"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 8 februarie 2013

Despre sarbatori, cadouri si batai de cap...


Cand vine vorba de Valentine’s Day, eu sunt mai…”vintage” asa, dupa cum se exprima iubitul meu, cand doreste sa-mi transmita intr-un mod elegant si simpatic, ca sunt cam demodata in conceptii si conservatoare in gandire, motiv pentru care eu nu pot fi in niciun an personaj activ in aceasta “sarbatoare a iubirii” care decoreaza toate trotuarele gri si prafuite ale orasului cu tot felul de tarabe care comercializeaza o data pe an inimi rosii –  mai mari, mai mici, grasunele sau mai plate, decorate cu pietricele, paiete sau fara paiete, cu mesaje, fara mesaje etc, etc.
Cu aceasta conceptie a mea scapa si baiatul de o bataie de cap si nu-si mai stoarce creierii cu ce sa mai imi cumpere si de acest Sfant Valentin de import. Daaaar, lucrurile nu sunt asa de simple, ca nici bine nu trece Valentin asta, ca vine muuult asteptata luna martie.
Uite, martie este o luna care imi place mie tare, tare mult. Pe langa faptul ca marcheaza momentul de incheiere a depresiei cauzate de iarna, frig, zapada etc; pe langa faptul ca atmosfera capata “refresh” dintr-o data si totul se anima brusc, se insufleteste orasul, se insufletesc oamenii; este si luna, minunata luna din an, in care femeia este in centrul atentiei (la nivel declarativ este tot timpul, dar teoria nu coincide mereu cu practica).
Daaa, trotuarele prafuite se aglomereaza din nou de alte tarabe, de aceasta data cu mii de martisoare de toate formele si culorile si multe, foarte multe flori. Prin toata nebunia asta de martisoare si flori, se distinge indubitabil o masa mare de personaje agitate, derutate, deznadajduite chiar, umbland haotic printre comerciantii cu gura mare si cu putere de convingere pur romaneasca – da, ati ghicit, sunt ei, barbatii in cautare de cadouri potrivite pentru toate femeile din viata lor. Si credeti-ma, in luna martie nu e greseala mai grava decat sa uiti vreuna (femeie adica) cand iti organizezi bugetul si sesiunile de shopping. Eh, unii au aflat-o pe pielea lor.
Si, din discutiile mele cu aceste “personaje”, pare-se ca, o mare, mare problema este ziua de 1 MARTIE. "Ce iau eu cadou de martisor la a mea (a se subintelege femeie, iubita, sotia etc)?" Martisorul, desi se comercializeaza la greu, pare din ce in ce mai demodat, martisorul sub forma lui clasica, cosar, potcoava, trifoi cu patru foi si alte variatiuni din metal comun si snurulet alb-rosu rasucit, pare “vintage” si el si apoi nu toate femeile imbratiseaza curentul acesta cu prea multa bucurie. "Sa-i cumpar flori si bomboane? Pai, cam asta i-am dus si de Sf. Valentin (plus o inima plusata, cu strasuri) si apoi mai vine si 8 Martie si atunci ce ii mai iau?" Grea decizie, dar eu, ca sa-l scap pe al meu de atata amar de stres, m-am gandit sa-i dau solutia mea – o bijuterie:
Asa ca, dragul meu, bijuteria- martisor pe care mi-as dori-o eu, este o brosa, careia mi-ar placea sa ii atasezi traditionalul snurulet alb-rosu rasucit, pentru ca mie inca imi place sa port martisor in piept din 1 pana in 8 martie!
Iata si variantele:
Brosa pasare colibri din argint cu marcasite
                                           Brosa pasare colibri din argint cu marcasite 16-1-i23223
Sau daca te simti cumva mai darnic: Brosa din argint albina cu marcasite si email galben
                                                        Brosa din argint albina cu marcasite si email galben 16-1-i23227
Cele doua modele le gasesti pe SilverZone.ro, iar daca te opresti la cea de-a doua, stai linistit, de 8 martie, nu mai trebuie sa-ti bati capul cu nimic, ci doar sa te minunezi o zi intreaga de cat de frumoasa sunt si cat de bine imi sta cu brosa-martisor galbena si promit si un bonus: fac eu cinste cu cina la restaurant! :D



                                               VintageLook  

22 de comentarii:

  1. Ce model deosebit are prima!Imi place la nebunie :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :D Mie parca imi place un picut mai mult cea de-a doua, dar oricare ar fi binevenita :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu tot pentru prima votez!:)
    Mi-a placut maniera de abordare a articolului, Simona!

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, Ilda, ca ti-a placut, m-am distrat foarte tare scriindu-l! :P
      Pupici si de la mine! :)

      Ștergere
  4. Si mie tot prima imi place :X

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie cea de-a doua varianta mi-a placut mai tare si sper ca o vei primi de martisor :D Iar cel care ti-o va darui va merita cu siguranta cina promisa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa ca ar merita? :D
      Multumesc, Aurora, se pare ca avem aceleasi gusturi! :P

      Ștergere
  6. Daca as dori sa cumpar ceva de pe site ul promovat de tine,as deschide o noua pagina si as comanda de pe ea. Ma enerveaza la culme advertorialele si orice fel de "parteneriate" comerciale,nesemnalizate ca atare, ma fac sa ma simt de parca bloggerul acela ma ia de prost. De aceea ,deschid o noua pagina si ma uit/comand de pe ea,pt ca nu vreau sa ai vreun beneficiu de pe urma comenzii mele.Nu esti cinstita cu mine,nu sunt nici eu cu tine..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga, Violeta, daca iti doresti ceva de pe site-ul acesta sau oricare altul promovat de mine sub o forma sau alta pe acest blog, poti sa o faci accesand fara retineri toate linkurile si bannerele mele, pentru ca, in afara de codul iHerb pentru noii clienti, eu nu sunt afiliata niciunei platforme care imi genereaza profit sau alt beneficiu de pe urma cumpraturilor efectuate prin intermediul blogului meu. Singurul parteneriat pe care il am de acest tip este negociat ca un site astfel incat la 10 acte de cumparare cu ajutorul codului meu de reducere pentru clienti, site-ul respectiv imi da posibilitatea sa organizez un giveaway pentru cititorii mei, eu nu am absolut niciun beneficiu, iar postarea aceasta chiar are un scop nobil, despre care sper sa am ocazia sa vorbesc si sa vi-l destainui.
      Oricum, mi-ai dat ideea unei postari sub forma de discutie libera despre subiectul pe care l-ai abordat tu aici.

      Am luat aminte de aici, treaba cu semnalizarea si iti multumesc pentru sugestie.
      Un weekend placut iti doresc!

      Ștergere
  7. A doua, albina, mi se pare superbaaaa. Ti s-ar potrivi de minune :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, asa-i!! :P Mesajul a ajuns unde trebuie, din cate se pare! :D

      Ștergere
  8. Supeeerba cea de-a doua brosa! Pe mine nu m-ar putea multumi nimeni la ce dorinte am dupa perioada asta de criza depresiva,desigur,numai Martie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, Martie al nostru ofera posibilitatea indeplinirii tututor dorintelor reprimate dupa perioasa usturatoare la buzunar de dupa Craciun, cam asa vad eu luna asta..
      Cat mai multe cadouri frumoase iti doresc!!! :)

      Ștergere
  9. Hi Simona! These brooches are really adorable! A nice gift idea!:) Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt foarte frumoase brosele.nu ma omor dupa brose in general,dar acestea 2 sunt deosebite;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma omoram dupa brose mai demult, insa prietenul meu "mi-a deschis apetitul", el mi-a daruit toate brosele vintage pe care la am si de care sunt foooarte mandra si asa am inceput sa le ador.
      Acum de cand am primit de la Nora, gulerul acela animal print (de aici: http://vintagelooksimona.blogspot.ro/2013/02/jurnal-de-bloggerita.html ), mor de drag sa le port atasate acestuia, arata asa de bine :D

      Te pup, weekend frumos!!!

      Ștergere
  11. Foarte inspirata ai fost cu acest post. Oricum, pentru barbati e atat de simplu sa ne cumpere cadouri....eu nu m-as plictisi sa primesc cate o bijuterie la fiecare sarbatoare :)Iris

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, corect, cand e vorba de bijuterii nici eu nu m-as plictisi, asa ca ... sa fie cat mai multe ocazii! :D
      Multumesc pentru vizita, Iris, un weekend placut in continuare!

      Ștergere
  12. te-oi fi distrat tu scriindu-l insa eu m-am distrat si mai tare citindu-l ! Frumos...f frumos!

    si mie tot a doua brosa imi place mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, da, chiar m-am simtit foarte bine scriind postarea aceasta. O scrisesm pur si simplu, apoi am adaptat-o spre sfarsit si am participat la un concurs cu ea. Nu am castigat, insa chiar m-am distrat sciind-o. Din pacate nu am primit niciun una dintre brose :))) Doar un martisor simplu, dar frumos si oferit din inima...mai pot sa spun ceva?! :P

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!