"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 27 octombrie 2013

Voi cum vă îngrijiți pielea corpului în sezonul rece?

Aseară mă uitam la televizor și am văzut că în București au început deja lucrările de împodobire a orașului pentru sărbătorile de iarnă. Mi s-a părut așa de ciudat în condițiile în care temperaturile de afară trec de 20 de grade, iar eu încă port o mare parte din hainele de vară. Cu toate acestea se pare că de săptămana viitoare începe să se instaleze frigul și parcă văd că vom avea parte de o iarnă foarte agresivă, prespectivă care mă sperie cumplit.

     Și dacă săptămana trecută vorbeam despre îngrijirea tenului in timpul sezonului rece, pentru astăzi am pregătit o postare despre îngrijirea corpului, pentru că cel puțin în cazul meu, mai mult decât tenul, are de suferit din princina scăderii temperaturii, pielea corpului, iar rutina de ingrijire trebuie neapărat schimbată.
Frigul și vântul de afară în combinație cu căldura excesivă din interior (locuință/birou) sunt principalii factori care contribuie la deshidratarea pielii. În cazul meu cel mai bine se observă acest lucru pe pielea de pe gambe. Știu ca am mai povestit asta în repetate rânduri, însă iarna pielea de pe picioare și mai ales, așa cum spuneam mai sus, de pe gambe, se comportă de-a dreptul haotic, în sensul că se usucă teribil si se exfoliază în mod continuu. Acesta este și motivul pentru care îmi este pur și simplu imposibil să renunț la scrub-ul pentru corp, deși acesta se recomandă o singură dată pe săptămână în sezonul rece. Fie că este vorba despre un produs pentru exfolierea corpului gata preparat, fie că ne referim la celebrul zaț de cafea sau zahăr combinat cu ulei de masline, chiar și în sezonul rece, pasul exfolierii nu trebuie să lipsească din rutina noastră. În cazul în care am avut parte și de un bronz accentuat în timpul verii, nevoia va fi cu atât mai intensă (acum vorbesc din experiențele trecute, pentru că de câțiva ani nu m-am mai expus la soare).
BRISCHE CREMĂ EXFOLIANTĂ PENTRU CORP - 27 LEI

Pasul exfolierii odată efectuat urmează nelipsita parte de hidratare a corpului. Acum este momentul să scoatem la înaintare artileria grea pentru îngrijire și mă refer aici la cremele de corp hidratante - creme onctuase, bogate in substanțe hranitoare pentru piele, dar și la uleiurile vegetale, ideale pentru îngrijirea pielii deshidratate.

BARBARIA OLIVE CREMĂ DE CORP NUTRITIVA
CU ULEI DE MASLINE - 12 LEI
CRABTREE & EVELYNE AVOCADO UNT DE CORP - 130 LEI 

În cazul meu, hidratarea trebuie efectuata de doua ori pe zi, dimineața folosesc o cremă de corp mai ușoară cu absorbție rapidă în piele (una dintre cele pe care le folosesc pe timpul verii), iar seara prefer o cremă mai grasă, un unt de corp sau un ulei pentru bebeluși aplicat pe pielea umedă.
NIVEA SMOOTH ULEI DE CORP PENTRU
PIELE FOARTE USCATA - 23 LEI
COLLISTAR SPECIALE ULEI DE CORP - 92 LEI

Nu uitați de pasul de îngrijire a mâinilor, care necesită o atenție deosebită în sezonul rece. Frigul și vântul excesiv pot duce la uscarea acestora pană la craparea pielii și chiar sângerare. Folosiți creme grase, pe bază de uleiuri și nu de apă și iarna nu uitați să purtați manuși atunci când ajungeți în contact cu frigul.

LAVERA BASIS SENSITIV CREMĂ DE MÂINI - 8 LEI
L OCCITANE ROSE CREMĂ DE MÂINI - 85 LEI

O atenție deosebită trebuie acordată coatelor si genunchilor, care de obicei capată un aspect uscat și plin de rugozitați pe timpul iernii, iar la ieșirea în primăvară nu mai știm cum să scapăm de acest aspect nedorit. În cazul meu, nu știu de ce, dar am probleme doar cu cotul stâng în acest sens. De obicei pun seara creme grase într-un strat generos pe această zona, iar dimineața piela arată mai bine, însă procedura trebuie repetată destul de des pentru bune rezultate pe termen lung.
Și chiar dacă este iarnă și purtăm haine care ne acoperă pielea într-o proporție foarte mare, nu trebuie să uităm de epilare. Indiferent de metoda aleasă, acest pas nu trebuie sărit odată cu venirea iernii, din punctul meu de vedere o femeie nu trebuie să poarte păr inestetic nici pe brațe, ca să nu mai vorbesc de restul corpului și nici macar venirea iarnii nu este o scuză pentru a omite acest pas de îngrijire.

HBC ONE COLLAGEN BODY BOOSTER SER
PENTRU CORP ANTICELULITA - 284 LEI
BRISCHE ANTI-CELLULITIC - 25 LEI

Și pentru că tot va veni iarna și temperatura de afară nu ne mai obligă să ne mai expunem picioarele în toată splendoarea lor, am putea profita de această perioadă pentru a ne pregati corpul pentru primavară prin exerciții fizice și folosirea cu regularitate a unei creme anticelulitice (în cazul în care considerați că aveți nevoie). Eu am început de o săptămâna un program riguros în acest sens, prin folosirea unei creme cu un foarte puternic efect de încalzire a pielii. Promite stimularea micro-circulației, fortificarea musculaturii, favorizeaza reducerea excesului de apă, eliminarea toxinelor, reducerea grăsimii si tonifierea pielii. Deocamdată nu vă spun despre ce este vorba, dar evident că intenționez să vă vorbesc despre ea după o perioadă decentă de testare.

În final nu uitați să consumați multă apă, pentru că hidratarea se face și din interior, purtați parfumul preferat pentru un plus de bună dispoziție și iubiți cu tot sufletul!!!


O duminică minunată vă doresc!!



VintageLook

11 comentarii:

  1. Iarna si pielea mea are de suferit! :( Devine foarte uscata si foarte aspra. O exfoliez cam la 4-5 zile cu zahar brun si miere sau malai umezit si o hidratez apoi cu ulei de masline. Intra putin mai greu in piele, dar e singurul care ma multumeste in aceasta perioada.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu iarna il hidratez mai mult decat vara, dar mai mult cand simt nevoia de ea. Din fericire pielea corpului meu e normala si nu simt nevoia neaparata de hidratare. Dar aplic in mod regulat o crema exfolianta peentru a indeparta celulele moarte :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Exfoliere o data pe saptamana, creme de corp mai grase, aplicate cu regularitate. Si da, crema de maini. :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-a amuzat ideea despre acel cot stang! Poate ca in el te sprijini mai mult...caut eu o explicatie logica!
    Simo, voi reveni la articolul tau cand si cand, atunci cand am nevoie de motivatie si de determinare, recunosc ca le las mai moale pe toate acestea in sezonul rece! De anticelulitice...mi-e rusine, nu mai spun nimic!:P

    Pupici, draga mea Simo!
    Sa ai o saptamana frumoasa si generoasa, cu toate cele bune!
    Ilda
    lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca fac cam aceleasi lucruri ca si vara, doar schimb cremele de fata si de corp cu unele mai hidratante si mai "heavy", cu frigul nu e de glumit pe-aici prin Finlanda.

    RăspundețiȘtergere
  6. O încântare şi această postare! Am deprins de-a lungul timpului câteva obiceiuri de la care nu mă abat indiferent de sezon, le-ai menţionat şi tu.
    Ai perfectă dreptate, hidratarea trebuie să plece din interior, iar dacă pielea noastră este curată, îngrijită, epilată şi frumos parfumată, putem face faţă oricărei provocări. A, da. Eu nici măcar în anotimpurile geroase nu mă abat de la pedichiură, mi-a intrat în ritmul de viaţă acest ritual, iar la cel mult două săptămâni îl respect cu sfinţenie. Duşurile arată altfel cu nişte unghiuţe frumos colorate şi îngrijite corespunzător.
    Pupici, dragă Simo. Numai împliniri în noua săptămână ce stă să înceapă! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Simona,
    Eu folosesc gama sensitive de la Dove, atat gelul de dus cat si lotiunea de corp, pentru mine au facut minuni, iar pentru exfoliere, imi place mult cafeaua macinata :)
    Astept cu interes numele cremei pe care o testezi, putina tonifiere nu mi-ar dauna :)

    Te pup,
    Monica

    RăspundețiȘtergere
  8. De mai bine de doi ani folosesc untul de shea in orice sezon, e nelipsit pentru mine. Pentru cei ce se plnag ca dureaza pana sa-l topesti, sa incerce cu o picatura de ulei... migdale, masline, etc si atunci nu mai are cusur.
    xo

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt o norocoasa din punctul asta de vedere, nu tin minte sa fi avut vreodata piele uscata undeva pe corp, cu exceptia calcaielor. Cremele de corp le folosesc doar asa de placere, scruburile insa imi plac mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu schimb produsele in functie de anotimp, desi, poate asa este indicat. Desi nu am pielea uscata (exceptand calcaiele) nu prea simt nevoia sa folosesc intensiv creme de corp.

    Daca stau sa ma gandesc, iarna, tenul meu tinde sa fie mai uscat, asa ca doar crema de fata o inlocuiesc cu una mai hidratanta. Fac asta probabil din reflex :-??

    RăspundețiȘtergere
  11. ma rezum doar la unturile bio(mango,shea) /uleiuri (cocos arga,migdale) crede-ma fac minuni:X

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!