"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 3 martie 2013

Cadoul perfect pentru 8 MARTIE – Idylle (Guerlain)

             Ca oricarei alte femei si mie imi place mult luna martie, asta pentru ca este singura luna din an care determina cele mai mari schimbari la nivel emotional in interiorul meu. Iarna marcheaza in fiecare an din viata mea o traiectorie existentiala sinuoasa presarata cu dese episoade de deruta psihologica, schimbari bruste de perspectiva si dispozitie, urmate de tot felul de scheme motivationale viabile doar atat timp cat este nevoie ca sa traversez aceasta perioada gri si rece, care se repeta inevitabil in fiecare an. Indiferent daca inceputul lui martie aduce caldura sau nu, bariera pishologica s-a spart, stiu ca de acum, pot fi sarutata de soare in fiecare zi cu tot mai multa pasiune determinand pe zi ce trece exces de bucurie si chef de viata in sufletul meu.
            Pe langa binecuvantarea soarelui, luna martie debuteaza in cel mai frumos mod posibil pentru noi femeile, si anume celebrandu-ne. Este luna care se confunda cu insusi spiritul nostru, este luna in care suntem rasfatate neconditionat, in care suntem iubite mame, iubite sotii, fiice, prietene, colege, partenere de viata etc, fiind  totodata si luna in care primim cele mai multe cadouri.
               Am sarbatorit in viata mea de 32 de ori luna martie si facand o retrospectiva a tuturor cadourilor de care m-am bucurat de-a lungul timpului, cu accent pe ziua de 8 martie, mi-am dat seama ca odata cu varsta ele au crescut ca dimensiune, valoare si importanta emotionala. Daca la inceput nu primeam decat un fir de frezie colorat, un buchetel de ghiocei proaspeti sau o zambila parfumata, mai tarziu, cand am devenit domnisoara si baietii au inceput sa sa-mi acorde atentie, cadourile au inceput si ele sa reflecte acest lucru si pe langa buchetul de ghiocei a inceput sa se strecoare cate un parfumel cu nume sonor pentru vremea si statutul meu de atunci. Imi amintesc de Chanson d’Air, Pret a Porter sau B.U. varianta galbena pe care le-am primit de-a lungul timpului si pe care le foloseam cu zgarcenie si le pretuiam ca pe adevarate valori personale.
            Astazi posibilitatile de a face un cadou femeii iubite au crescut exponential, paleta de optiuni a devenit nelimitata si indiferent de bugetul alocat acestei sarbatori, se vor gasi variante pentru toate buzunarele si pentru toate gusturile. 
Eu nu stiu ce voi primi anul acesta de 8 martie, am o lista lunga de dorinte pe care nu am ezitat sa mi-o fac cunoscuta in anii anteriori, insa de aceasta data as vrea sa ma bucur in totalitate de elementul surpriza, astfel incat orice fel de sugestie este exclusa. Si daca nu stiu ce voi primi de data aceasta, stiu insa cu certitudine ce mi-ar fi placut sa primesc intr-o zi perfecta de 8 martie si ce anume m-ar fi facut cu adevarat fericita, plina de recunostinta si iubire – Idylle (Guerlain). Asadar aceasta este sugestia mea legata de cadoul ideal pentru 8 martie pentru femeia romantica, tandra si idealista, dar si pasionala, seducatoare, sublima.

            Daca ati citit postarea mea de aici, atunci cunoasteti idila mea pe care am avut-o cu acest parfum si cat de mult mi-am dorit sa-l fac parte activa din viata mea. Din fericire am avut norocul sa-l primesc de Mos Nicolae anul trecut, astfel incat acum de 8 martie am posibilitatea de a ma bucura cu tot sufletul de el si de aroma sa de neinlocuit, in asteptarea unui alt cadou la fel de inspirat.

        Guerlain - Idylle Eau de Parfum

       In conceptia mea Idylle este un parfum mirific, este combustibil pentru atractie si sex appeal, este recipientul meu secret cu potiunea dragostei. A reusit sa suclaseze toate celelalte parfumuri pe care le posed si pe care le-am avut/incercat pana acum.
            Designul pretios al sticlei, care ma duce cu gandul la o picatura de aur alchimic topit, exprima eleganta, opulenta si rafinament. Continutul nu poate fi decat pe masura recipientului sofisticat, astfel incat, de la primul contact Idylle te cucereste iremediabil si fiecare interactiune cu el sporeste atractia, dorinta.
 Creat in septembrie 2009, parfumul este unul atipic pentru casa Guerlain, asta si pentru ca al sau creator a fost Thierry Wasser, Idylle reprezentand primul sau parfum in calitate de succesor al lui Jean Paul Guerlain. 
Senzual si misterios, de la prima pulverizare Idylle se desface in fasii olfactive de o prospetime florala dificil de anticipat. Inca de la deschidere mixul efervescent de iasomie, frezie si liliac innobilat cu amestecul de trandafiri pretiosi (Bulgarian Roses aduse de Thierry Wasser si Plessis Robinson Rose – mostenirea lui Guerlain) iti incita imaginatia, intocmai ca sarutul unui amant pasional. Jocul seductiei se stinge subtil pe un fond de mosc alb inecat in acelasi mix de trandafiri a carui aroma ramane intacta de la inceput pana la final. 
Intocmai ca un joc al seductiei, Idylle face primul pas, te incita, te starneste, dupa care bate usor in retragere, se potoleste, devine intim si personal, comunica prin soapte atat cat e nevoie pentru a pastra lucrurile intersante.
Notele sale sunt distribuite dupa cum urmeaza:
NOTE DE VARF: frezie, tinctura de trandafiri, zmeura, fructe de litchi
NOTE DE MIJLOC: iasomie, lacrimioare, bujor, crin, liliac
NOTE DE BAZA: mosc, patchouli

            Nu este un parfum care striga "port Idylle", este o apa de parfum care nu se imparte decat cu persoanele destul de importante incat sa aiba acces in spatiul tau intim, intensitatea sa nu dureaza o vesnicie, ci atat cat sa se confunde cu mirosul pielii tale, cu personalitatea si cu starea ta de spirit.
Nu pot purta Idylle decat atunci cand vreau sa transmit un mesaj clar, autentic, nu e vreme de introspectie, doar timp suficient pentru a seduce, pentru a impresiona, pentru a cuceri.
            Cand il inspir, e amurg, port little black dress si tocuri ametitor de inalte, parul ridicat intr-un coc neglijent, am perle albe la baza gatului, port rosul meu YSL pe buze si vapai de dorinta in ochii. Comunic fara a vorbi, primesc fara a cere, sunt pregatita pentru o idila care nu se va termina niciodata.
Il puteti gasi aici la un pret incepand cu 164 lei.

Simfonia de note florale se continua cu Idylle Eau Sublime si Idylle Duet, variante la fel de reusite ale aceluiasi maestru parfumier Thierry Wasser (foto).
 
Cred ca este lesne de inteles ca Idylle (Guerlain) reprezinta mai mult decat o simpla idila in viata mea, ci ocupa locul principal in topul preferintelor mele legate de parfumuri. Si dupa o asa destainuire, as fi curiasa sa aflu care este parfumul care v-ar face pe voi fericite de 8 MARTIE?

VintageLook 

34 de comentarii:

  1. :) Esti de-a dreptul teribila!
    M-ai purtat pe toate aripile visarii cu postarea aceasta...Stii atata de bine sa transmiti stari, idei, sentimente, ai condei, Simona! Te admir si te felicit pentru asta!
    Pai, avand in vedere cele citite, as fi in stare sa raspund spontan: Idylle de la Guerlain (atat de tare m-a cucerit articolul)!
    Daca ar fi sa judec la rece si sa vorbesc despre ceva ce stiu, as spune: Valentina de la Valentino!:D

    Dar un lucru e cert, va trebui sa verific daca pot avea o idila cu parfumul acesta ispititor!:))

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Mi-a placut teribil raspunsul tau la intrebarea mea, inseamna ca te-am facut cel putin curioasa cu privire la mirosul sau. :P
      Deci trebuie neaparat sa incerc Valentina, este a doua oara cred, ca mentionezi ca este parfumul tau preferat si eu nu stiu inca despre ce este vorba. Poate ii faci si un review pana apuc eu sa-l testez. :P
      Iti multumesc frumos pentru aprecieri, Ilda, nu stiu cat de bine o fac, insa crede-ma ca as putea vorbi la nesfarsit despre parfumul asta, reuseste sa-mi transmita emotii atat de profunde... :)

      Te pup, duminica frumoasa in continuare!!

      Ștergere
    2. Am avut doar o mostra! Mi-a ramas intiparit in memoria olfactiva!
      Pentru a face review, e nevoie sa am parfumul!:)))

      Da, da, se simte ca vin cuvintele din suflet, m-am gandit la asta...:) Undeva, candva, cu permisiunea ta, il voi intalni si eu!:D

      Erata pentru primul comentariu: "atat de bine", nu "atata"! Sunt invatatoare, m-a iritat vizual, n-am cum sa omit sa mentionez...:blushing

      Ștergere
    3. Ahaaa, am inteles, pfff, pai sper din suflet, indiferent de ocazie sa-l primesti si sa te bucuri de el. Eu, aia nebuna, careia parfumurile "ii spun povesti" :p stie cat de important este sa fie prezent in viata ta. :P

      Pupici, draguto!!!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut! :)
      Nu mi-ai raspuns totusi la intrebare, as fi curioasa sa stiu ce parfum ti-ar placea tie sa primesti de 8 martie.
      Pup!

      Ștergere
  3. Sa stii Simo ca citind postarea ta de anul trecut despre Idylle,m-am indragostit iremediabil de el fara a stii macar cum miroase,can you believe it??? Totusi,mi-as dori enooorm Shalimar ,tot de la Guerlain,simt eu ca e parfumul visurilor mele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca Idylle ar fi un parfum care sa-ti placa tie atat de mult precum imi place mie, cred ca nu te-ar impresiona prea tare, dupa ce te-am citit pe tine, te asociez cu parfumurile puternice, opulente, cu personalitate.
      Dupa cum arata designul sticlei Shalimar, imi dau seama ca e al tau, e din povestea ta :P Iti doresc din suflet sa il primesti si sa te bucuri de el.

      Pupici, draga mea!

      Ștergere
  4. eu Inca mai imi cumpar b u galben....il ador!
    martie Este o luna superba, vine primavara, apare soarele si spre sf lunii si ziua mea! te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, stii, scriind postarea aceasta si amintindu-mi si eu de el (BU) asa m-a cuprins un dor de adolescenta si pentru ca Chanson d'Air (care a fost preferatul meu) nu se mai fabrica, mi-am pus pe lista B.U, am de gand sa-l cumpar si eu luna aceasta! :D

      Deci pentru tine luna martie e clar cea mai cea luna din tot anul! :P

      Pupici!!

      Ștergere
  5. un parfum fabulos! frumoasa poveste.pupp

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos! O veritabila oda pentru un parfum si un review fff convingator.
    Primul parfum care imi vine in minte este unul potrivit sezonului - Spring (Hana-Bi) pe care nu am cum sa-l achizitionez ... l-am cumparat dintr-o parfumerie din Zurich (impulsiv, ceea ce nu ma caracterizeaza) pentru ca mi s-a parut ca miroase a lacramioare (impresie subiectiva si de moment, mai degraba a ... primavara :)
    O primavara frumoasa si o surpriza placuta de 8 martie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc pasiunea ta pentru lacrimioare, de cand tot caut un produs care sa contina aceasta aroma, dar sa fie si convingatoare, insa pana acum nu am reusit sa gasesc nimic.
      Idylle sunt totusi sigura ca ti-ar placea si tie, macar pentru aroma de trandafiri delicioasa, absolut deloc sintetica.

      Pupici, draga mea!

      Ștergere
    2. Nu sunt chiar fidela unui singure arome, femeie ce sunt :)
      Trandafirii sunt undeva in fruntea clasamentului, dar sunt pe acolo si lacramioarele si iasomia si crinii ...
      Dupa descrierea ta, sigur ca mi-ar placea 'Idylle', dar nu ma indur de atatia bani, chiar si impulsiv nu m-am aruncat la Chanel, ci la un parfum de 10 franci :)

      Ștergere
    3. E cam scump, intr-adevar, nici eu nu m-am avantat sa mi-l cumpar, mereu am avut alte prioritati, de aceea poate il si prezint sub forma de "cadoul ideal" - din partea altcuiva evident :P

      Ștergere
  7. Hi Simona! Love this perfume too! It is a perfect gift for 8th March indeed! Have a nice evening dear, kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce design frumos are si ce note, nici nu vreau sa-mi imaginez cum miroasa :X. L-as cumpara fara sa-l miros, doar pentru ca ai vorbit tu frumos despre el, pentru ca il iubesti si am aflat ca a fost creat in septembrie :P.
    De 8 Martie mi-ar placea oricare parfum din wish-listul meu: Organza, Ange ou Demon - Givency, Candy-Prada, Allure-Chanel, Addict-Dior :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar arata intr-un mare fel si miroase pe masura aspectului (cel putin din punctul meu de vedere) si cred ca ti-ar placea si tie macar doar pentru a-l purta ziua. Poate seara, la intalnire, ai alege Addict dupa cum mi-am dat eu seama! :P

      Pupici, frumoaso!!!

      Ștergere
  9. Ce frumos ai descris acest parfum, m-ai facut curioasa deci trebuie sa-l miros cat mai repede. Si mai frumos e cand exista o poveste in spatele parfumului, atunci toate simtirile se amplifica. Eu una simt ca innebunesc (in sensul bun) cand simt miros de liliac...parca persoana mea e asociata acestui miros :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumooos, cine stie care e povestea mirosului de liliac din viata ta, daca rezonezi atat de bine cu el. Poate e ceva din copilarie, o amintire care iti ascute instantaneu simturile si-ti provoaca bucurie cand simti aroma liliacului. Si mie imi place foarte mult, am avut un sapun de corp, la un moment dat cu flori de liliac integrat in el si cu miros divin. Nu vrei sa stii ce aroma puternica invaluia toata baie, nu mai imi venea sa ies de acolo. Din pacate nu l-am mai gasit, insa mi-a ramas in minte si compar toate sapunurile acum cu respectivul. :P

      Sunt curioasa daca iti va placea si tie la fel de mult Idylle, poate te intorci si lasi un feedback! :)
      Pupici!!

      Ștergere
  10. Simo, Simo, ce-mi faci tu mie! Imi scoti in cale o alta ispita! Acum imi sta gandul doar la Idylle.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, lasa Deea, cu ocazia asta iti faci lista mai lunga si mai complexa, ca sa aiba cei dragi tie de unde alege cand vor dori sa te cadoriseasca. Si eu tot cadou l-am primit! :p
      Sunt sigura ca e pe gustul tau la personalitatea si felul tau de a fi! :)

      Pupici!!!

      Ștergere
  11. I have a couple of Make up by Guerlain. Yet to try a perfume by them!!!
    Happy Women's Day to you too dear!!! :)
    FASHION PANACHE BLOG

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie mi se pare total neatragator sa-i insinuezi partenerului ce ti-ai dori, indiferent de ocazie. Cadoul e cadou.. unde e sentimentul de surpriza, de nerabdare, de "oare ce-i in cutie".. pana la urma, cei din jur ar trebui sa te cunoasca indeajuns de bine incat sa isi poata face o lista cu posibile cadouri.. vorbesc in termeni generali, nu "ma leg" de tine personal, cat de subiectul postului, sau ma rog, partea cu "lista" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Idealul ar fi ca partenerul (la el ma refeream in postare) sa te cunoasca indeajuns de bine incat sa stie ce-ti place, sa-ti intuiasca dorintele si sa-ti aleaga cel mai potrivit cadou, in realitate insa, din experienta mea cel putin, barbatii sunt destul de derutati cand vine vorba de alegerea cadoului perfect :p De foarte multe ori, in cupluri, se practica treaba cu “tu ce ti-ai cam dori de 8 martie?” Si apoi tu vii cu variante :))) Nu prea e romantic, nu? Ai dreptate!!
      Anul acesta sunt sigura insa, ca voi avea si eu parte de o frumoasa surpriza si voi fi cadorisita cu ceva exact pe gustul meu si daca nu va fi asa, nu-I bai, intentia conteaza pana la urma. :P
      Si da, consider ca ai mare dreptate, elementul "surpriza" e poate cel mai important pana la urma!

      Cadouri frumoase si inspirate iti doresc! :)

      Ștergere
    2. mersi, la fel.. eu sunt in Finlanda, unde ziua de 8 martie nu are o semnificatie aparte, asa ca n-o sa-mi trag sotul de maneca sa-mi ia ceva, dar poate totusi iesim macar la o cina :) din fericire pt. mine, ne mai cadorisim si fara ocazii speciale :)

      Ștergere
  13. mi-ai adus aminte de vremea cand si mie bu, pret a porter si chanson mi se pareau cele mai bune parfumuri :). le-am avut pe toate prin preajma si eram teribil de mandra cand mai furam din ele :)).

    despre Idylle insa, deocamdata nu stiu ce sa spun, nu l-am mirosit, dar as dori sa o fac :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am de gand sa-mi cumpar din nou BU galben, mi s-a facut asa un dor :))) Imi aduc aminte ca am vazut la un moment dat, la o colega, parfum si lotiune de corp, asta mi-ar placea sa gasesc, lotiunea, insa nu cred ca mai exista asa ceva! :P
      Sigur ti-ar placea Idylle! Pup!

      Ștergere
  14. Răspunsuri
    1. Hihi, in sfarsit cineva care il are :P
      Ma bucur ca-ti place si tie, pupici! :)

      Ștergere
  15. Din nou am ramas muta citind postarea ta...din nou am visat..mi-am dorit sa imi dai si mie un strop din licoarea ta magica..

    din pacate eu nu mi-am gasit sufletul pereche in lumea asta parfumata..nu am gasit o esenta care sa mi se potriveasca ...sa fie doar al meu..sa ma regasesc in el si sa imi provoace atata pasiune..nu un parfum feminin...in schimb ador un parfum barbatesc..ma scoate din minti si as indrazni sa il port...

    si totusi mi-as dori din suflet sa primesc coco chanel mademoiselle...prietena mea este posesoarea acestui parfumel si de fiecare data cand ne vedem ma incanta cu mirosul ei...

    iti impartasesc toate gandurile, trairile legate de acest anotimp minunat..martie este luna mea..cea mai frumoasa dintre toate ..si desi nu primesc atat de multe cadouri(chiar daca este si ziua mea mai pe la sf lunii) in aceasta luna ma simt plna de viata, optimista..fericita...

    te-am pupat draga mea...!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca si eu, in adolescenta, cand eram mai zbuciumata, imi place mult un parfum de barbati, tin minte ca l-am si cumparat si l-am consumat pe tot :P Dupa aceea nu m-am mai identificat cu el.

      Ma bucur ca ti-a placut expunerea mea, te pup, Raluca, imi era dor de tine!!!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!