"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 15 ianuarie 2014

Onixul - piatra stăpânirii de sine și a autocontrolului

Etimologic, cuvântul onix provine din grecescul onux și înseamnă gheară sau unghie, iar legenda spune că într-o zi, pus pe șotii, năstrușnicul Cupidon i-a tăiat unghiile zeiței Venus folosindu-se de vârful uneia dintre săgețile sale magice, iar apoi le-a împrăștiat pe pământ, acestea transformându-se în celebrele pietre de onix. Așadar, minunata piatră de onix, atât de frumos valorificată de către bijutieri în montură de argint sau aur, potrivit legendei reprezintă o parte din corpul Zeiței Dragostei menită să dăinuiască veșnic pe pământ.

            Despre piatra de onix se spune că are puterea de a absorbi energia negativă și de a o transforma în energie pozitivă, de a crește capacitatea de concentrare a purtătorului și de a spori vitalitatea fizică și mentală. Datorită puterilor sale, onixul este recomandat a se purta în perioade de dezechilibru emoțional și fizic, mărind încrederea în forțele proprii și ajutând la obținerea autocontrolului în plan emoțional. În antichitate era purtat de către războinici pentru a atrage curajul și puterea zeilor de partea lor.


            Toate aceste lucruri, dar mai ales perfecțiunea pietrii de onix negru m-au determinat să iubesc această piatră și să o prefer în detrimentul alor pietre semiprețioase colorate atunci când vine vorba de inelele din argint în mod special, dar și de alte bijuterii (din argint).

Onixul este o piatră-talisman pentru zodia berbecului, ceea ce face ca bijuteriile care conțin această piatră să devină cadouri ideale pentru cei născuți sub acest semn zodiacal, indiferent dacă este vorba despre o femeie sau un bărbat, pentru că onixul este feminin și masculin în același timp. El ofera protecție celui care o poartă împotriva energiilor negative  conștiente venite din partea altor persoane sau a conflictelor de orice natură. 


Pentru exemplificare am ales acest minunat inel supradimensionat din argint 925 placat cu rodiu și aur. Piatra de onix negru măsoară nu mai puțin de 18*22 mm și este incadrat de doi șerpi din argint placat cu aur, purtând ochi din topaz alb. Este un cadou ideal pentru o doamnă-berbec încăpățânată, așa cum știu eu pe cineva anume, dar nu numai ... J

Inelul face parte din oferta magazinului online BePrecious.ro, care pe langă o gamă foarte variată de bijuterii din argint, comercializează și produse cosmetice de lux, precum și alte cadouri deosebite pentru femei speciale.



Voi considerați bijuteriile din onix un cadou potrivit pentru o femeie?





VintageLook

14 comentarii:

  1. Am si eu o bijuterie cu onix, dar n-am prea purtat-o, am uitat de ea. Acum, ca mi-am amintit, am s-o port. Nu stiu daca sa cred sau nu in "puterile miraculoase" ale acestor pietre ... Poate au ceva energii in ele, care se manifesta atunci cand crezi cu tarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiu cat este de adevarata treaba cu energiile binefacatoare ale acestor cristale, eu am un cuart roz pe care l-am curatat si l-am energizat, dar nu stiu cate beneficii mi-a adus pana acum :P
      Oricum, sunt frumoase si asta conteaza pana la urma si asa cred ca ar trebui alese. :)

      Ștergere
  2. M-ai nimerit la fix aici, am vreo 3 inele cu piatra neagra, una din ele e onix in forma de ... gheara (care are "talentul" sa se agate in toate hainele). Potrivirea pietrelor cu zodiile nu stiu cat de stiintifica e, eu cumpar ce imi place :) Poate nu-mi amintesc eu bine, dar parca n-am vazut foarte multe inele la tine in poze :P Si eu am cam renuntat la ele, mi se pare ca incomodeaza la tastat, pus/scos manusi etc. Dar m-ai pus pe ganduri, poate le scot de la naftalina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, asa este, in ultima vreme am renuntat la inele, dar si la coliere, nu am un motiv anume, dar pur si simplu nu am mai simtit nevoia sa le port asa de des. Inelele mie imi plac doar cele masive, cu pietre mari si ma cam incurca la.. la practic orice as face prin casa :P
      Anul acesta insa mi-am propus sa port mai multe accesorii si am inceput cu colierele, chiar mi-am comandat unul, o sa-l pun pe blog in curand. :P

      Ștergere
  3. nu am nimic cu onix dar ma bucur sa aflu legenda din spatele aceste pietre.. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place, am un inel...nu l-am purtat de mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scoate-l de la naftalina, si eu mi-am propus sa port din nou toate inelele mele supradimensionate si sa ma bucur de ele!:)

      Ștergere
  5. Imi place bogatia de idei a articolului!
    Pentru onix nu am o preferinta deosebita insa nu imi displace!
    Inelul selectat de tine e foarte frumos!!! Dau si eu o raita prin magazinul online... :)

    Draga mea Simo, multi pupici!
    Ilda
    Lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place onixul foarte mult insa in combinatie cu argintul, nu stiu de ce in capul meu cele doua sunt perfecte impreuna :P
      Merci, draga mea, puuup!!

      Ștergere
  6. Hi Simona! Love onyx too, that ring is just gorgeous! Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant! Şi eu sunt berbecuţă ♥.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, nu stiam, pe cuvant ... nu as fi crezut ca esti berbecuta, trebuie sa ai ascendentul intr-o zodie de apa...eu asa cred! :P

      Ștergere
  8. Am si eu un inel cu aceasta piatra, dar nu l-am mai purtat de ceva timp, parca nu mai imi place modelul :P

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!