"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 26 ianuarie 2014

Șampon și balsam de păr Marien Profesional

Cred că ați observat încă de anul trecut că site-ul meu preferat în materie de produse pentru îngrijirea părului – Triodeluxe, și-a schimbat înfățișarea și și-a îmbogățit gama de produse cu branduri noi atât pentru îngrijirea părului cât și pentru corp și față.

Din cadrul acestor produse am primit și eu pentru testare mai întâi doua creme de corp parfumate, despre care v-am vorbit aici  și mai apoi, gama cu ulei de argan formată din șampon și balsam de păr – Marien Profesional, produse de Casa Cosmetics.
Au trecut mulți ani de când nu am mai folosit balsam pentru părul meu, considerând că masca de păr are o acțiune mult mai putenică și răspunde mult mai bine nevoilor părului meu, dar am acceptat cu maximă curiozitate propunerea celor de la Triodeluxe, la urma urmei o schimbare este oricând binevenită.
Așadar am primit doua flacoane mari de 500 ml fiecare (șampon și balsam) prevăzute cu pompiță. Din prima vreau să spun că recipientul a primit nota 10 din partea mea și probabil îl voi păstra pe cel de șampon pentru urmatoarele produse de acest tip, pentru că niciodată nu mi s-a părut mai simplu de  folosit un șampon de păr până la acesta, datorită pompiței, evident.
Și aceste produse sunt destinate părului degradat și/sau uscat și asta datorita în principal uleiului de argan din compoziție, despre ale cărui calitați în ceea ce privește îngrijirea părului, cred știu toate femeile.
Am avut ocazia să folosesc ulei de argan pentru ten și poate știți că nu m-a dat pe spate experiența, pentru păr l-am utilizat doar de câteva ori și doar pe vârfuri, însă mi-a rămas perfect intipărit în memorie mirosul foarte neplăcut al acestui produs. Vă spun cu mâna pe inimă că m-am bucurat să nu îl regăsesc în cadrul produselor Marien. În schimb am găsit o aromă plăcută, caldă, ceva în genul produselor Dove si Nivea, nu știu exact cum să îl descriu, dar cred că știți mirosul despre care vorbesc.
Șamponul și balsamul de păr Marien au înlocuit pentru câteva luni cele două produse Anian pe care le folosesc de atâta vreme, și anume samponul pentru păr gras și masca roșie reparatoare. Am aplicat în continuare când keratina lichidă, când bifazicul roz. Deci am păstrat practic aceeași rutină de ani de zile.
La început nu m-au impresionat prea tare aceste două produse, îmi simțeam părul cam aspru, ușor încărcat și lipsit de volum. Atunci când mi-am încrețit părul, și pentru asta folosesc o cantitate foarte mare de spumă și fixativ, am simțit că doar balsamul nu face față și a trebuit să aplic și mască de par pentru a-mi descurca perfect părul și de a-i reda suplețea, și asta m-a făcut să-mi dau seama că nu aș putea să stau fără o mască de păr în casă pe bază de siliconi – acestea rămân în continuare produsele mele preferate pentru îngrijirea părului, indiferent de controversele pe care le citesc vis-a-vis de aceștia. Părul meu iubește siliconii și gata! J

Apoi, într-o seară, din lipsă de timp și oboseală, nu am mai folosit niciun alt produs fară limpezire și mă refer aici la bifazic si keratină, și mai mult de atât nici măcar nu m-am mai uscat pe păr, ci m-am culcat cu parul parțial ud. Dimineața am constatat cu surprindere că părul meu își recăpătase suplețea și strălucirea, chiar și fără uscătorul de păr, avea un aspect perfect întins și acea ținută pe care speri să o obții măcar imediat după spălare.
Așadar am concluzionat că această gamă nu suportă asocierea cu cele două produse Anian din colecția mea și cred că este suficient să le folosești singure pentru un maxim de rezultat.
CONSISTENȚĂ BALSAM DE PĂR
Consistența șamponului Marien este una normal, ca a majorității șampoanelor din comerț, nu la fel de concentrată precum a șamponului meu Anian pentru păr gras care este aproape un gel, ceea ce mă obligă să îmi șamponez de două ori parul meu lung pentru o curățare perefectă, însă nu îl îngrașă așa cum îmi era teamă (mă gandeam la uleiul de argan din compoziție), dar nici nu obțin acealeași rezultate ca și cu cel menționat mai sus, motiv pentru care nu voi renunța la el.
Pe parcurs am observat că cele mai bune rezultate le obțin dacă las balsamul să acționeze cca 15 minute pe păr, așa cum procedam mai demult și cu masca. Am renunțat la acest obicei din cauza lipsei de timp, dar în cazul balsamului Marien am observat o îmbunătățirea a aspectului părului, dacă acesta se menține pe păr mai mult decât cele 2 minute recomandate.  
Ambele produse au o valabilitate de 24 de luni de la deschidere. 
 
COMPOZIȚIE BALSAM DE PĂR MARIEN PROFESIONAL


În concluzie eu vă sfătuiesc să încercați produsele Marien fără alte produse complementare, pentru rezultate optime, dar bineînțeles că fiecare păr are propriile sale nevoi, astfel încât formula mea nu este universal valabilă.

Șamponul Marien Profesional se găsește aici, iar balsamul aici



Voi ce produse pentru îngrijirea părului folosiți în prezent?




VintageLook

 NOTA: Insistent vă rog să țineți cont de faptul că această expunere este bazată pe experiența proprie, personală și subiectivă, pe care am avut-o cu aceste produse pe perioada testarii, iar în cazul altui tip de păr, a altor așteptări și a altor factori independenți de mine, este posibil ca reacțiile și impresiile la și despre acest produs să fie diferite! 

12 comentarii:

  1. Ma bucur ca pana la urma ai gasit o modalitate sa ti se potriveasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, intr-un final am reusit sa le adopt nevoilor pielii mele! :)

      Ștergere
  2. Nu am auzit pana acum de brandul asta si nici nu ma asteptam sa se gaseasca pe Triodeluxe.
    pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Recipientul şamponului e de păstrat! ♥
    Pupici, Simo! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intr-adevar, puteam sa ma gandesc la treaba asta cu recipientul si de la un sapun lichid, dar na....nu m-a dus capul! :P

      Ștergere
  4. Eu mi-am comandat o masca de par Macadamia Deep Repair, de-abia astept sa ajunga, am mai avut-o in trecut si mi se pare ca este the best of the best, nimic absolut nu a avut acelasi efect asupra parului meu ca si masca respectiva, pur si simplu iti face parul de matase. Acum folosesc gama Aussie, mi-am dorit demult sa o incerc, dar nu face minuni. Inca am keratina Anian, dar cum intre timp m-am tuns scurt, nu am folosit-o foarte des, insa ma indrept cu pasi repezi spre lungimea unui bob, asa ca in curand va reintra in rutina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oo, ce fain, ma bucur nespus ca ai gasit produsele potrivite parului tau, e mare bataie de cap :P Din pacate nu cunosc niciunul dintre brandurile acestea, dar pe bune ca mi-ar placea sa le incerc :P

      Iti multumesc frumos, Mila, pentru vizita ta! Te pup si iti doresc o noapte linistita! :)

      Ștergere
  5. chiar o sa-ti urmez sfatul! eu folosesc acum Gliss cu uleiuri nutritive, ma impac bine cu el!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum aud pentru prima data despre produsele Marien. Nici eu nu agreez mirosul uleiului de argan si e de apreciat faptul ca acesta nu poate fi detectat!

    Ce folosesc eu? Ia eu fac ce fac demult...Samponul fortifiant cu nuc si rozmarin - Cosmetic Plant si, mai nou, o masca Gliss Schwartzkopf care chiar imi place dar se consuma alarmant de repede. De Kallos m-am plictisit, pe cea de la Complex Apicol (ca si de la Anian) nu m-am mobilizat sa o comand online...

    Multumim pentru review!
    Zile usoare, zile cu spor si energie iti doresc!
    Pupicei, scumpa Simo!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu le-am incercat, am sa notez pe lista, eu caut ceva care sa imi ajute parul care se ingrasa prea repede si sa ii dea volum...

    RăspundețiȘtergere
  8. Suna bine si ma bucur ca ai gasit formula potrivita.
    Am vazut ca sunt dedicate parului degradat; arganul e probabil pentru hranire si reparare si nu cred ca strica nici pentru parul 'normal' :)
    Deocamdata mai am in stoc Anian si sunt multumita de sampon si de balsam.
    Sa le folosesti cu placere in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!