"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 27 februarie 2014

Garnier Essentials - lapte demachiant pentru ten sensibil

Peste două luni blogul meu împlinește 3 ani de activitate și mi-am dat seama că niciodată în această perioadă de timp nu v-am vorbit despre un anumit produs, unul pe care îl folosesc în fiecare zi fără excepție și o fac în același mod de vreo 7-8 ani de zile. Este vorba despre procesul de demachiere al ochilor și despre produsul pe care il folosesc în acest sens, mai exact laptele demachiant Essentials de la Garnier.



De aproape un an de zile sunt fidelă variantei pentru ten sensibil, cea care face și obiectul prezentării de astazi. Nu știu când a fost lansată această variantă, dar eu am început să o folosesc imediat ce am sesizat-o la raft. Prima variantă pe care am cumparat-o acum mulți ani, a fost cea cu ambalaj roz (cu extract de trandafiri), pentru ten uscat, asta pentru că vă spuneam în repetate rânduri că m-am confruntat o lungă perioadă de timp, cu multiple probleme de uscare a pielii și întreaga mea gamă de îngrijire a tenului cuprindea numai produse destinate acestei probleme si tip de piele.

La un moment dat nu am mai găsit varianta roz și am preferat să o aleg pe cea verde, (asta ca să nu schimb marca), cu extract din struguri, pentru ten normal și gras. Pentru că nu am sesizat nicio diferență între cele două, am continuat să le folosesc la întâmplare până am dat de varianta albastră, cea destinată tenului sensibil – fără parfum – fără alcool – fără coloranți.
Am vorbit succint despre toate cele trei variante, pentru că după luni și ani de folosire, cele trei produse mi se par a fi foarte apropiate în ceea ce privește textura și eficiența. Nu am fost curioasă să fac o comparație între ele în ceea ce privește lista de ingrediente, recunosc că am fost superficială în decizie când am ales să mă opresc la varianta aceasta, însă reclama de pe fața produsului m-a convins.
Ca să fiu sinceră nici de-a lungul acestor ani nu am fost curioasă să consult lista de ingrediente, asta pentru că eficiența produsului m-a convins de foarte mult timp, că acest lapte demachiant corespunde perfect nevoilor mele.
Primul lucru pe care il caut la un lapte demachiant, se refera la absența senzației de usturime a ochilor. Am schimbat multe astfel de produse, până când am gasit Essentials, care nu îmi provoacă niciun disconfort la demachierea ochilor. Al doilea criteriu în evaluarea sa, a fost, în mod evident, eficiența. Reușesc să îmi demachiez ochii într-un mod absolut perfect folosind acest produs, iar dimineața, la a doua demachiere, foarte, foarte rar, mai surprind pe discheta o urma vagă de fard, iar asta se întâmplă când fac demachierea de seară într-un mod superficial. Nu obișniesc să port rimel waterproof, însă am folosit numeroase tușuri de pleoape rezistente la transfer, care însă nu mi-au pus probleme la demachiere niciodată de când folosesc acest produs.  Practic nu a existat niciun produs care sa imi puna probleme la demachiere de cand folosesc acest lapte demachiant. 



Nu lasă pielea lipicioasă sau uleioasă dupa demachiere și, așa cum și promite pe etichetă, nu are niciun fel de miros. 
Mai demult obișnuiam să îl folosesc și pe restul tenului înainte de pasul spalării, însă de când am descoperit apa micelară sar peste acest pas, pentru că nu îmi place în mod deosebit să pun pe față un produs de tip cremă pentru curățare. Așa că după demachierea ochilor cu laptele demachiant Essentials, folosesc apa micelară Garnier (mai nou – review în curând) pe restul feței și a gâtului. În mod normal urmeaza spălarea tenului, însă recunosc că mai sar peste acest pas uneori. 
Și dacă mă intrebați de ce nu folosesc apa micelară (sau produse bifazice) pentru demachierea ochilor, aflați că tehnica mea de demachiere nu permite folosirea produselor lichide pentru acest proces, singura metodă și produs cu adevărat eficient pentru mine a rămas laptele demachiat


În concluzie acest produs este exact ceea ce caut eu de la un lapte demachiant și nu intenționez să îl înlocuiesc cu altceva (deși, din plictiseală mai aveam idei de genul mai demult), de fapt cred că aș suferi cumplit dacă ar fi retras cumva de pe piață.

Voi ce folosiți pentru demachierea ochilor?


VintageLook

16 comentarii:

  1. Mie imi place mai mult solutia micelara de la Garnier :D Nu prea imi place sa folosesc lapte demachiant pentru ochi, mi se pare ca ma ustura ochii de la el :)) te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu il am pe cel verde (am toata gama, de fapt) si sunt multumita de el! Sa ne spui si parerea ta despre lotiunea lor micelara!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am avut mereu o oroare de laptele demachiant pentru demachierea ochilor, n-am idee din ce motiv. Așa că sunt fan declarat pentru demachiantul bifazic. :D Însă pentru ten folosesc lapte demachiant, o să-l iau în considerare pe viitor.
    Cu gelurile de curățare de la Garnier m-am înțeles mereu extrem de bine, recent am început din nou să folosesc gel de curățare de la ei și momentan mi se pare perfect! :D
    Micelarele pe mine nu m-au convins încă dar aștept cu nerăbdare părerea ta despre aceasta. Poate o să-i dau și ei o șansă cândva.
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  4. la capitolul demachierea ochilor, eu ma impac bine cu demachiantul 3 in 1 de la Avon.mai nou il folosesc pe cel pt ten gras (verde), dar ma inteleg bine cu ambele

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu daca am avut vreodata un demachiant Garnier, poate doar o data. In general nu sunt foarte fidela unui anumit produs, mereu imi face cate ceva cu ochiul, acum folosesc lotiunea micelara Bioderma.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am folosit bifazice pentru ochi de cand ma stiu, am inceput cu cele din cataloagele avon/oriflame (in liceu), au urmat farmec, balea, nivea, sephora, chiar si un blanchette, marca kaufland, cam tot ce mi-a cazut in mana :). Laptele asta demachiant il am si eu in baie, il folosesc pt ten, chiar imi place mult, dar uite, in seara asta, o sa il folosesc si la ochi, daca zici ca e asa bun :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Incerc sa-mi amintesc daca am folosit acest lapte demachiant vreodata...mai degraba nu! Sunt fidela laptelui Bioten de ani buni (asemeni tie cu Garnier); pentru zona ochilor, nu am mai lasat demachiantul expres pentru ochi de la YR; in completarea acestora, lotiunea micelara! Cand voi termina ceea ce am la Miss Bioderma, incerc micelara Garnier!

    Te imbratisez cu mult drag, Simo!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am inteles bine cu toate produsele de la Garnier pentru ingrijirea tenului. Sunt curioasa cum este si acesta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu il folosesc de foarte mult timp. Nu am curajul sa incerc altceva pentru ca am avut aceeasi problema, ma usturau ochii foarte tare de la alte demachiante. Foloseam unul de la Oriflame inainte, era foarte asemanator, dar nu se mai fabrica. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu ca demachiant pentru ochi folosesc uleiul de măsline. Demachiază chiar şi rimmelul waterproof plus că regenerează genele.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am terminat de curand lotiunea tonica din aceeasi gama si mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. L-am avut si eu si mi-a placut dar am trecut la altceva si parca nu mai gasesc un demachiant bun pentru ochi, dar trebuie sa-l incerc pe cel pentru ochi sensibili parca in ultima vreme s-au sensibilizat mult :)

    RăspundețiȘtergere
  13. L-am folosit si eu acum multi ani, prin facultate, impreuna cu crema Total fresh sau cam asa ceva. De la un timp nu mai suport laptele demachiant, mi se pare aiurea textura pe ten. In schimb, abia astept sa cumpar lotiunea micelara de la tine din foto :D Pupici! Sa ai o primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Garnierul este singurul demachiant care nu mi a dat senzatia de usturime la demachiatul ochilor. Imi lipseste destul de mult si este pe lista la de adus de acasa :)
    Acum folosesc la demachiere Cleanser de la Paula's Choice!

    RăspundețiȘtergere
  15. L-am folosit și a fost ok, acum am trecut la soluție micelară, sau câteodată folosesc și în zona ochilor, demachiantul pentru ten, dacă nu am nici o problemă cu el.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am un demachiant bifazic de la Garnier, e excelent, mi se pare mai "effective" decat Nivea si acela ieftin de la DM. Aici oricum nu am DM, si se pare ca nici apa micelara nu e pe rafturile magazinelor finlandeze, dar demachiantul va intra la mine in cos de fiecare data cand voi ramane fara.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!