"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 13 februarie 2014

Machiaj de Valentine's Day - propunerea mea

CAT EYES ȘI BUZE ROȘII DE VALENTINE'S DAY

          Pentru că v-au plăcut foarte mult propunerile mele pentru machiajul de Crăciun și cel de Revelion, de anul trecut, împreună cu aoro.ro ne-am gândit să repetăm experiența și pentru Ziua Îndrăgostiților, așa că dacă nu v-ați hotărât încă ce machiaj veți purta mâine, eu vin cu o sugestie foarte drăguță, dar și foarte simplu de executat - cat eyes pentru machiajul ochilor completat cu un roșu intens pentru fetele îndrăznețe. Deși poate sună clișeistic, eu nu am putut gândi acest machiaj fără un strop de roșu, nu pot să văd o sărbătoare a iubirii fără a ne manifesta prin roșu - o culoare cu o simbolistică atât de profundă. 

         Pentru machiajul ochilor veți avea nevoie de puține produse - în primul rând de un primer bun, dat fiind faptul că vom lucra cu tuș și pe pleoapa inferioară, un creion negru nu foarte cremos, trei farduri pentru ochi: negru, maro și un bej pentru arcadă, eyeliner și rimel, ambele negre. Nu am pus gene false pentru că știu că cele mai multe dintre voi nu purtați așa ceva.
          Precizez încă de la început, că această variantă este una foarte simplistă, pentru un efect wow, acest machiaj poate deveni unul foarte elaborat, însă eu vă arăt varianta mea foarte ușor de executat, pe care o port foarte des de altfel. 

1
Pentru că nu vom lucra cu mult fard de pleoape, putem începe cu pregătirea tenului - eu am folosit fondul de ten Double Wear nuanța Rattan, pudra MAC NC 30 și bronzerul meu preferat de la L'Oreal. Pentru că am ales ruj roșu pentru buze, nu am folosit blush. 
Pentru pleoape vom începe cu aplicarea primerului atât pe pleoapa superioară, cât și pe cea inferioară, necesar fixării machiajului. 
Pasul doi presupune aplicarea unui creion negru începând cu pleoapa inferioară, pe care îl urcăm până aproape de pliu sau mai jos, în funcție de cât de ascendentă dorim să fie linia și direcția în sine a machiajului. 
Cum spuneam și mai sus, creionul nu trebuie să fie unul foarte cremos, pentru a nu se întinde în cazul în care direcția liniei nu a ieșit exact așa cum vă doriți și trebuie să mai faceți ajustări. Folosim același creion și pe pleoapa superioară și unim linia propaspăt trasată cu prima. Astfel am creat șablonul pe care vom lucra mai departe. 
2                                                                3

În pasul următor vom fixa linia creionului cu fard negru cu ajutorul unei pensule plate. Eu am mai prelungit puțin lina creionului cu acest fard. Rezultatul va arăta ca în poza nr. 3

4                                                                     5
Cu ajutorul unei pensule similare, vom aplica fardul maro. El are rostul de a estompa foarte ușor marginile fardului negru și a formei create anterior. După ce am terminat și acest pas, urmează aplicarea eyelinerului. Eu am ales un tuș lichid de pleoape, însă puteți alege la fel de bine și unul gel pentru un aspect mat. Tușul este ușor de aplicat în acest moment datorită șablonului deja creat, iar micile imperfecțiuni nu vor mai fi atât de bine vizibile datorită liniei de fard întunecat de la baza genelor. 
Aplicați fardul bej pe arcadă pentru mai multă luminozitate. Eu am ales unul mat. Iar apoi rimel în mai multe straturi atât pe genele superioare cât și pe cele inferioare. 

La final machiajul ochilor va arată așa:


Sfat: dacă ochii voștri sunt mici sau mai apropiați de linia nasului, nu conturați pleoapele cu tuș și spre interiorul ochilor, ci lăsați acel spațiu liber pentru a crea iluzia de spațiu mai larg și o distanța mai mare între ochi. 

Pentru buze eu am ales un ruj roșu intens, însă puteți opta pentru orice altă culoare vă doriți sau cea care vă avantajează cel mai bine. 

Recomand o coafură cu părul prins pentru acest look, de preferat într-o coadă de cal, atent sudiată prin fixare cu ceară de păr, fără fire rebele. 


Propunere produse pentru machiajul meu - aoro.ro



Așadar aceasta este propunerea mea pentru machiajul de Valentin's Day, sunt curioasă dacă vi s-a părut a fi un machiaj simplu. Scopul meu a fost acela de a vă arăta un machiaj rapid și ușor de executat, cu produse cât mai puține. 

Voi ce veți alege pentru machiajul de mâine?

Să fiți iubite!!


VintageLook

28 de comentarii:

  1. Explicatii clare, detaliate si cu siguranta utile pentru multe fete. Rezultatul minunat! Sa fii iubita si tu! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. I can never decide what I like most:
    The intriguing sensuality and irresistible beauty of your make-up posts ?
    Or the feminine elegance and discreet sexiness of your outfit posts ?
    Thank you for the sweetest dilemmas, Simona; and let this be my Valentine letter to you.
    Love and kisses.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte frumos rujul tau!Imi place ca este intens si buzele par foarte pline si senzuale.Si eu prefer de obicei doar o tusa fina la ochi si un ruj putin mai intens decat un machiaj elaborat.Cred ca simplitatea atrage mai mult dar este si cu mult mai frumoasa :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos si precis machiajul ochilor. Ce creion ai folosit? Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Olivia, ma bucur ca-ti place!
      Creionul meu este unul mai putin intens (cum spuneam si in postare) din paleta Tarte Cosmetics. Din punctul meu de vedere este important sa nu fie prea cremos, e mai usor de lucrat cu el si se poate sterge mai usor daca se greseste directia liniei. :)

      Ștergere
    2. Pai de-aia te intrebam, ca prefer creioanele mai putin cremoase si cam greu le gasesc. Multumesc de raspuns si Happy Valentine's Day!:*

      Ștergere
    3. Hihi, eu de obicei nu gasesc cremoase :P Din astea mai tari am tot gasit si am aruncat o gramda. Am avut cateva Ada care erau tari, dar nu toate sunt asa, acum am doua negru intens si destul de cremoase.
      Eu zic sa cauti din astea mai ieftine :P

      Ștergere
  5. Un machiaj simplu,cu un rezultat frumos si care nu iti fura mult timp pentru al realiza:)
    Imi place!!!<3
    Eu o sa aleg un machiaj pin-up(un gri prafuit +eyeliner+ruj rosu /visiniu:p ) la fel de simplu ca al tau:p

    RăspundețiȘtergere
  6. Machiajul e de efect si pare simplu de realizat, dar eu n-am sa reusesc niciodata sa-mi fac niste codite atat de frumoase la ochi! :( Imi place foarte mult propunerea ta, e un machiaj senzual!

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow Simona, is so eyecatching, sultry and feminine, love it a lot! Perfect for Valentines! And you just look beautiful dear! Many kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  8. In sfarsit un machiaj de sf Valentin fara roz ;)) Me gusta! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Superb! Îmi place cum explici fiecare mic detaliu.
    Mie mi-ai făcut „poftă”, nu știu dacă mâine.. dar zilele viitoare sigur pun în practică. :D
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow! Parca ai ochi de felina! I love it!!!♥

    RăspundețiȘtergere
  11. Waw! Ochii tai sunt superbi! Machiajul ti se potriveste de minune. Acum inteleg: trebuie mai intai sa conturez ochii cu ajutorul unui creion si abia apoi sa aplic tusul pentru a desavarsii machiajul. Astfel se explica de ce nu am reusit pana acum sa fac un contur de ochi fara imperfectiuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Bianca, ma bucur ca-ti place! :)
      Treaba asta cu creionul este o metoda mult mai simpla, de obicei eu procedez astfel, indiferent daca imi conturez ochii doar pe pleoapa superioara sau pe ambele, e mai usor de aplicat tusul dupa aceea cand ai deja o directie si nici nu se observa atat de bine micile imperfectiuni... :P

      Ștergere
    2. Da, tocmai! Articolul tau m-a ajutat sa inteleg cum aplic tusul astfel incat sa evit imperfectiunile! Acum, tot ceea ce trebuie sa fac este sa exersez :)!

      Ștergere
  12. dupa mult timp, gasesc si eu o explicatie pertinenta pentru conturarea ochilor :D yey!! deci e posibil sa folosesc si eu tus :X multumesc! cred ca asa voi reusi si eu :p

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte frumos machiajul. Imi place cum iti scoate ochisorii in evidenta.. :D
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte finuţ şi elegant! ♥
    Să te bucuri de-o zi superbă, aşa cum o meriţi atât tu, cât şi cel drag sufletului tău ♥.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos explicat, draga mea machiajul astfel aplicat a oferit profunzime, superb si simplu,,, simplu si superb! :)
    Eu nu am trasat niciodata cu fard peste creion, nu pentru ca nu am mai auzit, pe moment uit complet. ;))

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata super. Eu de obicei folosesc contur doar pe pleoapa mobila dar sigur o sa incerc ca si tine pentru ca ti-a iesit perfect. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  17. multe zile frumoase, draga mea!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Un machiaj așa cum multe ne dorim pentru această zi specială.Desigur, mi se pare de neconceput să lipsească rujul roșu.Să fii iubită!

    RăspundețiȘtergere
  19. nu, roșu e perfect pentru această zi!
    iar tu ești minunată!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Ai detaliat si ai explicat atat de frumos incat acum m-as apuca de treaba daca fata mea nu si-ar cere dreptul la a respira o zi! :) Am notat pe a mea to do list!

    Tu arati fantastic! Sunt sigura ca al tau Valentine e indragostit pana peste urechi si s-a pierdut in ochii tai! :)

    Pupicei, draga mea Simo!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi place mult machiajul realizat de tine,iti sta foarte bine.Ai ochii superbi!<3 Tutorialul si fiecare detaliu dat despre realizarea acestui machiaj ,cu siguranta, imi va fi de folos :*

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!