii ca avem (din nou) gusturi total diferite.
    Primul parfum care mi a placut a fost Gabriela Sabatini- Magnetic si l purtam la mijlocul anilor 90. Apoi spre finalul liceului am descoperit parfumurile cu note puternice de vanilie si le am purtat multi ani :) Da stiu ca nu ti placeau de nici o culoare.
    A trecut timpul si am renuntat la vanilie dar nu am renuntat la cele dulci.

    Parfumul care m a marcat si pot sa zic ca m am identificat cu el a fost cel cu care am venit de la Bucuresti. Pe piele mea se evidentiaza notele de "Immortelle absolute" si de "Vietnamese cilantro".

    Abia astept sa mi povestesti cum se va integra Evelyne Rose cu dorintele tale!

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, ma bucur ca ti-a placut postarea mea, mai ales ca ai avut un mare aport in crearea sa dat fiind faptul ca tu ai fost cea care mi-ai adus Idylle in colectie (pe care l-am purtat astazi, apropo :P).

      Cat despre asocierea mea cu un parfum anume, lasand la o parte ca mi se potriveste aroma de trandafiri, e clar asta, toata lumea spune, nu cred ca am gasit inca parfumul semnatura, dar partea frumoasa e ca am tot timpul sa-l caut :D
      Si daaa, noi doua clar nu se potrivim la parfumuri, eu mi te amintesc pe tine, vechea Laura cu aroma ta de vanilie, toata viata o sa te stiu asa oricate de multe alte parfumuri vei purta, desi sunt perfect de acord cu tine, cel de la Bucuresti este cel care ti se potriveste cel mai bine, e fix pentru pielea si temperamentul tau. Chiar mi-ar placea sa te mai adulmesc mirosind asa, sper sa am ocazia :P

      Acum Daniel vrea neaparat sa-mi iau The One de la Dolce & Gabbana, sa-l mirosi sa vezi cat e de ciudat, nu e al meu, nu mi se potriveste, dar ma transfigureaza total cand il port...ma provoaca teribil :P
      Mii de pupici, mi-e dor de tine!
      Mii de pupici!

      Ștergere
  5. Recunosc, eu abia de anul trecut am inceput sa-i acord atentie (aromei de trandafir) si-mi place!
    Sunt mai ciudata de felul meu. Imi plac toate aromele. Cate putin din fiecare (poate o doza mai mica din cele orientale).
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg perfect, eu de vreo doi ani am descoperit trandafirul. Asta si pentru ca floarea in sine, cum spuneam si in postare, nu ma astrage in mod deosebit si nu ma gandeam ca un parfum de trandafiri ar fi exact ceea ce caut eu, ciudat... :P
      Si tu zici ca iti plac si cele florale si fresh si dulci in aceeasi masura, chiar ca e ciudat, e usor sa-ti cumpere cineva un parfum in cazul acesta :D
      Pup si eu!

      Ștergere
  6. Hmm, greu de spus! In principiu, mie imi plac parfumurile fructate, efervescente, care imi dau energie. Niciodata nu m-am inteles cu parfumurile orientale, grele ... imi dau dureri de cap, imi fac greata, nu ne intelegem deloc. Pentru momentele cand vreau sa ma simt sexy, misterioasa, seducatoare, aleg parfumuri florale, diafane. Preferabil cu note cat mai putine (nu-mi plac amestecurile cu multe arome), ce se simt clar. Imi place trandafirul si mie, insa il prefer combinat si cu altceva, care sa-i mai ia din dulceata. Mai imi plac notele de violete, de mosc, bujor, frezie, crin si cam atat. :D Sotul meu mi-a spus in urma cu ceva timp ca adora faptul ca eu aleg parfumuri care se completeaza perfect cu mirosul natural al pielii mele, ca ma imbraca frumos. E de parere ca eu nu folosesc parfumuri care te "lovesc" cu aroma lor, ci parfumuri care fac parte din mine. Ma rog, mi-a explicat chestia asta mai detaliat si m-am bucurat sa aud ca parfumurile mele au un astfel de impact asupra lui. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca noi doua ne potrivim foarte bine in ceea ce priveste alegerile parfmurilor, cel putin dupa descrierile tale. Pana si faptul ca aroma de trandafiri trebuie combinata cu altceva mi se potriveste. Tocmai de aceea prefer mai mult parfumurile decat floarea in sine, pentru combinatia pe care artistul stie sa o construiasca in jurul acestei arome.
      Mi-a placut foarte mult ceea ce ai spus despre felul in care te percepe sotul tau in raport cu parfumurile alese de tine si mi-a placut si ceea ce am citit la tine pe blog despre parfumurile pereche pe care le purtati voi, chiar foarte frumos! :)
      Pupici, draga mea! :)

      Ștergere
    2. Da, ne potrivit la parfumuri noi doua, clar! :D

      Ștergere
  7. Interesanta postare, chiar mi-a facut placere sa o parcurg cu atentie. este adevarat ca mi-a trezit anumite sentimente iar in legatura cu ce ai scris tu aici.... mi-a ajuns la inima :)
    http://thatswhywesmile.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, am impresia ca e cazul sa te indragostesti si tu de o aroma noua, nimic nu se compara cu senzatiile acelea de la inceput, creeaza amitiri sa stii!! :P
      Iti multumesc mult, draga mea, ma bucur nespus ca ti-a placut postarea mea! :)
      Pupici!!

      Ștergere
  8. Mie imi place tot la un trandafir, de la textura catifelata, forma la miros, indiferent ca e viu sau uscat, bobocel sau aplecat de greutate! Un parfum doar cu parfum de trandafiri nu stiu daca mi s-ar parea suficient, alte arome care imi plac: lavanda, bergamota, verbena, etc.
    Paste fericit Simona, pupici!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!