"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 22 octombrie 2013

Voi cum vă îngrijiți tenul in sezonul rece?


          Deși se pare că am avut parte de o toamnă foarte calduroasă și ne-am bucurat de temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, din păcate soarele iși trăiește ultimele zile de rasfaț, frigul ne bate la ușă, iar acest lucru se simte cel mai bine dimineața când temperatura este destul de scăzută și ne obligă să alegem haine din ce în ce mai groase din șifonier.
        Scăderea  temperaturilor impune și o rutină diferită de ingrijire pentru tenul nostru, dat fiind faptul că frigul determină o deshidratare mai accentuată a pielii. Tenurile uscate resimt acest lucru cel mai bine, insă nici tenurile grase nu sunt străine de senzația de piele care ține, astfel încât, așa cum spuneam mai sus, vrând-nevrând rutina de îngrijire trebuie schimbată prin introducerea în schema de îngrjire a unor creme cu putere de hidratare mai mare.
Pe langă sfântul proces de curațare a tenului, care trebuie facut in fiecare seara si dimineată, se recomandă o exfoliere a acestuia o dată pe saptămană cu produse blânde care să indepărteze eficient celulele moarte ale pielii, fară însă ca aceasta să fie agresată in vreun fel. Pe langă aceste produsele de gomaj, o curățare in profunzime este asigurată și de care maștile cu argilă și mă refer aici la pudra de argilă in combinație cu apă, lapte, miere etc, în funcție de tipologia fiecărui ten, măști pe care, eu personal, le recomand cu încredere.

SENSAI CELLULAR PERFORMANCE EXFOLIANT PENTRU
REGENERAREA CELULELOR PIELII - 250 LEI
BRISCHE CREMA PENRU EXFOLIERE CU VITAMINA C - 23 LEI

Pe lănga crema de zi cu SPF care nu trebuie abandonată odată cu sfârșitul verii, pentru ingrijirea de seară, ar trebui introdusă in rutină o cremă mai grasă, care să refacă nivelul de hidratare a pielii, pierdut de-a lungul zilei din cauza frigului și a vântului.


A-DERMA NUTRIALBA CREMA NUTRITIVA
PENTRU PIELE FOARTE USCATA - 101 LEI
BEE VENOM CREMA DE FAȚA - 73 LEI

De asemenea nu trebuie evitate nici măștile de față, o dată sau de două ori pe săptămână: maști puternic hidratante, antirid, revitalizante, pentru calmarea pielii sensibile – oferta pieții este foarte variată in funcție de nevoile fiecărui ten.


PAYOT MASCĂ PENTRU PIELE USCATĂ ȘI FOARTE USCATĂ - 101 LEI
LAVERA MASCĂ REVITALIZANTĂ TEN USCAT - 11 LEI

Sezonul rece este perioada ideală pentru reintroducerea in rutină a uleiurilor vegetale pentru fața – eu recomand uleiul pur de jojoba pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel gras, acesta, este non-comedogenic, non-toxic si non-alergenic, este ideal și pentru zona sensibilă a ochilor și are efecte hidratante, antibacteriene și antioxidante.

SALOOS ULEI JOJOBA - 18 LEI

Pe langă îngrijirea tenului, nu uitați și de ingrijirea suplimentară a buzelor care au poate cel mai mult de suferit in sezonul rece din cauza frigului si a vântului. Alegeți produse cu putere foarte mare de hidratare, aplicați-le seara înainte de culcare și obligatoriu dimineața înainte de a ieși din casă.

LABELLO BALSAM BUZE - 16 LEI
LIERAC BALSAM BUZE - 55 LEI
NONIQUE BALSAM BUZE - 15 LEI

Beți multă apă, pentru că hidratarea se face și din interior și nu uitați să fiți fericite indiferent de temperaturile de afară.
--------------------------------------------------------------------
Toate produsele prezentate in imaginile de mai sus fac parte din oferta Aoro și așa cum v-am obișnuit, nu uitați să verficați si categoria de cosmetice la reducere, unde puteți gasi produse interesate la prețuri foarte bune.

Voi cum vă pregătiți tenul pentru sezonul rece? Eu mi-am scos deocamdată uleiul de jojoba de la pastrare și mai târziu, în iarnă, voi introduce în rutină o cremă mai grasă cu vitamina E.




 VintageLook

12 comentarii:

  1. Nu-mi ingrijesc tenul in functie de anotimp, procedez aproape la fel, ca sa nu zic ...identic. Din ceea ce spui mai sus, imi regasesc greselile, insa nu stiu daca voi schimba ceva. Cremele cu protectie solara le folosesc si iarna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Creme de noapte mai grase, alifie de galbenele si mult balsam de buze. In rest..same stuff, pentru ca am tenul mixt. :):X

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi se ingrasa tenul destul de tare si in perioadele mai reci. Totusi as incerca crema cu venin de albina....

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa recunosc ca niciodata nu mi-a placut sa imi aplic nimic pe fata. In afara de fond de ten/bb cream evit cam totul. Dar, fiindca tenul meu nu e un ten de fier, cum da putin frigul cum incepe sami se duca pielea de pe nas, asa ca ma simt nevoita sa imi incalc principiile si sa folosesc putina crema. De obicei ma indrept inspre produsele de la Nivea fiindca niciodata nu mi-au cauzat problemel. Folosesc si masca de argila, dar aceasta o folosesc saptamanal asa ca nu pot sa spun ca e neaparat un proces special pentru vremea rece

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am tenul chinuit acum, am ramas cu un semn rosu pe nara de la un nenorocit de herpes si deh... ma lupt sa sterg urmele. Asa ca aplic AHA din abundenta si Clear Skin Hydrator de pa PC, e o revelatie pentru mine produsul acesta. In rest mai jonglez cu cremele hidratante, mai introduc si un BHA, dimineata SPF cat mai mare, iar seara gelul de spalare Eucerin.

    Uite ca articolul tau mi-a amintit de uleiul de jojoba, pe care mi-l doresc de ceva vreme. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici e nu am schimbat rutina inca..mi-e putin teama sa folosesc produse noi acum ca mi-am gasit in sfarsit o metoda care imi tine in frau problemele...Cand se va mai racii si o sa incep sa modific rutina de ingrijire sunt sigura ca articoul tau imi va fi foarte util :D

    Te astept si pe la mine :)
    http://chose-to-shine.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  7. curatare, exfoliere, hidratare, masti. Cam asta e drumul ideal pentru tenul meu, in fiecare anotimp.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu iarna folosesc produse mai grase atat pentru fata, cat si pentru corp. In plus multa crema de maini si balsam pentru buze!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu tin musai sa imi schimb produsele atunci cand vine frigul, continui ca intotdeauna cu demachiere, tonifiere si hidratare, iar exfoliere o data, de doua ori pe saptamana.In plus masti naturale, ori de cate ori am ocazia, de obicei, saptamanal.Doar daca tenul da semne de oboseala, intervin cu un ser sau cu o crema mai hidratanta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumos si util articolul tau, bine documentat si condimentat cu nota personala!:) Te felicit, draga mea!

    Simt nevoia sa aplic seara o crema mai grasa (o idee mai grasa)! In rest, respect cam ceea ce e valabil in fiecare sezon!

    Ooo, imi amintesc de-un ulei de jojoba (de pe iHerb cred!) pe care l-am avut de la tine! Bogdaproste a zis parul meu dupa aplicarea lui!

    Te imbratisez cu drag!
    Weekend fain, vesel si relaxant!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am schimbat nimic in rutina mea zilnica,din cauza tenului meu uscat-sensibil sunt nevoita sa folosesc mereu o crema hidratanta....folosesc mai mult balsam de buze
    pupici :-*

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!