"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 6 aprilie 2019

Double Wear Stai-in-Place, Estee Lauder - cel mai bun fond de ten încercat de mine (2w2 rattan) - părerea mea, review

13 ianuarie 2014

Iată că am ajuns la postarea pe care am așteptat să o scriu încă de la sfârșitul lui 2011, atunci când m-am îndrăgostit de fondul de ten Double Wear după ce am testat un eșantion pentru varianta Double Wear Light. 
În vara lui 2013 am avut ocazia să încerc respectivul produs și în variantă fullsize, însă spre deosebire de prima dată când l-am folosit, am apreciat că puterea de acoperire este mai mică decât îmi aminteam eu și pentru că tenul meu trecea printr-o perioadă nu tocmai bună, am considerat că aș avea nevoie și de un fond de ten cu o acoperire mai mare, așadar trebuia să încerc și varianta clasică Double Wear Stai-in-Place, adică cel care face obiectul postării de astăzi.



Pe site-ul oficial, Double Wear are nu mai puțin de 56 de nuanțe, motiv pentru care alegerea celei potrivite nu e lucru tocmai ușor, mai ales atunci când faci cumpărături online, deși niciodată nu vei găsi într-un punct de vânzare toate nuanțele disponibile. Ei bine, norocul meu a fost o prietenă din online, care mi-a recomandat și chiar mi-a trimis spre testare nuanța ei preferată 2W2 rattan
Dacă atunci când l-am pus pe față m-a speriat nuanța gălbuie pe care o are, imediat după ce am întins-o pe piele și am văzut cât de bine camuflează petele roșii și zona întunecată din jurul ochilor, dar și cât de bine se armonizează cu pielea gâtului, am zis, gata, acesta este fondul de ten ideal pentru mine. Și de atunci nu am mai renunțat la el nicio secundă.


În ultimele luni l-ați văzut în mai toate machiajele mele, asta pentru că deși mai am multe alte fonduri de ten neconsumate, îmi este greu să mai aleg altceva după ce l-am încercat pe acesta.
Mai întâi de toate, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu prietena mea menționată mai sus, am decis să vă arăt nuanța prin comparație cu alte fonduri de ten cu subton asemănător (galben) și având ca etalon MAC Stuido Fix NC30. În prezent testez și acest fond de ten, grație aceleași prietene și voi veni cu un review cât de curând și pentru el. 

Rattan-ul este mai deschis decât NC30 și consider că este apropiat ca ton de NC25, adică eu sunt mai mult ca sigură că NC25 este nuanța potrivită pentru mine în ceea ce privește fondurile de ten MAC.


Dermablend l-am pus și pe el lângă pentru că review-ul acestuia este unul dintre cele mai citite de pe blogul meu și m-am gândit că poate ajută pe cineva.
                     Revenind la Double Wear, pe lângă nuanța perfectă tenului meu, acest fond de ten m-a impresionat prin puterea medie de acoperire, rezistența impecabilă pe care o are de-a lungul zilei și prin faptul că este rezistent la transfer

Are un finish semi-mat, se poate purta și fără pudră, însă eu aplic întotdeauna pentru o mai bună fixare și un control mai bun al sebumului în zona T. Aș putea spune (dar cumva cu jumătate de gură) că se poate aplica în strat dublu în zonele cu probleme, însă mai puțin în zona ochilor, deoarece o cantitate prea mare are tendința de a strânge în riduri. Cred că se poate folosi și de un ten mai uscat, dar cu o foarte, foarte bună hidratare mai înainte pentru ca, deși nu usucă tenul, textura sa nici nu este hidratantă sub nicio formă, pe parcursul zilei.

  Îl port în fiecare zi la serviciu și în funcție de nivelul de stres al zilei, uneori nu mai simt nevoia niciunui retuș, iar alteori mai folosesc după circa 9 ore de purtare, un șervețel absorbant pe zona T pentru excesul de sebum. Aplic un strat de pudră și sunt în siguranță până seara la demachiere.
Textura este destul de lichidă și permite întinderea pe față într-un ritm normal, fără grabă, înainte de a se fixa și a nu mai permite retușuri.
Pentru că sunt zgârcită, nu-l aplic nici cu pensulele și nici cu burețelul, ci doar cu degetele, cu scopul de a economisi cât mai mult produs, dar și pentru că așa simt că îl pot controla mai bine și la final, cu ajutorul degetelor, obțin cel mai natural aspect dintre toate metodele încercate. 

Nu este un fond de ten invizibil, nu l-aș putea încadra în categoria celor naturale ca aspect, însă nici nu arată ca o mască, așa cum citesc deseori. Tocmai din acest motiv recomand insistent să încercați varianta clasică de aplicare cu degetele, nu este nimic în neregulă cu această metodă, în contact cu pielea fondul de ten se încălzește ușor ceea ce facilitează aplicarea și întinderea acestuia într-un strat uniform. 

Ca acest fond de ten să se așeze perfect pe piele, este nevoie ca aceasta să fie foarte bine hidratată, să nu aibă zone cu rugozități, pentru că altfel aspectul nu va fi unul foarte plăcut. Cred că este totuși destul de greu pentru un ten uscat să acomodeze acest produs, este nevoie de o rutină de skincare foarte eficientă pentru a putea obține bune rezultate cu Double Wear. Adevărul este că acest fond de ten este ideal pentru tenurile grase și mixte și dacă reușești să îl înțelegi și să îl cunoști perfect, îi poți rămâne fidelă toată viața. 


Later edit: mai nou, după ani de folosire, am redus considerabil cantitatea folosită la fiecare aplicare (asta pentru că tenul meu arată mult mai bine și prefer un aspect cât mai natural). Mai ales vara, când nu vreau o acoperire prea mare și un ten prea încărcat, peste crema cu spf aplic o cantitate foarte, foarte mică de produs, o întind perfect (tot cu degetele) și reușesc să obțin o acoperire foarte mică, similară unui BB Cream sau unei creme colorantă, aspect perfect natural, dar cu aceeași rezistență impecabilă de-a lungul zilei proprie fondului de ten Double Wear Stay-in-Place. 
Practic consider că am reușit să îl exploatez la maxim și deși am încercat mai multe formule până acum, a reușit să rămână în continuare preferatul meu.

 Varianta Double Wear Light este mai naturală, are o putere mai mică de acoperire și este puțin mai hidratant. Rezistența este aceeași și pentru persoanele care apreciază un fond de ten mai light, cu putere mai mică de acoperire, varianta aceasta poate fi considerată o soluție mult mai bună decât varianta clasică. Mie îmi plac ambele în aceeași măsură, mi-aș dori să le am pe amândouă în rutină în mod permanent, însă din păcate, pentru această varianta, paleta de nuanțe este mult mai limitată. În prezent, pe site-ul oficial văd 26 de nuanțe (între timp au primit alte denumiri, similare cu Double Wear Stay-in-Place), iar nuanța mea nu este pe lista. 

Minusul acestui fond de ten îl reprezintă sticluța fără pompiță, după cum bine se știe. Pe al meu l-am rezolvat cumpărându-i o pompiță MAC.

***

În concluzie, nu cred că acest fond de ten va dispărea din trusa mea de makeup prea curând. E un fond de ten de încredere, te poți baza pe el în orice circumstanță și pe lângă faptul că îl vei găsi acolo până la demachiere, el își va păstra aceeași nuanță, pentru că nu oxidează.

Acestea sunt impresiile mele legate de Double Wear Stay-in-place – Estee Lauder. 
Voi l-ați încercat? Dacă da, cum vi se pare?


Va recomand sa cititi si impesiile mele despre alt fond de ten Estee Lauder AICI :



Cititi si despre concealer-ul pe care il folosesc cu aceste fonduri de ten AICI:



Care este cel mai bun fond de ten din trusa voastră?




Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***




Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!


                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu


 NOTA: Insistent va rog sa tineti cont de faptul ca aceasta expunere este bazata pe experienta proprie, personala si subiectiva, pe care am avut-o cu acest produs pe perioada testarii, iar in cazul altui tip de piele, a altor asteptari si a altor factori independenti de mine, este posibil ca reactiile si impresiile la, si despre acest produs, sa fie diferite! 

34 de comentarii:

  1. arata foarte bine.. :)
    eu de obicei nu aleg fdt cu subton galben.. dar tie ti se potriveste de minune. :)
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se potrivesc doar cele cu subton galben, depinde de nuanta tenului evident. :)
      Ma bucur ca-ti place, pupici! :)

      Ștergere
  2. Mi l-am luat si eu, mai mult de moft, decat de nevoie. Ma asteptam sa fie un soi de Dermablend ca putere de acoperire, nu stiu de ce aveam impresia ca e full cover, dar e ok si asa, acoperirea e destul de mare si am oricum si Dermablend-ul, daca e neaparata nevoie. Eu am nuanta Ecru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hihi, deci ti l-ai luat pana la urma! :P Si cum ti se pare, iti place?
    Nu are acoperire la fel de mare precum Dermablend, insa e chiar ok, iar rezistenta e net superioara, sper sa-ti placa si tie, eu sunt indragostita de el! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. am acest fdt si mac studio fix. le-am lasat deoparte de cand am descoperit boots beautifylly matt, este incredibil .pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios? Nu am citit nimic despre el, trebuie sa vad si eu despre ce e vorba. Merci, pup si eu! :)

      Ștergere
  5. Arata foarte bine, se vede ca te avantajeaza.Acum am unul de la Avon si unul Maybelline, iar pe langa, un CC Cream si un BB Cream de la Max Factor.Eu am zile si zile, cand imi doresc o acoperire mare si un machiaj elaborat folosesc un fond de ten si tot tacamul: corector, pudra, blush, Cand simt nevoia de ceva simplu si usor, un simplu BB Cream imi ajunge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Adina, si eu am zile cand imi doresc o acoperire mica si atunci cea mai buna alegere mi se pare un BB cream. Cc cream nu am pana acum :P

      Ștergere
  6. Nu l-am incercat dar acum ma tenteaza farte, foarte tare. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar merita, eu mi l-am dorit foarte, foarte mult. Poate ai ocazia sa incerci ca mine, mai intai un tester.. :)

      Ștergere
  7. Arată foarte bine pe tenul tău. Mă tentează datorită rezistenței, dar în general prefer fondurile de ten care să arate cât mai natural. O să-l iau totuși în calcul pe viitor. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varianta Light este mult mai naturala, o prefer vara,. de fapt chiar mi-am mai comandat unul pentru ca este pe sfarsite, acesta, varianta clasica adica, are o putere mai mare de acoperire si implicit alt aspect.
      Puuup!! :)

      Ștergere
  8. Am si eu acest fond de ten, chiar ma gandeam sa ii fac si eu un review :) Este intr-adevar extraordinar :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa vad ca esti de aceeasi parere cu mine, chiar abia astept sa citesc impresiile tale... :)

      Ștergere
  9. Tenul tău, orice fond de ten ai purta, arată la fel de bine, Simo. Ce-i drept, despre acesta am tot auzit, nu i-aş spune nu, dar în perioada asta de instabilitate profesională, nu îndrăznesc să visez la el. Pe tenul tău arată impecabil ♥.
    Te pup, Simo. O seară frumoasă îţi doresc! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, nu e chiar asa, din pacate are nevoie de fond de ten, dar se poate si mai rau, asa ca nu mai zic nimic...
      Din pacate aceasta minunatie de fon de ten nu e tocmai ieftin, precum vezi si eu din 2011 visez la el si abia spre finalul anului trecut l-am luat...
      O sa vina si la tine momentul, draga mea! :)
      Puup!!

      Ștergere
  10. Ma tenteaza rau de tot mai ales ca arata atat de bine pe ten. Poate vreodata voi reusi sa-mi fac si eu moftul :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti doresc din tot sufletul sa ai ocazia sa-l testezi. Stiu ca tie iti plac texturile mai naturale, sa tii cont de faptul ca acesta nu e asa, dar efectul pe ten e foarte fain! :)

      Ștergere
  11. Cateva zile n-am mai apucat sa citesc "presa" zilnica a blogurilor, din cauza programului tare incarcat, asa ca mare surpriza am avut ieri cand am vazut aceasta postare a ta, mai ales ca o asteptam cu atata nerabdare. Am citit-o pe nerasuflate. Imi plac si pozele. Se pare ca si mana ta va deveni celebra, ca stanga mea:)
    Astazi am ridicat de la posta acest fond de ten intr-o alta nuanta, 3W1 Tawny. Am pregatit de astazi pozele, insa nu am timp sa scriu postarea. Sunt curioasa cum o sa ti se para aceasta nuanta. Mie imi place la nebunie si tawny, insa o sa-mi dau seama mai bine maine dupa ce o sa-l aplic la lumina naturala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, deci avem alternativa la rattan? nici nu-ti imaginezi ce ma bucur, ma temeam ca daca nu mai gasesc aceasta nuanta, ce ma fac? ma bucur nespus ca iti place, sunt sigura astfel ca o sa-mi placa si mie...abia astept sa vad postarea ta... :)
      Ieri a venit si Revlonul meu, ma bucur tare de el, e altceva...stii tu...

      Ștergere
  12. Tenul tau arata perfect. Si eu doresc sa il incerc de mult timp insa e un pic cam scump pentru mine :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-as da sa incerci sa vezi dc iti place, dar nu ti-e buna nuanta aceasta :(

      Ștergere
  13. Tenul tau arata super si intr-adevar cred ca e cel mai bun fod de ten.
    Eu sunt fan BB creme skin79 .coreenii buni tare la bb creme .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu vreau sa incerc BB cream-ul acesta de cativa ani deja, sper sa reusesc sa-l comand si eu pe pe ebay la un moment dat, chiar sunt curioasa tare de ea :P
      Merci pentru sugestie!

      Ștergere
  14. https://www.youtube.com/watch?v=PmHXPc4OsMY
    http://www.skin79.ro/bb-cream-potrivit-tip-de-ten
    super

    RăspundețiȘtergere
  15. Din pacate la noi nu exista notiunea de ritual sanatos de infrumusetare,e preluata din zbor solutia pe dinafara vopsit gardul si ....urmeaza leopardul.Adica noi stim clar de demachiant si fond de ten,dar ceva cu acoperire maxima..mare...Stiti ca e o vorba cam rautacioasa despre noi femeile ...se spune ca daca vrei sa vezi cum arata o femeie trebuie sa ajungi sa o vezi dimineata cand face ochi.Acum e posibl ca unele sa doarma mascate gata,orice este posibil.
    Dar idea este ca fondul de ten este daunator ,este ca un drog..pentru ten,,trebuie sa acoperi din ce in ce mai mult ,iar tenul este din ce in ce mai afectat ...NU demachiere ci curatare de doua ori pe zi mai ales seara, cu produse de calitate si pealing saptamanal,iar tonerul sa nu va lipseasca,iar la capitolul hidratare si acoperirea imperfectiunilor, lasa fondu de ten si foloseste bb creme cu protectie solara mare si cu ingrediente care fac bine tenului.Binenteles ca e bine sa avem mare grija la zona ochilor ,sa folosim creme hidratante si serumuri care patrund in profunzime si multe altele dupa buzunarul si nevoia fiecareia.Dar curatarea si bb crema ar trebui sa inlocuiasca ideea de demachiant si fond de ten.

    RăspundețiȘtergere
  16. DRAGELOR :HELP!
    UNDE GASESC,ONLINE DC ESTE POSIBIL,MAC MINERALIZE NC25?
    MSSS

    RăspundețiȘtergere
  17. Avand un ten sensibil am incercat toate fondurile de ten posibile, de la cel mai ieftin pana la cele mai scumpe. Cel mai adecvat pentru tenul meu este fondul de ten medical Lycogel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat acest fond de ten, desi nu am tenul sensibil, m-ai facut curioasa... :P

      Ștergere
  18. eu mi-am luat recent un fond de ten cu o acoperire foarte buna, de la o firma noua pe piata, Laura Clauvi se numeste, vi-l recomand si voua!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna, Luiza! Ma bucur mult ca iti place fondul de ten, nici eu nu am descoprit niciun altul care sa imi placa mai mult decat acesta, desi am mai incercat cateva de la momentul review-ului acesta.
    Ideea este insa, ca nu este pe placul tuturor. O colega de blogging, careia i-am trimis putin sa testeze nu i-a placut, nu s-a inteles cu el deloc. Deci e clar ca suntem foarte diferiti si nu putem aprecia lucrurile in acelasi mod.
    Eu chiar ma bucur ca esti asa de incantata de el, stiu cat de greu e sa gasesti fondul de ten ideal :P

    Iti recomand si varianta Light pt vara, eu asta il folosesc, poate ai noroc de o mostra sa vezi cum se comporta :)

    Te puuup!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Am auzit numai lucruri bune despre acest fond de ten,eu folosesc dermablend Vichy si imi place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am folosit Dermablendul foarte mult timp. Am si eu review amplu pe blog

      Ștergere
  21. Îmi place foarte mult acest fond de ten,l-am avut și eu.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!