"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 19 decembrie 2013

Propunerea mea pentru machiajul din seara de Crăciun

Fete dragi, sunt sigură că vă aflați într-o continuă fugă după cadouri și decorațiuni pentru Crăciun, eu din păcate încă nu am reușit să fac acest lucru până acum, agitația de la serviciu m-a ținut departe de bucuriile aceste perioade de dinainte de Crăciun, însă de sâmbătă voi putea să iau și eu la pas magazinele în căutare de cadouri și atenții pentru cei dragi.
Cu toate acestea, și mă refer aici la lipsa timpului liber, am acceptat  cu mare, mare drag provocarea venită din partea site-ului meu preferat de cosmetice și parfumuri, Aoro, și am creat pentru voi machiajul pe care îl voi purta în seara de Crăciun.

Inițial am vrut să aleg un roșu intens pentru conturarea pleoapelor, știți că sunt îndrăzneață când vine vorba de culori, mai ales în ceea ce privește machiajul, iar contrastul complementar rosu – verde este unul la care apelez destul de des când vreau să-mi pun în evidență irizațiile verzi ale ochilor. Cu toate acestea, mi-am dat seama că am mai purtat această combinație într-un alt an, așa că m-am gândit că, tot fiind vorba de o provocare, aș putea alege un machiaj care are drept centru de interes argintiul – o culoare la care apelez extrem de rar, dat fiind faptul că nu mă avantajează foarte tare.

Ce aș putea alătura argintiului în prag de Craciun? Albastru, în mod evident. Am ales un albastru rabătut (combinat cu mult negru pentru a-i spori intensitatea și a crea volume și jocuri interesante de umbre și lumini). Acest machiaj nu implică foarte multe produse, culorile alese de mine se găsesc în orice trusă de machiaj, pentru că am lucrat doar cu: albastru, negru și argintiu, iar pe arcadă am folosit un bej mat doar o ideea mai deschis decât nuanța pielii mele. Acest fard eu îl inlocuiesc uneori cu pudră de față aplicată cu ajutorul unei pensule de mare precizie, uneori ușor umezită, dacă pudra nu are foarte multă aderență. 

Și în cadrul acestei postări m-am gândit să impărtășesc cu voi pașii pe care i-am urmat până am obținut rezultatul final.

Așadar, am început prin aplicarea pe pleoapa superioară a unui primer, astfel încât machiajul să dureze toată seara (foarte, foarte puțin în cazul meu pentru că nu am pleoape uleioase). Cu un creion negru am trasat umbre neregulate în colțul interior al ochilor precum și spre exterior, lăsând centrul pleoapei superioare liber. Apoi cu ajutorul unui pensule smudge am estompat creionul creând o bază pentru aplicarea fardului albastru.





După aplicarea acestuia, am ales un creion alb cremos pentru centrul pleoapei. Baza aceasta va crea aderență pentru fardul argintiu pe care intenționez sa-l aplic în respectiva zonă. Creionul se întinde cu atenție, iar peste el se aplică fardul argintiu amestecându-se cu mare atenție cu fardul albastru pe care am început sa-l întunec adaugând negru în mod treptat.


Pensula de blending este sfântă pe tot parcursul procesului de amestecare și estompare a culorilor. Dupa această etapă se trece la conturarea cu creion negru a pleoapelor inferioare.


         Se începe cu linia conjunctivală depăsind ușor linia genelor pentru mai multă intensitate. Se adaugă fard negru si albastru diluat cu fardul argintiu folosit pe centrul pleoapelor superioare. 
       În funcție de preferințe, colțul interior și cel exterior al ochilor se poate accentua și mai puternic pentru mai multă intensitate a privirii. Eu am ales să adaug eyeliner negru pe pleoapa superioară precum si un glitter argintiu peste zona centrală. 


Am folosit doar rimel, însă în seara de Crăciun voi folosi și gene false.

Așadar acesta este rezultatul final:

            Ce spuneți, vi se pare un machiaj al ochilor greu de realizat, acum că ați văzut și pașii? Eu zic că este extrem de simplu, presupune foarte puține produse pentru machiaj, întreg secretul constând în pensulele de blending. Chiar dacă lucrați mai dezordonat, a se vedea primele mele poze, aceaste pensule minunate salvează întotdeauna machiajul. 

Pentru buze am ales un ruj cu subton oranj (cu altfel?!), însă eu vă recomand un gloss rozaliu sau chiar transparent, pentru a se completa perfect cu machiajul ochilor. 



Un machiaj oarecum asemănător puteți vedea în secțiunea My most popular pictures, este vorba despre un machiaj în nuanțe de verde pe care vi l-am arătat pe la începuturile mele ca bloggerită.

Sper că v-a plăcut postarea și propunerea mea pentru machiajul din seara de Crăciun, pentru că am ales deja și ceea ce voi purta de Revelion și am de gând să împărtășesc cu voi. Aș vrea doar să-mi spuneți dacă preferați să pastrez modelul acesta și să vă arat și pașii. Machiajul este unul foarte interesant din punctul meu de vedere, am descoperit o tehnică simplă, dar de foarte mare efect, zic eu, o să vedeți ... :)


 Voi ce ați ales pentru seara de Crăciun, sunt tare, tare curioasă!!! 




                       VintageLook 


49 de comentarii:

  1. Wow, superb machiajul! Ai niste ochi foarte frumosi care infrumuseteaza orice tip de machiaj:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saru'mana, Lorena, esti o draguta! :) Eu nu sunt asa prietena cu argintiul, dar ma bucur ca a iesit bine de data aceasta!
      Te pup, multumesc frumos!! :)

      Ștergere
  2. arata de vis, il voi incerca si eu maine sa vad daca reusesc sa il fac, pare simplu la tine sa vad cum va arata la mine, felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta iti va reusi, chiar nu e greu deloc si poti alege si alta combinatie de culori, e important sa fie sidefate, atata tot! :)
      Merci frumos, ma bucur nespus ca-ti place! Pupici!!! :)

      Ștergere
  3. Arată super și chiar îți stă foarte bine cu argintiu, cel puțin în combinația asta. Pupici. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, ma bucur tare mult ca-ti place, desi nu prea sunt prietena cu argintiul de data aceasta imi place si mie ce a iesit! :)
      Pupici si de la mine! :)

      Ștergere
  4. Arata excelent.
    Eu nu am folosit pana acum aceasta tehnica dar sa stii ca in viitorul apropiat ma voi aventura si voi incerca ceva asemanator.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte simpla si de efect, creaza volume foarte interesante pe pleoape. Abia astept sa vad un machaij in genul acesta la tine! :)
      Pupici!!

      Ștergere
  5. Ce reusit e! Mi-e ciuda ca eu am doua maini stangi cand vine vorba de farduri...Combinatia aleasa de tine, iti intensifica si mai mult albastrul ochilor. Frumosi ochii tai, concurezi cu Tudor:) Doi copii frumosi, sa va pupe mama:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, eu zic ca e foarte simplu acest machiaj si merita incercat chiar si de cele cu doua maini stangi :P Tot ce iti trebuie sunt vreo doua pensule bune pentru blending si nu vad unde ai putea da gres. Combinatia de culori este nelimitata, poti incerca tehnica aceasta cu orice culori vrei tu, pentru efectul de volum sunt necesare texturi metalizate/sidefate totusi.
      Ma bucur nespus ca-ti place, iar referitor la ochi, nu sunt absurda si nu sufar nici de falsa modestie, stiu ca sunt frumosi, dar nici pe departe la fel ca cei ai fiului tau, nici pe departe si crede-ma ca spun asta cu toata convingerea... :)

      Te pup si te imbratisez!!!!

      Ștergere
  6. eu chiar nu ma bag la asa ceva , ar iesi dezastru sunt sigura :))) O sa aleg ceva mai simplu , ma limitez la cat stiu :P Si nici n-o sa fie nevoie de prea mult machiaj pt o seara cu familia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, mai, ca e simplu!!! Cum spuneam si mai sus, pensula de blending e secretul, in rest sunt cateva culori si atat :P
      Si eu tot acasa voi sta, dar vreau sa fiu frumoasa! :) Probabil voi iesi la o plimbare scurta pe seara!
      Te puuuuup!!!

      Ștergere
  7. Frumos machiajul si imi place cum ai realizat tutorialul pe etape :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca-ti place, o sa mai repet experienta, promit!!!!
      Puup!

      Ștergere
  8. Dear Simona, is a fab make up look, perfect for the Xmas Eve, love it! The color scheme is dreamy, you have such wonderful eyes dear!:) Kisses and hugs! xo

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte fain ti-a iesit , am sa incerc si eu sa vad cum va iesi . Astept sa ne arati si machiajul pt revelion ( incluzand si pasii ). Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur o sa-ti iasa fain, sa pastrezi textura metalizata a fardurilor si o sa vezi ce fain o sa arate! :)
      O sa vin si cu partea a doua, maine cred!
      Te puuuup! :)

      Ștergere
  10. Arata senzational, imi place tare mulkt ce a iesit. Despre ochi, ce sa mai spun si nu am spus deja? Superbissimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, multumesc, tare mult ma bucur ca-ti place, poate il incerci si tu... :D
      Puup!

      Ștergere
  11. Ce frumos ti-a iesit! Bravo, Simo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Deea draga, sunt bucuroasa ca-ti place ce a iesit! :D
      Te puup, o sambata frumoasa!!!!

      Ștergere
  12. ti-a iesit super, iti vine de milioane!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci frumos, ma bucur mult ca-ti place, Coco draga! Pupici!!!

      Ștergere
  13. Iti scoate ft bine ochii in evindenta!
    Eu de Craciun cred ca o sa merg cu un machiaj in nuante naturale cu putin sclipici ptr ochi si red lips :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumoasa alegerea ta, niciodata un ruj rosu nu este mai potrivit ca pentru Craciun, nu-i asa?! :)
      Multumesc frumos, te pup! :)

      Ștergere
  14. Superb machiaj <3 si foarte simplu de realizat! Iti sta super.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Lorena, ma bucur ca-ti place, chiar e foarte simplu, nimic complicat, produse putine... :)
      Te pup si eu!!

      Ștergere
  15. Foarte dragut machiajul!!O sa il incerc si eu zilele acestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place, daca il incerci, neaparat sa ne arati si noua ce ti-a iesit!!!!!!! :D
      Pupici, multumesc!

      Ștergere
  16. Imi place mult interpretarea ta de machiaj pentru Craciun. E frumos, stralucitor si iti sta chiar foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Dya, ma bucur ca-ti place, e stralucitor intr-adevar :P
      Te puuuup!!!! :)

      Ștergere
  17. Un machiaj tare frumos, festiv. Pune în evidenţă cât se poate de frumos ochişorii verzi, dar tind să cred că şi pentru ochişorii căprui vine cu acelaşi dar ♥.
    Simo, apreciez foarte mult acest gen de postare, pas cu pas, aşa parcă toate-s etapele sunt mai uşor de realizat. Îţi mulţumim pentru idee, chiar e o sursă de inspiraţie. Eu obişnuiesc să mă hotărăsc pe moment, în ziua respectivă, în funcţie de locul unde merg, ce aleg să port, atât ca vestimentaţie, cât şi ca accesorii.
    Te pup, draga mea. Mult spor la toate, e timp pentru toate. Important e să te bucuri de sănătate atât tu, cât şi toţi cei dragi. Bucuriile vin din gesturile noastre mărunte, dar cu multă iubire ♥. Weekend minunat! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca ar arata si mai bine la ochii caprui, la mine e destul de fortat, nu e o alegere nemaipomenit de buna argintiul la ochii mei, dar am accentuat umbrele mai mult pentru a pacali putin culoarea :P
      Iti multumesc din suflet pentru urari, ti-am spus eu ca mereu imi aduci liniste in suflet cand poposesti aici la mine. Te pup si te imbratisez!!! :)

      Ștergere
  18. Wow, este superb, scoate ochii in evidenta perfect, o sa incerc si eu cu siguranta. De cand asteptam un tutorial cu poze :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ochii tai caprui, ca tot vorbeam mai sus, o sa arate si mai bine combinatia asta de culori, daca o sa pastezi si culorile, nu doar tehnica.
      Poate ne arati si noua ce ti-a iesit! :d
      PUUP!

      Ștergere
  19. Simplu si frumos. Are un aer festiv, datorita nuantelor "metalice" Te pup!:X

    https://www.facebook.com/MayDayBlog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa zic si eu, mi se pare un machiaj potrivit pentru Craciun. :) Ma bucur mult ca-ti place!
      Pupici!!!

      Ștergere
  20. Pe langa faptul ca am admirat, am invatat cate ceva din postarea aceasta a ta si din explicatiile oferite in comentarii! Il astept cu nerabdare pe urmatorul promis, cel pentru Revelion! Mie imi trebuie "tehnici simple, dar de mare efect"!:)

    Are aer de sarbatoare machiajul realizat de tine! Arati minunat, Simo!

    Te imbratisez si te pupacesc cu tot dragul!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Celalalt este mult mai simplu, dar nu am reusit sa captez rezultatul asa cum ar fi trebuit, aparatul meu nu a vrut sa coopereze, oricum, merita incercat, maine o sa-l postez! :)
      Ma bucur tare mult ca-ti place, o sa incerc sa mai repet experienta aceasta cu poze pe etape.
      Pupici, draga mea! :)

      Ștergere
  21. Desi imi place sa vad machiaje colorate, eu tot la nudes apelez, cu ele ma pricep cel mai bine (si repede).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un machiaj nude cu un ruj rosu este o alegere minunata pentru seara de Craciun si nu numai. Si eu adopt cel mai des acest tip de machiaj, ador bejurile! :)
      pupici!!

      Ștergere
  22. Ti-a iesit superb machiajul, dar tu ai si niste ochii frumosi <3

    RăspundețiȘtergere
  23. ai talent la machiaje, clar! esti o artista veritabila!

    http://paginidezisinoapte.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Inca o tehnica interesanta, pe care n-am incercat-o pana acum. Mi-a placut tutorialul, zic sa mai faci si altele :) Subscriu in legatura cu pensula de blending.

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi place nunata pentru ca iti pune ochii in evidenta, nu stiu daca la ochii mei caprui s-ar potivi, dar la tine imi place ce a iesit.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!