"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 5 februarie 2014

Postare fără titlu ...

         Nu știu dacă știți, dar una dintre cele mai citite postări de pe blogul meu este o rețeță de chec, mai exact aceasta (click).

         Mi se pare destul de amuzant, dat fiind faptul că nu sunt o bucătăreasă strălucită, am o listă foarte redusă de rețete pe care știu să le prepar și mi se pare că le repet la nesfârșit, iar în ceea ce privește deserturile, ei bine, checul acesta este singurul pe care știu să-l fac, adică singura mea prăjitură care iese bine. E drept, chiar iese bine de fiecare dată, dar totuși, mi-am dat silința să scriu atâtea articole de beauty și m-am documentat serios și am muncit la poze și text, ca până la urmă în top 5 cele mai citite postări, pe locul 4 să apară această rețetă de chec. :))) 

          Și cu checul acesta a fost mare bătaie de cap, l-am făcut de cel puțin 5 ori până să îl nimeresc exact așa cum îmi place mie - fooooarte pufos și nu exagerat de dulce. Până la urmă am găsit cana perfectă după care fac măsurătorile (rețeta prespune o cană și jumătate de zahar, respectiv făină), asta după ce le-am rotit pe toate pe care le-am găsit prin casă. 

           Anul trecut am încercat o rețetă pe care am văzut-o la Federova, ceva cu crema Ole parcă. Pfff, ce bine arata în pozele sale!! Din păcate la mine nu a ieșit așa. Pe lăngă faptul că mi s-a tăiat glazura de ciocolată și chiar nu înțeleg unde am greșit, nu a crescut așa de frumos precum în pozele Federovei. Dar la gust, vă spun, e o prajitură absolut delicioasă. A savurat-o toată familia și intuiesc că toți au fost sinceri cu mine :P Mi-am propus ca anul acesta să o repet până îmi iese perfect, e prea bună! 

Până la urmă am reușit să o găsesc pe blogul Federovei - aici (click). Chiar o recomand dacă nu ați încercat-o!!!

             În altă ordine de idei, acum mă puteți găsi și pe instagram, sunt @vintagelooksimona, și încerc să postez măcar în fiecare zi. Nu-mi iese tot timpul, dar mă străduiesc! :)



Ce rețetă minune de desert aveți voi? Mă refer la una ușoară și delicioasă!


Vă pup, să aveți parte de o zi minunată! :) 



VintageLook


36 de comentarii:

  1. Ce simpatica esti! :)
    Si mie-mi plac retetele rapide si simple si vreau neaparat sa incerc si reteta ta.
    Sunt mare fan Laura Sava, gasesc mereu retete rapide si delicioase pe blogul ei.
    Pupici si spor. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bafta mare, sper sa-ti iasa reteta mea, pentru cele mai pricepute ar trebui sa iasa perfect din prima :P
      Cred ca am si eu o reteta de la Laura Sava prin caietul meu, trebuie sa o mai studiez din cand in cand, merci de sugestie! :P
      Pup si eu!

      Ștergere
  2. Si mie imi place sa fac chec, doar ca imi place sa incerc si sa experimentez retete ca am ajuns sa-l fac mai rar decat vreau :) Interesanta si prajitura Federovei, am salvat-o ca sa o fac si eu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, daca as fi si eu macar pe jumatate la fel de priceputa in bucatarie cum esti tu, as face si eu chec foarte rar, desi chiar imi place mult :P
      tie o sa-ti iasa perfect reteta Federovei, poate o pui si pe blog, ca sa ma oftic si mai tare ca mie nu mi-a iesit :P

      Ștergere
  3. mmm,imi plac checurile :)) le fac de mic copil si mereu mi-au iesit foarte mari si pufoase :))
    dar nu numai :D imi place in general sa gasesc fel si fel de retete delicioase :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am incercat sa le fac de foarte mult timp, de prin clasa 8 cred, dar nu mi-au reusit pana acum :P
      Sa inteleg ca esti priceputa la dulciuri :P Felicitarile mele!!! :)

      Ștergere
  4. :))) Suntem in aceeasi barca! Din toate punctele de vedere! Acelasi talent culinar, aceeasi situatie in privinta unei prajituri si a topului cu pricina!

    O prajitura care mie imi pare usoara (usor de preparat, usor de mancat - in sensul ca e racoritoare si apreciata oricand!) e prajitura cu Fanta! Daca vrei, iti trimit reteta! :) Voi merge la Fede sa vad cum sta treaba! :D

    Te pupacesc, ca de la cofetareasa la cofetareasa! Hihiii!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilda, draga, de ce imi inchipuiam eu despre tine ca esti as in bucatarie? Pfff, imi imaginam ca stii sa gatesti tot felul de delicii :D
      Sa inteleg ca si la tine pe blog bucataria e la mare cautare?!
      Pai, ce atatea farduri, dulciurile sunt mai de pret :P

      Draga mea, te astept cu prajitura cu Fanta, daca zici ca e usoara poate, poate am o sansa si eu. :P
      Acum mi s-a pus pata pe o negresa, desi eu nu ma dau in vant dupa prajiturile cu ciocolata, dar arata prea bine in poze :P

      Pup si eu, frumoasa cofetareasa!! :D

      Ștergere
    2. Phiii, ce fel de as in bucatarie e acela care n-a facut niciodata sarmale, n-a framantat aluat, intra in bucatarie din an in Pasti?! :))) Nuu, draga mea Simo, sunt unele retete pe care stiu sa le fac si...atat! :) Cred ca daca as fi dezvoltat, puteam avea potential! Dar...:P

      Da, reteta de prajitura cu gen, nuca si glazura de ciocolata are vizualizari de mi se maresc ochii cat cepele cand vad! :))) Cred ca ar trebui sa ne reorientam!

      Iti voi trimite prin mail reteta de prajitura cu Fanta!
      Mmm, mi-ai amintit de o amandina super ciocolatoasa a mamei! Iuuhhh, am apa-n gura!

      Pup, puuup! :)

      Ștergere
  5. Hi Simona! Oh yum, you have been so good with it! Looking delicious! Would love a piece!:) Kisses and hugs my dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt expertă în clătite și mai nou și în gogoși. :)) Bine, la aspect încă mai am de lucrat, dar la gust îmi ies foarte bune. Prăjituri în adevăratul sens al cuvântului n-am încercat (doar torturi cu blat cumpărat), dar am o listă luuungă cu prăjituri de experimentat... pentru anul ăsta.
    La capitolul rețete stau cam la fel, dar am progresat mai mult de la începutul anului.

    Chiar vreau să-ți încerc rețeta de chec... sper să reușesc cât mai curând.
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gogosi nu am incercat niciodata, clatitele imi ies ok, nu stralucit, dar mi se pare asa plictisitor sa fac clatite, desi sa stii ca imi plac aproape la fel de mult precum checul. :P Mai ales cu gem acrisor! :D
      Retete am si eu destul de multe, dar degeaba daca nu vor sa iasa :P

      Felicitari pentru progres, mai ales ca a trecut doar o luna din anul acesta. Sa ne arati si nou ceva prajiturele simple, ce zici?

      Bafta la reteta mea, eu nu o mai fac decat cu visine, e delicioasa!
      puuup!!

      Ștergere
    2. Mie mi se par gogoșile chiar mai simplu de făcut decât clătitele, în sensul că durează mai puțin. Mă refer la cele simple. Am încercat și cu umplutură, dar alea sunt prea migăloase, mai bine simple. :)) E cam plictisitor la clătite, într-adevăr, dar sunt buneee. Mie îmi plac în toate combinațiile. :D Chiar acum mă pregătesc să mai bag o tură, l-a apucat pe-al meu poftele. :))

      Mulțumesc! Eh, nu am învățat să fac ceva prea deosebit, nici n-am avut prea mult timp pentru asta, dar pentru cât de afonă eram în bucătărie înainte.. e ceva. Când o să reușesc să fac ceva care să și arate bine... promit că le și arăt. :D

      Pupici :*

      Ștergere
  7. si mie mi se intampla ceva similar: fac postari pe fuga si am trafic mare. daca ma documentez si ma agit, traficul scade :)))).

    oricum, checul ala e yummy, nu ma mir ca ai atatea vizualizari :)). tre' sa-l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intr-adevar, se intampla si asta, mai am inca o postare in top 10 la care nu ma asteptam sub nicio forma, e adevertorial chiar!

      Sper sa-ti iasa checul meu, chiar e simplu si cu putin ingrediente, am cautat reteta ideala zic eu si am ramas la aceasta pentru ca ma satisface din toate punctele de vedere!

      Ștergere
  8. arata tare bine checul! cred ca e si foarte bun! eu tot o reteta de chec, dar cu fructe confiate, o stapanesc cel mai bine. si, bine, ma mai prostesc din cand in cand, am zis ca o sa fac zilele astea turta dulce, ca am o reteta de la o colega. sa vedem cum iese!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, cu fructe confiate nu m-am gandit niciodata sa incerc. Eu pe cel din reteta il fac cu visine in prezent, mi se pare asa de echilibrat la gust.
      Turta dulce facea mama cand eram mica, avea o reteta foarte faina, ca tot mi-ai adus aminte. Ar trebui sa o intreb daca o mai are, chiar imi place mult turta dulce.
      Sa ne spui daca iti iese, poate o postezi pe blog!
      Bafta mare!! :)

      Ștergere
  9. Sunt convinsă că e un adevărat deliciu! Nu pot decât să-ţi apreciez îndemânarea şi priceperea, dar şi reţeta delicioasă ♥.
    Pupici cu drag, seară frumoasă ca tine! ♥

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am trafic mare la postarea cu vopsitul sprancenelor, postare care e varza, fara diacritice (asta nu e asa important dar m-a prin pe mine flama cu ele) si nu imi place deloc cum e scrisa, formulata. Mereu zic ca o modific si niciodata nu reusesc.
    Legat de chec, mami e experta. Face cele mai bune checuri si nu numai. Din fericire, imi ies si mie bune dar nu la fel de bune zice al meu :)).
    Reteta cu prajitura facuta de mine e extrem de simpla si chiar am luat ingredientele ca sa o fac in weekend de data asta cu ciocolata cu alune. Cred ca o sa fie mai interesanta glazura asa.
    Mi s-a intamplat si mie sa nu imi creasca. Ca sa nu mai ai surprize: dupa ce bati ouale, pune IN PLOAIE, putin cate putin doar un plic de Creme Ole de ciocolata si nu folosi mixerul ci o lingura amestecand usor de jos in sus. Sper sa-ti iasa :P.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, am vazut ca postarea ta cu sprancene e in top :)) Pai, uite ca nu stii de unde sare iepurele. :P Si pe mine m-a apucat obsesia cu diactriticele, asa ca te inteleg :P

      Merci mult pentru sugestii, chiar o sa incerc cum spui tu, eu am folosit mixerul pe tot parcursul. Sper sa-mi iasa, cumva tot ii dau eu de cap :P
      Te pup, draga mea!!

      Ștergere
  11. In ultimul timp si eu am inceput sa incerc tot felul de retete noi cu linte, naut, avocado, seminte de in, de chia, de dovleac, pentru ca as vrea sa mananc sanatos. Recunosc insa ca nu m-as incumeta sa fac niciodata cozonac sau chec, mai ales cand Boromirul e peste drum :). La mine important e gustul, nu aspectul si pot spune ca pare gustos checul tau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar am vazut la tine pe blog ca ai inceput sa postezi retete sanatoase. Bravo, draga mea, tine-o tot asa. Si mie mi-ar placea sa-mi mai diversific putin obiceiurile de a gati :P
      Cu cozonacul nu ma bag nici eu, oricum nici nu-mi place, mai bine fac paine, aia macar imi iese bine :P
      Te pup draga mea, merci de vizita!

      Ștergere
  12. Si eu de la un timp experimentez in bucatarie,si culmea e ca imi si iese :)) Bun,nu ma aventurez la chestii complicate . Cele mai usoare mi se par clatitele,pancakes(cand nu am chef de intors atat la clatite ) ,briose,chec,mai nou am facut biscuiti,si o tarta cu fructe de padure(congelate) si gelatina :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pancakes nu am facut niciodata, dar am incercat biscuiti, dar mi-au iesit prea tari si tarta de mai multe ori, dar nu mi-a iesit niciodata bine. :( Precum spuneam nu prea am succes la deserturi, nu stiu care e faza :(

      Ștergere
  13. Eu nu ma prea dau in vant dupa checuri, chit ca e primul dulce pe care am invatat sa il fac, pe la vreo 8 ani :) Sa ma fi vazut ce mai bateam la spuma cu telul :)). In schimb prajitura lui Fede e super pe gustul meu, plina de crema si de calorii :p
    Daca nu prea iti place sa bucataresti, iti dau eu o reteta super simpla de briose, uite aici http://www.teoskitchen.ro/2008/05/chocolate-chip-muffins.html. Eu o fac cu fiu-meu (mai mult el, de fapt) de cel putin 2 ori pe luna, dar pun mult mai putin zahar. Secretul e sa amesteci foarte putin ingredientele, mai mult asa in joaca, si sa ai o cacao buna, buna (eu aveam una de pe iherb, care din pacate nu se mai fabrica, acum caut alternative bio, ca nu m-a multumit nimic din comert) si ies super bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine arata brioseleeee, super!! Si intr-adevar pare super usor de facut. Deci chiar merita incercata reteta asta, in weekend merg sa-mi cumpar tava din silicon, am una de briose din teflon, dar e prea mica. Am sperante ca o sa-mi iasa.
      Uite asa am adunat cateva retete usurele, bafta sa am numai! :P

      Merci frumos draga mea! pup!!


      P.S Nu stiam ca ai copil, chiar nici nu mi-a trecut prin minte! :P Nu ma intreba de ce, hihi! Numai bine amandurora!! :)

      Ștergere
    2. Hi hi, inseamna ca par mai tanara din vorbe :p. Mda, are 6 ani deja, uneori nici mie nu imi vine sa cred...

      Ștergere
  14. Wow, da, e si mai mare decat credeam eu :P Inseamna ca esti o mamica tanara, ce poate fi mai frumos! :)
    Sa fiti sanatosi amandoi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Iubesc chec-urile <3 Adica nu am mancat niciodata unul care sa nu imi place :))
    O sa incerc si reteta ta :D
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu am mai facut/mancat chec de ... multi ani, chiar nu-mi amintesc, dar nici prea dor nu-mi este, nu era chiar dulcele meu preferat. Prefer scoarta-de-nuca, un fel de chec cu multa nuca tocata.
    Ca reteta simpla, crema de zahar ars, dar s-ar putea sa ti se para prea dulce;
    Prefer cozonacul, dar asa, cu pretentii, adica cu oua proaspete de la gaini proprii (momentan in concediu hibernal ;)
    Pofta buna la orice gatiti si o saptamana grozava!

    RăspundețiȘtergere
  17. Checul tau e pe lista Simona, de cand tot zic ca il fac ..dar weekend-ul care vine nu mai scapa! Arata prea bine ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Bine ai venit în lumea fetelor nepricepute în bucătărie, unde eu sunt șefă.Nu cred că aș reuși nici măcar acest chec delicios să îl prepar cum ar trebui.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!