"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 14 februarie 2014

Voi cum vă păstrați bijuteriile?


V-am tot vorbit despre bijuterii în ultimul timp și sper că o să mențin subiectul pe blog și pe viitor, mai ales că am în plan și un micuț proiect DIY – un set de brățări care să arate bine și pe mana mea subțire (am mari probleme în acest sens, precum ați văzut nu prea port brățări, iar motivul unul singur: toate îmi sunt largi).  Revenind însă, dacă v-am vorbit despre bijuterii, nu puteam să nu aduc vorba și despre casete  de bijuterii, mai ales că, eu personal, pot spune că am o adevărata obsesie pentru ... cutii. Am adunat de-a lungul timpului tot felul de cutii, de diferite dimensiuni și cu diferite utilități. Cele mai frumoase pe care le posed sunt casetele de bijuterii, unele le-am primit cadou, altele le-am cumpărat personal, iar pe altele le-am găsit în diverse târguri vintage care au loc ocazional în orașul meu, însă colecția mea e departe de a fi completă. Din păcate spațiul de depozitare nu ține pasul cu bijuteriile pe care mi le cumpăr în mod constant, iar faptul că sunt împrăștiată și dezordonată nu mă ajută deloc în acest sens. Cel mai mult îmi provoacă bătăi de cap cerceii – din păcate în majoritatea cazurilor nu reușesc să-i grupez frumos pe perechi, iar atunci când am nevoie, nu găsesc decât unul singur. Mare tragedie, vă spun!


Anul trecut am avut strălucita idee de a-mi pune cerceii tip candelabru și colierele supradimensionate, în săculeți de organza, după care i-am depozitat într-o cutie mare, la grămadă. După câteva luni i-am scos oxidați cumplit și nu i-am mai putut purta. Din păcate, păstrarea ingrămădită a bjiuteriilor, cel puțin în cazul gablonțurilor, nu este deloc indicată.
În general îmi plac casetele din lemn, lucrate atent, simple ca design, însă cu cât mai multe compartimente, pentru a-mi ordona bijuteriile pe categorii și evident conferindu-le propriu lor spațiu intim.
Cele prezentate în imaginile de mai jos fac parte din oferta magazninului online BePrecious. 

Pe lângă modelele prezentate de mine, pe site mai există și casete sub formă de pian din lemn lăcuit, casete - bijuterii în sine după părerea mea, dar și casete sub formă de vioară din mahon, la fel de luxoase și elegante, modele pe care vă invit să le descoperiți pe site, dacă sunteți curioase.

Toate casetele de genul acesta sunt investiții pe viață și, după părerea mea, consituie cadouri minunate ele în sine sau alaturi de bijuterii speciale. Recunosc că, așa cum eu am primit, am și făcut la rândul meu cadouri care au constat în casete de bijuterii, pentru că niciodată nu cred că poti să ai suficiente, nu-i așa?

Preferata mea este una de mari dimensiuni (deși nu este cea mai mare de pe site), mai exact aceasta și deși nu este confecționată din lemn, spațiul este perfect compartimentat și posedă chiar și o mini casetă pentru voiaj. Caseta de bijuterii în cauză este din piele ecologica ștanțată croco, cu accente aurii și este căptușită în interior cu catifea bej. Are și un spațiu destinat inelelor, care cu siguranță mi-ar fi suficient pentru colecția mea destul de modestă de inele, iar acest lucru recunosc că mă încântă foarte mult, pentru că în niciun dintre casetele mele nu am și un astfel de spațiu. 



Cât despre cerceii de  mari dimensini, după experiența mea, cea mai bună metodă de păstrare o reprezintă fixarea lor pe un suport veritical (suport pe care nu-l posed încă, dar am de gând să mi-l confecționz singurică, pentru că am un proiect în minte și pentru acesta).

Voi cum vă păstrați bijuteriile?
 ***

Și pentru că tot este o zi specială astăzi, vă urez din suflet să fiți iubite, să iubiți, și să vă bucurați cu tot sufletul de această seara specială. 

Recunosc că eu am fost placut surprinsă anul acesta de atmosferă specială care m-a întâmpinat după ce am ieșit de la birou, adica în urmă cu câteva ore, plutea în aer o aromă de iubire tandră, proaspătă, tânără, revigorantă și senzuală în același timp și cumva ... m-a mișcat ... mi-a conferit o stare ciudată, plăcută ... așa că nu contează de unde vine, dacă e vorba despre o sărbătoare a dragostei, eu zic să o sărbătorim fără rezerve și prejudecăți. 

Iar dacă nu sunteți într-o relație, îmbrăcați ceva special, purtați neapărat roșu și ieșiți în oraș cu cea mai bună prietena, nu știu, dar e ceva magic in aer, vă spun ... :)



V-am pupat!!! 



VintageLook



6 comentarii:

  1. Deosebite modele, nimic de zis! ♥
    Şi eu am fel şi fel de cutii, unele destinate clar depozitării celor mai dragi accesorii, bijuterii, iar pe lângă ele, în urmă cu mai bine de un anişor mi-am luat o husă absolut încântătoare, sub forma unei rochiţe ce stă pe un umeraş, arată tare bine. Ea vine cu două feţe, pe-o parte e compartimentată cu buzunărele pentru cerceluşi, brăţărele, iar pe cealaltă parte pot agăţa coliere, îndeosebi cele purtate de zi cu zi. Pe cele mai deosebite le ţin în cutii. La vremea aceea am dat nici 50 lei pe ea, plus transport gratuit, o veritabilă afacere ♥.
    Simo, te pup cu drag. Să te bucuri de-un weekend superb, plin de momente magice alături de cel iubit! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, incerc sa-mi imaginez suportul-rochita, cred ca este ceva special, nu am mai vazut asa ceva, cred ca e foarte interesant si arata si foarte bine pe masuta de toaleta! :)
      Un weekend frumos iti doresc si eu, draga mea si numai bine!

      Ștergere
  2. Si eu vreau sa imi iau o cutie mai mare de bijuterii ca sa le pot pune pe toate la un loc, desi cred ca mi-ar trebui vreo doua :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu le am intr-o cutie, amalgam de culori, marimi si modele. Suportul rochita arata in genul asta: http://www.directorproduse.ro/images/40/04//3247897/3247897.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi, Racoaice sensibile, adevarate detectoare ale emotiilor, cum sa nu simtim asta...Pe mine m-a impresionat, deplasandu-ma cu masina (eu conduceam) un cuplu de varsta a doua - oameni simpli, obisnuiti...dar felul in care se tineau de mana si uniunea care era acolo!!!

    Sunt dezordonata si eu cu depozitarea bijuteriilor; nici eu nu inteleg cum de (inca) le gasesc; merg instinctiv catre locul fiecareia! :))

    Diuca mea are o cutie de bijuterii maricica, din lemn, roz, cu elemente decorative pastelate (flori, fluturi) unde si le tine frumos aranjate! Doamne ajuta! :D

    Sa fii iubita si pretuita, draga prietena!
    Te pupacesc!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoase, una mai specială ca alta...Trebuie să recunosc, eu îmi țin bijuteriile in cutiuțe de carton, mai vechi sau mai noi, nu am ceva special pentru ele, dar mi-aș dori.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!