"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 24 septembrie 2013

Din seria: cumpărături iHerb - AHA 5% Derma e (exfoliant chimic)

DIN SERIA: CUMPARATURI IHERB

Am pregatit partial acest review inca de la inceputul verii, insa inconstanta cum sunt eu si foarte dezorganizata, nu am mai reusesc sa gasesc timp si motivatie pentru a-l putea definitiva. Insa l-am promis, astfel incat astazi o sa va spun cateva cuvinte despre AHA-ul Derma e – EvenlyRadiant Overnight Peel – Intensive Skin Brightening Complex with Alpha Hydroxy Fruit Acids.

·                                 Evenly Radiant Overnight Peel is a unique, fragrance-free blend of alpha hydroxy acids and other fruit acids. It contains 5% AHA at a pH of 3.
·                                 Gently exfoliates to help diminish the appearance of fine lines and wrinkles.
·                                 Retexturizes your skin so pores look smaller; helps to improve skin tone and reduces the appearance of age spots.
·                                 Revitalizes and rejuvenates to reveal softer, younger-looking skin.


Ca sa va povestesc despre acest produs, trebuie sa va spun o scurta istorioara a pielii mele: exfoliantii am ajuns sa-i folosesc dupa ce am suferit un episod neplacut de acnee pe zona mandibulei determinat de niste probleme de ordin hormonal. Am incercat sa o diminuez cu Brevoxyl si BHA 2% gel.  Nu am reusit asa, ci cu tratament de la medicul endocrinolog, insa atunci am descoperit cat de bine ii face tenului meu acest exfoliant chimic BHA. Am continuat cu el chiar si dupa ce problemele mele au disparut, insa imi trebuia si un AHA pentru diminuarea urmelor produse de cosurile pe care le avusesem pe mandibula si barbie (mari, foarte adanci in piele, dureroase si foarte inflamate).
Pentru ca nu-mi mai permiteam inca un produs Paula’s Choice, am aflat de la fetele din comunitate despre acest AHA comercializat pe iHerb si asa am ajuns sa-l folosesc.

Water (aqua), glycolic acid, lactic acid, malic acid, glycerin, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, ceteareth 20, stearic acid, glyceryl stearate and PEG-100 stearate, cetyl alcohol, xanthan gum, citrus medica limonum (lemon) fruit extract, passiflora incarnata (passion) fruit extract, ascorbyl palmitate (C-Ester), organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil* (.1%), organic camellia sinensis (green tea) leaf extract* (.1%), dimethicone, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, potassium sorbate.


AHA-ul are o consistenta fluida, foarte usoara, rapid absorbita de piele si un miros acid, usor intepator. La inceput l-am folosit o data la doua zile, desi pe ambalaj scrie o data sau de doua ori pe saptamana, insa pielea mea l-a tolerat foarte bine (in general nu este absolut deloc sensibila), astfel incat l-am introdus in rutina mea dupa vreo doua saptamani, in fiecare seara.


Am continuat si cu BHA-ul o perioada, aplicat dimineata sau la inverval de 5 ore fata de AHA, insa consistenta sa gel nu mi-a placut deloc (desi, ma repet, am iubit efectele sale) asa ca am renuntat la el cateva luni, timp in care am folosit exclusiv acest AHA.
Nu am tinut o evidenta in timp, insa in decurs de cateva luni toate urmele au disparut, nu a functionat foarte rapid pentru ca dimensiunea cosurilor a fost una foarte mare, Brevoxyl-ul mi-a facut pur si simplu gaura in piele in zona in care l-am aplicat, astfel incat zona respectiva a aratat destul de urat, insa la inceputul verii pielea mea isi revenise perfect si nu se mai vedea nicio urma, asa cum puteti vedea in pozele de mai jos (tare mi-ar fi placut sa fac poze inainte/dupa, insa la disperarea ce am avut-o in momentele acelea, nu ma gandeam ca aceea experienta ar fi putut fi impartasita pe blog si exemplificata cu poze, acum imi pare rau).
poze e facuta pe la inceputul verii 2013

In schimb acest produs nu a reusit sa-mi confere acea luminozitate pe care AHA-ul am inteles ca o confera tenurilor, sper ca stiti despre ce vorbesc. Uneori mi se pare e asa de relativa treaba asta cu luminozitatea, parca vorbim despre Fata Morgana, insa pana nu gasesti un produs care sa ti-o confere, nu iti vine sa crezi ca mitul se poate confirma. Eu am gasit-o la BHA-ul gel, mai ales dupa ce nu l-am mai folosit cateva luni si am avut ocazia sa-l reintroduc in rutina pentru 3 zile, asa mi-am dat seama ca acea luminozitate chiar se poate produce. Si mi se mai intampla cand folosesc fondul de ten Dior Capture Total, insa acela este un efect artificial produs de un produs cosmetic, dar totusi Fata Morgana chiar exista, daca intelegeti ce vreau sa spun :P


In prezent am reintrodus in rutina un alt BHA PC 2% lotiune. Este minunat din punct de vedere al consistentei, insa pentru tenul meu este ineficient, nu se intampla absolut nimic de cand il folosesc si cred ca au trecut vreo 3 luni, daca retin bine.

In prezent cred ca mai am un sfert din AHA-ul iHerb si desi imi place destul de mult, are un pret foarte bun si o consistenta minunata, cred ca se poate si mai bine si intentionez sa incerc si unul PC, nu am idee care. M-as duce tot catre gel, dar probabil stiti cat de mult urasc aceasta consistenta care lasa scame la nivelul pielii si nu permite aplicarea niciunul alt produs peste, ori eu am 3 serumuri care asteapta a fi terminate…

Pe scurt, ce efecte au avut exfoliantii pentru tenul meu:
  • relieful pielii este regulat, fara rugozitati sau alte denivelari, lucru ce face ca fondul de ten sa se intinda perfect, uniform si muuult mai frumos, 
  • uniformizare partiala a culorii pielii (in jurul nasului am cateva capilate sparte si cuperoza si acest aspect nu s-a imbunatatit),
  • nu mai am nevoie de exfoliere mecanica (o fac totusi o data pe luna, asa…ca sa fie :P ),
  •  pori usor diminuati, insa doar cand am folosit BHA gel,
  • luminozitate, insa doar cand am folosit BHA gel,
  •  vindecarea totala a tuturor petelor si a urmelor lasate de cosuri/acnee.
********

Cam asta este experienta mea cu acest produs, il recomand si sper sa obtineti rezultate minunate, vi le doresc din suflet.
Il puteti gasi AICI

-----------------------------------------------------------------------------
 NOTA: Insistent va rog sa tineti cont de faptul ca aceasta expunere este bazata pe experienta proprie, personala si subiectiva, pe care am avut-o cu acest produs pe perioada testarii, iar in cazul altui tip de piele, a altor asteptari si a altor factori independenti de mine, este posibil ca rectiile si impresiile la si despre acest produs sa fie diferite! 


Daca sunteti la prima comanda iHerb, folosind codul meu VUC076 aveti o reducere de 10$ la comenzi cu valoarea cuprinsa intre 40 si 80 dolari sau 5$ sub aceasta valoare, iar eu voi avea un comision de maxim 4% din comanda voastra. 
Dupa prima comanda veti primi si voi un cod de reducere similar.

Transportul costa 4 dolari pentru acelasi total (40 - 80 dolari) sau 6 dolari pentru comenzi sub 40 de dolari.
Ca sa va incadrati la acest tip de transport aveti doua conditii de indeplinit:
- totalul comenzii voastre nu trebuie sa depaseasca suma de 80 dolari,
- greutatea coletului nu trebuie sa depaseasca 1814 grame.

Coletul ajunge la oficiul postal de care apartineti, din cartierul vostru.



VintageLook 


37 de comentarii:

  1. de la PC, inceara Resist Treatment 10% AHA. Mie imi place foarte mult. Nu il am in full size, dar am multe mostre si de fiecare data cand le folosesc tenul meu are acea luminozitate de care spui tu :) Worths a try.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce consistenta are? Nu e gel, nu?

      Ștergere
    2. E lichid, super light. Si mie mi-a placut din mostre :) Dar pana la suma aia, si cel Derma E isi face treaba foarte bine! :)

      Ștergere
    3. Merci, Georgiana, am inteles, totusi parca vad ca pana nu o sa incerc si unul PC nu o sa ma simt satisfacuta :P

      Ștergere
  2. Eu nu am probleme cu tenul, dar am niste puncte negre pe nas si barbie. M-ar ajuta AHA sau BHA in acest caz?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina are mai multe articole pe aceasta tema, uite aici un mic indrumator in sensul acesta: http://pasagera.ro/alegerea-exfoliantului-chimic-potrivit-si-aplicarea-lui.html
      Norocoaso!! :P

      Ștergere
  3. ce sa zic? nu am avut probleme niciodata cu tenul, sunt norocoasa :)...cu caloriile am eu, sau ele cu mine, nu stiu exact, dar sunt gurmanda! te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai, mai, ca fructele de mare nu ingrasa :P Eu numai din alea as manca :P

      Ștergere
  4. Ghici ce comanda am dat eu aseara? Pe ce site? Care a fost produsul din fruntea listei?
    Sunt sigura ca ai dedus: iHerb, AHA Derma E! Am fost o comanda cuminte (se impunea!)...:)

    Multumesc frumos pentru review, a picat la tzanc!

    Pup, draga mea Simo!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da? Ti l-ai luat?! Ce ma bucur, cred ca e absolut necesar un AHA mai ales cand ai trecut de 30 de ani, eu una clar nu voi mai renunta la exfolianti, sunt cele mai benefic lucru care i s-a intamplat tenului meu, trebuie doar sa gasesc combinata perfecta. :)

      Sper din suflet sa-ti fie util! :)

      Ștergere
    2. Multumesc, Doamne ajuta!
      Imi pun mari sperante in el...

      BHA n-am folosit niciodata (nici AHA, de altfel!)!

      Kiisseees!

      Ștergere
  5. Multumim de review, a picat la fix pentru ca, si eu, exact ca si Ilda, am plasat ieri o comanda pe iherb.com cu acest exfoliant-cap de afis.
    Eu l-am comandat in speranta ca o sa-mi stearga de pe pometi cateva pete lasate de soare, e drept ca din neglijenta mea, dar asta e...
    Spune-mi te rog daca tu ai avut pete din acelea maronii lasate de soare si daca te-a sjutat acest exfoliant in sensul asta. Iti multumesc! :*

    Delia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu despre ce fel de pete vorbesti, eu am avut cativa "stropi" pe nas, cam ca pistruii tot de la soare (m-am bronzat odata rau de tot :P) si aceia s-au dus, insa nu erau extinsi deloc. In mod normal ar trebui sa scapi de petele acelea, insa nu stiu daca nu ti-ar trebui o concentratie mai mare. Oricum o sa-ti faca bine si dupa ce vei termina tubul acesta poti sa decizi daca iti iei ceva mai puternic. Pe iHerb, din pacate, nu am vazut nimic in afara de acesta.

      Te pup, sa ai bafta cu el! :)

      Ștergere
    2. Hihii, sa lichidam stocurile de AHA!:))
      Iti doresc sa obtii rezultatele dorite, Delia!

      Ștergere
    3. Multumesc la fel draga Ilda, acum sunt curioasa in cat timp ajunge comanda la mine, chiar azi-dimineata am primit e-mail ca a fost expediata. Recunosc ca am putine emotii pt.ca e prima mea comanda pe iherb si sper sa ajunga coletul ok la mine. Mult succes Ilda si sa ne vedem cu un ten ca de bebelus! :)

      Delia

      Ștergere
  6. In urmatoarea comanda il iau si eu! Prea e tentant!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper din suflet sa te ajute si pe tine, eu recomand tuturor exfoliantii chimici :)
      Pupici!

      Ștergere
  7. deci clar mi-l comand si eu..si pe mine m-a tentat PC...dar e cam piperat la pret, deci prefer sa il incerc pe acesta..eu sper sa imi sterga pistruii..:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu tot din cauza pretului am decis sa-l aleg pe acesta, e o diferenta clara, intr-adevar :P
      La pistrui nu stiu ce sa zic, dar oricum merita incercat. Sper sa ai rezultate bune! :) pupici!

      Ștergere
  8. Mi l-am notat, în caz de nevoie, deşi sper din suflet să nu fie cazul prea curând. Până acum, la cei 25 de ani, pot spune că sunt extrem de mulţumită de cum mi se comportă tenul, sper tare mult să continui pe acelaşi drum. Îţi mulţumim, un review complet şi extrem de complex!
    Seară frumoasă, Simona! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti doresc din suflet sa te poti bucura de un ten frumos cat mai mult timp, chiar ma bucur sa mai citesc ca exista si fete care sunt multumite de pielea lor, e mare chestie :P
      Te pup, Mihaela, o seara minunata si tie! :)

      Ștergere
  9. Interesant, pana acum nu am folosit nici un produs de genul.. nu ca nu as avea nevoie uneori.. poate o sa il incerc candva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu recomand exfolianti chimici pentru piele din tot sufletul, desi nu credeam, chiar fac diferenta. Eu zic ca au meritat la mine macar numai pentru faptul ca fondul de ten se intinde aproape perfect pe fata, nu se mai agata in tot felul de "portiuni nefinisate" de pe piele. Inainte aveam mereu zone cu piele uscata si jupuita, ba pe frunte, ba pe nas, acum insa totul e neted :P Nu am gasit o descriere mai plastica, dar intelegi tu despre ce e vorba :P

      Pupici! :)

      Ștergere
  10. Suna interesant, nu am incercat pana acum un produs de acest gen. :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu chiar iti recomand, s-ar putea sa-ti iubesti tenul mai mult! :)

      Ștergere
  11. Vai Simona, cum sa facem sa ma ajuti? Mie site-ul iherb mi se pare atata de stufos, ca ma pierd prin el. Si crede-ma ca am experienta la cumparaturi online. Dar nu prea cunosc brand-urile comercializate acolo, asa ca nu stiu ce sa aleg:) AHA am de la Paula's Choice, dar BHA-ul, tot de la Paula's, are deja 1 an si o luna de la deschidere si nu l-as mai folosi. Varianta de BHA pe iherb nu exista? Am cautat, dar nu am vazut. Nu ma descurc eu sau chiar nu exista?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, si eu am pierdut mult timp cautand un BHA, as fi vrut sa incerc si unul mai ieftin, insa nu am gasit nimic pe iHerb. Nu am vazut nici la alte fete care fac cumparaturi serioase pe iHerb si gasesc numai produse faine (gen Georigiana si Adiana), asa ca am luat si eu pentru a doua oara un BHA PC. Daca aflu ceva, clar te anunt. Tu cum te impaci cu AHA -ul PC? Si ce varianta de BHA ai folosit?

      Ștergere
    2. AHA il am cu concentratia 8%, consistenta gel. E usor de folosit, adica intra repede in piele etc dar nu ma ajuta cu petele,cel putin deocamdata. BHA 2% lichid, e desigilat de anul trecut, de prin august, dar nu ma indur sa-l arunc si-l folosesc asa, pana imi cumpar altul. Speram sa gasesc o varianta mai ieftina. Produse paula's choice iti achizitionezi din salonul pasagerei/corina?

      Ștergere
  12. Simona, uite ce au adus nou-nout pe iherb, parca tocmai pe cand intrebai tu :)
    http://www.iherb.com/Neoteric-Cosmetics-Inc-Alpha-Hydrox-AHA-Souffle-1-6-oz-45-g/52333 un AHA 12% cotat cu best si de Paula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, super, super, super!!!!
      Multumesc mult de tot, clar e pe lista la urmatoarea comanda, pfff, si cand ma gandesc ca tocmai am dat una, ufff!!

      Multumeeeeeeeesc, Codrina, din suflet!!!

      Ștergere
  13. Pare interesant. Si eu folosesc BHA PC momentan, dar e bine de stiut, daca am vreodata probleme cu bugetul e numai bun ca si alternativa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am nevoie mai mult de bha decat aha uitandu-ma iar pe articolul Pasagerei. Capilare sparte, putina rozacee, dermatita seboreica, mai multe puncte negre decat albe, vad ca acolo ma incadrez.
    Foarte bun articolul, o sa tin cont si de parerile tale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Mihaela, pentru aprecieri.
      Eu una am nevoie de amandoua :P
      Sper sa-ti fie de folos daca te hotarasti sa-l folosesti!! :)
      Pupici!!

      Ștergere
  15. Nu am incercat astfel de produse, nu am avut nevoie..Incerc sa imi fac exfolieri saptamanal cu produse cat mai naturale si cam atat, dar asta pentru ca sunt o norocoasa si tenul meu nu imi da mari batai de cap.Insa, niciodata nu spun "niciodata"si este bine de stiut despre acest produs, cand si daca va fi nevoie.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!