"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 20 ianuarie 2012

Ultimele achizitii

       Planuisem sa fac aceasta postare mai demult, asta pentru ca produsele din imaginea alaturata au ceva timp de cand le-am cumparat, insa nu am reusit sa ma mobilizez.

        Va spuneam in mai multe randuri ca am renuntat de cateva luni la Flavo C, nu pentru ca nu mi l-as mai dori, ci doar pentru ca mi-am organizat intr-un alt mod bugetul pentru o perioada de timp si acest produs a trebuit sa fie sacrificat, insa il voi recumpara la un moment dat.
       Inca de cand am facut postarea despre calitatile sale, una dintre vizitatoarele blogului meu, Dana, careia ii multumesc din suflet, mi-a "deschis ochii" cu privire la atributele vitaminei C (ceea ce contine Flavo C) si de aici am inceput si eu sa ma documentez si am promis inca de atunci ca voi incerca sa-mi fac propriul meu ser cu vitamina C, ca o varianta mai accesibila pentru Flavo C. Astfel am cumparat dintr-o farmacie din Timisoara doua produse aduse de pe site-ul Elemental si anume Vitamina C (4 lei) si Vitamina E (15 lei).


          Sakura a fost o draguta si mi-a pregatit o apa florala cu trandafiri din gradina mea, ultimii care mai erau infloriti la sfarsit de toamna, astfel incat din vitamina C dizolvata in apa de tradafiri mi-a facut un ser (desi e impropriu spus) pe care il pulverizez pe fata de doua ori pe zi prin intermediul acelui recipient cu pulverizator de la Sephora (7 lei), care se comercializeaza insotit de o palnie micuta si foarte eficienta.
          Deoarece vitamina C este foarte instabila, nu imi fac ser decat pentru 3 zile. Deoacamdata nu va povestesc despre efecte, pentru ca este prea devreme, plus ca vreau sa mai lucrez la acest ser, am de gand sa il mai imbogatesc si cu alte extracte pretioase de pe Elemental, dar asta intr-o alta postare.

        Tot intr-o alta postare, mult mai veche, va spuneam ca mi-am cumparat de pe Breslo, unt de shea si ulei de argan. Le-am folosit separat o foarte buna perioada de timp, dupa care m-am gandit sa imi fac o crema, mai ales ca untul de shea este destul de solid si aplicarea devine dificila. La inceput a fost doar unt de shea si ulei de argan, apoi am adaugat si ulei de migdale (ramane preferatul meu) si apoi vitamina E. Este o crema pe care, in general o folosesc o data la doua-trei zile pe fata si pe gat si mai des in jurul ochilor (voi face in curand un review si acestor doua ingrediente de baza).
Toate proportiile le-am luat de pe Elemental.

     Tot cu aceasta vitamina E imi mai imbogatesc si celelalte creme din comert pe care le folosesc. Consistenta este uleioasa si foarte densa. Toate produsele din imagini le tin la frigider intr-un recipient etans si le scot doar cand am nevoie.
   Le voi folosi de asemenea si la prepararea de masti cu alte ingrediente (unturi si uleiuri vegetale, extracte de plante) pe care intentionez sa le cumpar, mai ales ca Simona de la SpaRustica (pe care am "cunoscut-o" prin postarea mea privind cremele naturale de pe site-ul respectiv) mi-a promis ca ma va ajuta cu raspunsuri la intrebarile pe care le am despre combinarea acestor produse. 

24 de comentarii:

  1. si eu imi doresc sa folosesc produse cat mai naturale pt ten! Doar ca sunt prea comoda pt a mi le prepara singura..si nici timp nu am sa caut ce am nevoie..plus ca nu prea stiu ce mi s-ar potrivi! Uleiul de argan imi face de mult cu ochiul ..poate il voi lua si eu la un moment dat!

    Sunt convinsa ca vei avea rezultate bune daca te vei tine de treaba asta...adica sa stai sa ti le faci singurica...
    Asteptam detalii..cine stie..poate ma apuc si eu sa imi prepar creme, ser etc...pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate eu am mult de invatat, inca sunt in perioada de documentare, insa mi-ar placea sa pot renunta la tot ce cumparam in mod curent din comert si folosesc produse cat mai benefice pentru ten, din pacate nu toate produsele naturale sunt si atat de bune...voi face review-urile pe care le tot promit cat de curand sper...
      Pup! :)

      Ștergere
  2. Am o colega care e fana Elemental si-si prepara diverse chestii, eu n-am rabdare dar recunosc ca as face o mica comanda :D.

    Te pup!

    ps: N-ai mai postat asa des, chiar ma intrebam ce faci, cum esti?!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am o lista mai lunga, am tot pus pe ea si desi sunt ieftine, de fiecare data cand fac totalul mai aman o saptamana doua...

      Sunt ocupata tare la job, e inchidere de an si e mult de lucru si o perioada de timp nu voi mai fi asa activa, incerc totusi sa postez ceea ce am in plan...

      Pupici! :)

      Ștergere
  3. La fel cum zice Raluca, si eu fac parte din persoanele comode...
    Acum sincera sa fiu, daca rezultatale pe care le vei obtine tu, sunt mai bune fata de cele cu Flavo-C, parca m-as risca si eu sa-mi prepar singura serul.

    Untul de shea si cel de argan, miros a ceva? Nu ca ar conta, dar eram curioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata rezultatele nu sunt mai bune, de la Flavo C am simtit actiunea de la primele utilizari (luminozitate si efectul acela de lifting care imi lipseste enrom in momentul de fata), acum, cu acest produs nu este cazul... :P

      Untul de shea si uleiul de argan miros urat, ca sa zic asa cu sinceritate, sunt nerafinate si cred ca de aceea...trebuie sa imi spun odata parerea si despre acestea doua, am oscilat foarte mult, eram indecisa etc, insa trebuie sa vorbesc si despre impresiile mele cu privire la acestea, mai ales ca nu prea seamana cu cele ale majoritatii...cel putin din cate am citit eu... :P

      Ștergere
  4. Daca nu ma inseala memoria, vitamina E de la Elemental e sub forma dl-alpha tocopherol,adica forma sintetica. Daca vrei the true vitamin E incearca sa fie trecuta pe eticheta sub forma D-alpha tocopherol. Cei de la now foods au o varianta de vitamina E lichida naturala, care poate fi folosita si ca supliment alimentar, deci impusti doi iepuri deodata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, amandoua vitaminele sunt sintetice, insa recunosc ca de forma de vit E despre care vorbesti tu nu stiam, insa o sa ma documentez. Deocamdata nu pot sa afirm ca am trecut exclusiv pe produse 100% naturale, insa mi-am schimbat obiceiurile de consum destul de mult in ultimul an, desi nu stiu pana la urma daca voi lua o decizie asa de radicala, insa strang informatii :P
      Iti multumesc foarte mult, dau o cautare pe google sa vedem despre ce este vorba cu cei de la now foods:P
      Pupici! :)

      Ștergere
  5. sa ne zici cum faci serul...abia astept ! succes ! untul de shea...e minunat, imi place tare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ee, mare smecherie nu e, le amesteci :P Si mie imi place untul de shea mai mult decat uleiul.
      Pup!

      Ștergere
  6. si eu sunt comoda si prefer sa le cumpar gata facute. flavo c mi-a atras atentia de mult timp la tine pe blog dar n-am apucat sa-l cumpar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cam scumput Flavo C, pentru ca se termina foarte repede, insa eu il ador! :)

      Ștergere
  7. Mi se pare extraordinar sa iti prepari singur/a produse de ingrijire!Si eu mai procedez asa,fac masti,scrub-uri,sapun s.a.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, poate ne arati si noua cum prepari sapunul...mi-ar placea...
      Pupici! :)

      Ștergere
  8. Iti admir rabdarea si dorinta de a folosi produse cat mai naturale si benefice tenului,recunosc ca prefer sa folosesc creme gata preparate:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt chiar naturale cele doua, insa le folosesc in combinatie cu cele naturale pentru un efect mai intens, sper sa si dea roade... :P
      Pup!

      Ștergere
  9. Si eu trebuie sa imi cumpar vitamina E.Si te admir pentru ca doresti sa folosesti produse cat mai naturale! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precum am spus si mai sus, nu cred ca o sa ma axez numai si numai pe produse naturale, insa cel putin le mai combin, o sa vad pe termen lung efectele... deocamdata nu sunt foarte convinsa.
      Pup!

      Ștergere
  10. Vaaai. felicitari. eu n-am mai prea fost la colindat pe bloguri, sunt in sesiune asa ca ma limitez cu indarjire la a arunca priviri fugitive :)
    Dar e bine ca povestesti experientele tale si ca esti sincera.
    Oare ti-am spus ca preparatele astea se tin la frigider intr-un recipient opac? cum ar fi o cutie. deci sa nu fie expuse la lumina :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu sunt prea activa, precum ai vazut, am o perioada mai incarcata.
      Acestea le-am luat de la farmacia recomandata de tine si mai planuiesc sa mai cumpar si niste extracte de plante la salariul viitor. Multumesc frumos pentru pont, dar si pentru apa florala.
      Cat despre ambalaj, am vazut pe site si le tin intr-o punga de hartie si apoi intr-un borcan mare ermetic in frigider. Sper ca procedez corect! :P
      O sa-mi ajunga foarte mult timp si vreau sa ma bucur de ele...
      Pupici!

      Ștergere
  11. Sa te bucuri minunato!
    Sa sti k m-am tot gandit la tine. Cred ca te-am visat. nu mai stiu sigur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur daca te mai gandesti la mine din cand in cand, primesc cu bucurie ganduri bune si energie pozitiva de la tine... :)
      Sper sa ma fi visat de bine, ca m-a cam speriat visul unei peroane apropiate care ma implica si pe mine si nu intr-un mod prea placut... :(

      Ștergere
  12. Foarte interesanta postarea! Esti foarte inventiva :) Sa ne spui si efectul serului si poate ma voi pune si eu pe ''mesterit'' cosmetice :D
    Te pup dulce :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Oana, mai am de lucru la el, inca asimilez informatiile si incerc sa le pun cap la cap, insa cu siguranta voi vorbi despre el cand voi considera ca am o parere sigura! :)

      Pupici frumoaso!! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!