"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 9 februarie 2013

Be delicious Fresh Blossom DKNY (review)

DIN SERIA: "SI PARFUMURILE SPUN POVESTI..."

            Ati citit vreodata un zodiac floral? Este acel tip de zodiac bazat pe data nasterii, mai exact fiecarei zile din luna ii este atribuita cate o floare, iar caracteristicile personale ale fiecaruia sunt descrise pornind de la simbolistica florilor. Astfel:
·        1, 10, 19, 28 – Floarea–soarelui
·        2, 11, 20, 29 – Bujor
·        3, 12, 21, 30 – Papucul–doamnei
·        4, 13, 22, 31 – Albastrea
·        5, 14, 23 – Iris
·        6, 15, 24 – Mac
·        7, 16, 25 – Orhidee
·        8, 17, 26 – Margareta
·        9, 18, 27 – Trandafir

      Nu stiu daca voi stiati despre acest zodic, insa cu siguranta El nu stia cand m-a asociat pe mine cu mirosul unei flori. Povestea cautarii parfumului perfect, despre care va spuneam la un moment dat intr-o postare, a inceput intr-o carte, cand ea, eroina respectivei povestiri, s-a remarcat la un moment dat in ochii mei, prin amprenta ei personala unica – un parfum, care pe el (eroul) l-a tulburat pentru tot restul vietii, asociind-o mereu, din momentul in care a cunscut-o, cu mirosul imbatator de trandafiri. Iar eu, impresionata de poveste, spuneam atunci: Si cu aceasta experienta in suflet m-a cuprins o dorinta nebuna, din aceea cum numai o femeie poate intelege, de un parfum pur de trandafiri, unul care sa imi taie respiratia, sa ma transforme in femeia pe care el ar putea-o iubi pana la sfarsitul zilelor sale, un parfum care sa imi innobileze cele mai frumoase trasaturi ale personalitatii mele, un parfum care sa imi apartina mie, sa se identifice cu fiinta mea, care sa ma faca sa ma topesc in mii si mii de trairi de fiecare data cand ma las invaluita de aroma acestuia, un parfum care sa il determine pe el sa-mi sopteasca numele incet, aproape sacru, ca pe o rugaciune venita din forul sau interior…”

      El nu stia nici de trairile si nici de cartile mele romantice, insa intr-o seara a venit la mine cu o cutiuta  simpla, alba, patrata si mi-a spus cu emotie in voce ca mi-a cumparat un parfum. M-am uitat la cutie si la gramaj – 100 ml si am inghitit in sec. Eu niciodata, dar niciodata nu am fost de acord ca cineva sa-mi cumpere un parfum fara sa ma consulte mai intai, asta pentru ca mie nu imi plac decat vreo cateva, pe majoritatea pe care le incerc nu le tolerez, in consecinta sunt foarte greu de satisfacut cand vine vorba de parfumuri.
Mi-a destainuit ca inca de la prima pulverizare, a stiut ca e al meu, mi-a simtit prezenta cu toate simturile si a fost convins ca va deveni parte din personalitatea mea, din mine.

      Hmmm, pai cum sa-i frang inima dupa o asa destainuire? Pff, simteam ca acesta este unul din momentele acelea pe care trebuie sa le rezolvi cu cea mai mare diplomatie pe care sigur nu am invatat-o la orele de management al afacerilor pe care l-am studiat atatia ani. Am inghitit din nou in sec si am luat parfumul in maini. L-am scos din cutiuta lui alba, recipientul sub forma de mar, nu m-a impresionat sub nicio forma, nu mi-a declansat nicio emotie. El mi l-a luat tandru din maini si mi l-a pulverizat scurt la baza gatului…aroma sa m-a invaluit grabit la inceput, din ce in ce mai lasciv pe parcurs… hmmm, m-am inselat inca o data in scepticismul meu de femeie superficiala, era parfumul meu de trandafiri, acela la care am visat luni de zile, acela care  in momentul de fata il determina pe el sa ma recunoasca dupa aroma mea oriunde m-as afla, sa sopteasca mental Simona, pentru ca noul meu parfum de trandafiri ma insoteste toata ziua, isi pastreaza proprietatile de dimineata pana seara si cel mai important se simte in spatiul meu intim ca o aura care ma invaluie.
***
       Da, asa cum v-ati dat seama parfumul povestilor mele este Be delicious Fresh Blossom si a fost creat in anul 2009 de casa Donna Karan. Notele sale sunt distribuite dupa cum urmeaza:
NOTE DE VARF: grapefruit, caise, coacaze
NOTE DE MIJLOC: lacrimioara, trandafir, iasomie
NOTE DE BAZA: mar rosu, note lemnoase
            Il consider a fi un parfum potrivit pentru zi, la inceput notele fructate de varf te invaluie cu o prospetime usor agresiva, consumandu-si virulenta incet si scotand la iveala un joc olfactiv lasciv creat de iasomia si lacrimioarele din componenta. Dar pe parcurs tot decorul se schimba, fructe, flori delicate ies din scena cu discretie, pentru ca aroma de trandafir pasional domina fara sfiala toate celelalte note.
           Este un parfum de primavara, de vara timpurie, dar destul de versatil, usor de integrat in derularea oricaror evenimente cotidiene, un parfum feminin si seducator caruia ii poti ramane fidela o viata intreaga, ispita flirtului neputand aparea decat la ceas de seara cand simturile cer ceva mai profund, mai misterios, mai opulent.

La un pret bun il puteti gasi pe site-ul Aoro.ro, in varianta de 15, 30, 50 si 100 ml.
                                                 
     Afisul publicitar prezinta acest produs asociat cu imaginea merelor. Nu stiu daca asta se datoreaza recipientului a carui forma este un mar stilizat, stiu ca primul Be delicious creat a fost in varianta verde (probabil cu miros de mar verde mai accentuat, vorbesc doar din ceea ce am citit, nu am fost curioasa sa-l incerc pana acum), insa la varianta Fresh Blossom aroma marului este aproape inexistenta (din aprecierile mele), toate notele converg cumva spre aroma centrala de trandafir.

     Eh, si prin aceasta destainuire, am reusit sa rup promisiunea ca urmatorul pe lista va fi Be delicious Fresh Blossom Eau so intense lansat anul trecut. Pfff, ce bucurie!! Am avut ocazia sa-l incerc, iar aroma sa este mai puternica, mai pasionala, mai rascolitoare.
                                          

Ah, si daca nu v-ati dat seama pana acum, eu in zodiacul floral, sunt …. trandafir!!  J
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Aceasta este a patra poveste a parfumurilor din viata mea (in acesta ordine: Moment de Bonheur, Idylle, Hippy Fizz si evident Fresh Blossom) pe care vi le-am prezentat aici, mai am de facut doua review-uri simple: Idylle de la Gurelain si Hippy Fizz de le Moschino, pentru care nu am apucat sa va scriu si impresiile in urma testarii, asa ca pe care dintre ele ati dori sa-l postez mai intai?


                            VintageLook  

23 de comentarii:

  1. Ooo, cu maiestrie ai scris postarea asta, mi-ai transmis atata emotie!!! Am trait cu intensitate intregul film...
    Te felicit, Simona!

    Ne asemanam si in privinta capriciilor in ceea ce priveste parfumurile...
    Dar cu mne cum ramane, sunt nascuta pe 10...ce parfum sa faci cu floarea-soarelui???:))

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  2. Si, pentru ca face parte din scenariu, m-ai invaluit atat de tare incat am uitat sa raspund intrebarii tale!:P
    Idylle - Guerlain...:)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut, mesajul ei a ajuns acolo unde trebuia, exact asa cum trebuia! :)
      Cat despre floare-soarelui, ea poate constitui o buna sursa de inspiratie, nu trebuie sa fie neaparat parfum - pe mine ma duce cu gandul la o vacanta de vara in doi in Provence. Pai, nu ti-ar placea un asa cadou? :D Si mai sunt si alte destinatii...ceva legat de Van Gogh, ei, ce zici?

      Idylle zici?! Am retinut!

      Pupici!!

      Ștergere
    2. Gata, acum m-am luminat; eu ma ancorasem in ideea de parfum...
      Acum sunt impacata!:D

      Ștergere
  3. Vai, daca ai stii de cat timp cautam o parere despre acest parfum! L-am tot vazut in mediul online si ma tenta si pe mine. N-am avut ocazia sa-l incerc dar din ce ai scris tu aici, sigur imi place!
    Iti multumesc din suflet!
    Tare mult vreau sa aflu parerea ta despre Idylle.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu recunosc ca, din cauza, ambalajului cam neinspirat, nu m-ar fi tentat niciodata sa-l incerc, insa inauntru se ascunde o cu totul alta esenta decat ce as fi crezut eu.
      Ma bucur ca ti-am satisfacut partial curiozitatea, acum acesta este felul meu de a-l percepe, trebuie sa vezi si tu... :P

      Idylle, am notat!

      Merci, pupici!!!!

      Ștergere
  4. It is one of my fav perfume as well Simona! So fresh and sweet, love it!! kisses my dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  5. pare interesant, zise Macul de mine :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, intre mac si trandafir cica e compatibilitate maxima :))

      Ștergere
  6. Cat de frumos ai scris, am citi cu mare drag, sincer tare curioasa eram cum miroase acest parfum, acum datorita tie am aflat!
    Pupici de la iris :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, draguta, sper sa-ti placa si in realitate! :)

      Ștergere
  7. Chiar ca ai tesut o poveste aici.
    Suna minunat ... trandafirii, dragostea mea ... si eu care sunt o albastrea :)
    Sa-l folosesti cu mare placere si sa-ti indeplinesti dorinta de a-l achizitiona si pe celalalt :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, spuneam la un moment dat ca nu am foarte multe parfumuri pentru ca sunt foarte pretentioasa, ca sa ma cucereasca unul, pe langa mirosul placut trebuie sa-mi spuna si o poveste si atunci cand am inceput seria review-urilor la parfumuri, am plecat de la povestea lor.
      Acest parfum sunt absolut sigura ca te-ar cuceri si pe tine dupa ceea ce stiu eu despre tine! :)
      Pupici!!

      Ștergere
  8. Ce frumos povestit!Am vizualizat scena cu ochii mintii. :) Si ce gest frumos! :) Sa il folosesti cu placere! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot, ma bucur ca ti-a placut povestea, si eu am fost extrem de impresionata de felul in care au decurs totul...:)
      O seara placuta!!

      Ștergere
  9. Io sunt floarea-soarelui?? :))) Nu mi se potriveste. As fi zis lacramioara, bujor, transafir sau freziee!!!
    Vezi ca e oferta buna la YR cu Moment de Bonheur, pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, cum nu, fata cu parul de soare! :P

      Stiu de Moment de Bonheur, dar s-a cam stricat povestea de dragoste intre noi, m-am cam lasat ispitita de alti trandafiri, vezi mai sus :P

      Pupici!!

      Ștergere
  10. Superba povestea :P Eu acum am inteles de ce imi place asa mult albastrul, pentru ca sunt Albastrea :D Deci de asta poate prefer parfumurile fresh care au de obicei ambalaj cu albastru :))) O sa vizitez pagina sa vad ce mi s-ar potrivi

    RăspundețiȘtergere
  11. Hehe , floarea - soarelui , daca intri pe blogul meu , care e prima imagine care iti apare in fata ochilor ? :P Am si eu parfumul , l-am folosit vara aceasta , tot varianta de 100 de ml , i-am dat o mica pauza in re-asteptarea verii :) Pentru mine acest parfum se asociaza cu vara :) Foarte , dar foarte frumos postul tau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare ca-ti place, draga Floare de Soare :P Spune-mi, tu cum il simti, tot aroma de trandafiri dominanata?

      Ștergere
  12. Floarea-soarelui si eu:)...cat ma bucur,ma identific 100%.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!